Καταζητείται ο ηθικός αυτουργός Θανάσης Κοκαλάκης εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

Καταζητείται ο ηθικός αυτουργός. Θανάσης Κοκαλάκης, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και δεκάδες αλλά ένστολα καθάρματα των "ηρωικών" ΜΑΤ της ένδοξης δημοκρατίας τους. Απεργία 5 Οκτώβρη 2011

post image


ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ  Ζωντανοί η νεκροί. Όπως λέγανε και στην άγρια δύση, αυτή τη φορά από τον ελληνικό λαό. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Το φωνάζει, το δείχνει στους δρόμους… Και δεν ξεχνά ούτε τα τάγματα ασφαλείας, ούτε τη χωροφυλακή, ούτε τα δημοκρατικά φασισταριά σας και τα σύγχρονα SS των ΜΑΤ των ΥΑΤ και των ασφαλιτο ορδών σας.

Να το ξέρουν οι κύριοι αυτοί. Από εδώ και μπρός. Όπου τους βρούμε… Το λαϊκό δικαστήριο δεν είναι στο πλάτωμα στο Σύνταγμα αλλά θα το αντιμετωπίζουν σε κάθε γειτονιά..

«Ούτε νερό, ούτε ψωμί στους φασίστες» Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Και να μιλήσουμε τη δημοσιογραφική γλώσσα που ξέρουμε. Τη γλώσσα του λαού.

 Ο ελληνικός λαός, πληρώνει για να ζούνε αυτά τα καθάρματα των ΜΑΤ και των ασφαλιτών. Τα τσογλάνια των 20 χρονων που τους δώσανε εξουσία, δεν μπορούν να δέρνουν και να σκοτώνουν σαδιστικά τον ελληνικό λαό. Κανένα ζώο δεν σκοτώνει τη μήτρα που το έφερε στο κόσμο. Μόνο αυτά τα ντοπαρισμένα σκυλιά. Ο ελληνικός λαός πληρώνει με χαράτσια για τις κολοζωές μπάτσων βολεμένων και εκτός εργασιακής εφεδρείας, πληρώνει τα σπίτια τους το φαγητό τους, τα αυτοκίνητα τους, το μισθό τους, τα όπλα τους, τις ασπίδες τους, τα κράνη τους, τα χημικά τους. Θα σταματήσει όμως  να πληρώνει για να τον δέρνουνε αυτά τα τσογλανια της ελληνικής αστυνομίας. Και τότε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Δεν θέλει πολύ.

Με αυτά που κάνουν – και τις εντολές που εκτελούν, δε θέλει πολύ.

Ο ελληνικός λαός θα τους γδύσει από όλα αυτά και θα τους φέρει γυμνούς στο Σύνταγμα. Η θα τους θάψει κάτω από τόνους πέτρα και μάρμαρο. Το πιο αποτελεσματικό λαϊκό όπλο μετά την κρεμάλα. Και τον κκ Κοκαλάκη, κάτω από πολλά κυβικά -όχι πτυέλων, θα πάνε χαμένα-  αλλά από σκατά.

Να χαίρεστε τα φασισταρία σας κκ Παπουτσή.

 

«Έχει ο καιρός γυρίσματα… ο λαός δεν ξεχνά… ούτε τους χωροφύλακες ούτε τους ταγματασφαλίτες ούτε τους ναζί»,  όπως σας έλεγαν και οι δάσκαλοι για το ΕΑΜ όταν σέρνατε τα ανήλικα στην Ακαδημίας.

 

Να το θυμάστε. Εμείς,  έχουμε μνήμη. Κρατάμε από το ’44 και το ΄49.

 

 Περιγραφή της ελληνικής δημοκρατίας των ΜΑΤ

Μπάτσοι και εισαγγελείς ευθύνονται για ένα ακόμη ματοκύλισμα της εργατικής απεργίας στις 5 Οκτώβρη 2011:

Το αποτέλεσμα της Δημοκρατίας των ΜΑΤ τους είναι:

Δεκάδες ξυλοκοπημένοι

15 λιντσαριστικές προσαγωγές

10 οι ξυλοκοπημένοι συλληφθέντες (χωρίς επικοινωνία με δικηγόρους-συγγενείς)

Επίσης: Δεκάδες οι ανελέητοι ξυλοδαρμοί πολιτών. Από 15χρονα παιδιά μέχρι  ηλικιωμενους/ες, συνταξιούχους. Ιδιαίτερο μένος για μια ακόμη φορά τα σκυλιά των ΜΑΤ το έδειξαν  προς τις γυναίκες. Πιο σαδιστές έβγαζαν το αντριλίκι τους σε ανήλικα πιτσιρίκια με μαλόξ στο πρόσωπο.

