πολιτικό δελτίο του πυρήνα συνείδησης Μαύρο Ξίφος

-

Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι...

Βιώνουμε όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, μια από τις δυσκολότερες εποχές στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, ίσως την δυσκολότερη. Η συνεργασία των κατοχικών δυνάμεων με τους ντόπιους διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας, τους σοσιαλφασίστες του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού σε δυσχερείς καταστάσεις. Αυτά, πια, τα ξέρουν όλοι, για αυτό δε θα επιμείνουμε περισσότερο. Καμία ανάλυση δεν μπορεί να περιγράψει από το χαρτί καλύτερα αυτό που βιώνει εσώψυχα ο καθένας και η καθεμία που δέχεται στο πετσί τις παρενέργειες της συντονισμένης επίθεσης της άρχουσας ελίτ στους υπηκόους της.

Κάθε φορά που οι πασοκιστές υποχρεώνονται από τα πραγματικά τους αφεντικά να ψηφίσουν στη βουλή ολοένα και επαχθέστερα μέτρα γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου στημένου σκηνικού. Καταστροφολογία, τρομοκράτηση των μαζών, εσχατολογική επιχειρηματολογία, βουλευτικά «αντάρτικα» της πλάκας και όλα τα συναφή. Μα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: τα μέτρα ψηφίζονται και το μέλλον διαγράφεται χειρότερο από ποτέ. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που αγωνίζονται για να παραμείνουν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλά, θα τους λέγαμε σε όλους τους τόνους, κόψτε τα παραμύθια και τα θέατρα, γιατί δεν σώζετε έτσι το τομάρι σας, αλλά επιβαρύνετε τη θέση σας. Αν θέλετε να το καταλάβετε έχει καλώς, αν όχι απλά να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη δίκαιη κοινωνική οργή, όχι επειδή το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί αυτό προστάζει η ίδια η πραγματικότητα.

Ένας συνειδητοποιημένος αντικρατιστής αγωνιστής εκ των πραγμάτων έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς εχθρούς και αντιπάλους. Άρχουσα τάξη και υπηρέτες της, μπάτσοι, φασίστες, απολίτικη βλακεία, αριστερός ρεφορμισμός, και εσχάτως και αναβαπτισμένη κομμουνιστική καταστολή, προσαρμοσμένη στις συγκυρίες του σήμερα και στις μελλοντικές προεμφυλιακές καταστάσεις. Το ΚΚΕ έχει στην ιστορία του πολλές σκιές. Την 20η Οκτωβρίου 2011 πρόσθεσε άλλη μια. Αντικατέστησε τα ΜΑΤ με το ΠΑΜΕ. Καταλάβανε το οδόστρωμα και απέκλεισαν τους πάντες, λες και ο χώρος μπροστά στη βουλή είναι τσιφλίκι τους. Η εικόνα παραπέμπει σε προστασία του Κρεμλίνου από κομματόσκυλα του κόκκινου ολοκληρωτισμού. Μόνο που η ελληνική βουλή ανήκει ακόμα στις αστικές δυνάμεις, οπότε το ΚΚΕ αν ήθελε να είναι πιστό στις αντισυστημικές του διακηρύξεις θα όφειλε να έχει μέτωπο προς τη βουλή και όχι προς τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Δεν είναι λίγες οι προδοσίες του ΚΚΕ, που μεταγενέστερα βαφτίζονται «λάθη», ενώ στην ουσία τους είναι συνειδητές πράξεις συμφεροντολογικής ωφελιμότητας, που εκθέτουν στους πιο οξυδερκείς τις στοχεύσεις της εκάστοτε ηγεσίας. Μιας ηγεσίας που διαχρονικά βλέπει εχθρούς εξ αριστερών, ενώ περιορίζει σε φραστικές επιθέσεις το «ταξικό της μίσος» προς την κυριαρχία, με την οποία, όμως, πρακτικά συνεργάζεται κατά καιρούς για την καταστολή των εξεγερτικών κοινωνικών ξεσπασμάτων και όχι μόνο. Είναι γνωστές, εξάλλου, οι επιχειρηματικές σκοτούρες του Περισσού, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες του.

