Ανακοινωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ανακοινωση της ανταρσυα για τα γεγονοτα στις 20/10

Η κυβερνητική – κρατική και παρακρατική βία δεν θα περάσει.Η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου έβαψε τα χέρια της με αίμα! Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της εξαθλίωσης, του ΕΕ, του ΔΝΤ και της σύγχρονης δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου, θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί. Δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, έβαψε σήμερα τα χέρια της με αίμα. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα! Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές. Αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, όπως εκφράστηκε σήμερα στην περικύκλωση της βουλής. Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσει το οργανωμένο συλλογικό κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την 48ωρη απεργία και να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Αθήνα 20/10/2011

από γλειφτε τα γεννοφάσκια σας ναρίτες σιχαμένοι 20/10/2011 9:48 μμ.


Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές. Αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, όπως εκφράστηκε σήμερα στην περικύκλωση της βουλής. Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσει το οργανωμένο συλλογικό κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την 48ωρη απεργία και να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει.

από ... 20/10/2011 10:03 μμ.


 

  Το ανταρσύα έκανε copy-paste την προπαγάνδα του ΚΚΕ; Δηλαδή όλος αυτός ο απλός κόσμος και μεγάλο κομμάτι των αναρχικών είναι παρακρατικοί; Σήμερα το ΚΚΕ έδειξε πιο ξεκάθαρα από ποτέ πως είναι ο στυλοβάτης της αστικής δημοκρατίας και της κανονικότητας. Βάφτισε την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 έργο των παρακρατικών ( και μάλιστα που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες ) - σταλινικές κλασσικές πρακτικές. Ντροπή σας  

από @ 20/10/2011 10:11 μμ.


για να κάνουν μέτωπο. Το "Κ"ΚΕ φαίνεται να παίρνει 10% στα γκάλοπ κι ελπίζουν σε συμμαχία μαζί του για να κάνουν το μεγάλο αριστερό μέτωπο.

οπότε μπορεί να έχουν υποστεί κι αυτή τη βία της περιφρούρησης των κνατ σήμερα (όπως και τόσες άλλες φορές) που δεν αφήναν τα μπλοκ τους να μπουν στο σύνταγμα, αλλά αυτό το κάνουν γαργάρα για να μην κακοκαρδίσουν το κόμα.

τα ίδια και ο σύριζα, κι αυτός γλύφει το τελευταίο καιρό το κκε οπότε κι αυτουνού η ανακοίνωση είναι ελεεινή. Ελπίζουν να αλλάξει μυαλά η παπαρήγα και να τους κάνει το χατήρι για μέτωπο. εδώ γελάμε.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=319479

αλλά και άλλοι απ'την αριστερά (που είναι και κινηματικοί τρομάρα τους) δεν πάνε πίσω σε γλύψιμο στο κόμα-πτώμα:

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=3471

 

από δεν αλλάζετε εσείς... 20/10/2011 10:59 μμ.


Από τη μία "η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και άλλοι διαδηλωτές" και από την άλλη "τυχοδιωκτικές ομάδες" που τους επιτέθηκαν... Γέ'ιψτε κι άλλο τον Περισσό, μπορεί να σας καλέσει για καμιά συμμαχία τώρα που τον φτύνει κάθε τίμιος άνθρωπος. 

από σδφδ 20/10/2011 11 μμ.


Στο site τους www.antarsya.gr έχουν άλλο κείμενο.

 

Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της εξαθλίωσης, του ΕΕ, του ΔΝΤ και της σύγχρονης δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου, θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.

Δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, έβαψε σήμερα τα χέρια της με αίμα. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα! 

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του  ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές. Αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, η οποία είναι εξαιρετικά αναγκαία σήμερα.  Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσει το οργανωμένο συλλογικό κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την 48ωρη απεργία και να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει.

Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. 

 

Δείτε 3η παράγραφο "Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του  ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές."

Άντε ρε αλήτες που προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους από παντού!

από ///// 20/10/2011 11:11 μμ.


Πιστοί στην γραμμη γλυψηματος του κκε το ανταρσία για να μην προδωσουν και τα εσωκομματικα στελεχοι του περισου που πιεζουν για συνεργασια των δυο κομματων, μάλλον εφτασε η ωρα το ανταρσια να διαλεξει πλευρά και πλέων να πηγαινει ουρά στην ομονοια και όχι να έρχεται στο μουσείο στις απεργίες, αφου ξέρουν πολύ καλα ποιοι είναι συνεπέις στον ταξικο και κοινονικό πόλέμο.οπότε ας αφησουν τα περί προβοκατόρων και άλλων χαζοιστοριών  γιατί για δευτερη φορά είναι εκτος τόπου και χρόνου της πρώτη ήταν μετα την επίθεση των ματ στα μπλοκ κομματιου του μουσείου στης 11μαη που ειχε σαν σενεπεια τον βαρυτατο τραυματισμό του Γ.Καυκά που το ανταρσία εβγαζε ανακοινωση οτι χτυπηθηκε η μεγαλυώδη πορεια της γσεε-αδεδυ. τρίτη μαλακισμενη ανακοινωση δεν θα υπαρξη.

 

υγ.ηταν ξεκαθαρο στην όθωνος ποια πλευρα διαλέξατε.

από @@ 20/10/2011 11:19 μμ.


Πώς είναι δυνατόν να δημοσιεύονται τέτοια ξεράσματα εδώ μέσα. Σήμερα, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα χοντρά σκηνικά, μπροστα από το μ.βρετανία καθίκι των κνατ με χτύπησε στην ψύχρα πισώπλατα στο κεφάλι. Η επίθεσή τους ήταν τελείως δολοφονική.

Εννοείται αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο αλλά επίσης εννοείται ότι δεν θα δίνουμε χώρο στους γλείφτες τους στο ιντυ

 

ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΒΗΣΤΟ ΡΕ ΣΟ

από A 20/10/2011 11:56 μμ.


Ρε σεις στην Ανταρσυα περιμενετε συγκυβερνηση αριστερας και γλυφετε τον Περισσο; Με το 1% δεν παιρνετε υπουργειο, θα σας τα φανε οι Συριζες :)

Ξεφτιλιζεστε συνεχως, ξεχασατε μαλλον το καπελωμα του ΚΚΕ και τωρα ολα μελι γαλα!

από ..... 21/10/2011 12:18 πμ.


"Δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ."

1ον Τι σχέση έχει ρε κωλοσταλίνες νούμερο 2 (που θα ήθελα αλλά δεν μπορώ να είμαι νούμερο 1) ο θάνατος απο ανακοπή καρδιάς και χωρίς κανένα άλλο τραύμα απο πέτρα, μολότοφ, παλούκι, μπαζούκα ή δεν ξέρω εγώ τι με οποιαδήποτε επίθεση?

2ον Εκτός απο τον άνθρωπο που πέθανε υπάρχει και ένας ακόμα διαδηλωτής που εξαιτίας του αμυντικού και παλικαρίσιου εργατικού ντου της πεφωτισμένης επαναστατικής πρωτοπορίας έπεσε απο την πλατεία Συντάγματος και είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αλλά για αυτόν μόκο, αλλά μάλλον ήταν βαλτός απο την Ε.Υ.Π για να διασπάσει τις γραμμές των φιλειρηνικών κρανιοφόρων με στυλάρια υπερασπιστών της εργατικής τάξης, οπότε καλά έπαθε.

3ον Τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που έφαγαν στην αρχή και χωρίς κανένα λόγο τα στυλάρια στο κεφάλι τους κατατάσσετε στην παρακρατική βία?

4ον Αν δεν το πήρατε χαμπάρι σήμερα το Κ.Κ.Ε απροκάλυπτα έδρασε ως ο υπερασπιστής του κοινοβουλίου και της αστικής νομιμότητας. Επίσης είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι σύσσωμα τα Μ.Μ.Ε, ΕΛΑΣ και η ίδια η κυβέρνηση απέδωσαν τα εύσημα για τις κατασταλτικές υπηρεσίες στο Κ.Κ.Ε.

5ον Πέρα απο το σημερινό το Κ.Κ.Ε δεν είναι ηλίθιο τόσα χρόνια προκειμένου να αποφύγει μεταξύ άλλων και τέτοιες συναντήσεις επέλεγε τη λογική Σύνταγμα όλη η κοινωνία Ομόνοια αυτό, τα σημερινά δεν νομίζω να του ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία γνώριζε  ότι θα γίνουν για αυτό και τα ΚΝΑΤ ήρθανε εξοπλισμένα. Θέλανε να τραμπουκίσουν οποιαδήποτε άλλη λογική και τακτική εναντιωνόταν στην δική τους. Όμως οι ολοκληρωτικές λογικές απο όπου και εάν προέρχονται είτε είναι απο το κράτος είτε απο σταλινικά απολιθώματα κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ.

6ο και τελευταίο η ιστορία σας έχει ξεράσει (κοινοβουλετικούς και εξωκοινοβουλευτικούς αναπολητές των γκουλάγκ) και είναι η ώρα να τελειώνουμε μια και καλή με την λογική της πρωτοπορίας, της ανάθεσης και της πιο ύπουλης γραφειοκρατικής εξουσίας.


