Ο γιος της Γιάννας αλλά και εγγονός του Α. Αγγελόπουλου της ΠΕΕΑ για τους Αγανακτισμένους

http://topontiki.gr/article/22290 http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/360/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

 


ΤΡΙΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Ο γιος της Γιάννας «αγανάκτησε»...


Ένα… αναπάντεχο κείμενο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και για τους υπεύθυνους γι’ αυτήν υπογράφει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας, στην Athens Voice. Ο κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας αναφέρεται στους «αγανακτισμένους», στις πλατείες, στην οικονομική εξαθλίωση και στο τι (κατά την άποψή του) πρέπει να γίνει. Τα σχόλια δικά σας.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Η Εποχή των Τεράτων»

Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγµατος ένα µαζικό πολιτικό κίνηµα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε µια κρίσιµη καµπή στον «παρατεταµένο λαϊκό πόλεµο», ο οποίος ξεκίνησε µε την ψήφιση του επαχθούς Μνηµονίου και κλιµακώθηκε µε έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες. Στην υπό «κινεζοποίηση» Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονοµικής εξαθλίωσης, του εργασιακού µεσαίωνα και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνηµα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωµένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συµµαχιών, µεταµορφώνοντας την κρίση από οικονοµική σε πολιτική. Kαθοριστικής σηµασίας στοιχείο, συµβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήµατος, υπήρξε η συµµετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικοµµατισµού, ορµώµενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίµαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο µαχητικός Ιούνιος, κατά τον οποίο εξαπλώθηκε σε δεκάδες πλατείες της χώρας ο δηµοκρατικός θεσµός της λαϊκής συνέλευσης, χαρακτηρίστηκε από γοργές εξελίξεις όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα του κινήµατος των «Αγανακτισµένων». Οι πρώτες µέρες της κινητοποίησης, όταν αυτή αγκαλιάστηκε από τα αντιδραστικά ΜΜΕ, σηµαδεύτηκαν από έντονη εχθρότητα απέναντι στην παρέµβαση κοινωνικών συλλογικοτήτων και οργανωµένων µορφών ταξικής πάλης (κόµµατα, συνδικάτα). Σύντοµα, όµως, αποδείχτηκε ότι για να αγωνιστούµε µε το σύνθηµα «δεν φεύγουµε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος», έπρεπε το κίνηµα να ριζοσπαστικοποιηθεί, να αποκτήσει πολιτικές θέσεις και να µπολιαστεί στους χώρους εργασίας, δηλαδή να επεκταθεί η δηµοκρατική αυτοοργάνωση στο πεδίο της οικονοµίας, µε απώτερο σκοπό τον κοινωνικό εργατικό έλεγχο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν αξιοσηµείωτα βήµατα, καθώς στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησαν οι υπάλληλοι σε κλάδους εντατικής εκµετάλλευσης του ιδιωτικού τοµέα, οι  νέοι της επισφαλούς διανοητικής εργασίας και των µισθών πείνας, οι συνδικαλισµένοι εργάτες και οι άνεργοι. Ο κόσµος χάραξε το δρόµο µε λαϊκές συνελεύσεις, απεργιακές φρουρές και καταλήψεις διαρκείας (∆ήµος Αθήνας, νοσοκοµείο Ιεράπετρας, σούπερ µάρκετ Dia, ∆ΕΚΟ), ενώ η επιγενόµενη απονοµιµοποίηση των γραφειοκρατικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-Α∆Ε∆Υ αύξησε την επιρροή των πρωτοβάθµιων σωµατείων βάσης και της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η γενικευµένη οργή για την εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αποκρυσταλλώθηκε στο σύνθηµα «δεν χρωστάµε, δεν πουλάµε, δεν πληρώνουµε».

Αναµφίβολα, οι ηµεροµηνίες που σφράγισαν την πρωτοφανή δυναµική του αγώνα ήταν 15-28-29 Ιουνίου, όταν οι γενικές απεργίες συναντήθηκαν µε τις λαϊκές συνελεύσεις. Η επιµονή του κόσµου, ο οποίος, παρά την κυβερνητική απόφαση για σκληρή αστυνοµική καταστολή, ανασυντασσόταν και παρέµενε στο Σύνταγµα, κατέδειξε τον πολιτικό µετασχηµατισµό του κινήµατος και την οριστική ρήξη του µε τη µνηµονιακή συναίνεση. Αποµαζικοποιηµένη λόγω της ιδεολογικής τροµοκρατίας κράτους και κεφαλαίου, που συµπυκνώθηκε στις απειλές «Μεσοπρόθεσµο ή χρεοκοπία/τανκς», η Κάτω Βουλή των πλατειών συνέχισε τις εργασίες της.

Οι παραπάνω εµπειρίες συνθέτουν την πολύχρωµη τοιχογραφία της λαϊκής εξέγερσης, που µολονότι δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την εισαγωγή της χώρας στην προκρούστεια κλίνη του Μεσοπρόθεσµου, εγκαινίασε µια νέα, ποιοτικά διαφορετική, πολιτική πραγµατικότητα, µε θεµέλιό της το αίτηµα για άµεση δηµοκρατία και «ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια».

Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων. Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της µισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιοµηχανικής πολιτικής µε στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζοµένων, η θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισµένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόµενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερµό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράµσι: «Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων».

από παλιός 21/09/2011 11:22 πμ.


Δεν κατάλαβα πιο από τα δυο παιδάκια το έγραψε αυτό το μικρό η το μεγαλύτερο;

Λοιπόν σύντροφοι, οι νταντάδες και τα ιδιωτικά σχολεία στις όχθες της λίμνης της Γενεύης δεν αρκούν για να γράψεις κάτι τέτοιο. Συνεπώς δεν με πείθει, αλλα ουτε και έχει σημασία από ποιόν γραφτηκε το  κείμενο.

Δεν αρκεί να λες η να γράφεις  διάφορα, είναι απαραίτητο η ζωή και η δράση σου να είναι σύμφωνη με τα λεγόμενα σου.

Οι Αγγελοπουλαίοι και οι ομόσταυλοι τους είναι οι κατ εξοχήν αντίπαλοι μας. Εγώ προσωπικά θα διάκειμαι εχθρικά στην τάξη τους, συνεπώς και σ αυτούς τους ίδιους.

Δεν αρκεί ένα κειμενάκι για να πειστώ ότι το παιδάκι τους απεμπόλησε τη τάξη και το ποιόν της οικογένειας του και έγινε επαναστάτης.

από σε χαλάει 21/09/2011 1:37 μμ.


να βλέπεις το γιο ενός από τους μεγαλύτερους ταξικούς εχθρούς, αρχικλέφτες και μαφιόζους να "φτύνει" τους γονείς του και να γράφει ένα κείμενο που συμφωνείς φαντάζομαι και εσύ μαζί του και με φρασεολογία και δομή που δείχνουν αν μη τι αλλο πως έχει διαβάσει πολύ?

  Και εγώ φαντάζομαι πως αν του έδινε ο πατέρας του τα ηνία της περιουσίας του μάλλον δεν θα έκανε τίποτα ιδιαίτερο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Είναι καλή προπαγάνδα για τις θέσεις μας και θα κάνει αρκετή εντύπωση στα παιδάκια (και μεγάλους) που βλέπουν ΣΤΑΡ τσάνελ.Καλά κάνεις και κρατάς αποστάσεις (όπως και όλοι μας) αλλά χαλάρωσε και λίγο.