Δολοφονικές επιθέσεις με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πάνω στον κόσμο και μέσα στο μετρό και ψεκαστικές κατά πρόσωπο φυσουνιές.

Ξυλοκοπημένοι υπάλληλοι του Μετρό που έκαναν αλυσίδα για να μην περάσουν τα ΜΑΤ.

Ξυλοκοπημένοι τραυματιοφορείς και τραυματίες. Τους πέταξαν ακόμη και πέτρες ενώ ήταν πεσμένοι στο έδαφος πανω από τραυματία.

 Έβρισαν χυδαία και χτύπησαν στο κεφάλι μικρά κορίτσια και αγόρια, φοιτητές/τριες εργαζόμενους/ες. Έφτυναν στα μούτρα τα ηρωικά ΜΑΤ και μετά σα σκυλιά λυσσασμένα τραβούσαν τους συλληφθέντες από τα μαλλιά σε όλο το μήκος της Όθονως. Μόνο από τα μαλλιά. Ένα 15 χρόνο παιδί που το έσερναν σαν σφαχτάρι.

«Βάστα γερά…» « το όνομα σου αδερφέ»

Ξύλο ανελέητο σε ό,τι προκαλούσε το θυμικό των άρτια εκπαιδευμένων φονιάδων της ελληνικής δημοκρατίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ επίσημα και με σφραγίδα του επισήμου μαλάκα εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάση Κοκαλάκη, «μπορεί να επιτεθούν σε δημοσιογράφους γιατί ταράζονται συναισθηματικά όταν τους βλέπουν και θυμούνται άδικα σε βάρος τους δημοσιεύματα»!!!

Και αυτό έκαναν εντελώς απροκάλυπτα πια, και όχι σε στενοσόκακα στα στριμώγματα στις πορείες και πίσω από περίπτερα η πρασιές.

Χτύπησαν εντελώς στοχευόμενα ομάδα δημοσιογράφων φωτορεπόρτερ και καμεραμαν… και βέβαια σάπισαν στο ξύλο και άλλους που τους ήρθαν πιο βολικά και κατά μόνας με ολη τη διμοιρία δλδ.,  όπως έκανε η διμοιρία με επικεφαλής τον κκ Δαρείο Λικιαρδόπουλο ( σσ. ο γνωστός φασίστας και μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στη δολοφονική επίθεση εναντίων του Κουσουρή) που έκανε σακο του μποξ το σώμα δημοσιογράφου  ραδιοφώνου και το κεφάλι του ακινητοποιημένου ανθρώπου, μπάλα για τις αρβύλες τους. Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση άλλων σ. για να σταματήσουν κατά πρώτης να τον χτυπάνε.

Το ίδιο έγινε με άλλη διμοιρία αυτή τη φορά με θύμα φωτορεπόρτερ ειδησεογραφικού πρακτορείου η όποια γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι από ΜΑΤατζη, μπροστά στα μάτια του διμοιρίτη. Επειδή λίγο νωρίτερα κατέγραφε ξυλοδαρμούς και  συλλήψεις λιντσαρίσματα από τα αφιονισμένα ένστολα καθάρματα των ΜΑΤ.

Χειρουργικό χτύπημα στο κεφάλι και στο μάτι (συμβολικά- "δε θα βλέπεις μωρή να τραβάς") κατάφερε ένας ακόμη κκ διμοιρίας στην Οθωνος και Αμαλίας σε συναδέλφισσα δημοσιογράφου ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου. Λίγη ώρα πριν στην προηγούμενη επίθεση της αστυνομίας είχε ξυλοκοπηθεί με γκλοπ.

Στα γεννητικά όργανα και στην κοιλιά χτυπούσαν τα ΜΑΤ έναν ακόμη ξένου πρακτορείου φωτορεπόρτερ που κατέγραφε νωρίτερα τον ξυλοδαρμό ενός συλληφθέντα στην Καραγιωργη Σερβίας. Τον απείλησαν νωρίτερα, τον βρήκαν μετά.

Με σπασμένα τα δόντια και μια φωτορεπόρτερ από ξένο πρακτορείο που πλήρωσε… το διαταραγμένο θυμικό των μπάτσων.

