Αμπελόκηποι Αθήνας: κάτοικοι διώχνουν ιδιωτικά απορριματοφόρα

Αλληλεγγύη στους απεργούς των ΟΤΑ

Σήμερα το πρωί έξω από τη στάση μετρό Πανόρμου που είχε καλεστεί συγκέντρωση κατοίκων, εργαζομένων και γονέων ενάντια στην εξαθλίωση που μας έχει επιβληθεί, εντοπίστηκε φορτηγό και μπουλντοζάκι ιδιωτικού συνεργίου περισυλλογής απορριμάτων.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι συγκεντρωμένοι, σταμάτησαν την αποκομιδή, απομάκρυναν το μπουλντοζάκι και έδιωξαν το φορτηγό. Δε χρειάστηκε να ασκηθεί βία, έγινε σαφές στους εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων ότι η αποστροφή του κόσμου για την απεργοσπασία ξεπερνά αυτή που νοιώθουν για τα σκουπίδια και έφυγαν. Αλλωστε και οι εργάτες των ιδιωτικών συνεργείων στην ίδια εξαθλίωση ζούν και δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τ'αφεντικά τους επειδή τους πληρώνουν ένα μεροκάματο (αν τους το πληρώνουν κι αυτό).

Σε μια περιοχή που υπολειτουργούν τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της διάλυσης, που οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο έχουν μείνει 12 μήνες απλήρωτοι και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, που γονιός αυτοκτόνησε από την απελπισία, είναι εντελώς υποκριτικό να θέλεις να περάσεις την απεργοσπασία σαν "ενδιαφέρον για την υγεία μας".

Οι "ειχειρηματίες" της Πανόρμου ας μην ανησυχούν για τα σκουπίδια, άλλος είναι ο λόγος που έχουν χάσει την πελατεία τους. Οταν δεν έχεις να φάς δε θα πας για καφέ στα στάρμπακς.

Ας μάθει ο Καμίνης ότι το μόνο καμίνι που καίει είναι αυτό της λαικής οργής των εξαγριωμένων ανθρώπων και δεν είναι μόνο στη γειτονιά μας.

Οι απειλές σε βάρος των αλληλέγγυων στους απεργούς των ΟΤΑ έχουν πέσει στο κενό. Οπου εμφανίζεται απεργοσπαστικός μηχανισμός θα τον διώχνουμε. Ούτε στους Αμπελοκήπους ούτε πουθενά!!

Αρχεία:

από @ 16/10/2011 10:56 πμ.


Τα κλειδια των οχηματων να παιρνεται, τουλαχιστον. Να ακινητοποιουνται. Οπως γινοταν και το 2008 στην απεργια τους, οταν βγαιναν οι απεργοσπαστες του Κακλαμανη. Αλλιως συνεχιζουν το σπασιμο της απεργιας, λιγα στενα πιο κατω.


Και σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, 2 ιδιωτικά απορριματοφόρα μάζευαν τα σκουπίδια στην Πανόρμου.

από έν@ς αμπελοκηπιώτης 16/10/2011 3:05 μμ.


Από το πρωί τρία φορτηγά με δύο μπουλντόζες και αρκετούς μετανάστες που έχουν προσληφθεί μέσα σε μια νύχτα μάζευαν σκουπίδια στην Πανόρμου με τη συνοδεία περιπολικών.

Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων κινητοποιήθηκαν άμεσα μπλοκάροντας για 2 περίπου ώρες την αποκομιδή. Δυστυχώς, λόγω Κυριακής και κακοκαιρίας, οι περισσότεροι κάτοικοι της γειτονιάς βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν υπήρχε τρόπος να ενημερωθούν για την κινητοποίηση, έτσι ο αριθμός των αλληλέγγυων ήταν περιορισμένος (όσοι ειδοποιήθηκαν προσωπικά ανταποκρίθηκαν).

Η ανταπόκριση των περαστικών αυτοκινήτων, ι.χ. και ταξι ήταν ενθαρρυντική όμως δεν ήταν δυνατό να γίνουν περισσότερα λόγω του μικρού αριθμού και την παρουσία αστυνομίας που ενισχύθηκαν σύντομα με ασφαλήτες με πολιτικά.

Οι λιγοστοί κάτοικοι αφού σταμάτησαν τη δράση των απορριματοφόρων του απεργοσπαστικού μηχανισμού (οι οδηγοί τους σκέπασαν τις καρότσες δείχνοντας ότι δεν αντιστέκονται στη δράση των κατοίκων) και προχώρησαν σε μίνι-πορεία στην Πανόρμου μέχρι την πλατεία Αγ. Δημητρίου προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι κάτοικοι για τα γεγονότα.


3.20 μ.μ.: Απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ σταματησαν πριν απο λίγο ιδιωτικό συνεργείο που επιχειρούσε να μαζέψει τα σκουπίδια στο κέντρο χρησιμοποιιώντας εργοταξιακά (χωρίς πινακίδες δηλαδή) μηχανήματα. Εκτος απο μπουλντόζα χρησιμοποιούσαν και ανοιχτό φορτηγό για να στοιβάζουν τα σκουπίδια (που απαγορεύεται καθώς αυτό είναι επικίνδυνο για λογους υγιεινής). Κλήθηκε η αστυνομία η οποία αρνείται όμως να μαζέψει το παράνομο συνεργείο. ΥΠάρχει κοσμος συγκεντρωμένος στο σημείο.

