Όποιος μπορεί να βοηθήσει.......................

από blackblocknoname 08/11/2011 6:34 μμ.


ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ (ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΠΛΕΥΡΗΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

από Αthens Indymedia

Ακόμα θα βοηθήσει υλικό για το μέσω ποιών εξασφαλίζουν τα γραφεία τους,το υλικό προπαγάνδας τους και μαγαζιά που τους στεγάζουν

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει.......................

από πονηρος 08/11/2011 7:40 μμ.


Αν ψαξεις τι παιζει στην πλατεια βαθης θα δεις οτι καποιοι ιδιοκτητες ξενοδοχειων χαρτζιλικωνουν την χρυση αυγη για να ριχνει κανενα βρωμοξυλο που και που στους πληβειους και να ησυχαζει ο τοπος.

από νετσαγιεφικός 08/11/2011 10:59 μμ.


πονηρέ, από ποιους να ησυχάζει ο τόπος;

από κκ 09/11/2011 12:18 πμ.


Να "ησυχάζει ο τόπος" από τα λούμπεν στοιχεία. Ο Λαυρεντιάδης δεν κινδυνεύει να φάει ξύλο στο κέντρο της Αθήνας.


Με την ανοχή (στο στυλ "δεν ξέρω-δεν είδα-δεν άκουσα") των συνδικαλισταράδων και των σωματείων, ξεπουλημένων πλήρως έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια στο κεφάλαιο (Λάτσης) και στα κόμματα (ΜΠΑΤΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ).

Μεροκάμματο σε δολοφόνους, για να "είναι καθαρός κι ασφαλής ο δρόμος". Με τα οφθαλμοφανή νταραβέρια των υποτιθέμενων "φρουρών" με μπάτσους, πρεζέμπορους και μαστροπούς να δίνουν και να παίρνουν 24ωρες το 24ωρο.

Κατά τα άλλα, φύλαξη ε; Από ποιούς αλήθεια...αφού αυτοί είναι που σπρώχνουν τα πάντα...!

από -- 09/11/2011 5:43 μμ.


Λέγεται από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ότι παραδόθηκαν 5 εκατομμύρια δολλάρια στον Πλεύρη, όταν αυτός είχε κάνει άνοιγμα στον Καντάφι, επιδεικνύοντάς τον στους υπόλοιπους Έλληνες χουντικούς ως παράδειγμα προς μίμηση. Από αυτά, το 1 μύριο πέρασε στο Μιχαλολιάκο, με τις ευλογίες της τότε ΚΥΠ. Ο Πλεύρης εκπροσωπούσε και επίσημα τον Καντάφι στην Ελλάδα, σε επίπεδο νομικού συμβούλου, για τα deals με ελληνικές και άλλες εταιρείες (πετρέλαια, κατασκευές κτλ).

από blackblocknoname 23/11/2011 1:07 μμ.


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1355757

από blackblocknoname 06/12/2011 1:34 πμ.


ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Τζαμαχιρία αλά... ελληνικά
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

Ο πρώτος που συνδέθηκε στενά προσωπικά και πολιτικά με τον λίβυο δικτάτορα, εκπροσωπώντας τους έλληνες συνταγματάρχες συναδέλφους του, ήταν ο ιδρυτής του «Κόμματος της 4ης Αυγούστου» και εθνικοσοσιαλιστής θεωρητικός Κωνσταντίνος Πλεύρης

Παττακός και Παπαδόπουλος ξεπροβοδίζουν τον απεσταλμένο τους Κωνσταντίνο Πλεύρη (εδώ) που πήγαινε στον φίλο του Μουαμάρ Καντάφι (κάτω). Λίγο πολύ είναι γνωστές οι σχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού με τον Μουαμάρ Καντάφι. Οι παλιότεροι θυμούνται και τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον λίβυο ηγέτη και το καθεστώς της «Τζαμαχιρίας» ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του '80. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι εκείνος που πρώτος ανέπτυξε πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με τον Καντάφι είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο γνωστός θεωρητικός του «ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού» και ιδρυτής του «Κόμματος της 4ης Αυγούστου».

