ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΕ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

...

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

21η Οκτωβρίου 2011


 

Η κινητοποίηση του λαού στις 19 και 20 Οκτώβρη ήταν συγκλονιστική και πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά έκλεισαν, εκατομμύρια απέργησαν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Η γενική απεργία ήταν μια βροντερή πολιτική παλλαϊκή δήλωση: «Να φύγουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η τρόικα». Τίποτα λιγότερο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της. Δεν θα τη ρίξουν οι «για τελευταία φορά» διαρκώς συναινούντες βουλευτές της. Δεν αρκούν οι εσωτερικές αντιθέσεις και έριδες. Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτελούν συμβόλαιο εξόντωσης της κοινωνίας, στηριζόμενες αποκλειστικά στην ξένη τρόικα, την εγχώρια διαπλοκή και την καταστολή. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Είναι χρέος κάθε αντιστεκόμενης δύναμης να συμβάλλει στον ξεσηκωμό, στην κλιμάκωση του αγώνα, σε ένα λαϊκό μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, που θα ανοίξει το δρόμο για τη διέξοδο της χώρας και την επιβίωση του λαού.

Υπεύθυνη για τον θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, είναι η κυβέρνηση, οι δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικοί της μηχανισμοί. Η μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο χημικών αερίων, αυτή τη φορά είχε αβάσταχτο κόστος. Η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου να φέρει σε πέρας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Η θλίψη και η οργή για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή πρέπει να γίνει πείσμα και θέληση για τη συνέχιση του αγώνα. Είναι ένας ακόμα λόγος για να τους διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το μαζικό λαϊκό κίνημα σε μεγάλο βαθμό αυτές τις μέρες βρέθηκε στους ίδιους δρόμους. Με διαφορετικές σημαίες, διαφορετικά σχέδια, διαφορετικούς ίσως στόχους. Είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων όσων θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Το κίνημα της πλατείας, οι αγανακτισμένοι, όλες οι αριστερές οργανώσεις και κόμματα, όλες οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι πάντες πρέπει να συσπειρωθούν κόντρα στη σημερινή πορεία εξαθλίωσης και χρεοκοπίας. Τα τελευταία γεγονότα δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε βάρος αυτής της ανάγκης.

Το ΠΑΜΕ δέχτηκε μια δολοφονική επίθεση από ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε αγωνιστική ιδεολογία και αντίληψη. Είδαμε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ να εκτοξεύονται πάνω σε σώματα και κεφάλια απεργών και διαδηλωτών. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μόνο παρακρατικούς μηχανισμούς. Η πολιτικά απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να περιφρουρηθεί η Βουλή, κρατώντας μακριά διαδηλωτές άλλων σωματείων και πολιτικών χώρων και τεράστια τμήματα εργαζομένων και αγωνιζόμενου λαού, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την φασιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση. Την προηγούμενη μέρα εκπαιδευτικοί πήγαν στον νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια πάλι από τις ίδιες ομάδες βίας. Πριν ενάμισι χρόνο η ελληνική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα τριών νεκρών στην Marfin και η κυβέρνηση διασώθηκε. Είναι άλλης τάξης ζήτημα η αντιπαράθεση με μαζικούς και πολιτικούς όρους, και άλλης τάξης πρόβλημα το δολοφονικό αμόκ του απολίτικου χουλιγκανισμού. Αυτές οι ομάδες εξ αντικειμένου λειτουργούν συμπληρωματικά και υποβοηθητικά στους αστικούς και κρατικούς σχεδιασμούς.