Αν οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όντως περιμένουν οφέλη από αυτή την άθλια ανακοίνωση, τότε το συμπέρασμα είναι ότι η αριστερά βρίσκεται σε απόγνωση και δεν ξέρει τι να κάνει.

Και ρωτάω-

Τι είναι αυτό που τη φέρνει σε απόγνωση και πανικό;

Επιτέλους ας αναλάβει έστω και ανώνυμα κάποιος τη στοιχειώδη ευθύνη να εξηγήσει αυτή την κατάντια. Να μας πει καθαρά τι συμβαίνει. Δε μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πουλάει τρέλα η αριστερά και να έχει και την απαίτηση να μην το παρατηρήσουμε να συμβαίνει.

 

από ελεος ρε ξυπνήστε 21/10/2011 12:33 πμ.


το red notebook, στο οποίο αναφέρεται κάποιος, δήθεν σαν κινηματικό μέσο, το λειτουργουν στελεχακια της νεολαίας ΣΥΝ.

Προφανώς και θα κοπιάρουνε λοιπόν τις χαφιεδικες ανακοινωσεις τόσο του φορέα τους , όσο και του Περισσού.


post image

Ελπίζω το indymedia να κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα για να μαθαίνουν και οι νεότεροι. Ιδού η αποτύπωση της ανάρτησης σε εικόνα για να μην υπάρξουν αλλιώσεις ή αμφιβολίες.

Εικόνες:

από ψηφοφορολάγνοι 21/10/2011 12:53 πμ.


κατέβασαν τα βρακιά τους στους Σταλινικούς και ξάπλωσαν για να περάσουν από πάνω τους τα δελτία των ειδήσεων. Όταν αύριο θα τους ανοίγουν τα κεφάλια δεν θα βρίσκουν όμως πουθενά συμμάχους

από νιαρ 21/10/2011 1:05 πμ.


ντροπη ρε

από αυτόνομος 21/10/2011 1:19 πμ.


ντροπή τους

 

απαράδεκτη

 

 τα ίδια ισχύουν και για το σύριζα

αυτή είναι η ανακοίνωση του:

 

Για δεύτερη συνεχή ημέρα το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πλημμύρισαν το Σύνταγμα και με ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό τρόπο έδωσαν απάντηση στην ανάλγητη και κοινωνικά καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Για μια ακόμη φορά συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να στραφούν εναντίον δυνάμεων του κινήματος. Την αντικειμενικά προβοκατόρικη δράση τους την γνωρίζουμε και την έχουμε  καταδικάσει.

 

Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις της κας Παπαρήγα, το μόνο σχόλιό μας είναι πως σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος.

Τούτη την ώρα αυτό που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος είναι ενότητα και κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό και όχι τεχνητή αντιπαλότητα.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία με τον ενωτικό τους αγώνα μπορούν να πετύχουν μια ιστορική νίκη ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

 Ας δώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας σ΄ αυτό το στόχο.

 

 

 

 


"Δώστε μας κι εμάς ένα υπουργείο, δώστε μας ένα υφυπουργείο, μια γενική γραμματεία, κάτι τέλος πάντων!"

από κομμουνιστής 21/10/2011 2:17 πμ.


Το γεγονός που έχει πολιτική βαρύτητα δεν είναι ούτε ο θάνατος του 54χρονου ούτε ο,τι έκαναν οι αναρχικοί αλλά ο ρόλος μπάτσου που για ακόμα μια φορά έπαιξε ο Περισσός.

Όλα τα υπόλοιπα εκρέουν από εκεί. Αυτοί προκάλεσαν τα γεγονότα, αυτοί ευθύνονται για τους τραυματισμούς και τον θάνατο του συντρόφου τους.

Αυτοί που επιτέθηκαν στους μπάτσους του κινήματος, καλά τους έκαναν (αν και διαφωνώ με το ότι πετάχτηκαν πέτρες προς το πλήθος - απ' την άλλη κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του - δεν θα σταθώ όμως εκεί.)

Δηλαδή τι περιμένατε να γίνει, αγαπητοί "σύντροφοι" της "αντικαπιταλιστικής επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς" (μη χέσω);;;; Να αφεθεί το "Κ"ΚΕ να παίζει ανενόχλητο τον μπάτσο;;;

Ή μήπως θέλετε να δεχτούμε ότι όταν συγκρούονται π.χ. 300 αναρχικοί με το ΠΑΜΕ πρόκειται για παρακρατικούς, τυχοδιώκτες, αλλά όταν συγκρούονται 50 ΕΑΑΚίτες στα λουλουδάδικα τότε μιλάμε για... κίνημα;;;

Το κίνημα, "σύντροφοι", έχει πολλές τάσεις και γι' αυτό πολλές τακτικές. Όταν διαφωνείς με την τακτική ενός χώρου, τότε μπορείς ελεύθερα να του ασκείς κριτική. Όταν όμως αρχίζεις τις συνομοσιολογίες αυτού του τύπου, τότε αρχίζεις να αποκόβεσαι απ' το κίνημα. Και πέρα απ' αυτή την αποκοπή σου, στο τέλος καταλήγεις να θεωρείς ότι το κίνημα είσαι εσύ και κανένας άλλος (δηλαδή εγώ με τη σειρά μου θα μπορούσα να θεωρώ εμένα ως το κίνημα γιατί διαφωνώ με τις περισσότερες πολιτικές οργανώσεις).

Όλα αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για την οπορτουΑΝΤΑΡΣΥΑ, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων της...

 

ΥΓ: Κάτι άλλο προς όλους. Το ΚΚΕ υπήρξε κάποτε σταλινικό μέχρι το '56. Από τότε είναι σταθερά αντισταλινικό-αντικομμουνιστικό, άσχετα με την "αγιοποίηση" που προσπαθεί να κάνει του Στάλιν, του Ζαχαριάδη, του Άρη, κλπ. Πάψτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις καραμέλες "Περισσός=σταλινικοί" και "σταλινικός=φασίστας" σε προσπάθεια ισχυροποίησης των απόψεών σας. Η πρώτη, απλά δεν ισχύει απ' το 56, η δεύτερη και πάλι δεν ισχύει (αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης).

από εξεγεργατης 21/10/2011 2:37 πμ.


απλα ειναι τα πραγματα: Σημαντικο κομματι της ανταρσυα επενδυει στις 'επιθεσεις" φιλιας στο ΚΚΕ, εχοντας βαλει στοχο ενα "αριστερο μετωπο" (και καποιοι και μια αριστερη κυβερνηση...), εξου και τα γλειψιματα και η σχεδον μηδενικη πλεον κριτικη ως προς αυτο.

Αυτο συμβαινει ακομα περισσοτερο τον τελευταιο καιρο που το κκε εχει υιοθετησει καποια απο τα αιτηματα της ανταρσυας (ανατροπη της κυβερνησης, διαγραφη χρεους, εξω απο ευρω/ΕΕ, κλπ). Ελπιζω σημερα να καταλαβαν ορισμενοι ποσο λαθος ειναι η τακτικη τους και να αναθεωρησουν, με τετοια ανακοινωση βεβαια χλωμο το βλεπω...


Με ανακοινώσεις δεν κατακτιούνται τα φιλέτα, κύριοι της αριστεράς. Πρέπει να αποδείξετε στο καθεστώς ότι είστε συνεργάσιμοι. Την επόμενη φορά, στηθείτε κι εσείς με πλάτη στους μπάτσους.

--- Μια αλυσίδα ΜΑΤ ---

--- Μια αλυσίδα ΚΝΑΤ ---

--- Μια αλυσίδα ΣΥΝ ---

--- Μια αλυσίδα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ---

 

Μιλάμε για γραμμή άμυνας, όχι αστεία!

 

από επαρχια 21/10/2011 5:17 πμ.


Οσο και να προσπαθουσε η Ανταρσυα δεν θα μπορουσε να βγαλει χειροτερη ανακοινωση.Ειναι τουλαχιστον γελοιο,την μερα που το ΚΚΕ επελεξε να υπερασπιστει την κυβερνηση,την βουλη και το ιδιο το πολυνομοσχεδιο,να βγαινει ανακοινωση που καταγγελει ως δολοφονους ενα τοσο ετεροκλητο κομματι που συγκρουστηκε με τα ΚΝΑΤ.Δυστυχως η Αντικαπιταλιστικη Αριστερα αδυνατει να δει την υπαρξη της εκτος ΚΚΕ και περιμενει να μπει μπροστα αυτο για να ακολουθησει.κριμα..

 

Συντροφοι απο τον αναρχικο χωρο,η καταπτυστη ανακοινωση της Ανταρσυα δεν ειναι δυνατον να κρυψει τα πολυ επικινδυνα και δυνητικα θανατηφορα πεσιματα με μπουκαλια και κινεζους εναντια σε ανθρωπους που δεν εχουν την εξαρτηση των ματατζηδων..

Και ας αναρωτηθουμε,τι θα ειχε συμβει σε περιπτωση που τα μπλοκ των σωματειων ειχαν φτασει στο συνταγμα χωρις να εχουν χτυπηθει απο τα ματ και αναλαμβαναν αυτα την ευθυνη για την αντιμετωπιση του ΚΚΕ η των μπατσων.