Τις σχέσεις αυτές περιγράφει ο ίδιος ο Πλεύρης σε πρόσφατο αυτοβιογραφικό του πόνημα, όπου θυμίζει ότι τη μέρα που ξέσπασε το στρατιωτικό κίνημα του Καντάφι (1.9.1969) ο μέχρι τότε βασιλιάς της Λιβύης Ιντρίς παραθέριζε στα Καμένα Βούρλα με τη θαλαμηγό του. Για την ακρίβεια, όπως γράφει ο ιταλός βιογράφος του Καντάφι, ο Ιντρίς βρισκόταν στην Μπούρσα, στην Τουρκία, για θερμά λουτρά με τη γυναίκα και την κόρη του όταν πληροφορήθηκε το πραξικόπημα. Αμέσως αποφάσισε να μεταβεί στην Ελλάδα (Mino Vignolo, «Καντάφι», εκδ. Κάκτος, Αθήνα 1982, σ. 12). Ο Πλεύρης τότε ήταν στενός συνεργάτης του πραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά και σύμβουλος του δικτάτορα Παπαδόπουλου. «Την ημέρα εκείνη», γράφει ο Πλεύρης, «εμάθαμε στο υπουργείον αμέσως τα νέα και εισηγήθην να διακόψωμεν τας τηλεπικοινωνίας του Ιντρίς, διότι μας συνέφερε να επικρατήση ο Καντάφι. Μία άλλη Στρατιωτική Επανάστασις ήτο ευπρόσδεκτος. Πράγματι η εισήγησίς μου εγένετο δεκτή. Αργότερον, όταν ο Καντάφι επληροφορήθη τα συμβάντα με εκάλεσε στην Λιβύην και συνηντήθην μαζί του στην Τρίπολιν» («Γεγονότα 1965-1977», εκδ. Ηλεκτρον, Αθήναι 2009, σ. 469).

Ο Πλεύρης βρήκε στο καθεστώς Καντάφι αυτά που ήθελε να γίνουν στην Ελλάδα επί χούντας: «Η επανάστασις του Καντάφι είναι αναμφισβήτητος. Αν οι Αξιωματικοί της 21ης Απριλίου διέθεταν κανταφική νοοτροπία θα ήσαν ακόμη στην εξουσία κι όλοι οι παλαιοκομματικοί βρυκόλακες θα τριγυρνούσαν στο εξωτερικό».

Και αυτά δεν τα λέει σήμερα. Λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα του Καντάφι έγραφε στην εφημερίδα «4η Αυγούστου»: «Υπάρχουν κράτη και καθεστώτα που σέβονται τον εαυτό τους και άλλα όχι. Πάντως η Λιβύη φαίνεται να ανήκει στην πρώτη κατηγορία» [...] «Κωμικοτραγικά τα πράγματα που έγιναν μετά την Επανάστασι του Στρατού της Λιβύης. Μολονότι το καθεστώς έδειξε εξαρχής τις "εθνικοσοσιαλιστικές" διαθέσεις του, οι μεγάλοι υπέρμαχοι της δημοκρατίας της τσέπης έσπευσαν να το αναγνωρίσουν, χωρίς να μάθουν ποιον αναγνωρίζουν! Μήπως, γιατί, μερικοί τουλάχιστον, το γνώριζαν;» (τ. 63, Οκτώβριος 1969). Και λίγους μήνες αργότερα έκανε σαφή υπόδειξη προς τη χούντα να ακολουθήσει τη γραμμή Καντάφι: «Μια επανάστασις, για να είναι επανάστασις, πρέπει να διοικήται από... επαναστάτες! Απλό το αξίωμα και τετράγωνη η λογική του... Μόνο στη Λιβύη φαίνεται να έγινε αντιληπτό! Πράγματι, η Κυβέρνησις της Λιβύης ανεσχηματίσθη και αποτελείται από τους ιδίους τους επαναστάτας, τους συντρόφους του αρχηγού της Ελ Καντάφι. Και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη. Εκεί» (τ. 67, Φεβρουάριος 1970). Σε εκτενές άρθρο του «Περί Καντάφι» το Φεβρουάριο του 1974, επί δικτατορίας Ιωαννίδη δηλαδή, ο Πλεύρης υποστηρίζει ότι είναι σε θέσιν να γνωρίζει «καλλίτερον απ' όλους, που ομιλούν περί Λιβύης και περί Καντάφι από τα γραφεία των, διότι επανειλημμένως έχω επισκεφθή την Λιβύην ως φιλοξενούμενος της Επαναστατικής της Κυβερνήσεως, η οποία είναι πραγματικώς και Επαναστατική και Κυβέρνησις». Στη συνέχεια απαριθμεί τα προτερήματα του καθεστώτος Καντάφι και τα συγκρίνει με τη χούντα που δεν ήταν αρκετά «εθνικοσοσιαλιστική» για τα μέτρα του.