Η πλατεία Συντάγματος είναι ο χώρος έκφρασης του αγωνιζόμενου λαού. Σαν τέτοιος πρέπει να διαφυλαχθεί και να έχει χαρακτήρα επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της κατοχής. Η πλατεία Συντάγματος ενώνει τον λαό και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Δεν τις χωρίζει, δεν τις διαιρεί. Η πλατεία μπορεί να λειτουργήσει ξανά σαν χώρος πραγματικού και όχι εικονικού κινήματος, πραγματικής και όχι εικονικής περικύκλωσης της Βουλής, πραγματικού και όχι εικονικού λαϊκού ξεσηκωμού. Ο χαρακτήρας των διαδηλώσεων μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο από τον ίδιο τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτό είναι βασικό δίδαγμα όλης της τελευταίας εμπειρίας του κινήματος. Ας θυμηθούμε πώς όλη την περίοδο του κινήματος των πλατειών από τις 25 Μάη και ειδικά στην τεράστια συγκέντρωση της 5ης Ιούνη, εκατοντάδες χιλιάδες λαού επέβαλλαν, χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν, τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχαν επιλέξει να έχουν οι κινητοποιήσεις τους. Η πιο πλατιά δημοκρατία, η πολιτική αντιμετώπιση των ζητημάτων, η ενεργητική συμμετοχή και ενημέρωση όλων, η εναντίωση σε κάθε λογική μηχανισμών, ιδιαίτερα μηχανισμών τυφλής βίας, και στις στρατιωτικού τύπου αντιπαραθέσεις, είναι παρακαταθήκες για το νέο μαζικό λαϊκό κίνημα που θα βρει τρόπους, μορφές και υποδομές για να ξεπεράσει όσα το καθυστερούν και το συγκρατούν.

Ο θάνατος ενός διαδηλωτή, οι εικόνες της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, η ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργούν μια πικρή αίσθηση σε χιλιάδες αγωνιζόμενο κόσμο. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Όμως ο λαός έδειξε και τις διαθέσεις του και τη δύναμή του και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο κανείς να το διαστρεβλώσει, να το κρύψει, να το αποσιωπήσει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνεχίσει με νύχια και με δόντια να εκτελεί το συμβόλαιο εξόντωσης αλλά σε ένα περιβάλλον πλήρους διάλυσης και απονομιμοποίησης. Τα κύματα του ξεσηκωμού, από τις 5 Μάη του 2010, προχωρούν και υποχωρούν για να ξαναγυρίσουν κάθε φορά πιο φουσκωμένα μέχρι να πνίξουν όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο το μέλλων των σημερινών και των αυριανών γενιών.

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του λαού και παράλληλα της κλιμάκωσης του πολιτικού αγώνα. Σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη θα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη. Να δυναμώσουν οι δεσμοί ανάμεσα στο δοκιμαζόμενο λαό. Να δυναμώσουν οι αγώνες. Να συναντηθούν όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα, οι εργατικοί αγώνες, οι τοπικές αντιστάσεις, τα κινήματα ανυπακοής. Να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες ενότητας και συντονισμού πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική απομάκρυνση της κυβέρνησης, της τρόικας και του συνένοχου πολιτικού συστήματος.


 

ΚΟΕ


Ντροπή σας ξεφτύλες για την περιτεχνα γραμμένη απάντηση/στήριξη στο (Κ)ΚΕ και τα φασιστικά του οργανα ... ΠΑΜΕ και ΚΝΑΤ που προκάλεσαν την αιματοχυσία στο Σύνταγμα ... και η οποια παράλληλα θυμίζει μια προσπαθεια να μαντρωσετε όποιον ξεμενει απο τα σταλινικά απολιθωματα!

Πέτρες και μάρμαρα είδατε μόνο απο την πλευρά του αμυνομενου κόσμου (ο οποίος ούτε κράνη φόραγε ούτε ήταν σε στρατιωτικό σχηματισμό), που προσπαθούσε να διαφυλάξει το δικαίωμα όλων στην διαμαρτυρία και του δικαίωμτος του να φτάσει στη βουλή σε μια συγκηρία που όλοι δείχναν (εστω) αποφασισμένοι ... σε μια συγκηρία που έφερε την ταφοπλακα σε χρόνια κεκτημένων της εργατικής τάξης ...

Τους κατά τόπους ξυλοδαρμούς μια και δύο ώρες πριν τα επισόδεια δεν τους είδε κανείς σας ? Τους τραμπουκισμούς απο τσάμπα αλάνια του όχλου ? Τη ζητηση ταυτοτήτων ωσαν άλλοι ασφαλίτες ? Και καλύπτεστε πίσω απο αυτό ?