   Επίσης όπως αναφέρεται και στον τίτλο είναι απόγονος του άλλου Αγγελόπουλου οπότε το πιτσιρίκι μπορεί να έχει επηρεαστεί και από εκέι κατά τον ίδιο τρόπο που Κόκκαλης δεν υπήρξε μόνο Σωκράτης αλλά και Πέτρος!

   Τέλος - χωρίς διάθεση αντιδικίας και πικαρίσματος - να αναφέρω πως η εύκολη κριτική σου θυμίζει τηλεπαράθυρο, για να μην πω και φασίστες, που όταν γίνονταν οι συλλήψεις της ΣΠΦ κορόιδευαν "τα παιδιά του Παλαιού Ψυχικού" και του "μπαμπά"  που το παίζουν "επαναστάτες".Δηλαδή οι γόνοι της Λούμπεν μεγαλοαστικής δεν μπορούν να επαναστατήσουν?###

### ορθά βεβαίως αναφέρεις πως οι πράξεις κάνουν τη διαφορά!

 

         Φιλικά

από Υπο - 21/09/2011 1:49 μμ.


και οι δυο απαρνηθηκαν την τεραστια πατρικη περιουσια και εθεσαν εαυτον στην υπηρεσια της επαναστασης.


Χωρις πλακα τωρα,ευχομαι η κριτικη που κανει να μην ειναι μια στιγμιαια εκτονωση αλλα να στηριζεται σε μια συνειδητοποιημενη πολιτικη αντιληψη.
Οι γονοι παμπλουτων οικογενειων εχουν το προνομιο να βλεπουν τη σαπιλα του συτηματος απο τα πολυ μεσα . Εαν τωρα εχουν και καποια κοινωνικη συνειδηση και καποια στοιχειωδη αισθηση του δικαιου  αυτα ειναι ικανα να τους οδηγησουν σε ...παρεκλινοντες οδους .
Θεωρητικα, ο εν λογω κυριος φαινεται  οτι ακολουθησε εναν τετοιο παρεκλινοντα δρομο και ειχε μαλιστα και το...να το πουμε θαρρος, να εκφραστει και δημοσια.

Αυτα ειναι ωραια πραγματα γιατι δειχνουν οτι η κοινωνικη συνειδηση και οι ριζοσπαστικες αποψεις ουτε  αποτελεσμα καποιου dna ειναι ουτε ειναι στενα συνδεδεμενες και τις αντικειμενικες συνθηκες διαβιωσης,με την ταξικη καταγωγη ή με την ταξικη θεση καποιου.
Οπως υπαρχουν  μαλακες προλεταριοι που ειναι δεξιοι ή φσαιστες  ετσι υπαρχουν και σκεπτομενοι πλουσιοι που θετουν εαυτον στο στρατοπεδο της κοινωνικης ανατροπης.

καλως μας ορισε λοιπον...

ε

από ρε 21/09/2011 2:29 μμ.


κανεναν δεν βλέπω να λέει ομώς το πως ατο το άρθρο δημοσιευτηκε στη lifo;δηλαδη αν εγω στειλω στη λιγο ενα παρόμοιο αρθρο θα το δημοσιέυσουν;Μαλλον λοιπον χρησιμοποιησε τα κονε του.Παρολα αυτα...το γεγονος αυτο δεν αποκλειει το ενδεχομενο οντος αυτο του το κειμενο να ειναι το πρωτο του βημα προς κατευθηνσεις αλλες....προσωπικης αξιοπρεπειας και-ισως-γιατι οχι και κινηματικων διαδικασιων.Του το ευχομαι οπως ευχομαι σε καθε ανθρωπο να γνωρισει και να πραξει με γνωμονα την αξιοπρεπεια


Βλέποντας το αγανακτισμένο (χωρίς εισαγωγικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει ποιος αγανακτεί και ποιος όχι) τέκνο ενός παρασιτικού είδους που ως είδος μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι:

 

Χωράει αυτός σε μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία; Την οποία ο ίδιος αποκαλεί "αίτημα για μια νέα πολιτική πραγματικότητα".

 

Μπορώ εγώ ως εργαζόμενος (για τον εαυτό μου), άνεργος (για το κράτος), μερικός χρησιμοποιούμενος (για το αφεντικό μου), κάτω του χαμηλόμισθου με 480ευρώ/μήνα (αντικειμενικά μιλώντας) να κάτσω στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαμορφώσω με όσους που μπορούν να εκφέρουν γνώμη χωρίς να 'χουν κανένα ρίσκο για ότι λένε; Με όσους δεν τους κοστίζει να αλλάξουν στρατόπεδο ανα πάσα στιγμή; Με όσους είναι ήδη στο αντίπαλο στρατόπεδο και απλά θυμίθηκαν τη λέξη δημοκρατία και λαϊκίζουν για να βρουν συγκυριακά και χρηστικά συμμάχους;

 

Δεν μπορώ παρά να μην παρατηρώ πως κάποιοι από τους παροικούντες στην ιερουσαλήμ κλείνουν το μάτι σε διαφόρων ειδών "αγγελόπουλους" και διακηρύσσουν δεξιά και αριστερά πως η άμεση δημοκρατία μας χωράει όλους...

 

... μα και η σκέτη δημοκρατία, η υπαρκτή, μας χωράει όλους με παρόμοιο τρόπο.

 

Για 'μενα η άμεση δημοκρατία δεν είναι αίτημα! Η λέξη αίτημα δεν συμβαδίζει με τη λέξη άμεση. Το άμεσο πραγματώνεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ενώ το αίτημα το ζητάς να το πραγματώσει κάποιος άλλος...

 

Για 'μένα η άμεση δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα! όπως πρόσφατα είδα σε κείμενα συγκεκριμένης ομάδας, γιατί τότε δεν μένει παρά να μας γράψουν κάποιοι συνταγματολόγοι ένα κατεβατό, άσε που επειδή κάναμε όλοι μαζί ψυχοθεραπεία στις πλατείες θα πιστεύουμε πως το γράψαμε κι οι ίδιοι, και να χαρούμε όλοι μαζί πως αυτό ήταν άλλαξε η ζωή μας, νικήσαμε... αμ δε...

 

Δεν θα επεκταθώ άλλο, αλλά απλά πιστεύω πως κάποια πράγματα δεν συμβαδίζουν... εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως "αφεντικά και δούλοι, το ίδιο γενήκαμε ούλοι"...

 

ΥΓ: κάποιοι μην είστε τόσο ευκολόπιστοι. Όταν δείτε το αγγελοπουλάκι να μιλάει δημόσια ενάντια στη φάρα του, κι όταν το lifo δεν του δημοσιεύει τις εκθέσεις τότε ίσως τα γραφόμενα να μην είναι καπρίτσιο και δημαγωγία.

από ρε σεις 21/09/2011 6:57 μμ.


 Εγώ χαίρομαι που ένας γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας δεν σκέφτεται τις μελλοντικές μπίζνες της οικογενείας του, αντιθέτως σκέφτεται πολιτικά (και όχι πολιτικάντικα) και αναλύει την κοινωνική πραγματικότητα έστω και απλο'ι'κά! Άλλωστε τα μυαλά της επανάστατης ανέκαθεν δεν προέρχονταν τις περισσότερες φορές από προλεταρικά στρώματα αλλά από μεσοαστικά και μεγαλοαστικά.

Για τους "σκληρούς" τώρα ταξικοπολεμιστές τι να πω? Σιγά τα έπιπλα μάγγες. Άλλωστε ποτέ το ποιόν των γονέων δεν συνταυτίζεται με τις επιλογές των απογόνων.