Την περίοδο της μεταπολίτευσης η πρεσβεία της Λιβύης έστελνε τις ανακοινώσεις της για δημοσίευση στην «4η Αυγούστου» (τ. 118, Οκτώβριος 1974).

Ο Πλεύρης διαψεύδει ότι έπαιρνε χρήματα από τον Καντάφι, όπως είχε γράψει το ιταλικό περιοδικό «L' Espresso» («ένα μέρος των χρημάτων που διαθέτει ο Καντάφι μπορεί να κατέληξε στις τσέπες της 4ης Αυγούστου», 22.9.1974) και η «Βραδυνή» («ο Πλεύρης είχε στρέψει το ενδιαφέρον του προς τον ηγέτη της Λιβύης Καντάφι, από τον οποίον περίμενε οικονομική βοήθεια για να κατέβει στις εκλογές», 12.3.1977). «Μεταξύ των λαθών μου», γράφει σήμερα ο Πλεύρης, «θα συγκαταλέξω και το ότι ουδέποτε εζήτησα οικονομική ενίσχυση από την Λιβύη» (ό.π. σ. 473). Και συνεχίζει: «Μολαταύτα οι αντίπαλοί μου πάντοτε υπέθεταν ότι συναλλάσσομαι οικονομικώς με τους Λιβύους. Διέδιδαν, ότι κερδίζω εκατομμύρια, που δυστυχώς ήτο ανακριβές».

Η αλήθεια είναι ότι το 1979 ο Πλεύρης μηνύθηκε από κάποιον επιχειρηματία για την υπεξαίρεση ποσού 1.600.000 δρχ., το οποίο ο μηνυτής ισχυριζόταν ότι «μετά πολλών προσπαθειών και τεχνασμάτων κατόρθωσα να εισαγάγω εκ της Λιβύης». Τελικά ο Πλεύρης απαλλάχτηκε, αλλά κατά τη δίκη έγιναν γνωστές οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με αξιωματούχους του καθεστώτος Καντάφι και τον λίβυο πρέσβη στην Αθήνα.

Για τις σχέσεις αυτές ο Πλεύρης υποστηρίζει σήμερα ότι ήταν απλά φιλικές και κοινωνικές, ενώ με τον πρεσβευτή έπαιζε μόνο σκάκι (ό.π. σ. 472).

Πάντως, όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, μέχρι πρόσφατα ο Πλεύρης εκπροσωπούσε ως δικηγόρος το λιβυκό Δημόσιο σε υποθέσεις που αφορούσαν αντιδικίες με ελληνικές εταιρείες. Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν μεγάλα ποσά. Η σχέση βέβαια αυτή δεν ήταν ανέφελη. Με την απόφαση 17/2007 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Αμοιβών) έγινε δεκτή η αγωγή του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά του λιβυκού Δημοσίου, ο οποίος διεκδικούσε από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία ως δικηγορική αμοιβή 7.573.780 δολάρια. Δικηγόρος του παραστάθηκε ο Θανάσης Πλεύρης. Ο πατήρ Πλεύρης είχε εκπροσωπήσει το λιβυκό Δημόσιο σε μια υπόθεση που εκδικάστηκε το 2003 και αφορούσε τη διεκδίκηση 378.689.014 δολαρίων από μια ελληνική εταιρεία. Η αγωγή της εταιρείας απορρίφτηκε, αλλά το λιβυκό Δημόσιο δεν κατέβαλε το 2% ως αμοιβή στον Πλεύρη.