"Το ΠΑΜΕ δέχτηκε μια δολοφονική επίθεση από ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε αγωνιστική ιδεολογία και αντίληψη. Είδαμε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ να εκτοξεύονται πάνω σε σώματα και κεφάλια απεργών και διαδηλωτών. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μόνο παρακρατικούς μηχανισμούς. Η πολιτικά απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να περιφρουρηθεί η Βουλή, κρατώντας μακριά διαδηλωτές άλλων σωματείων και πολιτικών χώρων και τεράστια τμήματα εργαζομένων και αγωνιζόμενου λαού, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την φασιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση."

Φτού σας ρε ΚΟΕτζήδες ... ξεδιάντροποι ...

Ντροπή σας που προσπαθείτε για μία ακομη φορά να καπηλευτείτε τη φάση των αγανακτισμένων επικαλούμενη τις κινητοποιήσεις τους και ντροπή σας που προσπαθείτε να καπελώσετε πλέον τόσο ξεδιάντροπα το "Σύνταγμα" ...

Υ.Γ. 1:Φτάσαμε σε σημείο να επικαλούμαστε καθεστωτικά τα οποια οσο και να θελουν δεν μπορούν να κρύψουν το τι πραγματικά συνέβει (βλ,σημερινο αρθρο στην ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319537) ... πλήρης συνεννοηση με την αστυνομία και το κράτος ... οι συνεργατες ...

 

 

 

από άναρχος 21/10/2011 11:42 μμ.


ΣΟ, μην με κόψεις. Δε χωράει πιο πολιτική απάντηση σε ανθρώπους που συνειδητά διαστρεβλώνουν τα γεγονότα αποσυνδέοντας την επίθεση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ απ' την απάντηση που δέχθηκε αυτή, προκειμένου να ρουφιανέψουν ανοιχτά και να συκοφαντήσουν τους ανθρώπους που συγκρούονται και δε στήνουν κώλο για καμμια θεσούλα και καμμια επιχορήγηση. Αν χωράει αυτό το σίχαμα μέσα στο μέσο, τότε χωράει και η αηδία μου πιστεύω. Ευχαριστώ.

Η αριστερά: η τελευταία γραμμή άμυνας του ελληνικού καπιταλισμού. Μόνο για ροχάλες πλέον.

από ασδφ 22/10/2011 1:12 μμ.