εαν τυχον καποιοι ενοχλουνται απο αυτο μιας και δεν μπορουν  "να κατσουν στο ιδιο τραπεζι".

 

Το κειμενο ειναι ταξικα οριοθετημενο ,μιλαει για εργατικο ελεγχο κλπ.

Φτανει μαλιστα να χαρακτηρισει την ελλειψη μιας πιο εντονης πολιτικης  θετικης στασης των αγανακτισμενων ως  αδυναμια τους.

 

Το κειμενο με λιγα λογια ειναι στρατευμενο,δεν ειναι καμμια σπουδαια αναλυση αλλα μια εντιμη θεση. Αυτο που εχει σημασια στη συγκεκριμενη περιπτωση  ΕΙΝΑΙ το ποιος το γραφει γι αυτο και η συγκεκριμενη  σκατοφυλλαδα το δημοσιευσε.

Η  ΕΙΔΗΣΗ  δεν ειναι το κειμενο αλλα ο συγγραφεας του, γι αυτο και ορθως κατα τη γνωμη μου ειχε μια  "ιδιαιτερη" μεταχειριση.

από γ. 21/09/2011 9:49 μμ.


Γενικά κάθε αστός προδότης της τάξης του είναι καλοδεχούμενος. Αρκεί βέβαια να θέσει όλες του τις δυνάμεις και χρήματα στην υπηρεσία της επανάστασης.

Για την Ιστορία, πέρα από τους γνωστούς Ένγκελς, Κροπότκιν  κλπ, θα σας θυμήσω τον Δημήτρη Παπαρηγόπουλο (1843-1873). Γιος του Κώστα Παπαρηγόπουλου, μεγαλοαστού, αυλικού, και 'πατέρα' της σύγρονης ελληνικής ιστοριογραφίας (αυτός έστησε για πρώτη φορά την 'ιστορική συνέχεια' των Ελλήνων, την ελληνικότητας της Μακεδονίας κλπ κλπ).

Ο μικρός Δημήτρης Παπαρηγόπουλος απαρνήθηκε τα πάντα και έγινε συνεπής αναρχικός. Έγραψε το δοκίμιο 'Σκέψεις ενός ληστού ή η καταδίκη της κοινωνίας' (κυκλοφορεί από τον Ελεύθερο Τύπο, να το βρείτε και να το διαβάσετε), καθώς και ποιήματα. Πέθανε 30 χρονών από μελαγχολία...

από οικογενειακή υπόθεση 21/09/2011 11:55 μμ.


Η μάνα του έχει καεί πολιτικά και λόγω ολυμπιακών και λόγω του σκηνικού με το κλείσιμο της εφημερίδας. Οπότε σπρώχνουν το γιό μπροστά, ως και καλά φιλολαϊκή περίπτωση πλουσιόπαιδου. Η γειτονική Ιταλία έχει πολλά τέτοια παραδείγματα να προσφέρει. Όπως και άλλες χώρες.

από / 22/09/2011 12:20 πμ.


post image

`

Εικόνες:

από μνήμη ελέφαντα 22/09/2011 12:24 πμ.


- Πολιτικά σε ποιο χώρο ανήκε η οικογένειά σας;

Γιάννα: Μάλλον μεταξύ Κέντρου και Δεξιάς. Στο πανεπιστήμιο προσπάθησα να πάω όσο πιο αριστερά γινόταν. Η ΚΝΕ δεν μου αρκούσε! Το έχω πει και στην Αλέκα Παπαρήγα, η ΚΝΕ μια εποχή μου φαινόταν δεξιά. Βέβαια, επειδή πάντα μου άρεσαν το ντύσιμο, το μακιγιάζ και όλα αυτά, δεν γινόμουν πολύ πειστική σ' αυτές που έκαναν τη στρατολόγηση.

 

Πόσο θα ήθελα να δω το ύφος της Παπαρήγα στο άκουσμα αυτής της ατάκας.

από πίσω έχει η αχλάδα την ουρά 22/09/2011 1:17 πμ.


Η φυλλάδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ισχυρίζεται ότι ο συντάκτης είναι ο κανακάρης της γνωστής οικογένειας. Η φυλλάδα ATHENS VOICE δεν αναφέρει όμως κάτι σχετικό. Μόνο τα σχόλια κάνω από τη δημοσίευση στο site της φυλλάδας το λένε. Τα σχόλια μπορεί να τα γράψει ο οποιοσδήποτε (επισκέπτης, admin).

Ανά πάσα στιγμή μπορούν λοιπόν να το διαψεύσουν, ανάλογα με το πως αντιδρά ο κόσμος. Κοινωνική μηχανική. Μην ξεχνάτε ποιός κάνει κουμάντο στο ΠΟΝΤΙΚΙ και ποιός στην ATHENS VOICE.

 

από υπογραφή 22/09/2011 1:22 πμ.


Δηλώνω υπεύθυνα και έχοντας επίγνωση των συνεπειών από το νόμο, ότι είμαι πρόθυμος να πληρώσω έκτακτη εισφορά για το φορολογικό έτος 2011, ώστε να χρηματοδοτηθεί μια τηλεοπτική εκπομπή με τη συμμετοχή του ιού Αγγελόπουλου, της Μαμάς του, της Αλέκας Παπαρήγα, του Άλκη Τζωίτη της Μάνας Ρέιβερ.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Αμάσητος

από αριστερούλης 22/09/2011 3:15 πμ.


και ο κόσμος δώσει στο πρώτο αστικό κόμμα κοντά στο 40% και στο δεύτερο κοντά στο 30% και στον καρατζαφέρη κοντά στο 8% θα φταίνε οι αστοί ή ο λαός για την επικράτηση του άγριου νεοφιλελευθερισμού;


κάποιος παραπάνω (με νικ "οικογενειακή υπόθεση"), είπε το σωστότερο απ'όλα:

Η αγγελοπούλου το'χε καημό να μπει στην πολιτική -γι αυτό και έγινε εκδότης για ένα φεγγάρι- απλά κατάλαβε πως δεν πρόκειται να την ψηφίσει κανένας και έκανε πίσω. Τί πιο λογικό από το να βάλει μπροστά το γιο της, που φαίνεται καθαρή και αμόλυντη περίπτωση για τον κόσμο -ο οποίος κατα βάθος (τουλάχιστον τα πιο αμόρφωτα κ οπισθοδρομικά κομμάτια) περιμένει κάποιον "ανώτερο" να τον σώσει.

Σε ό,τι αφορά την υποτιθέμενη ειλικρίνεια του υιού τώρα, ας μην ξεχνάμε το εξής: έστω οτι η ιδεολογία έχει μία χ αξία στο μυαλό του γιου της, οι οικογενειακοί δεσμοι + τα δισεκατομύρια κερδίζουν κατά κράτος τη μάχη. Ας μή γελιόμαστε.

Επίσης δεν έχει καμία μα καμία σημασία αν το έγραψε αυτός από τη στιγμή που αποδίδεται μαζικά σ'αυτόν και δεν το διαψεύδει. Αμα πιστεύατε όλοι σας πως ο scripta manet και όχι ο αινστάιν σκέφτηκε τη θεωρία της σχετικότητας, τότε θα'χα πάρει νόμπελ. Μπορεί δηλαδή να μην είχα καμία σχέση, αλλά τα κέρδη θα τα καρπωνόμουν εγώ.