Και τώρα τι θα κάνει ο ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός χωρίς Καντάφι; Ο κ. Πλεύρης έχει ανακαλύψει στο καθεστώς του Ιράν τις ίδιες αρετές που τον έθελξαν και στη Λιβύη. Και απ' ό,τι φαίνεται, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Πριν λίγους μήνες στις 3.9.2010 το Μορφωτικό Κέντρο της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν διοργάνωσε ημερίδα για την «καταδίκη των σιωνιστικών εγκλημάτων» με βασικό ομιλητή τον Πλεύρη και επίσημους καλεσμένους τους συνεργάτες του και στελέχη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος».

 
 

 


Εκτός των άλλων Ευρωπαίων, το επιχειρηματικό μοντέλο που έχουν υιοθετήσει οι Πλεύρηδες και οι συν αυτώ αποτελεί πρότυπο και για τους Αυστριακούς ομολόγους τους.


 

Στραβοκέφαλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που αποχώρησα από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Σπάρτης
  • 13 09 2012
 

Αφού το θέμα της αποχώρησης της Γρηγορία Στραβοκέφαλου από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Σπάρτης, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο απότο πρώτο μας θέμα στα σχόλια του facebook όσο και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ, η ίδια επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, εξηγώντας αυτή τη φορά γιατί αποχώρισε, αφήνοντας αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες στην Τοπική Οργάνωση.

Η νέα ανακοίνωση αναφέρει:

“Σας διευκρινίζω ότι η διαφωνία επήλθε μεταξύ εμού και της Τ.Ο. Σπάρτης στο ότι  εξέφρασα την άποψη μου για οικονομική διαφάνεια στα οικονομικά της Τ.Ο. και ύστερα από αντιδράσεις των σε “ρόλο αρχηγού μελών της Τ.Ο”, οι οποίοι αρνήθηκαν τον οποιοδήποτε έλεγχο και από εμένα.

Κατόπιν τούτου και σε συνδυασμό ότι παράλληλα εξέφρασα την αντίθετη άποψη μου στην κλιμακούμενη βία που προβαίνει η “Χρυσή Αυγή”, η οποία αντίκητε στις Δημοκρατικές αξίες μου, κλιμακούμενη μετά τις εκλογές, με ανάγκασαν να προβώ στην δήλωση αποχώρησης μου.

Ως ενεργός πολίτης θα  συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου δυναμικά κάτω από τα ιδεώδη της Δημοκρατίας”.

Γρηγορία Στραβοκέφαλου

Πηγη:http://www.apela.gr/article/28156/strabokefalou-autoi-einai-oi-logoi-pou-apohorisa-apo-tin-topiki-organosi-tis-hrusis-augis-spartis

από σκατά σε κάθε αφεντικό 19/09/2012 2:11 μμ.


Σχετικά με το «πλωτό μουσείο Νεράιδα» του Ιδρύματος Γιάννη Λάτση

 

Ο ειδικός αγορητής των φασιστών Παναγιώταρος, είχε αντιταχθεί στην νομοθέτηση της ίδρυσης του μουσείου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση»

Ο αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, «.....κουρτίνα που έπεσε - κουρτίνα που προσπαθούσε έντεχνα να καλλιεργήσει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Όταν πρόκειται για τους προστάτες, για τα αφεντικά, η Χρυσή Αυγή βγαίνει και μιλά για «δωρεά του Λάτση προς το Δημόσιο». Ποια δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν, γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο «κοινωφελές» Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λιχτενστάιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε».


Μας δουλεύει η Χρυσή Αυγή; Δήλωσε 80 χιλιάδες ευρώ έξοδα και για τις 2 εκλογές!

από LaSala 2:55, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ε,ρε ξεπλυμα οι φασιστες. Εβγαλαν προεκλογικη περιοδο με δηλωμενα εξοδα 40 χιλιαδες σε επιδοτηση 320 χιλιαδων.

