Γονείς αποδοκίμασαν τη Διαμαντοπούλου για την έλλειψη βιβλίων

τη γιουχαραν γονεις

http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html

 

Αντιμέτωπη με συνθήματα αποδοκιμασίας των γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής βρέθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το σχολείο για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά.

Ομάδα γονέων που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολειο, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας για την έλλειψη των βιβλίων, όταν εμφανίστηκε η υπουργός. Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και στη διάρκεια της ομιλίας της.

Η κ.Διαμαντοπούλου μετά τον αγιασμό δήλωσε ότι το υπουργείο έχει αντιμετωπίσει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι, όπως είπε, βρίσκονται στη θέση τους, ενώ αναφερόμενη στην έλλειψη βιβλίων είπε ότι «με το ψηφιακό σχολείο και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων θα αντιμετωπίσουμε την προσωρινή έλλειψη βιβλίων».
Στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόνισε ότι η φετινή χρονιά ξεκινά με σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και με δυσκολίες.
«Το σημαντικό, όμως, είναι να τις ξεπερνάμε με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια.»

Το σχολείο είναι πηγή γνώσης αλλά και φορέας αξιών. Οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, είναι τα θεμέλια της σχολικής κοινότητας, της σχέσης εκπαιδευτικού με μαθητή και γονείς. Με τις αξίες αυτές, ζωντανές και παρούσες στην καθημερινότητα κάθε σχολικής κοινότητας, η χρονιά που ξεκινάει μπορεί να είναι και δημιουργική και ελπιδοφόρα.
»Το υπουργείο Παιδείας με τις κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις του και σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα είναι διαρκώς στο πλάι κάθε σχολικής κοινότητας, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της» αναφέρει η υπουργός.
O δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης κατά την τελετή του αγιασμού στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ανδρέας Κάλβος) στο Θησείο δήλωσε: «Αυτή τη δύσκολη χρονιά, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε η μόνη γενιά που δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τα όσα περνάμε, να έχει το σχολικό περιβάλλον που της αξίζει. Άλλωστε η κρίση γεννά ευκαιρίες, αναδεικνύει τους καλούς και ενώνει όλους μπροστά στις δυσκολίες».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License