Εφοδος σε κατάληψη στο Bilbao

Η βασκική αστυνομία έκανε εφοδο και άδειασε με χρήση άπλετης βίας την Κουκουτσα (Kukutxa) μια από τις πιο παλιές καταλήψεις της πόλης του bilbao.

post image

Οι κάτοικοι της γειτονιάς Errekalde χρόνια διαμαρτήροντουσαν για την πλήρη εγκατάληψή τους από την δημαρχία και για την έλλειψη χώρον δημιουργικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων μόρφωσης και ψηχαγωγίας. Την λύση στα προβλήματα έδωσε φυσικά ποιός άλλος αν όχι ο ίδιος ο κόσμος που ζει και κατοικεί σε μια από της ποιο παραμελλημένες γωνιές της πόλης που από την μία ξέρει να κατασκευάζει πανύψηλους ουρανοξήστες και έργα εκατομιρίων στο κέντρο της πόλης (βλ. γέγυρα calatrava.. ναι έχουνε και κει μια γέφυρα ίδια με την δική μας) και παράλληλα αφήνει στο περιθόριο γειτονιές όπου έχουν βρει κατάλημμα χαμηλές τάξεις, νέοι αι μετανάστες. Η κατάληψη Κουκούτσα (Kukutxa) λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια δίνοντας ζωή στους κατοίκους ως χώρος μάθησης και δημιουργίας με πληθώρα εργαστηρίων ανταλαγής γνώσεων και ξένων γλωσσών.

Χθες η αστυνομία εισέβαλλε στο χώρο χτυπώντας και τραβόντας βίαια τους συντρόφους που προστάτευαν τον χώρο. Μετα το κλείσημο της κατάληψης ακολούθησε πορία όπου χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους του Errekalde ζητώντας το άνοιγμα της κατάληψης και κατά της αστυνομικής βίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εικόνες:

από 10 100 1000 katalipseis 22/09/2011 4:17 μμ.


kai mia geush apo thn katalipsh apo to videaki pou eixe ftiaxtei apo ta paidia gia thn propagandish ths pagosmias hmeras allhleguhs sthn kukutza

http://www.youtube.com/watch?v=e2VieT5ksyo

από 24/09/2011 9:41 πμ.


Τέτοιες δομές αλληλεγγύης και αγώνα χρειαζόμαστε παντού. Τα εγχώρια, δικά μας κινήματα αποδείχτηκαν παντελώς ανεπαρκή, για να μπορέσουν να φέρουν την δημοκρατική κοινωνική επανάσταση. Να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να σπάσουμε όλα τα τείχη των διαχωρισμών και της ιδεολογίας. Φυγή προς τα μπρος για όλους.

Αλληλεγγύη στην Kukutza και σε όλους τους ανθρώπους ανά την γη, που πραγματώνουν τώρα συλλογικά τα όνειρά τους και αγωνίζονται για μία ζωή πέρα από τον καπιταλισμό. Σκατά σε μπάτσους, τελειωμένες μικροαστικές αντιλήψεις, εξουσιαστές και τα γλειφτρόνια τους.

από ενας 24/09/2011 4:15 μμ.


 το ριξανε τελικα.ακολουθησαν συγκρουσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=nTuXMjzBtLc

http://www.youtube.com/watch?v=oQCxge70Go0

από A 26/09/2011 12:40 μμ.


PHOTOS AND INFO ( in spanish)

 

http://www.lahaine.org/index.php?p=56250

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License