Επίσης, διάβασα κάπου οτι "και ο μπακούνιν ήταν πρίγκηπας". Σ'αυτό έχω να προσθέσω 2 πράγματα: 1. και ο κροπότκιν ήταν υπασπιστής του τσάρου και, 2. αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Άσε δε που είναι εντελώς κακόγουστο να χρησιμοποιούμε το μπακούνιν για να υπερασπιστούμε τον αγγελόπουλο...

 

Ας μη γινόμαστε θύματα με την πρώτη ευκαιία, και ας μη δίνουμε ηθική στήριξη στον κάθε κατά φαντασίαν σωτήρα που κατά βάθος θεωρεί ωραίο για το ίματζ του να το παίξει τσεγεβάρα της δεκάρας για να μας καθήσει στο κεφάλι μετά...

Μη ξεχνάτε: κι ο σημίτης "έβαζε βόμβες" στα νιάτα του.

 

Και κάτι για τον υιό -αν και δε θα το διαβάσει ποτέ του (κρίμα):

Αγαπητέ αγγελόπουλε, γκιτ, ουστ, κτλ. Άδειασέ μας τη γωνιά -δε σε χρειαζόμαστε -εσύ μας χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να είσαι από πάνω. Δε θα σου κάνουμε τη χάρη. Πίσσα και πουπουλα.

 

Υ.Γ. Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι στα σχόλια κάτω από το κείμενο -στην αθενσ βόις εννοώ- ένα μεγάλο ποσοστό παραπονιέται για το κείμενο, γιατί λεει η άθενς βόις δεν είναι ριζοσπάστης! Οι ίδιοι τουμπεκιάστηκαν μόλις βγήκε η φήμη για την ταυτότητα του συγγραφέα! Να δεις που από την πολύ την πρεμούρα τους να γλύψουν, άμα τους πει -λέμε τώρα!- "ψηφίστε μ-λ", ούτε που θα το σκεφτούν 2 φορές και το μ-λ θα καταλήξει με 10 έδρες...

Σα να λέμε οτι ο εχθρός πρωτίστως είναι τα πρόβατα που γλύφουν. Χωρίς αυτούς, ο χ και ψ αγγελόπυλος είναι ανίσχυρος, σαν σκυλάς σε άδεια πίστα.

 

Υ.Γ.2 και, οκ, το κείμενο μπορεί να είναι καλό, αλλά "φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντας" (ή "φέροντες"; σόρρυ για τη γραμματική, αλλά εδω το ίδιο μου το νικ είναι γραμμένο λάθος, τί περιμένατε;)

από Υπο - 22/09/2011 3:51 μμ.


βαζει η αγγελοπουλου τον γιο της να ψαρεψει για ψηφοφορους μεσα στους αγανακτισμενους  μιλωντας  για εργατικο ελεγχο , χρησιμοποιοντας  το Γκραμσι  και κανοντας λογο για ηγεμονικο μετωπο ?

βΡΗΚΕ Η αγγελοπουλου τη λυση  για να κανει πολιτικη καριερα  στο εργο του γκραμσι και στη αριστεριστικη ρητορικη?

 

Σιγα μη δουμε και τον δασκαλοπουλο σε λιγο να  διαβαζει αποσπασματα απο το ¨κεφαλαιο"  και να μιλαει υπερ της τροικα!

 

ψυχραιμια....

από scripta manet 22/09/2011 4:11 μμ.


εμ, έτσι ψαρεύει ο κόσμος ψηφοφόρους βρε Υπο.

έχει πάρει το αυτί σου κανα σλογκαν του παλιού πασοκ; μιλάμε για 74-81 φάση. τα ίδια και "εξτρεμιστικότερα" λέγανε. είναι πολύ πιο απλό και σίγουρο να το παιζεις γκράμσι στην αρχή και μετά να τα κάνεις γαργάρα από το να πεις "ψηφίστε με για να γίνει η οικογένειά μου δυναστεία", δε νομίζεις;

και να σε ρωτήσω, αν κάποιος που βλέπει οτι το σύστημα στην ελλάδα καταρρέει ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, από που στο καλό θα αντλήσει ψηφοφόρους αν όχι από τη μάζα των αγανακτισμένων, για πες μου;

 

προσπάθησε να μπεις στον τρόπο σκέψης τους για λίγο:

βρήκανε το πτώμα πάνω στο θρόνο, αλλά θέλουν και μία βοήθεια για ανέβουν και να κατσικωθούν. λες να έρθει ποτέ κάποιος και να σου πει "αγαπητέ/ή Υπό, βόηθα με και μετά θα σε πατήσω κάτω σαν τον κολιγο", ή περιμένεις οτι θα προσπαθήσει να σε ξεγελάσει; αφού τόσα χρόνια (τόσους αιώνες) με εξαπάτηση τα κατεφέρνουν. γιατί ν'αλλάξουν τώρα τροπο όλοι αυτοί;

Ή πιστεύεις ειλικρινά πως ο κόσμος έχει συνειδητοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που αυτά τα κόλπα δεν πιάνουν πια; Δεν πιάνουν πια αν προέρχονται απο καμμένα χαρτιά (πασοκ-νδ κτλ) -και όχι από "αμόλυντους". Εκεί πιάνουν και παραπιάνουν.

φιλικά


σωστος ο scripta..

και οχι μονο για πιθανους ψηφους αλλα ακομα και για μια πθανη βιαιη ανατροπη να εχουν συμπαθειες. και στις δυο περιπτωσεις ομως ποιος μπορει να ξεχασει τη γιαννα και τους ολυμπιακους; (και βεβαια το βλασταρι δεν ειπε τπτα σχετικο με την ευθυνη οχι γενικα "του κεφαλαιου", αλλα για τη δικη του οικογενειακη ευθυνη, ή μηπως τελικα για αυτον ακριβως το λογο βγαινει τωρα και κανει "δηλωση";)

και θα πρεπε να χουν παρει παραδειγμα απο τον μπαρμπα του μικρου, γιατι ακριβως δεν υπαρχουν "καθυστερημενες μαζες", μπορει η ρητορικη να φαινεται πολυ ασχημη σε οσους θεωρουν καθυστερημενους και να τους γυρισει τελικα μπουμερανγκ.

γονεϊκη αγαπη σου λεει μετα..

από Υπο - 22/09/2011 7:42 μμ.


Πρωτον γιατι αν ειναι κολπο ,δεν ειναι καθολου καλο.

Το κειμενο δεν εχει τιποτα απο τα συστατικα του "κολπου".

Ουτε λαικισμο,ουτε αποδιοπομπαιους τραγους,ουτε φθηνο συναισθηματισμο ουτε επικοινωνιακα κολπα. Ειναι ενα κειμενο που αυτος που το εγραψε γνωριζει πενε πραγματα και απευθυνεται σε καποιους που ειναι ηδη πολιτικα τοποθετημενοι

 

Δεν εχει τιποτα απο τον πασοκικο λαικισμο  με το οποιο το συγκρινεις - κακιστα κατα τη γνωμη μου  αφου το πασοκ υπεκλεψε/χρησιμοποιησε/διαστρεβλωσε τα συνθηματα και τα αιτηματα ενοσ ισχυρου και πολυπληθους αριστερου κοσμου για να παρει την εξουσια,ενω σημερα το να μιλαει καποιος για γκραμσι και για ηγεμονικα μετωπα ειναι σαν να φωναζεις σε ωτα μη ακουοντων.

Τοτε το να φωναζεις "εξω οι αμερικανοι" ηταν σαν να ελεγες καλημερα στο γειτονα ,σημερα οι περισσοτεροι δεν ξερουν ποιος ειναι ο γκραμσι εκτος και αν ειναι ηδη ενατγμενοι πολιτικκα,γεγονος που σημαινει οτι ο υιος αγγελοπουλος θα εριχνε τα διχτυα του σε αδεια νερα.