Για οποιον δεν το καταλαβε ακομα,διαφαινεται μια συσπειρωση της ''αριστερας'' που θελει η συμμετεχει ηδη στον κοινοβουλευτικο μηχανισμο.ΚΟΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ(μ,λ) ξεχασα κανεναν?ΙΣΕΣ αποστασεις φαινεται μονο το δεν πληρωνω να κραταει και αυτο μαλλον γιατι ειναι καινουριο κινημα(δεν το λεω για κακο,το κινημα αυτο εχει επιδειξει πρωτοβουλιες δρασεις και ριζοσπαστικοποιηση μεσα σε 2 χρονια υπαρξης και μακαρι να συνεχισει ετσι και να μην αγκιστρωθει στις μεθοδους ''πολεμιων της αστικης νομιμοτητας'' που ομως τη διαφυλαττουν).Μην απορειτε που συσπειρωνονται οι αριστεροι της βουλης και οι wannabe αυτης.Προστατευουν το θεσμο στον οποιο θελουν να...η συμμετεχουν ηδη και φυσικα διαχωριζουν τη θεση τους με πολιτικη ορθοτητα απο το κλιμα συγκρουσης που επικρατησε και που θα επικρατησει στο μελλον.Ειναι ξεκαθαρη πιστευω κινηση προς την πολιτικη ορθοτητα του αστικου κρατους την οποια πλεον και ανοιχτα ασπαζονται,εφοσον συνεχιζουν και συμμετεχουν σε κοινοβουλευτικες διαδικασιες και βαζουν και πλατη στον Νο1 αστικο εκπροσωπο του ''κομμουνισμου'',το ''Κ''ΚΕ.Απλα επιλεγεται στρατρατοπεδο αυτη τη στιγμη και δεν αποτελει καμια μεγαλη εκπληξη η στηριξη στο θεσμο μεσω του οποιου θα κανουν ''επανασταση''.Επανασταση χωρις να πεσει ουτε ενα τζαμι βεβαια,χωρις να ανοιξει ρουθουνι και απο τα μεσα του καπιταλιστικου συστηματος.
1ον)Κατι τετοιο ειναι απλα ανιστορητο
2ον)Ο καπιταλισμος γαμαει και δερνει τον πλανητη γη εδω και κατι αιωνες και δεν εχει καταφερει κανεις μεχρι τωρα να του δωσει ''ανθρωπινο προσωπο'' συμμετεχοντας σε αυτον και τα ''δημοκρατικα'' κοινοβουλευτικα του γραναζια.Το να λες οτι εσυ θα εισαι ο πρωτος που θα το καταφερει σε καθιστα η κουτοπονηρο κομματοσκυλο η αμερικανομπλογκοπαιδο με ακτιβισμο τυπου ΜΚΟ.
3ον)Αν καποιος πιστευει στον κομουνισμο...δεν ειναι απαραιτητα και στο ''Κ''ΚΕ και ας πιστευουν οι αριοι ''κομμουνιστες'' του παμε το αντιθετο.Αυτο για τον κοσμο του''Κ''ΚΕ που εχει αρχισει να αμφισβητει την στενη γραμμη του κομματος και να σκεφτεται λιγο διαφορετικα απ'οτι διαταζει ο εκαστοτε γραμματεας (εξωραισμενη λεξη για το προεδρος,υπευθυνος,αρχηγος,παραγοντας).Ο,τι λαμπει δεν ειναι χρυσος (και οτι εχει φτερα δεν ειναι σερβιετα που ειπε και ο ΑΡΚΑΣ).
4ον)Ειμαι πολυ περιεργος να δω στην ΕΠΟΜΕΝΗ δοση δανειου και στα ΕΠΟΜΕΝΑ μετρα που θα τσαλαπατανε το δικαιωμα του κοσμου στο ευ-ζην και για πολλους στο ζην τι διατιθεται να κανει η ειρηνιστικη αντικαπιταλιστικη ανατρεπτικη προοδευτικη ψαγμενη ''επαναστατικη'' (οσο επαναστατικο ειναι και το νεο απορρυπαντικο με ενεργο οξυγονο για το πλυσιμο των χρωμματιστων) διαφορετικη ισχυρη συσπειρωμενη κλπ κλπ αριστερα που δεν εχει ηδη ενταξει στη μεχρι τωρα δραση της.Εχω μια προταση,υπομνημα στον ΟΗΕ.Και μια δευτερη,γκαλοπ στο φεισμπουκ.Και μια τριτη,να φαμε ξυλο απο τους μπατσους και να βγαλουμε τους εαυτους μας φοτο και να τις στειλουμε στα ξενα δικτυα λεγοντας ''αστυνομικη βια'',και πολλες ακομα...

ΥΓ:Με πορδες αυγα δε βαφονται

ΥΓ2:Αν κριθει οτι αυτο το κειμενο ταιριαζει στις αναλυσεις η οπουδηποτε αλλου βαλτε το και εκει...απλα αφηστε το ελευθερο προς σχολιασμο,θελω και αλλες γνωμες

από Fu Manchu 22/10/2011 3:11 μμ.


Σύντροφοι α/α, δεν μπορώ να καταλάβω αν τα πάσης φύσεως αριστεροειδή κάνουν αυτές τις ημέρες διαγωνισμό βλακείας. Πάντως, κατήντησε το indymedia θέατρο παράθεσης & ανάπτυξης ηλιθιοτήτων με αυτές τις ανακοινώσεις τους, λέω να ψηφίσουμε στο τέλος για το best of αυτών.

 

"Το μαζικό λαϊκό κίνημα...οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι πάντες πρέπει να συσπειρωθούν".

Ο α/α χώρος προφανώς δεν ανήκει παραπάνω. Δηλαδή ο κάθε πεταμένος αριστερός αυτοανακηρύσσεται "επαναστάτης" και όπου ψαρεύει ψήφια υπήρχει μαζικό λαϊκό κίνημα. Ενώ οι α/α ήρθαν από τον Σείριο μαζί με τα νεφελίμ και τα σεραφείμ...

 

"Το ΠΑΜΕ δέχτηκε μια δολοφονική επίθεση από ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε αγωνιστική ιδεολογία και αντίληψη".