Μώλωπες στα χέρια και στην πλάτη για έναν κάμεραμαν που προσπάθησε να σώσει την συνάδελφο του από το μένος των ΜΑΤ.

Με ένα ξεγυρισμένο χτύπημα στο πρόσωπο με την ασπίδα ένας ακόμη δημοσιογράφος ειδησεογραφικού site εκτοξεύτηκε μακριά.. από το πλάνο  σύλληψης παιδιών που περπατούσαν.

Μώλωπες …. σε δημοσιογράφο ραδιοφώνου γιατί μπλέχτηκε στα πόδια μιας διμοιρίας του κκ Δαρείου Λικιαρδοπουλου.

σσ  (Βουίζει ο τόπος με αυτή τη διμοιρία όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στα μπατσικα γραφεία στο Γουδί. Το γιατί αυτή η διμοιρία «τυχαίνει» να είναι αυτή που μπαίνει μπροστά και είναι πάντα  στα χειρότερα και πιο βίαια χτυπήματα? είναι γνωστό πιά σε ολο το δημοσιογραφικό κόσμο και πλανάται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί αυτοί? Ε κύριε Παπουτση; Γιατι έχετε εξαφανιστεί από προσώπου γης: Ούτε μια συνέντευξη τύπου…? έστω για την εγκληματικότητα !!! Ξέρεται κάτι περί σχεδιασμού, περί πλάνου αναχαιτίσεων, περί στρατηγικής…. περί αξιοπρέπειας? Για την ιστορία και….για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου τουλάχιστον ρεεεεεε).

Όπως και να έχει η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειας "πληρώνονται" από το κράτος και τα σκυλιά του.

Κατατέθηκαν μηνύσεις. Δεν υπήρχε εισαγγελέας υπηρεσίας και έπρεπε να κατατεθεί στον κκ ανακριτή στη ΓΑΔΑ που είχε το φάκελο των επεισοδίων την άλλη μέρα…. ! . Τελικά κατέθεσαν σε απλά μπατσάκια και μάλιστα φιλικά προσκείμενα στους  Ματατζιδες ως παλιού συνάδελφοι στα Ματ. Και μάλιστα τοοοοοόσο καλοί αστυνομικοί και αξιωματικοί τρομάρα τους που τεχνηέντως μάλιστα ήθελαν να καθοδηγήσουν τους μάρτυρες και τις καταθέσεις τους Μπατσόπουλα. Σκατά στα μούτρα σας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε και για να λέμε πια αυτό που βλέπουμε … το παραπάνω ξύλο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα χτυπήματα με τις λαβες των γκλοπ, τις απανωτες κλοτσιές στο κεφάλι, τα κατακέφαλα χτυπήματα με γκλοπ, η με πυροσβεστήρα !  (Παρά λίγο να είχαμε έναν νεκρό άνθρωπο, συνάδελφο μας, γιατί είναι φωτορεπόρτερ του δρόμου. Δεν ξεχνάμε. )

Δεν ξεχνάμε τα χτυπήματα με τια άκρες των ασπίδων, τις πέτρες που εκτοξεύουν στους διαδηλωτές με λύσσα από τα σκαλιά του Συντάγματος προς το μετρό και σε κόσμο που τρέχει πανικόβλητος. Είναι σταγόνα στον ωκεανό της βίας και της καταστολής τους οι 10-20 δικοί μας συνάδελφοι… του δρόμου,  δαρμένοι από αυτό το ανελέητο ξύλο σε μαθητή ενώ τον τραβάει σαν σφαχτάρι από τα μαλλιά και τον σέρνει ο μπροστινός της διμοιρίας. Η σε αυτά τα απανωτά χτυπήματα ακινητοποιημένων ανθρώπων αιμόφυρτων και ψεκασμένων κατά πρόσωπο με χημικά. Και όλες οι άλλες κλοτσιές, μπουνιές, γονατιές, στριψίματα και πατήματα χεριών και αστραγάλων σε συλληφθέντες.