Η Χρυσή Αυγή έλαβε προεκλογική κρατική επιχορήγηση 323.624,24 ευρω και δήλωσε έξοδα και για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις,80.168,27,δηλαδή σχεδόν 40 χιλιάδες ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση.

Τα υπόλοιπα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα,Δημαρ και ΑνΕλ,δήλωσαν 338.196,96 και 911.497,12 αντίστοιχα.

Ένα κόμμα δηλαδή,να βγάζει 21 βουλευτές και για κόστος σε Πρωτοδικεία,μεταφορές,εξορμήσεις,διαφημιστικά έντυπα,σημαίες (εδω έχουμε σημαντικό κόστος για την ΧΑ),χιλιάδες ψηφοδέλτια,νοικιασμένα εκλογικά κέντρα,κατασκευές,γκαλοπ κλπ,να ξοδεύει πανελλαδικά γύρω στα... 1330 ευρώ την ημέρα.

Για αυτό το φαινόμενο,ο νομοθέτης σηκώνει τα χέρια ψηλά.Αλλιώς τα είχε υπολογίσει.

Σύμφωνα με το νόμο  3023/2003 (άρθρο 14), οι προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων βουλευτών ποικίλουν ανά περιφέρεια.

Δηλαδή, ένας υποψήφιος βουλευτής σε μία μονοεδρική δικαιούται να δαπανήσει 15.000 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί σε μία μονάδα). Ένας υποψήφιος περιφέρειας με 2-7 έδρες δικαιούται να δαπανήσει επιπλέον 0,5 μονάδες ανά έδρα. Π.χ, στην Λέσβο θα δαπανήσει 30.000 ευρώ,καθώς η περιφέρεια βγάζει 3 έδρες. Από την όγδοη έδρα και πάνω, επιπλέον 0,1 μονάδες ανά έδρα. Δηλαδή, στην Α' Αθηνών που έχει 17 έδρες, θα δαπανήσει έως και 75.000 ευρώ και στην Β' Αθηνών που εκλέγει 42 βουλευτές, ένας βουλευτής μπορεί να ξοδέψει 112.500 ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή,κατέθεσε παραστατικά για 80.168,27 και πλέον εμφανίζει πλεόνασμα 254.125,97. Οπότε με αυτήν την "δημιουργική λογιστική",η οργάνωση θα δικαιολογεί όλες τις δράσεις της,απο τα γραφεία ανά τον κόσμο,που θέλει να ανοίξει,τις εξορμήσεις,τα συσσίτια,τα παντοπωλεία...

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος ενός μόνο κοινωνικού παντοπωλείου είναι γύρω στα 13.500 ευρω τον μήνα,δηλ,γύρω στα 160 χιλιάδες τον χρόνο,με εθελοντική εργασία.


Σε άρθρο της Καθημερινής,για το μαύρο πολιτικό χρήμα,ατις 23-08-09,διαβάζουμε.

"Ο νόμος για το πλαφόν δαπανών εκάστου υποψηφίου βουλευτή ανά εκλογική περιφέρεια ως μη ρεαλιστικός, φθάνει από μόνος του για να δημιουργήσει εύφορο έδαφος για την ύπαρξη πολιτικού χρήματος.

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών των 1,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, οι ανώτατες δαπάνες ενός υποψηφίου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 137.000 ευρώ. Στην Α΄ Αθηνών το πλαφόν είναι 88.000 ευρώ, όσο περίπου είναι και στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Το ποσό διαψεύδεται εύκολα από τις τιμές των ακινήτων στις κεντρικές πλατείες των πόλεων.

Ενας ημιόροφος 100 τετραγωνικών στην πλατεία Συντάγματος, μπορεί να ενοικιασθεί σε προεκλογική περίοδο ακόμη και για 20.000 ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι στις μεγάλες περιφέρειες τα έξοδα των ΕΛΤΑ και μόνο κυμαίνονται μεταξύ 30.000 και 70.000 ευρώ, παρότι για τους υποψηφίους προβλέπεται έκπτωση 20%. Σε μονοεδρικές περιφέρειες όπως η Ευρυτανία, τα Γρεβενά και η Ζάκυνθος ουδείς υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα 15.000 ευρώ".