Βγήκε και το πόρισμα, οι α/α αφορίζονται από τον αγώνα, γιατί δεν έχουν σχέση.

-Ποιός το λέει;

-Όλος ο κόσμος το λέει.

-Δηλαδή ποιός κόσμος το λέει;

-Όλοι, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Κοτσίδας, ο Πεταλούδας ο Πέτρος, όλοι.

 

"Είδαμε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ να εκτοξεύονται"

Γενικώς πάντως κατά της Βουλής δεν συνηθίζεται να εκτοξεύονται εσώρουχα.

 

"Η πολιτικά απαράδεκτη.... δεν δικαιολογεί ... δολοφονική επίθεση"

Μα τότε, πώς θα μπούμε στη Βουλή; Θα περιμένουμε να φύγει το ΚΚΕ και να έρθουν οι μπάτσοι; Το ίδιο πράγμα όταν το κάνει η αστυνομία, δικαιολογεί επίθεση; Να καταλάβουμε δηλαδή, όταν όσα κάνουν οι μπάτσοι τα κάνουν τα ΚΝΑΤ, δεν αντιδρούμε, αλλά τα ανεχόμαστε;

 

"αντιπαράθεση με μαζικούς και πολιτικούς όρους...δολοφονικό αμόκ του απολίτικου χουλιγκανισμού"

Ώπα ρε σεις μαζικοί, δηλαδή πόσοι είστε; Κοίτα τα γκρουπούσκουλα που μιλάνε για μαζικότητα. Επίσης, αφού η πολιτική και η βία δεν συμβαδίζουν, πώς ακριβώς θα επαναστατήσετε, ειρηνικά;

 

"μηχανισμών τυφλής βίας, και στις στρατιωτικού τύπου αντιπαραθέσεις"

Τυφλής; αν μη τι άλλο, ο στόχος ήταν και είναι η Βουλή. Αν εσείς έχετε άλλα στο νου σας ή στο μάτι σας, πρόβλημά σας. Α! Να πω στο Θείο Τρότσκυ με τη στολή ότι είστε ενάντια στις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις; 

 

"Ο θάνατος ενός διαδηλωτή"

Μήπως ήταν δολοφονία; άκου εκεί θάνατος...  


post image
επειδη υπαρχουν καποιοι που καπηλευονται το ονομα, τα συμβολα και τις δρασεις του κινηματος  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και συγχυζουν τα πραγματα,  διαβαστε το δελτιο τυπου του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
 


Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση. Έχουμε δηλώσει ως κίνημα ότι τα θέλουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε με καμία μαριονέττα του συστήματος. Μαχόμαστε για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτή η δυναμική που αναπτύσει το κίνημά μας έχει μπει στο μάτι πολλών. Οι μεγαλοεργολάβοι προβαίνουν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον μελών μας γιατί από την δράση μας κινδυνεύουν να χάσουν τον παρά.Το κράτος και η αστυνομία μας έχουν σε στενό μαρκάρισμα γιατί αντιλαμβάνονται ότι καλλιεργούμε την ανυπακοή και είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι. Το ΚΚΕ προσπαθεί να μας απαξιώσει πολιτικά επειδή είμαστε κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, έξω απο το μαντρί.
Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα που δίνει το κίνημά μας διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συναγωνιστές και τις δύο ημέρες της 48ωρης γενικής απεργίας με οργανωμένο μπλοκ και μαζική συμμετοχή.
Ως κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βάρβαρη κρατική καταστολή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και προκλητική καταγγελία του ΠΑΜΕ σύμφωνα με την οποία «δυνάμεις που εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προέβησαν σε δολοφονική επίθεση από την οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μελών του ΠΑΜΕ και ο θάνατος του οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρη Κοτζαρίδη». Κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι τα μέλη του «Δεν πληρώνω» δεν προκάλεσαν κανένα επεισόδιο σε κανένα σημείο της διαδήλωσης ούτε υπέθαλψαν οποιαδήποτε ενέργεια βίας. Αυτό αποδεικνύεται αδιάσειστα, απο το βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο μπλογκ μας (www.denplironodenplirono.com).
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το μπλοκ του κινήματος μας κατευθύνθηκε συντεταγμένα και οργανωμένα προς την βουλή. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, την πορεία μας έφραζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες μας απαγόρευσαν,αυθαίρετα, να προχωρήσουμε προς την βουλή. Μετά από αυτό μην θέλοντας να δημιούργησουμε εντάσεις, είπαμε μερικά συνθήματα και αποχωρήσαμε. Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε μεταξύ του κινήματος μας και των μελών του ΠΑΜΕ. Επίσης ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος καθώς ο θάνατος του άτυχου οικοδόμου προήλθε από παθολογικά αίτια τα οποία σχετίζονται με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Για την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ το ΠΑΜΕ δεν θεώρησε πολιτικά σκόπιμο να κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία.
Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ μας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη και εμπειρία αγώνων γωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδωρούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκου κινήματος, που δεν ελέγχει. Όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» από το ΚΚΕ υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη έσπευσε να μας χαρακτηρίσει ατομικούς τσαμπουκάδες με το να μην πληρώνουμε διόδια. Μάλλον το ΚΚΕ την λέξη πολιτική ανυπακοή την χρησιμοποιεί μόνο αγκιτατόρικα. Η δράση του μέχρι τώρα μάλλον δείχνει πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ κι ενώ μέλη του «Δεν πληρώνω» έκαναν εκτεταμένη αφισοκόλληση στην Πατησίων και στην Καλλιθέα, μέλη της ΚΝΕ πήραν τα πινέλα τους και τις παχυλά επιχορηγούμενες γιγαντοαφίσες τους και κάλυψαν όλες τις αφίσες του «Δεν Πληρώνω». Να υπενθυμίσουμε στο ΚΚΕ ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αυτοχρηματοδοτείται από το υστέρημα των μελών του και δεν επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ελληνικό λαό, ούτε έχει επαγγελματικά στελέχη τα οποία ενίοτε απολύει κιόλας. Τέλος ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ με τον οποίο μας αποκαλεί «λεγόμενο κίνημα Δεν Πληρώνω» θυμίζει τους χαρακτηρισμούς των μεγαλοεργολάβων της εταιρίας «Αιγαίον» καθώς και του δεξιού βουλευτή Κ. Χατζηδάκη οι οποίοι μας χαρακτήριζαν αυτοαποκαλούμενους και δήθεν. Όπως φαίνεται το ΚΚΕ αντλεί πλέον τα επικοινωνιακά βέλη από την φαρέτρα των μεγαλοεργολάβων και της αντίδρασης. Γιατί πλέον μόνο επικοινωνιακά όπλα χρησιμοποιεί. Τα πραγματικά τα παρέδωσε στη Βάρκιζα όπου πρόδωσε μια ολόκληρη επανάσταση.
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεχίζει δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr    και www.denplironodenplirono.com

Εικόνες:

από τα έχουμε ξανακούσει 24/10/2011 1:54 πμ.


Τα ίδια λέγανε και το Δεκέβρη του '08 όλοι αυτοί, απλά δε βγάζανε ανακοινώσεις (πλην του ΚΚΕ), απειλούσαν κόσμο προφορικά. Τα ίδια ακριβώς που λέγανε τότε, λένε και σήμερα. Μην πέφτετε από τα σύννεφα με τους θρασύδειλους αυτούς τύπους.

από and the winner is 24/10/2011 2:29 πμ.


«...Πάντως, κατήντησε το indymedia θέατρο παράθεσης & ανάπτυξης ηλιθιοτήτων με αυτές τις ανακοινώσεις τους, λέω να ψηφίσουμε στο τέλος για το best of αυτών...»

Όσο και να προσπαθήσουν, η πρώτη θέση έχει κλείσει από καιρό, είναι ρεζερβέ και γύρω γύρω έχουν παραταχθεί ΠΑΜΕ/ΚΝΑΤ για περιφρούρηση. Ας συμβιβαστούν με τη δεύτερη και κάτω θέση. Το ΚΚΕ κάνει σκληρό πρωταθλητισμό μαραθώνιας σταλινικής μαλακίας δεκαετίες τώρα, δε θα του βγει μπροστά ο καθένας.

Για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση από το ΚΚΕ πρέπει *τουλάχιστον* να παρουσιάσουν κι αυτοί μονάδες καταστολής.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License