Αυτά τα καθίκια κάνουν τα χειρότερα. Χτυπούν εργατικές απεργίες παίζοντας με τις ζωές ανθρώπων. Το ότι δεν υπάρχει νεκρός είναι από καθαρή τύχη ίσως, αλλά περισσότερο γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα σαν αυτούς. Μπορούμε να γίνουμε σαν λαός. Ιστορικά αποδεδειγμένα. Και μια ανοιγμένη μυτούλα δεν είναι τίποτα φοβερό  υστερικό κωλόπαιδο με την μπουστουρα στα 23 σου. Να το βάλεις καλά στο καμένο από τα αναβολικά και τις ντοπες μιαλουδακι σου. Και εσυ και οι συνάδελφοι σου. 

*Έχει ο καιρός γυρίσματα… ο λαός δεν ξεχνά… ούτε τους χωροφύλακες, ούτε τους ταγματασφαλίτες, ούτε τα ΜΑΤ, όπως σας έλεγαν και οι δάσκαλοι όταν σέρνατε τα ανήλικα στην Ακαδημίας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. κκ Κοκαλάκη ως ηθικός αυτουργός των κακοποιήσεων εκατοντάδων πολιτών να σας εξηγήσουμε στη γλώσσα σας ότι είναι δεδομένο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι και άλλοι –πιστέψτε μας κάθε ηλικίας ακόμη και τετράποδα-  μπορεί να επιτεθούν σε αστυνομικούς γιατί ταράζονται συναισθηματικά όταν τους βλέπουν και θυμούνται άδικα σε βάρος τους πλειάδα κακουργημάτων» Αλλά μη σκοτίζεστε, οικονομικό είναι το ζήτημα. Δυναμώστε τους. Δώστε μπόνους σε οσους φέρνουν στο Γουδί κεφάλια διαδηλωτών από πορείες…

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που προέρχονται από ανωτέρους επιτελείς ότι υπάρχουν μεγάλοι τριγμοί στα ΜΑΤ και δεν εμφανίζονται και περισσότερα κρούσματα ανυπακοής….  Και άρνησης εκτέλεσης εντολών. Σημειώθηκαν  αυτομολήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 28 Ιούνη ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Οι οποίες χαθήκαν βέβαια  στους διάδρομους της Κατεχάκη στο Γουδί και μέσω Καισαριανής στην Αλεξάνδρας. Υπάρχουν επίσης και πολύ καλά κάνουν μπάτσοι που βγάζουν τα κράνη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές και διαολοστέλνονται από τους διμοιρίτες. Υπάρχουν ανάλογες τέτοιες πράξεις, ανυπακοής. Καλό θα  είναι τα ΜΑΤ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αυτομόλησης… αλλά όχι προς το λαό… προς κάπου αλλού… προς μακριά πάντως. Και θα γινει είτε με πέτρες ειτε με πισα και πούπουλα. Ο λαός ξέρει και άλλα κόλπα.

Καλή αντάμωση στα γουναραδικά, αλλά αυτή τη φορά η γούνα θα είναι η δική σας

 

Μη ξεχνιόμαστε παλικάρια. Θέλετε να παίξουμε πιο δυναμικά?  Αλλάζουμε τον τίτλο. Μετά αλλάζουμε και την εικόνα. Και γίνεται εφιάλτης και μάλλον θα σας χαλάσει τα όνειρα. «Και δεν σας έχει δαγκώσει φαίνεται φίδι με μελάνη».  Το νού σας.

 "μαύρο φίδι που σας έφαγε..." 

 

Πιστέψτε μας. Το λέει η βάση. Το λέει ο λαός.  Εμείς όπως οφείλουμε, θα βοηθήσουμε το λαό να δει καλύτερα και να ξεχωρίζει τους διπλανούς του. Αν και ξέρει ήδη: Μια εικόνα χίλιες λέξεις. https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1316650

 

 

Αγανακτισμένοι ρεπόρτερ φωτορεπόρτερ καμικάζι (και άλλοι πολλοί)

 

Εικόνες:

από δεν θα εχουν τόπο πουθενά 06/10/2011 9:35 πμ.Μα αυτό ακριβώς  ειναι το μηνυμα.Απο τη βαση μαλιστα.  Η λαϊκή οργή και η απάντηση που θα είναι σκληρή απέναντι σε αυτά τα κατακάθια

από απογοητευτικη πορεια 06/10/2011 12:51 μμ.


να γινει μαθημα σε καθε κομματι του κιηματικου χωρου...σε γενικες απεργιες και οχι μονο...κατεβαινουμε ΟΛΟΙ και καλουμαστε πλεον να ειμαστε οργανωμενοι και οχι βολτα τραλαλα...εχουμε ευθυνη να στεκομαστε πρακτικα σε οσα λεμε στη θεωρια...αλληλεγγυη,οργανωση,στρατηγικη και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ..ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ..ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ..ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΠ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ...ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!ΧΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ''ΑΡΕΝΑ'' ΜΑΧΗΣ..ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΓΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΕΝΑ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ....ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ..ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΠΙΔΑ......