 

Δευτερον ,αν τετοια κολπα μποορυσαν να πιασουν ,ακαποια κομματα της αριστερας θα ειχαν παρει την εξουσια εδω και καιρο. Το προβλημα ομως ειναι οτι  τον "λογο της αριστερας" ο κοσμος τον εχει γραμμενο στα τετοια του  οποτε ο υιος αγγελοπουλος  εισερχεται σε εναν χωρο προβληματικοτατο  εαν σκοπος του οπως λετε ειναι  η συμμετοχη στην πολιτικη εξουσια.

 

Επαναλαμβανω,δεν ξερω για ποιο λογο εχει γραψει ο συγγραφεας το κειμενο, αν ειναι ενα καπριτσιο της στιγμης,μια απλη αντιδραση,δεν ξερω αν χθες ηταν δεξιος η αν αυριο τα αναιρεσει ολα.

Αυτο που ξερω ειναι οτι αυτη τη στιγμη αυτο που διαβαζω δεν περιμενα να το διαβασω απο αυτον ,και αυτο ειναι ειδηση και ευχαριστη εκπληξη θα ελεγα.

από μέτρηση αντιδράσεων 22/09/2011 9:30 μμ.


Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι ο γιόκας της γνωστής οικογένειας δοσίλογων. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να διαψεύσουν και να πουν ότι ήταν συνωνυμία. Ανάλογα με τις αντιδράσεις.

Μια επιταγούλα για τη σύνταξη του κειμένου και μια ανάρτηση σε μια "free press" φυλλάδα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τζάμπα οι bloggerz.

Φτηνά τη βγάζει το Αγγελοπουλαίικο τη μέτρηση...!

από scripta manet 22/09/2011 11:27 μμ.


συμφωνώ απολύτως...

 

...και προσθέτω: ανα πάσα στιγμή μπορεί να διαψεύσει. αλλά δεν το κάνει γιατί προς στιμήν κερδίζει (όχι εδώ μέσα φυσικά -κοιτάξτε σε διάφορα μπλογκς κτλ για τα αποτελέσματα της κίνησης)

δεν έχει καμία σημασία αν το έγραψε αυτός ή όχι.

 

και ναι, αγαπητέ/ή Υπο, τα καλά κόλπα έτσι γίνονται -χωρις λαικισμούς κτλ, για να μη σε πάρουνε πρέφα από νωρίς. είμαστε και στο 2011 -άμα το κείμενο ήτανε λαικιστικό, το κράξιμο στο διαδικτυο θα έπεφτε βροχή και η μπάλα θα χανότανε από τα πόδια τους με το καλημέρα.

 

εννοείται οτι το πιθανότερο είναι οτι γράφτηκε από παρατρεχάμενο/γλύφτη της οικογένειας, κάτι σαν αγιογραφία προς πάσα μελλοντική χρήση.

 

 

από grant plan 23/09/2011 1:03 πμ.


Προσέξτε ότι η καταχώρηση στο ΠΟΝΤΙΚΙ είναι ανυπόγραφη, δε φαίνεται πουθενά όνομα δημοσιογράφου που να έχει ψάξει το θέμα και να έχει επιβεβαιώσει ότι όντως είναι ο γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου. Σαν τοποθέτηση προϊόντος ένα πράμα.

από ... 23/09/2011 2:01 πμ.


συζητάμε αυτή την αηδία?  Αφού είναι προφανώς εγκάθετο άρθρο.  Βέβαια, το θέμα είναι από ποιον, γιατί και, κυρίως, γιατί τώρα!!!

από Α 23/09/2011 10:42 πμ.


Γελασμένοι είναι αν πιστεύουν ότι θα χάψουμε τέτοιες κωλοτούμπες από τέτοια καθάρματα.

Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν διαβάζει αποσπασματικά κεφάλαια του Γκράμσκι, ατάκες του Μπακούνιν, βλέπει στο youtube Καζάκη, και πέρνει στα σοβαρά τον Θεοδωράκη.

Πάντως σε φίλο που έδειξα το κείμενο χωρίς να του πω για το ποιος το έχει υπογράψει μου είπε πως είναι ένα κοκτέιλ από κείμενα/θέσεις του ΕΠαΜ ("εθνικοποίηση τραπεζών"), της ΣΠΙΘΑ ("κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας") και της ΑΚ ("θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών")... άσε που και οι τρεις παραπάνω κινήσεις/μέτωπα δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν ένα αγγελόπουλο στις τάξεις τους... και να το διαφημίζουν. 

από Εργαζόμενος 23/09/2011 11:31 πμ.


Το αφεντικό μου κάποτε είχε γράψει άρθρο στην Αυγή και το παίζει αριστερός; Και τι να λέει; Για ξτπνάτε, εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς ασχολείστε το τι γράφει ο γιος της Γιάννας.


γιατί δε μας φοράνε εύκολα πια την εξουσία καπέλο "από τα πάνω" και προσπαθούν να την περάσουν "αμεσοδημοκρατικά" και "αντεξουσιαστικά" "από τα κάτω".  Μόνο που καρφώθηκαν μόνοι τους με το δήθεν γράμμα του γιου της Αγγελοπούλου.  Επιχειρηματίες, ΜΜΕ, ΣΠΙΘΑ, Καζάκης, ΕΠαΜ (τι σκ*** είναι αυτό;;;) όλοι μια καλή παρέα.  Για να προσθέσουμε εδώ και μερικούς άλλους προφανείς συνοδοιπόρους τους.  Γιατί τις τελευταίες μέρες βγήκαν όλοι με επαναστατικούς αλλαλαγμούς!!!  Να μην τσιμπήσει ο κόσμος, τουλάχιστον.  Να καταλάβει ότι -όσα κι αν λένε οι κομματικοί- εμείς είμαστε μόνοι μας στους δρόμους.  Αυτοί απλώς θα προσπαθήσουν να καλουπώσουν την οποιαδήποτε εξέγερση των πολιτών.


οσον αφορα τη συζητηση μας και το πως εχει εξελιχθει

 

αλλα το οτι καποιοι επινοουν θεωριες συνομωσιας οι οποιες μαλιστα δεν εχουν και καμμια λογικη κατα τη γνωμη μου

 

Εαν λοιπον δεχθουμε το γεγονος οτι ο συγγαρφεας ειναι πραγματι ο γιοκας,ειναι σαν να λεμε οτι ο ΣΕΒ θα κανει εκδοση του κομμουνιστικου μανιφεστου  και του  "θεος και κρατος" του μπακουνιν για να εχει ευνοικη μεταχειριση απο τις μαζες στην  αστατη περιοδο που ερχεται.

Ειναι κατανοητο το εντελως παραλογο της υποθεσης?

 

1) συνομωσιολογικο σεναριο φωσκολικης εμπνευσης

2)  κανενα λογικο ερεισμα.

 

Οταν εισαι βιομηχανος και μιλας για εργατικο ελεγχο  προκειμενου να διαφυλαξεις τα συμφεροντα σου,καλυτερα βαλε το πιστολι στο κροταφο και βαρα.

 

Εαν ειχα να διαλεξω αναμεσα στο συνομωσιολογικο σεναριο και στην περιπτωση να μην ειναι ο γιοκας ,εγω προσσωπικα θα διαλεγα το δευτερο.

Προς το παρον ομως δεχομαι οτι ειναι ο γνωστος αγγελοπουλος  (οχι ο μανωλης...)