Το ΚΚΕ είναι μια εξουσιαστική μηχανή που πριν χαράξει τακτική σταθμίζει τα δεδομένα, ή τουλάχιστον έτσι προσπαθεί, γιατί πολλές φορές οδηγείται σε ανείπωτα φιάσκα. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, βλέποντας το γενικότερο κλίμα, αλλά και επηρεασμένοι από τις δημοσκοπήσεις, οι σταλινικοί του Περισσού ένιωσαν δυνατοί και εγκατέλειψαν την τακτική της αποστασιοποιημένης δήλωσης παρουσίας, που υιοθετούσαν εδώ και καιρό, ακόμα και στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Αποφάσισαν να εμφανιστούν ως η απόλυτη πρωτοπορία καταλαμβάνοντας ετσιθελικά και αυθαίρετα το χώρο μπροστά στη βουλή, στέλνοντας μήνυμα προς όλους: είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε, γιατί το κομματικό συμφέρον είναι η μοναδική αναζήτηση μας. Και το κυριότερο: η βουλή θα προστατευθεί από εμάς. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός έχει και την κομμουνιστική ασπίδα προστασίας του. Το σκεπτικό τους είναι απλό: με αυτή την τακτική θα μας εναντιωθούν οι δεδομένοι αντίπαλοι-αλλά ποιος νοιάζεται για αυτούς, θα εξασφαλίσουμε την ανοχή του αστικού μπλοκ εξουσίας-μήπως και γλιτώσουμε τον έλεγχο στα οικονομικά μας, και θα κερδίσουμε τη συμπάθεια και την ψήφο πολλών ανθρώπων που έχουν αγανακτήσει με τα μνημόνια και από την άλλη φοβούνται τη βία των «κουκουλοφόρων», εξορίζοντας τη. Πέσανε τα κατάλληλα τηλέφωνα, έγιναν οι απαραίτητες συναντήσεις, δηλώθηκαν προθέσεις, παραδόθηκαν διαπιστευτήρια, και το «κόμμα του λαού», πήρε τη θέση των ΜΑΤ, με την πλάτη στη βουλή και μέτωπο προς τους διαδηλωτές. Δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη εξυπνάδα να στηθούν αλλιώς για να αποφύγουν τους συμβολισμούς. Αλλά η αίσθηση ισχύος οδηγεί σε λάθη. Από τα πολλά που έκανε το ΚΚΕ την Πέμπτη και θα του γυρίσουν μπούμερανγκ. Ένα γνήσιο επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα δε συνεργάζεται με την αστική τάξη. Όμως, ένα φασιστικό ολοκληρωτικό δολοφονικό εξουσιαστικό μόρφωμα όπως το σύγχρονο αστικό σοσιαλδημοκρατικό ΚΚΕ πρέπει να τα κάνει αυτά, αλλιώς θα σβήσει από το χάρτη και δε θα μπορεί να λαμβάνει το μερίδιο που επιθυμεί στο μοίρασμα της εξουσιαστικής πίτας. Ήρθε πια η ώρα να τσακιστεί συνειδησιακά η έννοια του κόμματος-του κάθε κόμματος, ως παράγοντας διεκδίκησης δικαιωμάτων και να συσπειρωθούν άνθρωποι, άρχοντες του εαυτού τους, σε μια ολική αντισυστημική-αντιθεσμική-αντιπολιτισμική μάχη.

Η παράσταση ολοκληρωτισμού του ΚΚΕ ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη, αλλά δεν υπολόγισε τη μαχητικότητα και τις αντοχές των συντρόφων του εξεγερσιακού μπλοκ. Όσοι μιλάνε για αντιπαράθεση «ειρηνικών διαδηλωτών» με «κουκουλοφόρους αγνώστου προέλευσης», ας καταλάβουν ότι είχαμε μάχη μεταξύ κόκκινης εφεδρείας του συστήματος και εξεγερμένων. Εξάλλου, η διαμάχη σταλινικών-αναρχικών αντιλήψεων είναι γνωστή στην ιστορία, και σίγουρα τα συμπεράσματα κάθε άλλο παρά τιμητικά είναι για τους κόκκινους φασίστες του μαρξιστικού-λενινιστικούσταλινικού απόπατου. Παρένθεση: το πόσο «ειρηνόφιλα» είναι τα ΚΝΑΤ φάνηκε ξεκάθαρα...

Η επιλογή του ΚΚΕ να υποδυθεί τα ΜΑΤ είναι η αιτία για ότι έγινε. Εδώ υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που δεν έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο, σκοπίμως. Η ηγεσία του ΚΚΕ για να προωθήσει τους σχεδιασμούς της παραδίδει σαν πρόβατα σε σφαγή τα αφελή κατώτερα στελέχη της, αφού τους κάνει πρώτα πλύση εγκεφάλου και τους παρέχει συνειδησιακά άλλοθι για ολοκληρωτικές πρακτικές που εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη και στρέφονται εναντίον των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Τόσο αναλώσιμα είναι για κάθε ηγεσία τα εργαλεία της. Αυτό είναι το ήθος και η πρακτική κάθε εξουσιαστικής κάστας. Αλλά, αυτά οι αναρχικοί τα ξέρουν καλά και τα απεχθάνονται στο έπακρο, με βαρύ τίμημα κάποιες φορές. Για αυτό προτείνουν στον κάθε άνθρωπο να απαλλαγεί από όλα αυτά και να κινηθεί εναντίον τους. Και μια ερώτηση: αν το ΚΚΕ δεν υποκαθιστούσε τα ΜΑΤ , ο άτυχος νεκρός συνδικαλιστής θα ζούσε τώρα ή όχι; Η απάντηση είναι προφανέστατη.

