ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

@

 

Στις  11 Οκτώβρη καλούμαι να δικαστώ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας μαζί με άλλους 11 συγκατηγορούμενους μου καθώς κατηγορούμαστε για συμμετοχή στις συγκρούσεις που συνόδευσαν το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη 2007.Η τροποποίηση του άρθρου 16 από την  πλευρά του κράτους έφερε στον δρόμο όχι μόνο χιλιάδες φοιτητές αλλά και χιλιάδες αλληλέγγυους από διάφορα κοινωνικά κομμάτια. Επέλεξα και εκείνη την μέρα να βρεθώ στον δρόμο δίπλα σε εκείνους που αγωνίζονται, θεωρώντας ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ξεκομμένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά αλληλένδετοι και συνεχιζόμενοι μέσα στον χρόνο.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το κτίριο της βουλής, ένα χώρο πολιτικά στοχοποιημένο από τους διαδηλωτές, ξεσπούν άγριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ για τουλάχιστον δύο ώρες .Με το πέρας των συγκρούσεων η αστυνομία επιτίθεται βίαια στο πρώτο μπλοκ των διαδηλωτών που επιχειρεί να συνεχίσει την διαδήλωση. Γίνονται δεκάδες προσαγωγές και 61 από αυτές  μετατρέπονται σε συλλήψεις, ανάμεσα τους και εγώ, κατηγορούμενος για 4 κακουργήματα και αρκετά πλημμελήματα. Από όλους τους συλληφθέντες είμαι ο μόνος που προφυλακίζομαι, γεγονός που δεν μου δημιουργεί καμιά έκπληξη καθώς γνωρίζω από την χρόνια συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες την ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσει η δικαστική και αστυνομική εξουσία σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στα αντιανθρώπινα σχέδια τους.

Η επίθεση της κυριαρχίας ενάντια στην κοινωνία, που οδήγησε στην 6μηνή προφυλάκιση μου, από τότε μέχρι σήμερα έχει γιγαντωθεί. Η οικονομική επίθεση, η καθημερινή εξαθλίωση, η εντεινόμενη ανέχεια είναι πλέον η καθημερινότητα. Η αυξανόμενη κοινωνική οργή έχει οδηγήσει πλέον χιλιάδες ανθρώπους σε καθημερινές διαδηλώσεις και οι βίαιες επιθέσεις από την πλευρά της εξουσίας έχουν  μπει σε καθημερινή διάταξη. Η γενικευμένη καταστολή συμβαίνει  σε πραγματικό χρόνο και δεν αποτελεί πλέον ένα φαντασιακό πιθανό μελλοντικό σενάριο. Αύρες, φράκτες, δακρυγόνα και γκλοπς  αποτελούν το πρόσωπο της δημοκρατίας.

Η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στις κοινωνικές αντιστάσεις είναι αναγκαία όπως πάντα για όσους επιλέγουν τον δρόμο της ελευθερίας. Αν οι συλλήψεις και οι δίκες νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, τότε πρέπει να ξέρουν ότι η αλληλεγγύη ήταν είναι και θα είναι το όπλο μας. Αν με τις φυλακίσεις δεκάδων αγωνιστών στα μπουντρούμια της δημοκρατίας νομίζουν ότι θα μας λυγίσουνε, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Αν με τα νέα μέτρα νομίζουν ότι η υποταγή θα βασιλεύσει, να είναι σίγουροι πως η ανυπακοή θα θριαμβεύσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στεργίου Βασίλης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License