συνεχεια....

 

ενα ριζοσπαστικο και ταξικα οριοθετημενο κειμενο ,ενα κειμενο με αντικρατικα και και αντικαπιτ΄λιστικα στοιχεια,παρολες τις επιμε ρους διαφωνιες που μπορει να εχει κανεις, ενα κειμενο το οποιο θα μπορουσε να το εχει γραψει ο καθενας απο εμας  τιθεται σε αμφισβητηση καθως θεωρειται οτι ο επαναστατικος και ανατρεπτικος λογος μπορει να τεθει στην υπηρεσια της εξουσιας.

 

Θυμιζει λιγο  την ταιναι του περρακη  ή ακομα θα μπορουσε να ειναι και μια καταστασιακη/ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ τακτικη απο τη μερια του εχθρου.

Το ερωτημα ειναι κατα ποσο σημερα ο κυριαρχος ιδεολογικοποιλιτικος λογος μπορει να ενσωματωσει αντικρατικα και αντικαπταλιστικα στοιχεια και να τα κανει οπλα του.

Εαν αυτο ειναι δυνατο,τοτε δεν εχουμε καμμια ελπιδα,τα παραταμε ολα και γυριζουμε στα παιχνιδια μας.

 

Στη θεαματικη αντιστροφη της πραγματικοτητας το πραγματικο ειναι μια στιγμη του θεαματος. Στο πραγματικο ομως ανηκουμε και εμεις οι ιδιοι, και η αξιοπιστια ή η εντιμοτητας μας ειναι αναλογη της αξιοπιστιας και της εντιμοτητας  οποιουδηποτε συγγραφεα ενος κειμενου. Τα κριτηρια που θετουμε στον ¨"αλλον"  πρεπει να τα θετουμε και στον ιδιο μας τον εαυτο.

 

Η κριτικη του θεαματος δεν πρεπει να αφορα το κατα ποσο ειναι αξιοπιστο ενα κειμενο αλλα το ιδιο το κειμενο ασχετα με το ποιος ειναι ο συγγραφεας του και ποιες ειναι οι προθεσεις του.

 

Και τοτε ολη αυτη η συζητηση που γινεται εδω μεσα ειναι και η ιδια θεαματικη,ειμαστε και εμεις μερος του θεαματος ,συνομωτες μιας συνομωσιας αναλογης με αυτην που καταλογιζετε στον υιο...

από dr doolittle 23/09/2011 3:55 μμ.


Φτάνει με την ελληναράδικη κουτοπονηριά. Μια χαρά είναι το κείμενο όποιος και να το έγραψε. Τι παει να πει "ένας φίλος μου πε ότι ειναι μείγμα θέσεων"; Ξέρει ο φίλος σου πόσο παλιότερες είναι αυτές οι θέσεις από τις οργανώσεις που τις εκφράζουν αποσπασματικά σήμερα; Καθαρά αντικαπιταλιστικές είναι.

Δηλαδή δε βρίσκετε τίποτα στραβό στο κείμενο, τσιμπάτε την παραφιλολογία ότι το έγραψε ο γιός της Αγγελοπούλου και μετά φτιάχνετε θεωρίες συνομωσίας ότι "πάνε να μας τη φέρουν αμεσοδημοκρατικα"; Πως να σου τη φέρει κάποιος αμεσοδημοκρατικά ρε καραμήτρο;

Έλεος ρε. Για εργατικό έλεγχο μιλάει μέσα από μια μεταβατική κυβέρνηση.

Αλλά και ο γιός της Αγγελοπούλου να είναι, που εγώ δε πιστεύω με τίποτα ότι είαι και όλα αυτά είναι καλαμπούρια του ποντικιού στη μάνα του, τι με αυτό; Μπράβο του που έχει συνείδηση. Ποτέ δεν ξέρετε που θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό.

από κακαζακης 23/09/2011 4:05 μμ.


Επειδή κάποιος ρώτησε για το ΕΠαΜ και καλό είναι να μαστε ενήμεροι:

Ο Καζάκης ίδρυσε κόμμα με την ονομασία ΕΠαΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο). Αρχικά ήταν στην ΣΠΙΘΑ αλλά αποχώρησε στέλνοντας δημοσια επιστολή στον Μίκυ Μάους και κατηγορώντας τη ΣΠΙΘΑ πως έχει αλλωθεί από μελανοχίτωνες!

"Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.
"

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/04/blog-post_6434.html

Ο Καζάκης φυσικά μπορεί να μην είναι βαλτός (όπως ο ίδιος τουλάχιστον κατηγορεί τους πρωην συντρόφους του) αλλά το όραμα του είναι ένας αχταρμάς σαν αυτόν του κειμένου του μικρού αγγελόπουλου.

Λίγο εργατικός έλεγχος, λίγο άμεση δημοκρατία, πολύ εθνικοποίηση τραπεζών και πάρα πολύ κεντρικός κρατικός έλεγχος προερχ΄πομενος πό ένα "δίκαιο" κοινοβουλίου αποτελούμενο από κόμματα της "πραγματικής" δημοκρατίας...

Αυτά άκουσα να τα λέει ο ίσιος σε 3ωρο λόγο του  μπροστά στους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου, εκεί όπου όλοι είχαν αυστηρά 3λεπτες τοποθετήσεις, αλλά ο κύριος Καζάκης είχε 3 ώρες! Κι όταν κάποιοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν οι γραμματείς -κι οι φαρισαίοι- της γραμματείας υπερασπίζονταν φανατικά το 3ωρο του Καζάκη........

 

από scripta manet 23/09/2011 4:08 μμ.


βρε Υπο, ξεκόλλα λίγο, 1.ποιός μίλησε για συνομωσίες; για διάφορες πιθανότητες μιλάμε.

2.και, οκ, το οτι "γινόμαστε κι εμεις μερος του θεάματος" σημαίνει οτι πρέπει να βγάλουμε και τη μούγγα δηλαδή;

3.και κάτι ακόμα: σιγά τον αντικρατικό λόγο ξέρω'γω -απλώς μας φαίνεται ποιός-ξέρει-τί γιατί δημοσιεύτηκε στην αθενς βόις.

4.το σημαντικό δεν είναι το περιεχόμενο του κειμένου, είναι το ποιος-που-πότε-γιατι

5. προσωπικά σταματάω να σχολιάζω εδώ, γιατί το κάναμε κροστάνδη το θέμα, ενώ στην πραγματικότητα μαλλον δεν αξίζει τόσο σχολιασμό, γιατί παραμένει στα όρια σχεδόν της πολιτικής φαντασίας (και γαμώ τα λογοτεχνικά είδη, αλλά όχι για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μάλλον...)

από (Α) 23/09/2011 4:26 μμ.


στη τοπικη πατσαβουροφυλλαδα του Ηρακλειου Κρητης "Πατρις" γραφει στη στηλη με τα σχολια (ανυπογραφα):

 

ΑΝΟΗΤΟΙ

Ανόητοι όσοι συνέδεσαν ένα άρθρο ενός μέλους της “ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ” με τον γιο τής Γιάννας και του Θοδ. Αγγελόπουλου που σπουδάζει στην Αμερική.

Τέτοιες παπαριές γράφουν και γι’ αυτό τους έχουν φτύσει οι αναγνώστες.

 

http://www.patris.gr/articles/209263?PHPSESSID=53014adf42b84710c37fb74bc3788baa

 

τελικα ειναι η οχι ο γιος της Γιαννας ο αρθρογραφος;

@

από ... 23/09/2011 6:50 μμ.