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.....ΤΕΛΟΣ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ..ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ...

mmm

από aaa 06/10/2011 4:26 μμ.


re paidia endexomenos na fanw ligo sklhros alla tosa xronia mono 3ylo trwme!apo tote pou protobghka stous dromous to '95 mono akrotites exw-exoume dei!den einai da kati to kainourgio na dernoun ta mat anelehta!ayth einai h douleia tous e3alou!k prosopika exw bare8h synexeia na paizoume ayto to problepsimo paixnidi ton entyposewn me tous dekades traymaties k sullipsis ka8e fora!leme oloi stous dromous KANEIS omws den milaei gia kapoio antimetro apenanth sta skulia!den eimai probato k den anexomai na stelnoume neous an8rwpous sthn prwth grammh san ta probata sthn sfagh!k meta na kanoume apologismo gia to poso kala phge.estw k enas darmenos-syllif8entas einai APOTYXIA!oute maskes den exoume!tosa xronia ante 5-10 na exoun mia kalh maska h ypolhpoi malox k kana mantili!e to malox de se swnei apo ton karkino!opote kalo 8a tan na skeftomastan realistika k nyfalia thn katastash k na afhsoume toys synais8hmatismous!na organo8oume epitelous wste na mporoume na antimetopisoume ton taktiko strato katastolhs!maskes kranoi paloukia OLOI!(gia arxh...) 

από τα 06/10/2011 5:29 μμ.


ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ 'ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΒΑΡΑΝΕ'ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ.ΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΤΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΤΛ.

ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!

από ¡Venceremos! 07/10/2011 2:14 μμ.


