ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! 

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς επιθέσεις που γίνονται σε βάρος μεταναστών καθημερινά, από ομάδες νεοναζί, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα μας θα λυθούν με την άσκηση τρομοκρατίας και φονικών επιθέσεων εναντίον ανυπεράσπιστων συνανθρώπων μας.

Τη  Παρασκευή 18-9-2011  στις 9.30 το βράδυ, στην οδό Περγάμου κοντά στην Μιχαήλ Βόδα, ομάδα περίπου 20 φασιστών επιτέθηκε και κυνήγησε μετανάστες, οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στην πολυκατοικία τους για να σωθούν. Οι φασίστες τους κυνήγησαν κι εκεί μέσα, και ένας από αυτούς, μαχαίρωσε έναν Αφγανό δίπλα στην καρδιά και στο στομάχι. Ο μαχαιροβγάλτης, που αμέσως το έβαλε στα πόδια, συνελήφθη από αστυνομικούς που περνούσαν εκείνη τη στιγμή από το δρόμο και κατόπιν αναγνωρίστηκε από το θύμα, οπότε και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί πήγαν και οι άλλοι Αφγανοί, που είχαν δεχτεί την επίθεση, ως μάρτυρες, αλλά και οι φασίστες που τους είχαν επιτεθεί, με αποτέλεσμα ένας από τους Αφγανούς να αναγνωρίσει τρεις από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση. Οι φασίστες αυτοί συνελήφθησαν, ενώ παράλληλα μια από την ομάδα των επιτιθέμενων υπέβαλε μήνυση στο μάρτυρα για ψευδή καταμήνυση.

Την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ο ένας με την κατηγορία των σωματικών βλαβών με αιχμηρό αντικείμενο (αφού το μαχαίρι δεν βρέθηκε!), κι οι υπόλοιποι για συνέργεια Ανάμεσα σ’ αυτούς και η γνωστή «περσόνα» της «Χρυσής Αυγής» Σκορδέλη. Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 12-12-2011

Πρόκειται απλά για ένα ακόμα επεισόδιο στο μακρύ κατάλογο των φασιστικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται με περισσό θράσος, αφού παραμένουν ατιμώρητες. Θυμίζουμε:

  • Ιδιοκτήτης μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα (που αποτελούσε στέκι ακροδεξιών), έχει καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου,  έχει συλληφθεί να οπλοφορεί, και ήταν υποψήφιος  βουλευτής και περιφερειάρχης με την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου.   

 

  • Επίθεση το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στο κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας στην οδό Φυλής  από ρατσιστές που διαδήλωναν ενάντια στην παρουσία προσφύγων στη γειτονιά. Ένας άνθρωπος με αιμορραγία στο αυτί χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Την ίδια στιγμή, οι επιτιθέμενοι χτυπούσαν πρόσφυγες και άφηναν το στίγμα τους στο κτίριο, το φασιστικό σήμα του κέλτικου σταυρού με τα αρχικά της «Χρυσής Αυγής».  Κανείς τους δεν συνελήφθη.

 

  • Επιθέσεις με γιαούρτια και προπηλακισμούς εναντίον του επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθερη Αττική»  Αλέκου του Αλαβάνου καθώς και εναντίον της υποψηφίας δημάρχου με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» Ελένης Πορτάλιου σε προεκλογικές τους επισκέψεις, από πρόσωπα γνωστά για την εγκληματική τους δράση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο της «Χρυσής Αυγής», που ταυτοποιήθηκαν και αναγνωρίστηκαν.

 

  • Το φασιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Τα στοιχεία της κοινής εγκληματικής δραστηριότητας των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι συντριπτικά. Έχουμε στη διάθεση των δημοσιογράφων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου έναν πλήρη κατάλογο των πάμπολλων φασιστικών επιθέσεων. Αντίθετα, η συλλογική μνήμη του λαού μας σχετικά με τα δεινά που έχει υποστεί από το φασισμό στην κατοχή, τον εμφύλιο και τη χούντα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό μας στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας

Είναι απόλυτα σαφές:

Η στοχοποίηση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όχι μόνο δεν δίνει λύση στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, αλλά αποτελεί την καλύτερη συνταγή για τη διαιώνισή τους, αφού αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους, ενώ ταυτόχρονα  βυθίζει τις γειτονιές στη βαρβαρότητα των νοσταλγών του Χίτλερ. Επιμένουμε ότι οι γειτονιές μας έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη και όχι από μίσος. Ντόπιοι και μετανάστες/μετανάστριες μπορούμε να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Δεν ξεχνούμε ότι η κρίση μάς πλήττει όλους και όλες και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες.

Απαιτούμε :              

  • Να μπει εδώ και τώρα φραγμός στις φασιστικές επιθέσεις, να σταματήσει η ατιμωρησία των ενόχων και να τεθεί εκτός νόμου η εγκληματική και ανοιχτά φασιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».
  • Να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας και σίτισης για όλους όσοι είναι άστεγοι και  άποροι. Να δοθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι, που σήμερα περικόπτονται από την κυβερνητική πολιτική.
  •  Να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη των γειτονιών από Δήμο και κυβέρνηση.
  •  Να αναπτυχθούν οι δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες για όλους και όλες, να ενισχυθεί η καθαριότητα, η συντήρηση του δημόσιου χώρου και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Αθήνα, 26-10-2011

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

Κίνηση οργανώσεων και ατόμων ενάντια στο φασισμό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License