Τώρα, λοιπόν, εμφανίστηκαν και οι κρυφοσταλινικοί-το αίμα νερό δε γίνεται, τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και διάφοροι άλλοι γραφικοί εκπρόσωποι της φορμόλης ενός αριστερισμού που έχει πεθάνει από το 1989, αλλά δεν το έχουν καταλάβει οι αρτηριοσκληρωτικοί θιασώτες του. Ρίχνουν τις ευθύνες στους εξεγερμένους, είτε με ευθείες συκοφαντίες, είτε με την τακτική των ίσων αποστάσεων, που βγάζουν στην ουσία λάδι τους κομμουνιστές παρακρατικούς συνεργάτες του κράτους. Κύριοι και κυρίες, για να τελειώνουμε, το παρόν και το μέλλον του αντικαπιταλισμού είναι ο αντικρατισμός, η αναρχία, το πιο μαχητικό και ζωντανό κομμάτι μιας κοινωνικής πραγματικότητας που απέχει παρασάγγας από κάθε απελεύθερη προοπτική και στάση ζωής. Για τους Αλαβάνους, τους Τσιπραίους και τους λοιπούς ροζ ρεφορμιστές δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο, από το ότι τα αριστερά δεκανίκια του καπιταλισμού είναι εξίσου συνένοχα με τα κομμουνιστικά. Για μια καλύτερη θέση στον ήλιο του πολιτικού συστήματος παρασέρνουν την πελατεία τους και της παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, λες και οι αναρχικοί είναι το απόλυτο κακό, όταν αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές δεκάδες επαναστάτες και σύντροφοι, κάποιοι όπως ο Λάμπρος έχασαν και τη ζωή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση, ο Σίμος τη σωματική του ακεραιότητα κλπ. Εμείς μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό και το συφερτό των διάφορων συκοφαντιών, στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης και τιμής σε όλους τους συντρόφους. Αλήθεια, πόσοι αριστεροί ή κομμουνιστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κελιά της Αστικής Δημοκρατίας; Μα, φυσικά το σύστημα επιφυλάσσει άλλη αντιμετώπιση στους συνεργάτες του και άλλη στους πολέμιους του. Εμείς, δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας, σε αυτούς που παλεύουν εναντίον θεών και δαιμόνων για την απελευθερωτική προοπτική.

Όμως εδώ, η τέχνη της πολιτικής έχει και την αριστερή-κομμουνιστική εκδοχή του γκεμπελισμού. Εμείς δεχόμαστε να έχουν διαφορετικό τρόπο πάλης, διαφορετικούς στόχους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, εκτός από το να δηλώσουμε ότι ο καθένας κρίνεται από την ιστορία και το ρόλο του σε αυτήν. Δεν δεχόμαστε, όμως, τους χαρακτηρισμούς που απευθύνουν για αναρχοφασίστες, για πράκτορες, για μπαχαλάκηδες κλπ Ειδικά το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός που έχουν δικούς τους σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες ισχύει πέρα από οτιδήποτε άλλο, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί, ούτε καν για κλωστή... Οι άνθρωποι, όμως, έχουν και τα «ελαφρυντικά» τους... Πως θα αποτινάξουν το παρελθόν τους που είναι συνυφασμένο με εξαρτήσεις από τις κρατικές μηχανές του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού; Το θέμα είναι να τους καταλάβει ο κόσμος και να τους αποκηρύξει. Δύσκολο αυτό, αλλά πρέπει να το διατυμπανίζουμε συνεχώς, ακόμα και ένας άνθρωπος να τους εγκαταλείψει, κέρδος θα είναι, πρώτα από όλα για τον ίδιο... Να ξέρουν πάντως όλοι τους κάτι. Δε θα εκτοξεύουν λάσπη χωρίς απαντήσεις. Ας βγουν και ας πουν στους πελάτες τους κατά πόσο απεξαρτημένοι είναι από τον κρατισμό και τις διάφορες θεσμικές και ιδεοληπτικές εκφάνσεις του. Αλλά, δε θα το κάνουν ποτέ για να μη τσαλακώσουν το αγωνιστικό προφίλ τους στα θύματα που επηρεάζουν και μετατρέπουν σε πρόβατα. Ε, λοιπόν, οι συνεργάτες του αστικού συστήματος, από όπου και αν προέρχονται, δεξιά ή αριστερά, θα ξεμπροστιάζονται από τους αναρχικούς, γιατί η αλήθεια στους καιρούς της υποκρισίας είναι από μόνη της επαναστατική πράξη. Με συνέπειες, βέβαια, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