Ελεύθερος ο αστυνομικός της φωτογραφίας http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=315878 ΠΡΟΤΑΣΗ Υπενθυμίζω ότι η εξάντληση των «εσωτερικών ενδίκων μέσων» δηλαδή των εγχωρίων δικαστηρίων, δεν συνεπάγεται την απεμπόληση του Ευρωπαϊκού και του (ευρύτερου συναφούς) Διεθνούς Δικαίου. Κάτι τέτοιο, εκτός από πρόδηλα παράνομο, θα ήταν (και) απόλυτα παράλογο. Η διαδικασία υποβολής «προδικαστικού ερωτήματος» ώστε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ν’ αποφανθεί μέσω της έκδοσης «προδικαστικών αποφάσεων» (Άρθρο 267 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης – πρώην άρθρο 234 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας) διασφαλίζει ό,τι και η διαδικασία υποβολής ενστάσεων στην οποιαδήποτε δίκη οποιουδήποτε εγχωρίου δικαστηρίου οποιασδήποτε χώρας. Διασφαλίζει, δηλαδή, τη διατύπωση της διαφωνίας, της άλλης άποψης, (αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε αντίρρηση) σε κάθε διαδικασία που στόχο έχει να αποδώσει το Δίκιο. Στην υπόθεση Peterbroeck (Case C-312/93 Peterbroeck, Van Campenhout & Cie. SCS v. Belgium [1995] ECR I-4599, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οποιοσδήποτε δικονομικός/διαδικαστικός κανόνας καθιστούσε αδύνατη την υποβολή ερωτήματος σχετικού με τη συμβατότητα του εθνικού Δικαίου με το Ευρωπαϊκό, είναι αντίθετος με το Ενωσιακό Δίκαιο ακόμα κι αν το άτομο στο οποίο αφορούσε ο σχετικός κανόνας δεν είχε υποβάλει την οποιαδήποτε ένσταση στον από το νόμο οριζόμενο χρόνο υποβολής της. Επίσης, και στην υπόθεση Schijndel (Case C-430-431/93 Van Schijndel and Van Veen v. Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten [1995] ECR I-4705 διασαφηνίστηκε ότι η επιβολή οποιουδήποτε κανόνα του εθνικού Δικαίου δεν μπορεί ποτέ να αντιβαίνει τον κανόνα της «Νομικής Βεβαιότητας» (Legal Certainty) ή «Ασφάλειας Δικαίου», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Πηγή: Craig, P. and De Búrca, G. EU Law: Text, Cases and materials. Oxford University Press (Δεν δίνω χρονιά και αριθμό έκδοσης διότι έχω αντίτυπο πριν την κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, το Δεκέμβρη του 2009. Ψάξτε ή πάρτε την τελευταία έκδοση για να μην τρέχετε στον πίνακα αντιστοίχισης άρθρων των Συνθηκών) Εφαρμογή των παραπάνω αποτελούν οι διατυπώσεις που συναντάμε σε αποφάσεις (και) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όπως: «Το Δικαστήριο έκρινε πολλές φορές ότι η εφαρμογή από τα εθνικά δικαστήρια των διατυπώσεων που πρέπει να τηρηθούν για την άσκηση προσφυγής είναι δυνατόν να παραβιάζει το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο. Αυτό συμβαίνει όταν η υπερβολικά φορμαλιστική ερμηνεία των εφαρμοστέων κανόνων από ένα δικαστήριο εμποδίζει, εκ των πραγμάτων, την εξέταση τ η ς ο υ σ ί α ς (η έμφαση προστέθηκε) της προσφυγής που έχει ασκήσει ο ενδιαφερόμενος (Beles και λοιποί κατά Δημοκρατίας της Τσεχίας, αρ. 47273/99, § 69, CEDH 2002-IX, Zvolsky και Zvolska κατά Δημοκρατίας της Τσεχίας, αρ. 46129/99, § 55, CEDH 2002-IX). «Πράγματι, το δικαίωμα πρόσβασης σε ένα δικαστήριο προσβάλλεται όταν η ρύθμιση του δικαιώματος αυτού παύει να υπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας δικαίου και ορθής απονομής της δικαιοσύνης και αποτελεί ένα είδος εμποδίου που εμποδίζει τον πολίτη να δει την διαφορά του να δικάζεται επί τ η ς ο υ σ ί α ς (η έμφαση προστέθηκε) από το αρμόδιο δικαστήριο.» Συνεπώς, αν και οι νομικοί που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμούν (όπως έχω την εντύπωση ότι κάνουμε αρκετοί από μας) ότι προσβάλλεται το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, μπορούν ν αρχίσουν να εξαντλούν από τώρα ό,τι μέσο παρέχεται από το Ευρωπαϊκό και το (υπόλοιπο συναφές) Διεθνές Δίκαιο. Μπορούν να υποβάλουν τώρα προδικαστικό ερώτημα και να εκθέσουν τον εισαγγελέα που αποφάσισε ό,τι αποφάσισε. Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα βγάλει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόφαση η οποία ούτως ή άλλως δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης (άρα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε) η αρνητική δημοσιότητα την οποία αποφεύγουν όσοι ψοφοδεείς πράττουν φαύλα, λειτουργεί υπέρ μας. Είτε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρήσει παράτυπη την υποβολή του ερωτήματός μας (πράγμα το οποίο μπορεί να είναι συζητήσιμο αλλά προβλέπω ότι και στο εν λόγω δικαστήριο θα υπάρξει διαφωνία για το θέμα αυτό) είτε δώσει αρνητική απάντηση, η «νίκη» τους θα γίνει νίκη μας. Οι υπόλοιποι λαοί (τουλάχιστον της Ευρώπης) θα είναι με το μέρος μας. Όλοι οι αδικημένοι θα είναι με το μέρος μας. Αυτό που θα καταλάβουμε και εμείς και όλοι οι υπόλοιποι που αδικούνται θα είναι ποιο; Ότι είναι «νόμιμο και ηθικό» να καθίσουμε να μας σκοτώσουν; Ή ότι είναι δίκαιο να επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερος όποιος την προηγούμενη μέρα σκοτώνει στο ξύλο «τη γυναίκα μας και τα παιδιά μας»; Τώρα μπορεί να εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο σε συνδυασμό με κάθε θεμιτή κοινωνική πίεση, όπως η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της υπόθεσης σε κάθε διαθέσιμο επικοινωνιακό μέσο καθώς και η επικοινωνία με τ’ αρμόδια Όργανα προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Η κοινωνική πίεση βοηθά κάθε δικαστήριο να συνεκτιμά καλύτερα κάθε παράμετρο Δικαίου διότι το Δίκιο δεν διασφαλίζεται μόνο στις δικαστικές αίθουσες. Το Δίκιο το αποδίδει καλύτερα αυτός που το δημιουργεί. Ο ίδιος ο Λαός.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License