από αα 21/10/2011 5:39 πμ.


Όλες οι κατηγορίες που αναφέρονται στο κείμενο αποτελούν τίτλο τιμής για εμένα ως αναρχικό για έναν και μόνο λόγο, για μια και μόνη φράση :

"τυχοδιωκτικών ομάδων" λέει το κείμενο των οπορτουνιστών ακριβώς όπως είχαν χαρακτηρίσει τον Άρη στο κείμενο της αποκήρυξης του οι κκεδες ("τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο").

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βάρκιζα

από 0.0.0 21/10/2011 11:59 πμ.


μαζευτήκανε τα "κεφάλια" των αριστεριστών στο γραφειάκι τους, τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και στο τέλος βγάλαν την ανακοινωσούλα τους.

τι κι αν αυτό που συναίβει δεν έχει την ελάχιστη σχέση με αυτά που λένε στην ανακοίνωσή τους, δεν τους νοιάζει, τα μέλη τους είναι υποχρεομένα να απαράγουν την συμφωνιμένη γραμμή, τα μη μέλη, πες πες όλο και κάτι θα μείνει.

η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο...

από ένας τυχαίος ανένταχτος 21/10/2011 12:25 μμ.


Είχα την ελπίδα ότι δεν θα έβλεπα τέτοια ανακοίνωση από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέλω να πιστεύω ότι βγήκε από κάποιο γραφείο μετά από τηλεφωνήματα μεταξύ "κεφαλιών" κι ότι δεν εκφράζει όλα τα μέλη/τάσεις του. Χθες τα ΚΝΑΤ ήταν ακριβώς ότι τα ΜΑΤ. Όποιος δεν το είδε αυτό εθελοτυφλεί.

Όταν φυλάς την βουλή καλύτερα από τα ΜΑΤ και μάλιστα αφιλοκερδώς έχοντας μέσα σου την πεποίθηση ότι διαδηλώνεις τότε πως να σε αντιμετωπίσει κανείς ρε ΚΚΕ; Σαν επαναστατικό κόμμα;

Κρίμα λοιπόν για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περίμενα ότι ίσως κάτι αλλάζει στην Αριστερά αλλά τελικά τα κατάλοιπα του ΚΚΕ είναι πολλά.


(το δημοσίευσα και σε άλλο θρεντ, αλλά αν μου επιτρέπει η ΣΟ, το δημοσιεύω και εδώ, γιατί το θεωρώ σχετικό)

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Προσωπικά, πολύ καιρό ασκώ έντονη κριτική στις πρακτικές που μεταχειρίζονται κάποιοι από τους λεγόμενους "μαύρους" καθώς και σε διάφορες λανθασμένες νοοτροπίες και αντιλήψεις που φαίνεται ότι έχουν αναπτυχθεί στις τάξεις τους. Και δεν θα σταματήσω να ασκώ κριτική (στο βαθμό που θα συνεχίσουν να γίνονται καφρίλες). 

Όμως, όμως, όμως, "@@"... Είναι ντροπή σου και ντροπή και αίσχος των όποιων πολιτικών χώρων εκφράστηκαν με παρόμοιες απόψεις, για τα χθεσινά, με αυτές που εκφράζεις εσύ εδώ, το γεγονός ότι αρνείσαι να αναγνωρίζεις ποιό ήταν το κύριο και βασικό επίδικο στην χθεσινή μέρα: να σταματήσει, δηλαδή, η ψήφιση του νόμου και να πέσει η κυβέρνηση. Και αν προς αυτή την κατεύθυνση το "σύγκρουση με μπάτσους αυτοί, οι λίγοι σχετικά, που είμαστε έτοιμοι, χημικά και ...φεύγουμε" δεν αποδεικνύεται και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μία, το "στρέφομαι προς τους διαδηλωτές με τις αλυσίδες και τα καδρόνια μου και τους εμποδίζω να εκφράσουν αυτά που πραγματικά θέλουν να εκφράσουν προς το μπουρδέλο της βουλής", όπως δηλαδή έκανε το ΠΑΜΕ, είναι ...αναποτελεσματικό πέντε φορές. Για την ακρίβεια είναι ανοικτά εχθρικό προς όποια σοβαρή προοπτική κινήματος και χειραφέτησης του κόσμου "από τα κάτω". Το ΠΑΜΕ είναι ανοικτά εχθρικό και δρα ανοικτά εχθρικά προς τα συμφέροντα του πλήθους. Αν μια οποιαδήποτε ανακοίνωση, για τα χθεσινά, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με αυτή τη αυτονόητη διαπίστωση τότε πραγματικά είναι απαράδεκτη. Δεν γίνεται να είστε και με τα μαντρόσκυλα του ΠΑΜΕ και με συμφέροντα του πλήθους. Δεν γίνεται, καταλάβετε το (αλλά που να το καταλάβετε που πολλοί από εσάς απλά ονειρεύεστε πως θα συμμαχήσετε με το ΠΑΜΕ, για να είστε όλοι μαζί ...ΠΑΜΕ). Τόσα χρόνια ιστορικού ξεφτιλισμου της όλης πρακτικής των (λενινιστικών και μη) μηχανισμών και παρόλα αυτά δεν σας αρκούν για να ξεπεράσετε κάποια πράγματα...

 

Ευθύνες έχουμε όλοι και για το τι κάνουμε και για το τι παραλείπουμε να κάνουμε. Χθες και προχθές (αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα) δεν γίναν αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Δεν συσπειρωθήκαμε όλοι μαζί, ξεπερνώντας, προσωρινά έστω, τις διαφορές και την αμοιβαία καχυποψία, για να επιδιώξουμε, στην πράξη και όχι στα λόγια τα παχιά, με όλα τα σοβαρά κινηματικά μέσα, τον άμεσο και αυτονόητο στόχο που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους: το να μπει φρένο σε αυτή η πολιτική. Δεν ενώθηκε το πλήθος να τους πάρει σβάρνα. Και εμείς οι "πολιτικοποιημένοι" διαφόρων αποχρώσεων, δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις διάφορες μας για να συμβάλουμε γόνιμα σε αυτή την κατεύθυνση. Από τους κουκουέδες δεν το περίμενα ποτέ να συμβάλουν. Ο απομονωτισμός και ο αντικινηματισμός είναι γραμμένος βαθιά στο πολιτικό τoυς dna.  Για τους υπόλοιπους είχα κάποιες ελπίδες αλλά αποδεικνύονται φρούδες. Στην προκειμένη, για εχθές, δεν ενωθήκαμε όλοι για να κάνουμε στην άκρη (με περισσότερο "κοινωνικές" μεθόδους, από αυτές που τελικά χρησιμοποιήθηκαν) τον προδοτικό μηχανισμό του ΠΑΜΕ. Αν τις πίεζαν τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ 10.000 άνθρωποι, αντί γου τους -συνήθεις ύποπτους- 300, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν θέλετε και δεν το βάζετε σε προτεραιότητα να μοιραστούμε, όλο το πλήθος, μια νίκη. Φάτε τώρα και άλλα μέτρα και χαράτσια και χούντα, να έχετε... Θα μοιραστούμε αυτά... Ντροπή μας, ντροπή μας, ντροπή μας, ντροπή μας, ντροπή μας.  

 


Ρε παιδια ειναι προφανες οτι ουτε οι ιδιοι δεν πιστευουνε αυτα που γραφουνε.

Δηλαδη αυτοι που συνεπλευσαν με την ΑΚ το Δεκεμβρη στηριζοντας απο κοινου την καταληψη της Νομικης, αυτοι που συνυπαρχουν με αναρχικους και αντιεξουσιαστες στις σχολες, τις λαικες συνελευσεις ακομα και στα σωματεια, αναμσανε τη λιωμενη καραμελα περι παρακρατικων κλπ.

Προφανως εκ του πονηρου.

Προφανως πονταροντας σε πολιτικα κερδη.

Προφανως υπο καθεστως πιεσης λογω του νεκρου (εδω ουτε το ΚΚΕ δεν ανεβαζει το θεμα, μιας και ειναι απο φιλια πυρα) αλλα και λογω των τραμπουκισμων που πουλαει το κωμα σε σχολες και χωρους εργασιας, εκμεταλλευομενο πολιτικα την περισταση (χαρακτηριστικα ο ριζοσπαστης καλει ολα τα κομματοσκυλα να χυσουν το δηλητηριο απεναντι στο κινημα με το αντιτυπο του παραμασχαλα)

Προκειται για δειλια για την κρατικη και ΚΚΕδιστικη καταστολη και κουτοπονηρο καιροσκοπισμο. Κουτοπονηρο γιατι κανεις μα κανεις εκτος απο τους ιδιους και εμας εδω δε δινει πραγματικα σημασια στις ανακοινωσεις της Ανταρσυα και γιατι τα ψεματα, τις μισες αληθειες, την κατευθυνομενη προπαγανδα, τις κωλοτουμπες και το γλυψιμο εκει που εφτυνες τα βρισκει κανεις παντα μπροστα του.

