Ανακοίνωση κατάληψης αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου

Μετά τη δυναμική πορεία στις 5 Οκτώβρη έγινε αυθόρμητα κατάληψη της αντιπεριφέρειας και ακολούθησε συνέλευση. Ακολουθεί η απόφαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή κυβέρνησης-Μνημονίου-τρόικας
 
Το σημερινό μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο  εργαζομένων-φοιτητών – μαθητών που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με αφορμή την απεργία της ΑΔΕΔΥ , αποδεικνύει περίτρανα ότι αντιστρέφεται το κλίμα του φόβου , της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία και ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν πως μόνο με ανυποχώρητους συλλογικούς αγώνες θα μπορέσουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά  στα βάρβαρα και εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα .
Μια από τις πολυπληθέστερες  πορείες των τελευταίων μηνών στην πόλη μας  εξελίχθηκε αυθόρμητα σε συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου , στο χώρο της οποίας ακολούθησε συνέλευση των διαδηλωτών .
Στη συνέλευση αυτή ,  που ξεκίνησε με ένταση λόγω της προκλητικής παρουσίας ανδρών της Ασφάλειας  ,  εκφράστηκε η θέληση  των εργαζομένων και της κοινωνίας να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση , δυναμισμό και μαζικότητα ο πολιτικός αγώνας για την ανατροπή όχι μόνο των ληστρικών κυβερνητικών μέτρων αλλά συνολικά της κυβέρνησης, του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και της τρόικας ( ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).  
Για τις επόμενες μέρες αποφασίστηκε :
1.       Να απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τη διοργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων  με θέμα την προετοιμασία της επόμενης γενικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη και τη κλιμάκωση  του αγώνα. Με δεδομένο ότι οι στενά κλαδικές κινητοποιήσεις δεν έχουν πια κανένα νόημα , να οργανωθούν περιοδείες ενημέρωσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους με κοινή παρουσία εκπροσώπων από όλα τα  Σωματεία .
2.       Να στηριχθεί η μαζική παρουσία εργαζομένων  και πολιτών στα Δικαστήρια τη Δευτέρα το πρωί 10 Οκτώβρη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στη συμπολίτισσα Μαρίνα  Δημητριάδου που δικάζεται για μια θαρραλέα πράξη πολιτικής αποδοκιμασίας προς τον κυβερνητικό βουλευτή του Νομού και υφυπουργό «Προστασίας» του πολίτη  .
3.       Να πραγματοποιηθεί την Τέταρτη  12 Οκτώβρη 7μμ στο Εργατικό Κέντρο ανοικτή συνέλευση Σωματείων, εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, φοιτητών , μαθητών,    επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων , με θέμα το συντονισμό και την κοινή δράση εν όψει της γενικής  απεργίας της 19ης Οκτώβρη.  Στόχος μας είναι να αποτελέσει αυτή η απεργία κορυφαίο πολιτικό γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας   και των συμφερόντων της κοινωνίας .
 
Ρέθυμνο 5/10/2011
Συνέλευση στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου
 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License