@ κακαζάκης

Ευχαριστώ.  Δηλαδή, "αγανακτισμένοι" (ΣΥΝ/Σύριζα) συν Καζάκης (ΕΠαΜ) και όλα αυτά με την αβάντα εφοπλιστών.  Το θέμα αποκτά ενδιαφέρον...

@ (Α)

Αν δεν ήταν εγκάθετο το άρθρο, θα είχε γίνει επίσημη διάψευσή του.  Τα περί ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ νομίζω ότι είναι στάχτη στα μάτια μας.  Αυτοί οι "αγανακτισμένοι" πατάνε επί πτωμάτων για να επιτύχουν τους στόχους τους!!!  Ξεβρακώνονται εύκολα όμως...

 


Και ο Τζαντζάκομο Φελτρινέλι ήταν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ιταλία. Αλλά πρόσφερε την περιουσία του στην επαναστατική υπόθεση, ενώ ο ίδιος πέθανε τον Μάρτιο του 1972 πάνω στον αγώνα. «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα».

από τι άλλο θα ακούσουμε 24/09/2011 12:13 πμ.


Δηλαδή μια μέρα εντελώς ξαφνικά τρελάθηκε κάποιος τύπος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντί να δημιοσιεύσει το άρθρο του σε κάποιο ηλεκτρονικό μέσο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (antarsya.org, antarsya.wordpress.com και πάει λέγοντας) το ανέβασε στη free press βιτρίνα ξεπλύματος χρήματος του ΜΠΑΤΣΟΚ και παπαγάλου πρεσβειών, την Athens Voice.

 

από κ.π. 24/09/2011 1:11 πμ.


Το σχόλιο του Αριστερου Βήματος για την αναδιμοσίευση του άρθρου νομίζω είναι μετρημένο και δεν πέφτει στην παγίδα που έχουν πέσει διάφορες φυλλάδες και πολλοί σχολιαστές. Απλά και κατανοητά.

http://aristerovima.gr/ (βλέπε κάτω από το κεντικό άρθρο, στην αριστερή λορίδα η "εποχή των τεράτων).

 

από xen cat 24/09/2011 4:40 μμ.


το εν λογω κειμενο διαβαζεται καλλυτερα μαζι με αυτες τις δυο προκυρηξεις της 17Ν, που πρωτοεκδοθηκαν στο ποντικι, για την εκτελεση του δημητρη αγγελοπουλου, αδελφου του παναγιωτη -παπου του μικρου-

http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_17_%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7/1986-04-08_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_17_%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7/1986-10-14_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF

οι οποιες παρεπιπτοντως φαινονται πολυ "φρεσκιες"..

τι εγινε, το βλασταρι υιοθετει το λογο των εκτελεστων του θειου του μπαμπα του και μαλιστα στην αθενς βοις; και με σιγονταρισμα απο το ποντικι;

σε ποιον απευθυνεται το κειμενο και τι θελει να του πει; γιατι προφανως το σημαινομενο του κειμενου ειναι περα απο το νοημα του ιδιου του κειμενου

και καποιοι λετε "μπραβο που ειδε το φως"; μπραβο σας..


λέει να δώσουμε βάση στα γραφόμενα και όχι στο ποιος υποτίθεται ότι το έγραψε.  Γιατί;  Άμα θέλουμε να διαβάσουμε κάτι, δε θα το διαβάσουμε με την υπογραφή του γιου της Αγγελοπούλου, γιατί αυτό αμέσως το κάνει ύποπτο.  Όταν μάλιστα δεν το έχει διαψεύσει κανένας.  Δεν είναι ώρες τώρα για τέτοια...


Το επίμαχο άρθρο έχουν αναδημοσιεύσει, με μια παραπομπή προς τη φυλλάδα Athens Voice. Ούτε σχόλιο, ούτε τίποτα άλλο.

από Κ.Π. 24/09/2011 6:18 μμ.


Το σχόλιο δεν υπάρχει στη σελίδα του άρθρου (http://www.aristerovima.gr/details.php?id=2734) αλλά εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα, στο link του άρθρου στην "αριστερή λορίδα" κάτω από το κεντρικό κείμενο. Αυτό είναι:

@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }span.postbody { }div.Section1 { page: Section1; }

«Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athens Voice και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αναγνώστες του εντύπου, που επιτίθενται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον συντάκτη και στο κείμενό του που τους θυμίζει ό,τι σιχαίνονται περισσότερο: τις κομμουνιστικές ιδέες. Δεν πειράζει. Θα διαπιστώσουν σύντομα ότι η εποχή αλλάζει. Θα δούμε και οι πλέον απαισιόδοξοι ότι μαζί με την εργαζόμενη πλειοψηφία και τα λαϊκά στρώματα, θα αφυπνίζονται νέες πνευματικές δυνάμεις, θα έχουμε ακόμα και φαινόμενα αποστασίας από την αστική τάξη. Δεν αναδημοσιεύουμε αυτό το άρθρο για εφέ, αλλά γιατί συμφωνούμε με την οπτική του».

από κάποιος να τους εξηγήσει ΠΟΣΟ καρφώθηκαν 24/09/2011 9:51 μμ.


Αν έχει την ευγενή καλοσύνη κάποιος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας δημοσιεύσει μια διάψευση *οπουδήποτε*, σχετικά με αυτό που έγραψε κάποιος δημοσιογράφος και αναφέρεται παραπάνω από κάποιο σύντροφο, ότι δηλαδή πρόκειται περί συνωνυμίας και ότι ο αρθρογράφος είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Άντε γιατί σε λίγο οι γραφιάδες των free press θα ισχυριστούν ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου αμέσως μετά την Ολυμπιάδα πήγαν και γράφτηκαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μεταβίβασαν και 1-2 βαπόρια στην οργάνωση.


Η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε εκλεγεί βουλευτής της Νέας Τρομοκρατίας στην Α περιφέρεια Αθηνών το 1989 και το 1990.
 

από ./. 02/02/2012 12:49 μμ.


φτωχό φασίστα ή πλούσιο αριστερό;

μικρονοϊκά πράγματα που απευθύνονται στο κατώτερο ένστικτο, στο φθόνο... σαν αυτά που έγραφαν οι φυλλάδες για τους συλληφθέντες του χαλανδρίου...

από ο_Ο 02/02/2012 9:21 μμ.


ας εξηγησει πρωτα ποιος ο ρολος της μαμας του και της φαμιλιας του σε ολο αυτο που τραβαμε ολοι (οχι ομως και αυτος) και τοτε ισως να μπορουμε να μιλησουμε για καποια στοιχειωδη ειλικρινεια.

αλλιως ολη φιλολογια δεν εχει αλλο σκοπο απο το να μας παρουσιασει τον επομενο "ηγετη"

από συζήτηση 02/02/2012 10:25 μμ.


 
 

για την αγανάκτηση του γιου Αγγελόπουλου. Καλοδεχούμενη είναι η αγανάκτηση έτσι όπως εκφράζεται, δεν θα εξετάσω αν είναι αυθεντική ή υπάρχει σκοπιμότητα, όπως δεν εξετάζω αν η παρουσία του διπλανού μου σε μια συνέλευση είναι από σκοπιμότητα ή αυθόρμητη, φυσικά δεν θα εκπλαγώ αν είναι από σκοπιμότητα ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ανοίξει στο μέσο μια συζήτηση για την αγανάκτηση ενός ανθρώπου. Να ανοίξει αφού είναι έτσι ξεχωριστή συζήτηση για την αγανάκτηση και την οργή του καθενός μας ξεχωριστά


Θα ήθελα και γω να ρωτήσω τη ΣΟ, με ποιά ακριβώς λογική ο γιόκας της Αγγελοπούλου έχει ολόκληρο thread μέσα στο Athens Indymedia, όπου διάφοροι καλοθελητές μας παριστάνουν ότι δεν τρέχει κάτι, εντάξει μωρέ το παιδί, κι αυτός δικός μας είναι...