Τελικα ξερετε τι καταφερατε Ανταρσαιοι;νομιζετε οτι γλιτωσατε με εναν υποτιθεμενο κινδυνο (το βρωμοξυλο που αρπαξαν τα κωματοσκυλα μεχρι να επεμβουν οι χακι συναδελφοι τους αποδεικνυει το ποσο ντεμεκ ειναι η υποτιθεμενη δυναμη τους) αλλα στην πραγματικοτητα ξεφτιλιστηκατε. Ουτε σωστο οπορτουνισμο δε μπορειτε να κανετε. Λαθος χαρτι διαλεξατε να πονταρετε

 

 

 


Τους έχω ικανούς εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας πουν σε λίγο ότι ήθελαν να συγκρουστούν μετωπικά με το ΠΑΜΕ αλλά δεν τους άφησαν οι πανταχού παρόντες "10-15 κουκουλοφόροι" της Όλγας Τρέμη.


<p> Άντε εαακιτες, σεκιτες, ναριτες και εις ανωτερα! Όλοι μαζι οι προστάτες του πολιτικου συστηματος επιτελους βγαίνεται στη φορα και λέτε με ποια πλευρα είστε πραγματικά! Με αυτη τη αστικής νομιμότητας, του καπιταλισμου και της κυνοβουλευτικης δημοκρατιας. Όλα τα λόγια για να φυγει η τροικα και το μνημονιο δεν είναι για να πάμε μπροστα αλλά μονο για να γυρισουμε πισω στο ιδιο το μεταπολιτευτικο μοντελο εξουσιας που μας οδηγησε εδω σημερα. Ειστε συντηρητικοι και αναπωλειτε εποχες που τελειωσαν.&nbsp;</p> <p> Όλες αυτές οι ανακοινωσεις είναι η δημιουργια των νεων συσχετισμων και των νεων στρατοπεδων που δημιουργουνται μετα το τελος της μεταπολιτευσης. Ζουμε σε τετοια εποχη πολωσης που όλοι αργα ή γρηγορα θα παρουν θεση με την πλατη στο κυνοβουλιο ή με μετωπο εναντια σε αυτό.&nbsp;</p> <p> Παρόμοια ανακοινωση συστρατευσης με&nbsp;την αστικη νομιμοτητα έβγαλαν και οι γραφικοι της ΚΟΕ εδω&nbsp;</p> <p> http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&amp;view=article&amp;id=4035:2011-10-21-10-36-37&amp;catid=25:2010-01-27-15-12-07&amp;Itemid=114 </p>

Τι Πόντιοι Πιλάτοι είσαστε ρε σταλίνες; Το πρόβλημα σας με το ΚΚΕ είναι ότι δε σας παίζουν στα ανώτερα όργανα γι' αυτό και ανοίγετε μαγαζάκια και φέρνεστε σαν μικροκουκουέδες.

Καλύτερα όμως, η όξυνση της ταξικής πάλης φέρνει τα αναγκαία ξεκαθαρίσματα. Να ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. Οι λιγούρηδες της εξουσίας και οι σύντροφοι. 

από LeonX 21/10/2011 10:17 μμ.


ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΟΠΛΑ είναι σχεδόν όλοι τους εκεί μέσα (για τα κεφάλια μιλάμε).

Ελπίζω να δω έντονη αντίδραση της βάσης, πιο έντονη από τα ξεφτιλίκια με τους 300 απεργούς πείνας και μεγάλες διαφοροποιήσεις και οργανωτικές.

 

Παραθέτω απόσπασμα από το κείμενο αποχώρησης της ΟΚΔΕ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5 μήνα μετά τη δημιουργία της, το Μάη του 2009. Το συγκεκριμένο κείμενο λοιδωρήθηκε από αρκετούς καλοθελητές τότε οι οποίοι αμφισβητούσαν έντονα ένα από τα επιχειρηματα της ΟΚΔΕ που ακολουθεί παρακάτω , έρχεται όμως σύντομα και με τραγικό να επιβεβεωθεί μετά τα τελευταία γεγονότα και την κατάπτυστη ανακοίνωση και κατρακύλα αυτού του χώρου. 

το απόσπασμα:

Ωστόσο, οι κορυφαίες συγκρούσεις ήταν δυο:

Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση αφορούσε το αρχικό κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης όπου υπήρχε η εξής πρόταση: «… Ο αγώνας αυτός εμπνέεται και από όλες τις επαναστατικές απόπειρες και εξεγέρσεις, παρά τα λάθη και τις τραγικές ανεπάρκειές τους: τη γαλλική Κομμούνα, το Ε.Α.Μ. και τον Δ.Σ.Ε, τις λαϊκές και αντιιμπεριαλιστικές επαναστάσεις, την κινέζικη πολιτιστική επανάσταση, το Βιετνάμ και την Κούβα, το γαλλικό Μάη…». Αυτή η φράση κατ’ αρχήν ήταν έξω από την πολιτική συμφωνία και δεύτερον αποτελούσε νάρκη η οποιαδήποτε προσπάθεια εισχώρησης στο «εσωτερικό» επαναστατικών κινημάτων λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων και ερμηνειών. Και το κυριότερο παρουσίαζε μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά να εμπνέεται από τις παραδόσεις του Ε.Α.Μ. και του Δ.Σ.Ε. ή ακόμη και από την κινέζικη πολιτιστική επανάσταση. Με τις δυο πρώτες περιπτώσεις, την Ο.Κ.Δ.Ε. την χωρίζει προγραμματική και πολιτική άβυσσος - και νομίζουμε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για μια πραγματική αντικαπιταλιστική αριστερά-, καθώς είναι από τις μεγαλύτερες προδοσίες που διαπράχθηκαν στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα, συνδέονται με την προδοσία των ηρωικών και επαναστατικών αγώνων των πληβειακών μαζών εκείνης της περιόδου και με την πολιτική, ηθική και φυσική εξόντωση αντιπολιτευόμενων και μη κομμουνιστών και αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για την περίπτωση της κινέζικης πολιτιστικής επανάστασης, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το τι ακριβώς ήταν και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική αριστερά. Τέλος, η φράση «παρά τα λάθη και τις τραγικές ανεπάρκειές του» ήταν/είναι σαν να σβήνει ευθύνες ή σαν να τις εξομοιώνει, πχ. τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας και του σταλινισμού και να αγνοεί την πάλη που διεξήχθη στο πλαίσιο του εργατικού κινήματος για δεκαετίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

ΥΓ. Αλήθεια οι "τροτσκιστές" της ΟΚΔΕ Σπάρτακος και οι "τροτσκίζοντες" του ΣΕΚ τι λενε για όλα αυτά και συμφωνούν στην κατάπτυστη ανακοίνωση?

ζήτω η ΟΠΛΑ?


Ιδου και οι ανακοινωσεις των συνιστωσων.Η κριτικη στο κκε παραμενει σε χαμηλα επιπεδα οπως μπορει να δει κανεις...

ανακοίνωση ναρ

Ο λαός, ποτάμι ορμητικό, δεν γυρίζει πίσω. Θα ανατρέψει την κρατική και παρακρατική βία και την κυβέρνηση που δολοφονεί.

Η δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθεί η κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι, ο μαχόμενος λαός δεν θα καμφθούν από την κυβερνητική ιδεολογική τρομοκρατία ούτε από την κρατική καταστολή και την παρακρατική βία που προκάλεσε αυτό που από τύχη δεν συνέβη στις προηγούμενες διαδηλώσεις.   Τη δολοφονία ενός αγωνιστή του ΠΑΜΕ, που βρήκε το θάνατο σε χώρο απεργιακής κινητοποίησης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία αλλά και απο τους προβοκάτορες.
Το ΝΑΡ και η νΚΑ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια, τους κοντινούς ανθρώπους και τους συντρόφους του. Συμπαραστέκεται σε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας της ΕΛΑΣ, του κράτους και του παρακράτους.
Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τις προβοκατόρικες ομάδες 'τυφλής βίας' που, με σχεδιασμένο τρόπο και πρακτικές αστικής βίας και παρακράτους, επιχείρησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών. Οι ενέργειες αυτές και οι ομάδες που τις υλοποιούν ή τις στηρίζουν, έξω και ενάντια στο μαζικό κίνημα, εξυπηρετούν, ανοικτά πλέον, την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των μαζικών κινητοποιήσεων και γενικότερου κτυπήματος και εκφοβισμού του αναπτυσσόμενου κινήματος κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής. Κανένας συμψηφισμός, επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει με την δίκαιη πολιτική κριτική για την τακτική του ΠΑΜΕ στο κίνημα που δεν συμβάλει στην ανατρεπτική κλιμάκωση του αγώνα και αντιμετωπίζει ως αντίπαλο τα άλλα ρεύματα του κινήματος και της αριστεράς.
Για το Νέο Αριστερό Ρεύμα και για όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν υπάρχει ταλάντευση για το ποιό είναι το κύριο, το ταξικό καθήκον των δυνάμεων της αριστεράς: Κλιμάκωση του εργατικού πολύμορφου αγώνα διαρκείας και  παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου- ΕΕ- ΔΝΤ. Μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας με όρους κινήματος και όχι μηχανισμών. Με αυτούς τους στόχους κοινή δράση της μέσα στο μαζικό κίνημα, συστράτευση της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς, ώστε ο πανεργατικός -παλλαϊκός ξεσηκωμός να οδηγήσει στο φούντωμα και τη νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Από αυτή τη θέση ταξικών αρχών αρνούμαστε κάθε μορφής ενδοαριστερό εμφύλιο. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΚΚΕ να συμβάλουν στην υπέρβαση του προς όφελος της αναγκαίας κοινής δράσης στο κίνημα και της νικηφόρας προοπτικής του αγώνα.
Στο δρόμο αυτό, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους. Για να γίνει πρωταγωνιστής της ανατροπής ο οργανωμένος εργατικός- λαϊκός παράγοντας. Με την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος του  και με ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης της αντεργατικής επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. 
 
-Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!
-Συνέχιση – κλιμάκωση του αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων – να φύγει η τρόικα του αίματος!-Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου!

ανακοίνωση αρας

Για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 19 και 20 Οκτώβρη

Η διήμερη πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 19 – 20ης Οκτώβρη και οι διαδηλώσεις που την πλαισίωσαν είναι αναμφισβήτητα οι μαζικότερες εκδηλώσεις εναντίωσης στην ασκούμενη πολιτική από την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για το λαϊκό κίνημα στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι κατέκλυσαν σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ η συμμετοχή στην απεργία στον δημόσιο τομέα ήταν συντριπτική και στον ιδιωτικό τομέα ήταν αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων που έμμεσα ή άμεσα πλήττονται από την πολιτική της τρόικας και του κυβερνητικού επιτελείου, κατήγγειλαν την ασκούμενη πολιτική και απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αποχώρηση της τρόικας και της πολιτικής της.

Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι χαρακτηριζόταν από μια συντριπτική συμμετοχή σε αυτές πολλαπλών κοινωνικών και επαγγελματικών κατηγοριών σηματοδοτήθηκε κυρίως από την εντυπωσιακή σε όγκο και δυναμισμό συμμετοχή των απεργών της ΠΟΕ – ΟΤΑ, την συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων των υπό κατάργηση φορέων, τη μαζική συμμετοχή πολλών κατηγοριών των μικροαστικών στρωμάτων που πλήττονται και της νεολαίας.

Για μια ακόμη φορά, δεν έγινε εφικτή η όσμωση του ευρύτατου αυτού δυναμικού σωματείων και συλλόγων με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στις οποίες επιδρά η ριζοσπαστική αριστερά, ώστε να διαμορφωθεί μία μαζική πολιτική κατεύθυνση και για αυτό το κρίσιμο διήμερο αλλά και για μετά.

Κατά την διάρκεια του διήμερου λαϊκού ξεσηκωμού αποτυπώθηκαν με σαφή τρόπο διακριτά πολιτικά σχέδια από το σύνολο των οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων και αντιλήψεων. Είναι προφανές ότι τα σχέδια αυτά σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης και έντασης της λαϊκής συμμετοχής – αλλά και αντίστοιχης έντασης της κρατικής καταστολής – παύουν να είναι σχέδια επί χάρτου, δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες, αναδεικνύοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τα όρια, τις αντιφάσεις, τα θετικά αλλά και τα προβληματικά τους στοιχεία.

Το ΚΚΕ μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποφυγής της οποιασδήποτε επαφής με διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργάνωνε το ίδιο, πραγματοποίησε μια στροφή η οποία ακολουθεί μια πρόσφατη σχετική μετατόπιση σε επίπεδο πολιτικού λόγου. Τόσο η παρουσία του στις 19 Οκτώβρη και ακόμα περισσότερο, στις 20 Οκτώβρη στο Σύνταγμα θα μπορούσε να έχει θετικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η στάση που επέλεξε να έχει απέναντι στους υπόλοιπους διαδηλωτές αντιστρέφει ολοκληρωτικά το θετικό πρόσημο, στο βαθμό που η παρουσία του τελικά εξασφάλισε για το αστικό μπλοκ εξουσίας τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς σε μια μάλιστα ημέρα όπου το χειρότερο για τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας νομοσχέδιο ψηφίζονταν στο κοινοβούλιο. Τόσο η επιλογή του να περιφρουρήσει επί της ουσίας την βουλή όσο και να μην επιτρέψει ακόμα και σε συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως η ΠΟΕ – ΟΤΑ να την προσεγγίσουν επικυρώνει για άλλη μια φορά τον καθεστωτικό χαρακτήρα της πολιτικής του γραμμής και τακτικής.

Η στάση που επέλεξε το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την τυφλή - παρακρατικού τύπου -βία που ασκούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια μερίδες του Α/Α χώρου. Η μηδενική απεύθυνση, και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο, προς τις λαϊκές μάζες καθιστούν τις επιλογές τους καταστροφικές για το κίνημα. Άλλωστε οι πρόσφατες επιλογές του να έρθουν σε ρήξη σε φοιτητικές πορείες και καταλήψεις αναδεικνύουν μια συστηματική τακτική που επιδιώκει τον «αφοπλισμό» του κόσμου του κινήματος με έμμεσο – δια της εμπέδωσης της ήττας και της τρομοκρατίας - ή άμεσο τρόπο – δια της σωματικής βίας. Πρόκειται για πολιτικές δυνάμεις και κύκλους που χαρακτηρίζονται από τυφλό αντικομμουνισμό και πρέπει να απομονωθούν.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός της ασυντόνιστης σε μεγάλο βαθμό παρέμβασής τους στις κινητοποιήσεις επέλεξαν να ακολουθήσουν μια τακτική χαμηλών τόνων και συνδικαλιστικής παρέμβασης που σε τόσο κρίσιμες στιγμές, αναδεικνύουν την προβληματική του «αντιμνημονιακού» μετώπου, που η επίσημη ηγεσία του ΣΥΝ εξακολουθεί να ακολουθεί.

Κατά τη γνώμη μας οι αντιλήψεις της γραφειοκρατικής και ρεφορμιστικής αριστεράς, που πρεσβεύουν ή και προσπαθούν να το επιβάλλουν ότι ο ειρηνικός χαρακτήρας των κοινωνικών διαμαρτυριών ακόμα και στις στιγμές τεράστιας όξυνσης της ταξικής πάλης πρέπει να είναι κεντρική επιδίωξη της αριστεράς οδηγούν ιδίως σήμερα στην πολιτική χρεωκοπία. Πρόκειται για μία πολιτική αντίληψη ρεφορμιστική η οποία πεισματάρικα διαψεύδεται από την ιστορία. Καμία ρήξη, καμία πολιτική κρίση του συστήματος δεν εκδηλώθηκε χωρίς στο εσωτερικό της να περιλαμβάνει τη σύγκρουση και τις ριζοσπαστικές πρακτικές. Οι λόγοι είναι πολλοί: πρωτίστως την σύγκρουση την επιβάλλει το κράτος ενεργοποιώντας εμφανείς και αφανείς κρατικούς μηχανισμούς, τους οποίους το κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Υπάρχει όμως και ένας βαθύτερος λόγος: η όξυνση της ταξικής πάλης, αντανακλά τέτοια επίπεδα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης για ευρείες λαϊκές μάζες, που εμπεριέχουν και το στοιχείο της λαϊκής βίας, το ζήτημα είναι οι πρωτοπόρες πολιτικές δυνάμεις να μετασχηματίζουν αυτές τις τάσεις σε πολιτική πρακτική και κατεύθυνση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσε να συμβάλλει κατά πολύ σε μία κρίσιμη καμπή της ταξικής πάλης. Θα μπορούσε να εμπνεύσει ένα σύνολο κοινωνικών δυνάμεων που συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική για την κλιμάκωση της σύγκρουσης και την ημέρα της μεγάλης απεργίας αλλά και να δώσει μία κατεύθυνση για το μετά. Θα πρέπει συνεπώς να επιδιώξει να συμβάλλει σε ένα πραγματικό συντονισμό των εκατοντάδων σωματείων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κίνηση, ώστε να διαμορφωθεί ένα κέντρο αγώνα που να καλέσει σε κλιμάκωση των απεργιών.

Η ΑΡΑΣ θα συνεχίσει να παλεύει την κατεύθυνση για την σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς, με διακριτό ρόλο σε σχέση με τις επίσημες καθεστωτικές δυνάμεις της Αριστεράς, στο πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά πρωτίστως στο μαζικό κίνημα. Παράλληλα με αυτήν την μάχη και όσο αυτή θα έχει θετική έκβαση θα γίνεται εφικτή και η διαμόρφωση ενός ευρύτατου πολιτικού μετώπου με βάση το μεταβατικό πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση, μέτωπο το οποίο δεν πρόκειται να διαμορφωθεί με όρους πολιτικού και κινηματικού «αφοπλισμού» αλλά με όρους συνεχούς και σκληρής διαπάλης.

Οι ανακοίνωσεις σεκ-αραν δεν εβγαιναν καλα, οποτε υπαρχουν στα παρακατω λινκς

ανακοίνωση σεκ

http://sekonline.gr/images/stories/Labour/PDFlabour/aft48strikesek.pdf

ανακοίνωση αραν

http://www.anasynthesi.gr/images/flips/Anakoinwseis_Topothethseis/2011_10_20_anakoinwsh_ARAN.pdf
 

από με πτυχίο και βαθμό 22/10/2011 2:07 πμ.