από @ 16/10/2011 3:39 μμ.


πέτυχα 3 φορτηγά, ανοιχτά, και μια μικρή μπολντόζα να τα φορτώνει, στο σταθμό Πανόρμου. Είχαν συνοδία 3 μηχανές Δίας.

από έν@ς αμπελοκηπιώτης 16/10/2011 3:51 μμ.


Κάποιοι κάτοικοι σταμάτησαν τα απορριματοφόρα στην Πανόρμου για περίπου 2 ώρες, νομίζω έχουν ειδοποιηθεί και οι απεργοί.

Περισσότερα εδώ https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1342087


ΤΗλ. από Κολωνάκι, τώρα, σε συνέχεια του πρώτου ποστ: πλέον έχει παραταχθεί μια διμοιρία ΥΜΕΤ της αστυνομίας μπροστά από τους απεργούς, προστατεύοντας το παράνομο συνεργείο -με τα εργοταξιακά, χωρίς πινακίδες, μηχανήματα που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο δρόμο, τα ανοιχτά φορτηγά, τους ανασφάλιστους μετανάστες εργάτες. Η αστυνομία φυσικά αρνείται να συλλάβει τον παράνομο εργολάβο που εχει βγαλει στο δρόμο ακατάλληλα μηχανήματα.

από ... 16/10/2011 4:25 μμ.


στη σταδιου αυτη τη στιγμη φορτηγο με συνοδεια ενος περιπολικου...μαζευει σκουπιδια

από έν@ς αμπελοκηπιώτης 16/10/2011 4:58 μμ.


Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εντοπίζονται σοβαρές αδυναμίες στην ετοιμότητά μας σαν αλληλέγγυοι να σταματήσουμε ένα συντονισμένο, οργανωμένο και περιφρουρημένο από το κράτος απεργοσπαστικό μηχανισμό. Δυστυχώς, όσοι φωνάζαμε κάποτε για αυτοοργάνωση είμασταν "γραφικοί" κι έτσι τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στην περιοχή μας και στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο.

Εκείνο που έχει σημασία και θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχοντας υπόψη τους τις αδυναμίες που υπάρχουν, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και δεδομένης της μέχρι χτες αντίληψής τους ότι ήταν βολεμένοι, σήμερα εξεγείρονται, αυτοοργανώνονται και κοιτάξουν το συμφέρον τους συλλογικά μαζί με την τάξη τους και τους καταπιεσμένους γενικότερα.

Αντί να εμφανίζονται στις γειτονιές αγανακτισμένα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών γκαιμπελίσκων που σκούζουν για το σκουπιδαριό, εμφανίστηκαν κάποιες φωνές συλλογικής αντίστασης που σηκώνουν την υπόθεση της αλληλεγγύης από το στείρο θεωρητικό επίπεδο και προχωρούν σε άμεσες δράσεις.

Για πολλούς από μας που βρισκόμαστε στους δρόμους εδώ και χρόνια, αυτές οι δράσεις ίσως φαίνονται λίγες. Για τους μέχρι χτες "βολεμένους" ωστόσο είναι πόρτα που ανοίγουν κι από τον κόσμο της υποταγής περνούν σε εκείνον της αντίστασης. Δεν έχει νόημα λοιπόν να απαιτήσουμε από τους κατοίκους και τα νεοεμφανιζόμενα εγχειρήματα αυτοοργάνωσής τους δράσεις που αναλογούν σε οργανωμένες ομάδες κρούσης. Δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε φωστήρες των καταπιεσμένων.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ένα έμπρακτο παράδειγμα το οποίο με τις συνθήκες που επικρατούν είναι σίγουρο ότι δε θα πέσει στο βρόντο και το κυριότερο, να βρισκόμαστε δίπλα τους με τους όρους που από κοινού επιλέγουν. Κρατάμε ότι οι κάτοικοι κάνουν όσα τους αναλογούν κι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω το κάνουμε. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν τους υποτιμούμε.

από ένας 16/10/2011 4:58 μμ.


Αυτή τη στιγμή απορριματοφόρα του Δήμου έχουν βγει έξω και μαζεύουν σκουπίδια! Όλοι έξω για προπηλακισμό!


Από τηλ. πάλι, 5.00 μ.μ.: Στο σημείο, στο Κολωνάκι, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος που έφαγε και άγριο κράξιμο -κλέφτες, απατεώνες, "το ΠΑΣΟΚ είμαστε εμείς" του είπαν κάποιοι κ.λπ. 

 

Μετά απ'΄αυτό, ο Κουκουλόπουλος τα μάζεψε άρον αρον και εξαφανίστηκε, πράγμα που έκανε και το παράνομο ιδιωτικό συνεργείο.

 

από SMASH 16/10/2011 5:25 μμ.


17 10  ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΟΥ 1 ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

από a 16/10/2011 6:31 μμ.


sta tsakidia !!!! oloi se epifylakh .

από Ν. Ψυχικό 16/10/2011 11:02 μμ.


απορριματοφόρο του δήμου του έου ψυχικού μαζεύει ΤΩΡΑ τα σκουπίδια της περιοχής.

δεν είναι ιδιωτικοί εταιρία. είναι υπάλληλοι του δήμου. απεργοσπάστες!!!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License