ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική, οι οποίοι συμμετείχαν στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Έξω από το δημαρχείο της Ν.Προποντίδας, στα Ν.Μουδανιά, το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν......


εργαζόμενοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση της στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους Ο.Τ.Α. ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς επίσης και στη διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των Ο.Τ.Α. με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς Στερεών Αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Χαλκιδικής πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις και τις επικείμενες κυβερνητικές αποφάσεις για τις δραματικές περικοπές στο εισόδημα μέσω Ενιαίου Μισθολογίου, τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Χατζηλίδης «οι καθημερινές αναφορές από τα ΜΜΕ για το εργασιακό μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων και οι μειώσεις μισθών σε ποσοστό που θα αγγίζει περίπου το 40% μας οδηγούν σε απελπισία διότι δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, την ώρα μάλιστα που η φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.»

Τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πόσο αυτά γιγαντώθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», όπως είναι η έλλειψη προσωπικού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλούν εγγράφως τα 5 Δημοτικά Συμβούλια του Νομού να εκδώσουν απόφαση για την μη αποδοχή του αντικοινωνικού θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και την μη απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού στους Δήμους, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων, προκειμένου να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό τη θέση του Συλλόγου Εργαζομένων.

 

http://3feeet.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License