Μπράβο στην ελληνική αριστερά που κατάφερε επιτέλους να αποδεχτεί ότι έχει πτωχεύσει πνευματικά. Οφείλουμε τουλάχιστον να τους αναγνωρίσουμε ότι συντονίστηκαν και έβγαλαν από κοινού τη σχετική ανακοίνωση. Και πάλι μπράβο, υποδειγματική πνευματική απενεργοποίηση. Θα αρχίσει να διδάσκεται σε επίπεδο σεμιναρίων.

από 123->456 22/10/2011 10:05 πμ.


Η ανακοίνωση της ΑΡΑΣ αν και μη κατανοητή στο μεγαλύτερο μερος της, κάνει μια σοβαρή κριτική στο ΚΚΕ, αν και σε γενικες γραμμές κρατάει σχεδόν ίσες αποστάσεις.

1. Πως συμβαδίζει με την ανακοίνωση της ανταρσύα που είναι εντελώς σε άλλους τόνους, αγιοποιεί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και επιτίθεται σε όλους τους άλλους?

2. Πως έχει το θράσσος η ΑΡΑΣ να μιλάει για βία εντός του κινήματος όταν την ασκεί συστηματικά, ακόμα και μέσα στα ΕΑΑΚ με αποκορύφωμα τα περσινά στην ΠΑΤΡΑ που θύμιζαν απείρως περισσότερο παρακράτος απ' ότι τα προχθεσινά?

Τα οποία προχθεσινά άλλωστε για εμένα δεν είναι βία εντος του κινήματος, άσχετα με το αν δεν συμφωνω ότι δεν πρέπει να ειναι αυτή κυρίως η στόχευση του κινήματος τώρα.

από ουφ 22/10/2011 11:14 πμ.


η ανακοίνωση της αρας βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους, όχι μόνο για τα προχθεσινά, αλλά γενικότερα για το κίνημα


Δεν καταλαβαίνω γιατί να μας ενδιαφέρει η ανακοίνωση της κάθε συνιστώσας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν υπάρχει αυτό οφείλεται στις επιμέρους συνιστώσες του και υποτίθεται αυτές εκφράζει. Τώρα αν δεν είναι έτσι τα πράγματα θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες αποχωρήσεις. Δεν ενδιαφέρουν λόγια του αέρα.

Στην γραμμή σας, πρόβατα.

από φσδφ 23/10/2011 12:27 πμ.


Κοντός ψαλμός, σε λίγο καιρό το ανταρσυα θα ζητάει ψηφουλάκια εδώ...

Πέρα όμως από το γενικό κράξιμο, να πούμε και ένα σωστό.  Κάποιοι εαακίτες σπάνε από τις γραμμές που προσπαθούν να τους δώσουν.

http://apteaak.wordpress.com/2011/10/21/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b7%cf%83-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd/#more-919

και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην βάση του ανταρσυ.  Σε αυτούς τους εαακίτες πρέπει να καταγγείλουμε την στάση της ηγεσίας τους και να τους δείξουμε το πραγματικό τους πρόσωπο.

από δυσκολεύομαι να το πιστέψω σαν ενδεχόμενο 23/10/2011 3:32 πμ.


Δηλαδή να ζητάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφους από τους αναρχικούς, ενώ ταυτόχρονα χυδαιολογεί εναντίον τους και επιχαίρει την καταστολή των διαδηλώσεων.

από . 23/10/2011 10:33 πμ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαψε τα χέρια της με αίμα μέσα στην λυσσασμένη προσπάθειά της να περάσει το Πολυνο-
μοσχέδιο της τρόικας κόντρα στη μεγαλύτερη πανεργατική απεργία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Η ευθύνη για το
θάνατο του οικοδόμου συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη ανήκει στην αστυνομία και στους υπουργούς που για άλ-
λη μια φορά απάντησαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα στους απεργούς που πολιορκούσαν τη Βουλή. Τα κροκοδείλια δάκρυα των
Πρετεντέρηδων που μιλάνε για «μάχες ΠΑΜΕ-κουκουλοφόρων» δεν μπορούν να κουκουλώσουν τις κυβερνητικές ευθύνες.
Η βαρβαρότητα των κυβερνητικών επιθέσεων, όμως, δεν μπορεί να σβήσει το μεγαλείο των εργατικών κινητοποιήσεων.
Για πρώτη φορά σε μέρα πανεργατικής το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε με περισσότερους από 500.000 διαδηλωτές. Ο
όγκος των απεργών γέμισε το Σύνταγμα, τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, την Πατησίων και την Γ ́ Σεπτεμ-
βρίου ασφυκτικά έτσι ώστε χρειάστηκαν ώρες για να φτάσουν τα τελευταία πανό των διαδηλωτών στο Σύνταγμα.
Αντίστοιχες εικόνες επαναλήφθηκαν σε όλες τις άλλες πόλεις. Παντού καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ μαζικό-
τητας. Και δεν είναι μόνο η μαζικότητα το χαρακτηριστικό της εργατικής πάλης αυτή την ώρα. Είναι και η αποφασιστικότη-
τα για διάρκεια και κλιμάκωση. Το έδειξαν οι απεργοί στους Δήμους που ρεζίλεψαν τους Καστανίδηδες και τους Κουκου-
λόπουλους με την αντίσταση τους σε όλα τα απεργοσπαστικά σχέδια της κυβέρνησης. Το έδειξαν οι καταλήψεις στα
υπουργεία που μετατρέπονται σε κέντρα αντίστασης και αγώνα. Οι εμπειρίες από όλες τις πανεργατικές και τις σκληρές
μάχες που δώσαμε όλοι δυο χρόνια τώρα φέρνουν καρπούς στη συνείδηση χιλιάδων εργατών.
Πάνω σε αυτά τα προχωρήματα της εργατικής τάξης μπορούμε να οικοδομήσουμε τη συνέχεια και την κλιμάκωση μέχρι
την ανατροπή της βαρβαρότητας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Η τεράστια κρίση του καπιταλισμού διεθνώς έχει σπείρει τον πανικό στις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις που τις
υπηρετούν. Η ΕΕ σπαράσσεται από τους ανταγωνισμούς τους καθώς κάθε κυβέρνηση θέλει να σώσει τους δικούς της τρα-
πεζίτες πάνω απ’ όλα. Το μόνο που συμφωνάνε είναι η επιβολή όλο και πιο άγριων μέτρων λιτότητας και περικοπών σε βά-
ρος των εργατών, μια ατέλειωτη λεηλασία μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών που χτυπάει την εργατική τάξη και
χρυσώνει τους τραπεζίτες.
Η μόνη διέξοδος από αυτό το χάος είναι η πάλη για μια εργατική εναλλακτική λύση με διαγραφή του χρέους, κρατικοποί-
ηση των τραπεζών και επιβολή εργατικού έλεγχου στα κλειδιά της οικονομίας, στο τραπεζικό σύστημα και στις μεγάλες
επιχειρήσεις. Η πάλη για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία με εργατική δημο-
κρατία και Σοσιαλισμό. Κανένας αναρχικός πετροπόλεμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτή την πάλη.
Μ
πορούμε και πρέπει να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που βράζει η οργή για τις
επιθέσεις της κυβέρνησης μπορούμε να μετατρέψουμε το θυμό μας σε οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα: Συ-
νελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφάσεις για απεργίες διαρκείας και καταλήψεις, εκλογή απεργιακών επιτρο-
πών για την υλοποίηση των αποφάσεων.
Όλα αυτά είναι ρεαλιστικά βήματα. Τη μαζικότητα και την ορμή της Πανεργατικής δεν την εξασφάλισαν οι ηγεσίες από
τα πάνω αλλά οι χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που κατέβασαν το νοσοκομείο τους, το εργοστάσιο ή το υπουργείο τους
στη δράση. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να οργανώσει και τη συνέχεια. Κάθε εργατικός χώρος που φτιάχνει απεργιακή
επιτροπή για την κλιμάκωση της πάλης αυτή την ώρα βάζει τις βάσεις και για την προοπτική να περάσει ο έλεγχος στα χέ-
ρια των εργατών.
Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε αγωνιστή να στρατευτεί. Πάρτε μέρος στην ανοιχτή συνέλευση που καλεί η Επι-
τροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών (ΕΠΑΣΣ) στο Θέατρο ΔΙΑΝΑ (Iπποκράτους 7) την Κυριακή 23 Οκτώβρη
11πμ. Πάρτε μέρος στις τοπικές συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βαδίζει προς την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή της.
Το δυνάμωμα του κινήματος έχει ανάγκη την επαναστατική αντικαπιταλιστική αριστερά που δίνει μάχες για τη διαγραφή
του χρέους, τη ρήξη με τα δεσμά της ΕΕ και του ευρώ και για τον εργατικό έλεγχο. Το ΚΚΕ έκανε ένα βήμα μπροστά με
την απόφασή του να εγκαταλείψει τις διαχωριστικές κινήσεις και να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μαζί με
τους χιλιάδες απεργούς στην κοινή πολιορκία της Βουλής, έστω κι αν οι ηγεσίες ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις ανούσιες
διαμάχες τους για την πατρότητα του κινήματος και την «ιδιοκτησία της πλατείας». Χρειάζεται να κάνουν πολλά βήματα
ακόμα και θα τα κάνουν αν η αντικαπιταλιστική αριστερά συνεχίσει να οργανώνει τη βάση και να βάζει την ανατρεπτική
προοπτική. Τώρα είναι η στιγμή για τον καθένα και την καθεμιά να βάλει τον εαυτό του/της σε τούτη την προσπάθεια.
www.sekonline.gr sek@otenet.gr τηλ. 210 5221509

επειδή ζητήθηκε η άποψη του ΣΕΚ την ανεβάζω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σαν ΣΕΚίτη δεν με καλύπτει η ανακοίνωση της ανταρσύα. Αλλά σιγά μην αποχωρήσουμε γι αυτό το λόγο. Λες και σοβαρότερα πράματα δεν έχουμε να κάνουμε.


