Υπουργείο Υγείας σε κατάληψη διαρκείας

Η ενημέρωση από εργαζόμενους. Η παρένθεση της ημερομηνίας προστέθηκε.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα (20/9) στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, η βάση του σώματος των εργαζομένων, παρά τη θέληση του Δ.Σ. και των εκπροσωπούμενων σε αυτό παρατάξεων, αποφάσισε κατάληψη διαρκείας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (181 υπέρ - 50 κατά). Το Δ.Σ. του συλλόγου, ακόμα και μετά τη λήψη της απόφασης, προσπάθησε να τη σαμποτάρει στην πράξη.
Επειδή πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει άμεσα να σπάσει την κατάληψη, είτε με τα Ματ, είτε με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της (που αναγκάστηκαν από τη θέληση του κόσμου να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν είχαν δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους), χρειαζόμαστε την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη σας.
Διαδώστε το!

από λκασνι 21/09/2011 1:16 πμ.


Ειναι πολυ σοβαρο αυτο το θεμα. Ως προταση: Αυτο το ποστ, οπως ειναι, μπορει να γινει και κεντρικο.

από ειναι 21/09/2011 1:21 πμ.


αυτες που αρνουνται?μπορεις να μας πεις συγκεκριμενα??η απλα λες ΟΛΕΣ οι παραταξεις μεσα στο τσουβαλι??

από ένας 21/09/2011 12:32 μμ.


Επειδή δεν έχουμε παρακολουθήσει όλοι το θέμα, και άλλωστε πρόκειται για ανοιχτό μέσο αντιπληροφόρησης που ο καθένας μπορεί να διαβάσει, ας δώσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον αγώνα αυτό, ποιές είναι οι αιτίες του, η διαδρομή του. Να ολοκληρωθεί το άρθρο: Ενημέρωση, πιθανά κείμενα, λινκς, οτιδήποτε.

!

από ! 21/09/2011 12:35 μμ.


Για το Πασόκ και τη ΝΔ λέει μωρέ. Δεν είναι δύσκολο..

από Εργαζόμενος στο Υπουργείο Υγείας 21/09/2011 7:17 μμ.


Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Από χθες που ψηφίστηκε η κατάληψη, την τρέχει η βάση των εργαζομένων. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων από την άλλη, φέρνει συνεχώς προσχώματα στη λειτουργία της κατάληψης και αρνείται να λάβει οποιοδήποτε οργανωτικό μέτρο για να διασφαλιστεί η συνέχισή της.

Δεν αναγνωρίζει τις αρμοδιότητες της επιτροπής κατάληψης ( η οποία συστάθηκε ύστερα από ψήφιση στη χτεσινή συνέλευση και ύστερα από απαίτηση του ίδιου του ΔΣ), ισχυριζόμενο ότι μόνο αυτό είναι αρμόδιο για τη συνέχιση του αγώνα, ενώ αρνήθηκε στους εργαζομένους να παρευρεθούν στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, με την αιτιολογία ότι θα είναι μια θεσμική συνάντηση (κατά τη διάρκεια της κατάληψης!). Στην προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα, τα μέλη του ΔΣ δε δέχονται να καλέσουν σε συνέλευση την Παρασκευή προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή και συνέχιση του αγώνα μας και σαμποτάρουν τον οποιοδήποτε συντονισμό με συλλόγους εργαζομένων από άλλους φορείς.

Παρόλα αυτά, μία μέρα τώρα, πολλοί εργαζόμενοι από φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν ήδη απευθυνθεί στους εργαζομένους του υπουργείου, γνωρίζοντας όμως και αυτοί την απαξίωση και την περιφρόνηση από το ΔΣ.

Γενικά το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από τη βάση των υπαλλήλων ενεργώντας κατασταλτικά και αποδεικνύοντας ότι είναι το καλύτερο δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής. Οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ είναι: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποί τους έχουν την ίδια ακριβώς στάση .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License