Ο αναρχικός απελευθερωτικός αγώνας συκοφαντείται από πολλούς. Άλλοι το κάνουν αυτό γιατί έχουν οφέλη, χρηματικά, καριέρας, κομματικού συμφέροντος κοκ, άλλοι από αφέλεια, άλλοι γιατί μέσα τους επί της ουσίας δε γουστάρουν την απελεύθερη στάση ζωής, όντας οι ίδιοι υποταγμένα μυαλά, σκυμμένες υπάρξεις και μπερδεμένες ψυχές. Όμως, η αναρχία δε θα οπισθοχωρήσει. Απέναντι στα πολυποίκιλα συμφέροντα της υποταγής και της εξουσιαστικής διαιώνισης, θα προτάξουμε το Επαναστατικό Αναρχικό Συμφέρον. Μια απόπειρα να ξεφύγουμε εμείς οι ίδιοι από τα πολύμορφα κελιά του πολιτισμού, να σταθούμε απέναντι τους, και να συλλογικοποιήσουμε τις ατομικές αρνήσεις, εξαπολύοντας την ολική επίθεση ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ όσων ενστερνίζονται, διατηρούν, στηρίζουν και κόπτονται για την πολύμορφη εξουσιαστική σαπίλα, που έχει τόσες εκδοχές, όσες και οι αντίστοιχες νοοτροπίες και ιδεοληψίες που αναπτύσσονται, δυστυχώς, στους περισσότερους ανθρώπους.

Δεν είμαστε ηλίθιοι για να θεωρούμε πως η οικονομική κρίση οδηγεί κατ΄ευθείαν σε αναρχική επανάσταση. Αλλά, δε θα πουλήσουμε την αναρχική μας συνείδηση για να συνάψουμε μέτωπα, είτε αμεσοδημοκρατικά, είτε οτιδήποτε άλλο, με ανθρώπους που κατά βάση δε γουστάρουν την αναρχία, γιατί είναι ποτισμένοι μέχρι το μεδούλι με διάφορες εξουσιαστικές ασθένειες. Προτείνουμε την ολική άρνηση του πολιτισμού, και τίποτα άλλο. Μέσα σε αυτόν υπάρχει και η θεσμική καταπίεση και εκμετάλλευση, αλλά και οι διάφορες αντιλήψεις, συμβάσεις, ηθικές, που συντηρούν τον εξουσιαστικό πολιτισμό, που διαρκώς και ολοένα συνθλίβει την αξιοπρέπεια και προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τα όποια υγιή στοιχεία αντιστέκονται ολικά και αποφασιστικά. Αυτούς που απέναντι σε οργανωμένους στρατούς, τεχνολογία, χρηματικές και συνειδησιακές εξαγορές, εκβιασμούς, φόβο, εξαπάτηση, βία, τεχνικές εξανδραποδισμού και χειραγώγησης, αντιστρατεύουν το ψυχικό χάρισμα της ανυπακοής και την καθαρή συνείδηση της άρνησης.

Τα ψέματα τελείωσαν, τα προσωπεία ξεσκεπάζονται το ένα μετά το άλλο, φέρνοντας στην επιφάνεια το σκότος της εξουσιαστικότητας και όλων των οπαδών της, αλλά και το φως της ατομικής εξεγερσιακής υπευθυνότητας. Προτάσσουμε την συσπείρωση όλων των υγιών συνειδήσεων για έναν πολύμορφο αγώνα, που θα τιμάει πάνω από όλα εμάς τους ίδιους και τους γνήσιους συντρόφους μας, που σε καιρούς δύσκολους θα κρατάμε όλοι μαζί, όσοι και αν είμαστε, ψηλά τη σημαία της Απελεύθερης Στάσης Ζωής. Ναι, σας χαλάμε την πιάτσα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσουμε τη θεώρηση μας. Εμπρός σύντροφοι, η ιστορική συγκυρία μας θέλει δυνατούς και κατασταλλαγμένους... Το Λονδίνο το καλοκαίρι, η Ρώμη πρόσφατα, η Αθήνα του διημέρου, και άπειρες στο παρελθόν στιγμές ανάσας και επιθετικής φυγής από το πολύπειρο, πολύφερνο και πολύπλευρο εξουσιαστικό σκηνικό, δείχνουν το δρόμο. ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΙ ΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2011 πυρήνας συνείδησης ΜΑΥΡΟ ΞΙΦΟΣ

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License