 

από δφδ 23/10/2011 12:34 μμ.


Να δείτε που στο τέλος θα τα μαζέψουν όλες οι οργανώσεις με ξεχωριστές ανακοινώσεις και θα μείνει η κεντρική του ανταρσυα για να τα έχουν καλά με όλους.

από ο δρόμος του ΣΕΚ 24/10/2011 6:31 πμ.


Μέχρι τώρα είδαμε διάφορες στάσεις από τους αριστερούς για τη σύγκρουση παμε-διαδηλωτών άλλοι πήραν ευθέως το μέρος του παμε άλλοι τήρησαν ίσες αποστάσεις και άλλοι τα χωσαν στο παμε ασκώντας παράλληλα κριτική σε άστοχες ενέργεις  ( κοινώς μαλακίες ) του άλλου μπλοκ.

 

ΤΟ σεκ, που δεν το καλύπτει η ανακοίνωση της ανταρσυα στην οποία συμμετέχει αλλά δεν το κάνει και  θέμα, βρήκε μια τέταρτη λύση. Δεν αναφέρεται καν στο γεγονός και καταγγέλει απλά την κυβέρνηση...

από @ 24/10/2011 2:02 μμ.


Καλά ρε παιδιά, το ΠΡΙΝ το χτεσινό το είδε κανένας? Μιλάμε όχι Ριζοσπάστης, τι να πω... 10 άρθρα όλα σε γραμμή 'ασφαλίτες, προβοκάτορες, παρακράτος κλπ' και ούτε ΜΙΑ πρότσαση για τους εγκληματίες του ΠΑΜΕ. Δεν ξέρω τι παίζει με τους αριστερούς, από ΣΥΡΙΖΑ ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και από 'Πρωτοβάθμια' ως φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά όλοι έχουν ξεφύγει ολοκληρωτικά..


που λένε και στο χωριό μου.

από johnny mnemonic 24/10/2011 3:18 μμ.


Αυτή τη στιγμή στήνεται το αντιμνημονιακό μέτωπο. Αυτό οργανώνεται κυρίως Συριζα και Ανταρσία. Ελπίζουν να βάλουν μέσα και το ΚΚΕ. Σε αυτό απέβλεπε η πρόταση συνεργασίας του Τσίπρα προς Παπαρήγα. Αυτή τη στιγμή μέσα στο ΚΚΕ υπάρχουν 2 τάσεις: η μια η σκληρή που την εκφράζει ο Μαίλης και η άλλη που την εκφράζει η Αλέκα. Υπάρχει μερίδα απο κνιτες που βλέπουν θετικα τετοια συνεργασια αλλα οι αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις και δομές του κόμματος μάλλον είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Οι συριζοανταρσύες αληθορίζουν προς κκε και κάνουν άνοιγμα, για αυτό βγάζουν αυτές τις κατάπτυστες ανακοινώσεις. Όπως και να έχει πρόκειται για καθαρο πολιτικαντισμό που προσβλέπει στα ψηφαλάκια. Το κκε ήταν ιστορικά αντιεξεγερτικό/αντεπαναστατικό κόμμα και έτσι παραμένει. Μια συνεργασία με αυτο είναι καθαρός μικροκομματικός οπορτουνισμός και πολιτική μειωπία. Όπως φαινεται όμως, στα πλαίσια αυτά οι συριζοανταρσίες είναι έτοιμοι να δώσουν στεγνά όλα εκείνα τα κομμάτια που έχουν άλλη κινηματική αντίληψη και δεν εντάσσονται στο (εκλογολάγνο) αντιμνημονιακό μέτωπο. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

..

από . 24/10/2011 3:34 μμ.


Εχετε αναλογιστεί το ενδεχόμενο να είναι και στραβός ο γιαλός και στραβά να αρμενίζουμε;

Η κρίση έχει μου φαίνεται "οξύνει τα πνεύματα" από όλες τις μπάντες. Υπαρκτές ιδεολογικές και ιστορικές διαφωνίες, ενδεχομένως μεγενθύνονται, παραμορφώνοντια και κοκοφορμίζουνε...

Επειδή είμαι από αυτούς που επιμένω πάντα να μιλάω και να συνευρίσκομαι και στο δρόμο και με τους (άλλους) αριστερούς (τους εκτός αντιεξουσιαστικού χώρου, εννοώ), πραγματικά εχω εκπλαγεί από ένταση του μένους που καποιοι από αυτούς παρουσιάζουνε αυτές τις μερες εναντίον του α/α/α χώρου.

Από την άλλη όμως, σκεφτείτε και το με τι μένος και απαξίωση αντιμετωπίζουν μεγάλα κομματια του α/α/α χώρου την αλλη αριστερά, εδώ και αρκετό καιρό. Σκεφτείτε τον απομωνοτισμό που επιδυκνύουν αρκετές τάσεις του χώρου αλλα και τον αντικοινωνισμό (μερικές φορές ακραίο). Σκεφτείτε τα διαφορα καφριλίκια που για πολυ καιρό κάποιοι  σύντροφοι είχαν την τάση να τα ψιλοκαλύπτουν...

Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει και λίγο αυτό το παραμύθι με τον βοσκό που φώναζε συνεχεια "λύκος λύκος" χωρίς να υπάρχει λόγος και όταν ήρθε πραγματικά ο λύκος όλοι τον αγνοήσανε... Τι εννοώ... την Πέμπτη ίσως ήταν περίπου αυτονοήτο ότι οι διαδηλωτές έπρεπε καπως να αντιδράσουν απέναντι στην καταστολή των ΚΝΑΤ. Από την άλλη όμως επειδή κάποιες από τις πρακτικές που, καλώς ή κακώς, χρησιμοποιήθηκαν εχουν συνδεθεί με απίστευτα και εντελώς αδικαιολόγητα καφριλίκια στο παρελθόν (που κάποιοι παρόλα αυτά προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν) είναι πιο εύκολο για καποιους να αρνηθούν ότι είχε ερθει παραγματικά ο λύκος...

 

 

από pagouri 24/10/2011 4:03 μμ.


 
To ΠΑΜΕ Ιωαννίνων δίνει τη δική του εξήγηση για τα περιστατικά της κεντρικής πλατείας προχθές. Κατ’ αρχάς, χαιρετίζει τη 48ωρη κινητοποίηση και τον κόσμο που συμμετείχε, αλλά μόνο στις πορείες και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και τονίζει: «Η επιτυχία της απεργίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια όπως στο ΒΙΚΟ, στην Petcom, τα Πλαστικά Θράκης, με τη μαχητική, αγωνιστική στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για την ορμητική ανάπτυξη της πάλης, την ανασύνταξη του κινήματος, την συμμαχία που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει την λαϊκή εξουσία».

