Γελοιοποιείστε τους (με ακραίο τρόπο) – Μια πολιτική πρόταση προς την Αριστερά και τ

Πρέπει να δείξουμε την άθλια ποιότητα του καθεστώτος. Δεν φτάνει να λέμε ότι πρόκειται για καπιταλιστικό καθεστώς... Θα κερδίσουμε πραγματικά μόνο αν δείξουμε αναπτυγμένη πολιτική νοημοσύνη. Αυτό που λείπει από εκείνους...

Γράφει ο Παύλος από ormithiella

Σε άλλο κείμενο μου (Τα σούργελα και εμείς… ) είχα υποστηρίξει ότι «το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης συνιστά τσίρκο». Στη συνέχεια είχα επίσης υποστηρίξει κάτι που συνεχίζει να ισχύει και στις πολύ τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής συγκυρίας και θα συνεχίσει να ισχύει και σε όλες τις επόμενες:

 

«Θα γραφτούν πάλι χιλιάδες σελίδες σοβαρών αναλύσεων για να σκιαγραφήσουν τα τελευταία γεγονότα. Μαλακίες!! Το πολιτικό προσωπικό είναι απλώς σούργελα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα σούργελα δεν έχουν κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Σημαίνει όμως ότι όλοι οι πολιτικοί ενός καθεστώτος δεν έχουν απαραίτητα τις ίδιες ικανότητες και σημαίνει ακόμη ότι αυτές οι διαφορές ικανοτήτων μπορούν να κάνουν κρίσιμες διαφορές στη ζωή των πολιτών της χώρας, μέσα στα πλαίσια του ίδιου πάντα οικονομικοκοινωνικού συστήματος».

Είναι δηλαδή προφανές ότι τα σούργελα αυτά, σαν σούργελα που είναι, δεν είναι σε θέση καν τα πραγματικά συμφέροντα τους να υπερασπίσουν. Γιατί αν αυτό έκαναν, να υπερασπίσουν δηλαδή πραγματικά τα συμφέροντα τους, τότε θα κατάφερναν να επιβάλλουν στον νεοναζιστικό οδοστρωτήρα της Μέρκελ λιγότερο κατοχικά μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας, από αυτά που επιβάλλονται τώρα και να δεχθούν λιγότερη εθνική ταπείνωση. Αυτό είναι το πραγματικό συμφέρον του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, συμφέρον που μπορεί στην πραγματικότητα να ταυτιστεί και με την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, καθώς και της κυρίαρχης πανευρωπαικά γερμανικής πολιτικής ελίτ. Όμως, πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν το ψυχικό σθένος που απαιτείται και να έχουν βέβαια και άλλες πολιτικές ικανότητες, για να δείξουν στους ξένους επικυρίαρχους ότι το συμφέρον όλων σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με το ξεσάλωμα μιας αυθεντικά κατοχικής αλαζονείας.

Στη συνέχεια, μετά από αυτή τη στρατηγική διαπίστωση που έκανα για τις θλιβερές ικανότητες του πολιτικού προσωπικού της ελληνικής αστικής τάξης, προχώρησα και στην αντίστοιχη πρόταση:

«Τι κάνουμε όμως από δω και πέρα εμείς που αντιδρούμε και μαχόμαστε το συγκεκριμένο καθεστώς; Πως δηλαδή παύουμε να κάνουμε τις δικές μας σουργελιές; Θα πω καταρχήν το πιο απλό: Δεν τους δίνουμε αξία παραπάνω από την μηδενική που έχουν. Έτσι θα πω αυτό: Οι αδαείς νοικοκυραίοι που όταν μαζεύονται στο Σύνταγμα μουντζώνουν τη Βουλή και σε άλλα σημεία της χώρας γιαουρτώνουν τους πολιτικούς, είναι πολύ πιο μπροστά πολιτικά από τους Αριστερούς βουλευτάδες και πολιτικούς, καθώς και από οποιονδήποτε συνεπή αγωνιστή της ταξικής πάλης, που επιμένουν όλοι αυτοί να αντιμετωπίζουν το πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος με έντονο μεν αλλά τελικά αξιοσέβαστο τρόπο, νομιμοποιώντας τα τεράστια μηδενικά. Είναι ακόμη πολύ πιο μπροστά από όλους αυτούς που ακολουθούν σοβαρές αναλύσεις πολιτικής ορθότητας. Έτσι η κατάδειξη της γελοιότητας, ανάμεσα στα άλλα, του πολιτικού προσωπικού του καθεστώτος, πρέπει να είναι πρωτεύον στόχος, μιας και υπονομεύει την σοβαρότητα με την οποία θέλουν να επενδύουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες και πραγματικά δείχνει πόσο ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Παρακολουθούμε λοιπόν τις τελευταίες δηλώσεις Παπαρήγα που καλεί το λαό να ρίξει τη κυβέρνηση με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους τρόπους: απεργίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις κλπ. Δεν μπαίνω στη συζήτηση πως υπηρετούνται αυτά με πραγματική αποτελεσματικότητα, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος του παρόντος κειμένου. Τις ίδιες αγωνιστικές προτάσεις θα κάνουν ασφαλώς και άλλα αριστερά κόμματα και άλλες αγωνιζόμενες συλλογικότητες και απλοί ακόμη πολίτες. Λέω όμως το εξής:

Η μέθοδος αυτή των αγώνων είναι ανεπαρκής, αφού δεν καταδείχνει την πραγματικά ακραία, από άποψη μαλακίας, συμπεριφορά της κυρίαρχης τάξης και του πολιτικού προσωπικού της. Εδώ εισάγω τον όρο της πολιτικής νοημοσύνης και λέω ότι εμείς οι αντίπαλοι της υπάρχουσας κατάστασης πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε επαρκή πολιτική νοημοσύνη. Γιατί αν οι άλλοι είναι μαλάκες, όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνική και προσωπική σχέση, τείνουν να σε τραβούν προς το επίπεδο τους. Επαρκής πολιτική νοημοσύνη λοιπόν στη περίπτωση μας σημαίνει πραγματική πολιτική δημιουργικότητα με φαντασία και ασύμμετρες πολιτικές πραχτικές. Θα δώσω λοιπόν μερικά απτά παραδείγματα του τι εννοώ:

- Η Αριστερά στη Βουλή, αντί απλώς να κράζει με σοβαροφάνεια μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καλύτερα θα κάνει να προχωρήσει σε λόγο μη συμβατικό: ας τους χαρακτηρίσει, για παράδειγμα, γελοίους και άθλιους και μόνο έτσι. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί εκφράζουν και το κοινό αίσθημα. «Άθλιε πρωθυπουργέ» να γίνει η μόνη προσφώνηση προς τον νέο πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα μπορούν να προχωρήσουν και σε άλλες ακτιβιστικές ενέργειες μέσα στη Βουλή που να δείχνουν τη γελοιότητα και αθλιότητα της κατάστασης.

- Ενέργειες της Αριστεράς για γελοιοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων του καθεστώτος…

- Να ζητήσει επισήμως η Αριστερά και να επιμείνει, να αναλάβει τη πρωθυπουργία η Μέρκελ και να στείλουν μάλιστα αντιπροσωπεία  στη Γερμανία για να της το προτείνουν. Με όλα τα απαραίτητα φολκλόρ να συνοδεύουν αυτές τις κινήσεις.

- Η πραγματικά αντιστασιακή πράξη αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο αντίστοιχος Γλέζος και να ανεβάσει στην Ακρόπολη την Γερμανική σημαία και μάλιστα μια ναζιστική…

Ας προτείνουν και άλλοι, άλλα. Ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και μεγάλος…

Τα παραπάνω δεν υποκαθιστούν βέβαια σε καμιά περίπτωση άλλες μεθόδους και τρόπους αγώνα. Αποσκοπούν όμως, το τονίζω για μια ακόμη φορά, να καταδείξουν τη γελοιότητα και αθλιότητα, καθεστώτος και προσώπων. Κάτι που είναι στρατηγικής σημασίας: ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

 

Το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ:

Γελοιοποιείστε τους (με ακραίο τρόπο) – Μια πολιτική πρόταση προς την Αριστερά και τους αγωνιζόμενους πολίτες…

 

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

 

από ΑΒ 08/11/2011 9:54 μμ.


ωραιες οι ιδεες περι γελιοποιησης των κυβερνωντων κομματων απο την αριστερα αλλα ξεχναμε κατι...τα ΜΜΕ ελεχγουν,μπορουν να το παρουσιασουν οπως ακριβως θελουν,βαζοντας οσες σαλτσες θελουν ,μιλωντας περι λαικισμου και τα λοιπα,και τελικα πειθοντας τον ελληνα οτι μια τετοια συμπεριφορα δεν ειναι πρεπουσα για το κοινοβουλειο,το Ναο της δημοκρατιας και αλλες τετοιες βλακεις...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License