Υπάρχουν άτομα που είναι πιο ίσοι από τους ίσους;

Και μένα όλο μου το σόι ήταν αντάρτες, μήπως να μου κάνετε και μένα αφιέρωμα;

Περιμένω απάντηση ΣΟ, μη με κόψεις!

από Bogomolets 03/02/2012 12:23 μμ.


για μένα το παλικαράκι δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τίποτα σχετικά με τα πεπραγμένα της μάνας του. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Όσο για τα υπόλοιπα, εύχομαι να αποτελέσει έναν ακόμα ταξικό αποστάτη στο δρόμο που χάραξαν πολλοί. Θα τον συνοδεύει η δυσπιστία για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

_________________________________________________

Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου έκανε κατάληψη στο Χάρβαρντ

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Ελ Σαλβαδόρ όπου βρέθηκε εκεί για να χτίσει σπίτια για τους άστεγους, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, πρωταγωνίστησε στην πρώτη – στα χρονικά κατάληψη – του γνωστού πανεπιστημίου Χάρβαρντ!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με άλλους σπουδαστές του Πανεπιστημίου επιχείρησαν πριν από λίγο καιρό να καταλάβουν τον κεντρικό προαύλιο χώρο του ιδρύματος, αλλά οι αρχές είχαν κλειδώσει τις πόρτες. Μετά από διαπραγματεύσεις επετράπη η είσοδος μόνον σε όσους είχαν φοιτητική ταυτότητα. Όσοι πέρασαν μέσα, κατασκήνωσαν επί αρκετές εβδομάδες στο προαύλιο συμπαραστεκόμενοι ουσιαστικά στο κίνημα Occupy Wall Street και, μάλιστα, μέσα στο Ιδρυμα που αναπαράγει τις τελευταίες δεκαετίες τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παράλληλα με τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις, συνεχίζει να αρθρογραφεί.

Με την υπογραφή Pan Angelopoulos υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τους περίπου 70 φοιτητές που είχαν αποχωρήσει επιδεικτικά από την ομιλία του Γκέγκορι Μάνκιου, διακεκριμένου καθηγητή Μακροοικονομίας και συμβούλου της κυβερνήσεως Μπους, διαμαρτυρόμενοι για την νεοφιλελεύθερη άποψή του. Στο συγκεκριμένο του άρθρο, ο νεαρός Αγγελόπουλος υποστηρίζει ότι η οικονομία δεν είναι απλώς μια θετική επιστήμη αλλά συνδυάζεται και συνυπάρχει με την Κοινωνιολογία, τις Πολιτικές Επιστήμες, την Ιστορία και τη Φιλοσοφία και έτσι δεν μπορεί παρά να διδάσκεται σε συνδυασμό με αυτές.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αρθρογραφεί συστηματικά στα αγγλικά. Το τελευταίο του κείμενο δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στο free press περιοδικό The Boston Occupier (Ο καταληψίας της Βοστώνης). Παράλληλα συμμετέχει σε διαδικτυακά φόρουμ και καταγράφει συστηματικά τις απόψεις του υπερασπιζόμενος συμφοιτητές του.

Ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αποσπάσματα των αναρτήσεών του είναι τα ακόλουθα:

«Η επείγουσα ανάγκη είναι τώρα για μια πολιτική οικονομία της εργατικής τάξης, που θα περιλαμβάνει το παλιό προλεταριάτο των εργοστασίων και το νέο εργασιακά επισφαλές εργατικό δυναμικό της μερικής απασχόλησης που εξαντλείται από τα ελαστικά ωράρια, την εντατική εκμετάλλευση και γενικά τις αβέβαιες περιστάσεις. Τέτοια οικονομικά θα αποτελούσαν τη θεωρητική βάση για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας, δηλαδή για μια κοινωνία όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του κάθε ατόμου είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη του συνόλου.»

«Να προσεγγίσουμε τις Κοινωνικές επιστήμες με το θάρρος, όπως ο Μαρξ μας παροτρύνει, για να αναλάβουμε την «αδίστακτη κριτική όλων αυτών που υπάρχουν», χωρίς να φοβηθούμε τα συμπεράσματα ή τις συγκρούσεις του με τις υπάρχουσες δυνάμεις. Το να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσουμε μεταξύ της πραγματικής δημοκρατίας και της κανιβαλιστικής κεφαλαιοκρατίας. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά απέναντι στο φλέγον ερώτημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στους καιρούς μας: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.»

«Επειδή οι «ορθολογικοί» σπουδαστές του Χάρβαρντ δεν μπορούν να φανταστούν τίποτα έξω από το σύστημα (ή έξω από το Δημοκρατικό Κόμμα) δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν το μπορούν. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ανησυχώ καθόλου εάν αλλοτριώσαμε τους σπουδαστές του Χάρβαρντ, επειδή εκείνοι, οι υπηρέτες του 1%, δεν πρόκειται ποτέ να μας ακολουθήσουν. Μια ομάδα της κοινότητας που βρίσκεται στο πλευρό μας αξίζει περισσότερο από ολόκληρο πληθυσμό του Χάρβαρντ. Και εάν μας ζητήσετε να υποχωρήσουμε για να κατευνάσετε εκεί νους που αυτή τη στιγμή το κίνημα στρέφεται εναντίον τους, δεν πρόκειται να το κάνουμε.»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

από οκ μαστορα 03/02/2012 3:41 μμ.


στο χαρβαρντ το παιδι -οπου και επαναστατει- πηγε μονο του, καμια σχεση με τη φαμιλια

οσο μεριδιο ευθυνης εχει η μαμα του, ο μπαμπας του και ο μπαρμπας του για την εκμεταλευση και εξαθλιωση της εργατικης ταξης, αλλο τοσο μεριδιο ευθυνης εχει και οποιος επωφελειται απο αυτη την εκμεταλευση. ο γιοκας δλδ.


«για μένα το παλικαράκι δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τίποτα σχετικά με τα πεπραγμένα της μάνας του»

Η μάνα του πληρώνει τα δίδακτρα στο τμήμα οικονομικών σπουδών του Χάρβαρντ, οπαδέ και ακόλουθε του χαϊλάιφ...

Και τα λεφτά που πληρώνει η μάνα του στο Χάρβαρντ δεν είναι δουλεμένα, αλλά κλεμμένα.

από ακόμα γελάω 04/02/2012 7:28 μμ.


Δεν ξέρω ποιός χαζούλης τρώει αμάσητα αυτά τα κακομαγειρεμένα πλασαρίσματα. Πρέπει να είσαι κάργα καμμένος από το Facebook για να τα καταπιείς.

Εμένα άλλα πράγματα πήρε το αυτί μου από συντρόφους στη Νικαράγουα. Κάτι για κομβόι με νομιστεράκια Μαυρονερουλάδες, γύρω από τον κανακάρη σαν τη νύφη, κάτι για στημένα επικοινωνιακά κόλπα σε ήδη χτισμένα σπίτια από ΜΚΟ κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Ας έχουν λίγο το νου τους οι επικοινωνιολόγοι της φαμίλιας, μαθαίνονται τα κόλπα, παγκοσμιοποίηση γαρ - "πετάει" η επικοινωνία...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License