Μάλιστα, αναφέρεται και στους εργαζόμενους της «Πίνδου» τονίζοντας ότι «με την αποφασιστική στήριξη του ΠΑΜΕ πήραν για πρώτη φορά την επιχείρηση στα χέρια τους. Κλείνοντας τις μηχανές του εργοστασίου, παρακάμπτοντας το εργοδοτικό σωματείο, απέδειξαν στην εργοδοσία και τα τσιράκια της πως η εργατιά μπορεί να γίνει το πραγματικό αφεντικό στους χώρους δουλειάς, άνοιξαν δρόμους για το μέλλον».
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους γνωστούς αντικομουνιστές όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ που έχει αναλάβει ρόλο εκτελεστή συμβολαίων για λογαριασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ μαζί με διάφορες προβοκατόρικες ομάδες αναρχοφασιστοειδών που μόνιμα ξεπηδούν από τις συγκεντρώσεις και τα μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμό» ως υπεύθυνους για τη σύγκρουση. Στο ίδιο κλίμα και ακόμα πιο επιθετική, είναι η ανακοίνωση της νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η οποία κατηγορεί το ΝΑΡ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, ότι… ευθύνονται για το θάνατο του εργαζόμενου στην Αθήνα: «Έργο των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ (ως πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων), του ΝΑΡ και των παρατρεχάμενων τους είναι τα χτεσινά επεισόδια που οδήγησαν έναν νεολαίο αγωνιστή του ΜΑΣ στο νοσοκομείο στα Γιάννενα και έναν νεκρό στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι έγινε και τι όχι
Η ευθύνη όμως βαραίνει το ΠΑΜΕ, όσο και να προσπαθεί να την αποφύγει. Οι δυνάμεις του, όχι και τόσο μαζικές όσο διατείνεται η ανακοίνωση, είχαν «οχυρώσει» την πλατεία από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεψαν στην πορεία του Εργατικού Κέντρου να περάσει με το «έτσι θέλω» ουσιαστικά, φτιάχνοντας αλυσίδες που κινήθηκαν εναντίον της πορείας αρχικά και μετά οπισθοχώρησαν καθώς δεν ήταν πάνω από 50 άτομα, μέχρι τα απορριμματοφόρα του δήμου τα οποία είχαν τοποθετήσει στο δρόμο. Δέχθηκαν επίθεση όντως από αντιεξουσιαστές και τραυματίστηκε φοιτητής του ΜΑΣ στη «δεύτερη δόση» των επεισοδίων προς το πάνω μέρος της πλατείας, στο δικαστικό μέγαρο. Ενδεικτικό είναι ότι «την πλήρωσαν» όσοι προσπάθησαν να μπούνε στη μέση και να αποτρέψουν την επίθεση στην αλυσίδα του ΠΑΜΕ, το οποίο (όπως και η νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΚΚΕ) μετά τους… κατήγγειλε. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για όσα έλαβαν χώρα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέλος, κλείνει την ανακοίνωσή του καλώντας τους εργαζόμενους «να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα μπροστά αξιοποιώντας την πείρα τους και από αυτή την απεργία. Να πετάξουν από το σβέρκο τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Ε.Κ.Ι. και σε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στα σωματεία».

Συλλυπητήρια για το θάνατο διαδηλωτή
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διαδηλωτή Δημήτρη Κοτσαρίδη εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Είναι απαράδεκτη κάθε είδους βία απ’ όπου και αν προέρχεται και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα παρά τις προσπάθειες κάποιων να υπονομεύσουν, να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση».
Καταδίκη και από τη ΔΡΑΣΥ, την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Πρέβεζας και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας, που σε κοινή τους ανακοίνωση, εκφράζουν τη λύπη τους. «Η κρατική καταστολή, η χρήση χημικών, οι ασφαλίτικες ομάδες, η τυχοδιωκτική δράση ομάδων τυφλής βίας οδήγησαν μόνο στον Ευαγγελισμό 40 διαδηλωτές» τονίζουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν ότι «ο Δημήτρης Κοτσαρίδης έφυγε στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικας».
Το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τονίζει: «Δεν κλείσουμε τα μάτια απέναντι στη τακτική διάσπασης των εργαζομένων που ακολουθεί η ηγεσία του ΠΑΜΕ τονίζει και συμπληρώνει ότι η στάση του ΠΑΜΕ «δε μπορεί να συγκριθεί με τον προβοκατόρικο τρόπο που 15-20 άτομα, σαν ‘αυτόκλητοι υπερασπιστές του λαϊκού κινήματος’, και χωρίς να εκπροσωπούν κανέναν, αποφάσισαν να επιτεθούν με δολοφονικό τρόπο στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Παίξανε και αυτοί το παιχνίδι του κράτους στην προσπάθεια διάσπασης του κινήματος. Τορπίλισαν τη δυνατότητα να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στον ίδιο χώρο. Η διαμάχη αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ». Το επόμενο ραντεβού που βάζει το συντονιστικό είναι την Τρίτη 25 του μήνα, στις 7 το απόγευμα στη νομαρχία.

Καταδικάζει η ΕΛΜΕ
Με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στο Σύνταγμα, ζητώντας να «βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι». Τέλος, για τα γεγονότα στην κεντρική πλατεία, η ΕΛΜΕ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις « να επιδείξουν την απαιτούμενη πολιτική ωριμότητα και υπευθυνότητα που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών,   ώστε με τις ενέργειές τους να μην πυροδοτούν τεχνητές πολώσεις στους κόλπους του κινήματος,  δίνοντας έτσι αφορμές στις δυνάμεις της αντίδρασης και σε κάθε λογής προβοκάτορες που μοναδικό στόχο έχουν την συκοφάντηση και την κάμψη της αγωνιστικότητας των λαϊκών μαζών».


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/10/2011&id=320140

από (Α) 24/10/2011 6:42 μμ.


Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους γνωστούς αντικομουνιστές όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ που έχει αναλάβει ρόλο εκτελεστή συμβολαίων για λογαριασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ μαζί με διάφορες προβοκατόρικες ομάδες αναρχοφασιστοειδών που μόνιμα ξεπηδούν από τις συγκεντρώσεις και τα μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμό» ως υπεύθυνους για τη σύγκρουση. Στο ίδιο κλίμα και ακόμα πιο επιθετική, είναι η ανακοίνωση της νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η οποία κατηγορεί το ΝΑΡ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, ότι… ευθύνονται για το θάνατο του εργαζόμενου στην Αθήνα: «Έργο των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ (ως πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων), του ΝΑΡ και των παρατρεχάμενων τους είναι τα χτεσινά επεισόδια που οδήγησαν έναν νεολαίο αγωνιστή του ΜΑΣ στο νοσοκομείο στα Γιάννενα και έναν νεκρό στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

ουτε για δουλους δεν σας θελουν ρε ΝΑΡΙΤΕΣ παρολο το γλυψιμο που γυαλισε τα πατωματα του Περισσου

από @ 25/10/2011 10:21 πμ.


Πάντως παιδιά το θέμα με τις ανακοινώσεις των αριστερών έχει πράγματι ξεφύγει, και είναι πολύ σοβαρό. Όχι μόνο αδυνατούν να δουν την πραγματικότητα αλλά μεταδίδουν και απευαξάνουν όλα τα φρικτά περί 'ασφαλιτών' και 'προβοκατόρων' του ΚΚΕ. Είδα και εγώ το ΠΡΙΝ και ήταν πανάθλιο. Δείτε το όλοι και θα φρίξετε. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε καμιά επίσκεψη και από εκεί μεριά? Ο κόκκινος φασισμός σηκώνει κεφάλι παντού.

από το βήμα 25/10/2011 10:57 πμ.


 

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, με αφορμή τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και την επίθεση κουκουλοφόρων στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Η ανταλλαγή πυρών, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε το ΚΚΕ για εμπλοκή μελών του ΛΑΟΣ στα επεισόδια, συνεχίζεται ενώ άρθρο του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη στη Realnews, την περασμένη Κυριακή, με τίτλο «Το ΚΚΕ έχει παρελθόν στις προβοκάτσιες», φούντωσε την αντιπαράθεση.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε στο κείμενό του, μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ λειτούργησε ως ιδιοκτήτης της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ότι έχει πάγια τακτική να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους, ότι προσπαθεί «με τα υπολείμματα, από τη συμφωνία Στάλιν-Χίτλερ, γκεμπελικής προπαγάνδας να ρίξει την ευθύνη όχι στην Αστυνομία αλλά στους διαδηλωτές», ότι προβοκάτσιες και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί είναι «κύρια χαρακτηριστικά του ΚΚΕ και της ΟΠΛΑ», κ.ά.

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν έντονη και από το Γραφείο Τύπου ο κ. Π. Μεντρέκας σημείωσε σε σκληρή γλώσσα:

«Τα λύματα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ξεχειλίσει και ορισμένοι εκπρόσωποί του όπως ο Γ. Καρατζαφέρης μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά ψέμα, συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Το Μάη του 2010, καθώς ψήφιζε το βάρβαρο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι επιχείρησαν έφοδο στη βουλή, τη στιγμή που αυτό το επιχείρησαν οι φουσκωτοί του και το ΠΑΜΕ τους είχε αποκρούσει. Σήμερα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι έκανε αστυνόμευση».

Και πρόσθεσε: «Ας τον χαίρονται η κυβέρνηση και η αστική τάξη, ας στηριχθούν και πιο φανερά πάνω του, έτσι θα διευκολύνουν το λαό για να τους στείλει όλους μαζί στα τσακίδια».

Στη δήλωση του κ. Μεντρέκα ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης, λέγοντας: «Εμφανής η έλλειψη ψυχραιμίας του ΚΚΕ. Εμείς πάντως καλοδεχόμαστε τα στελέχη του που προσέρχονται σε μας. Η τακτική των ανεξέλεγκτων ύβρεων του Περισσού , διευκολύνει την προσέλευσή τους στο κόμμα μας».

από insomniac 25/10/2011 12:46 μμ.


Οι τελειωμένοι πολιτικά αριστεροί ενώνονται για να καλύψουν τα εγκλήματά τους. Ήδη στα πανεπιστήμια οι Εαακίτες στηρίζουν πλήρως τους κνίτες σε όλα τα ψηφήσματα καταγγελίας που κατεβάζουν, και μιλούν για παρακράτος και προβοκάτορες. Θα προσπαθήσω να σκανάρω αποφάσεις. Όποιος έχει αντίστοιχα ψηφήσματα να τα ανεβάσει για να ξεμπροστιάσουμε το ρόλο τους. Καμία ανοχή στα σκυλιά του κράτους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License