Ενημέρωση από Χανιά

Η μεγαλύτερη πορεία στα χρονικά

Στις 2 περίπου ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών στα Χανιά. Κάποιοι υπολόγισαν το πλήθος σε 5000. Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι επρόκειτο για ΠΟΛΥ περισσότερους. Γενικά ειρηνική πορεία με επίσης πολλούς μαθητές. Η Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) είχε καταληφθεί από παμίτες όταν φτάσαμε οι υπόλοιποι διαδηλωτές. Ο πολύς κόσμος διαλύθηκε εκεί, αλλά κάποια μπλοκ συνέχισαν την πορεία πίσω στο κέντρο της πόλης. Αυτά μέχρι τις 2μμ.

,,,

από ... 19/10/2011 5:18 μμ.


η αστυνομια εδωσε νουμερο για τα χανιά 8000. μπορουμε να φανταστουμε ολοι οτι η πορεια ειχε πανω απο 10000 κοσμο. ισως η μεγαλυτερη πορεια που εχει γινει ποτε στα χανια...

από από την πορεία 19/10/2011 5:37 μμ.


Τεράστια πορεία, κάποιοι κάνουν λόγο και για 8 χιλιάδες. Πολύ μεγάλα κατά τη διάρκεια της πορείας τα μπλοκ των μαθητών, του φοιτητικού συλόγου, πολύ μεγάλο το μπλοκ των α/α. Δεν έχω καλή εικόνα για τα υπόλοιπα μπλοκ, υπήρχε και άπειρος κόσμος.

Το πρωί έγιναν καταλήψεις σε πολλές υπηρεσίες από εργαζόμενους (Εφορία, Περιφέρεια, Δευτεροβάθμια, πιθανόν και αλλού). Καταλήψεις και σε σχολεία.

Σπάστηκαν τα τζάμια από όλες τις τράπεζες που συνάντησε η πορεία, καταστράφηκαν αρκετά ΑΤΜ, στη διάρκεια της πορείας όπως και στην επιστροφή των αραιών πια μπλοκ από Βενιζέλου. Πετάχτηκαν μπογιές και σπάσαν τα τζάμια του Γερμανού και της Vodafone. 

Στην περιφέρεια εντοπίστηκε και χτυπήθηκε μέλος της χρυσής αυγής, ο οποίος έφυγε με ασθενοφόρο.

Μετά την πορεία μαζεύτηκε κόσμος στην σπλάντζια και απέκλεισε μαγαζιά που ήταν ανοιχτά σε μέρα απεργίας.

Οι δράσεις συνεχίζονται με διάφορα καλέσματα και για αύριο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License