Και συνεχίζει παρακάτω

"Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Κώστας Σκανδαλίδης έχει δηλώσει ότι: «η Β΄ Αθήνας, που ξεκινάει από τη Βούλα και φτάνει μέχρι το Περιστέρι κι έχει 2.000.000 ψηφοφόρους και χρειάζεται να ξοδέψεις 500 εκατομμύρια (σ.σ. δραχμές), κόντρα στους νόμους που ο ίδιος ψηφίζεις με τα «κατά συνθήκη ψεύδη στη Βουλή». Πιστεύω ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε ως πολιτικοί βλέποντας μόνο το δικό μας συμφέρον».

Ωστόσο, παρά τη γενικότερη παραδοχή ότι τα πλαφόν δεν είναι ρεαλιστικά, καμιά αλλαγή δεν γίνεται. Οι ίδιοι οι βουλευτές τα λένε μεταξύ τους, τελικά όμως αναγκάζονται προκειμένου να γλιτώσουν το βαρύ πρόστιμο, να παρουσιάζουν τα έξοδά τους εντός του εγκεκριμένου πλαισίου".

Επίσης ,να σημειώσουμε ότι η ΧΑ δεν έχει πάρει άλλη κρατική επιχορήγηση,μέχρι στιγμής,καθώς τα κόμματα,με μεθόδευση Πασόκ-ΝΔ,παίρνουν ακόμη την χρηματοδότηση του '09.
 

Πασοκ και ΝΔ παιρνουν ακόμη την κρατικη χρηματοδοτηση του 2009!
 

από θέλω να μάθω 21/09/2012 5:10 μμ.


Υπάρχουν τόσες φαμίλιες και εφοπλιστές και μεγαλομαφιόζοι στην Ελλάδα, γιατί ειδικά ο όμιλος Λάτση σχετίζεται με τους χιτλερικούς; Ας εξηγήσει κάποιος που ξέρει το ζήτημα.

από άλλο φρούτο 21/09/2012 6:22 μμ.


Ο Λάτσης ήταν δωσίλογος στην Κατοχή. Μάλιστα, όταν ήθελαν να τον καθαρίσουν ΕΛΑΣϊτες, πήγανε στο καφενείο που ήξεραν ότι σύχναζε, αλλά επειδή δεν ήξεραν το πρόσωπό του, ρωτήσανε κάποιον που έβγαινε τυχαία εκείνη την ώρα. Αυτός που έβγαινε όμως ήταν ο ίδιος ο Λάτσης που την ψιλιάστηκε και υπέδειξε τον αδερφό του, τον οποίον και καθάρισαν οι ΕΛΑΣίτες. Φασιστικά ήθη...


Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας

Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2012/03/18

Και οι δύο ήταν κάποτε υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής, πρώτα ο Χάρης Κουσουμβρής, και αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Υπήρξαν συναγωνιστές αλλά και αντίπαλοι, συγκατηγορούμενοι αλλά και αντίδικοι. Για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη ναζιστική συμμορία. Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο “Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής“, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004 (κλικ εδώ), στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε “από μέσα”. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του “αρχηγού” Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης:

Εκαναν “αρπαχτές” από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την “ιερότητα” του αγώνα. Σελίδα 44:

Και σωματοφύλακες του πατρός Πλεύρη σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ.

Την ίδια εποχή, Μάρτιος του 2004, ο Κουσουμβρής έδωσε συνέντευξη στον Στέλιο Βραδέλη, στον “Ταχυδρόμο” της εφημερίδας “Τα Νέα”, στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

“Ταχυδρόμος”: Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;

Χάρης Κουσουμβρής:Ως ταμίας της “Χρυσής Αυγής”΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση.

“Ταχυδρόμος”: Τότε ποιος την ενίσχυε;

Χάρης Κουσουμβρής:Το ποιος δεν το ξέρω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος. Στη “Χρυσή Αυγή”΄ μας εκμεταλλεύτηκαν. Υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Ταχυδρόμος, 27/03/2004

Και ερχόμαστε στο σήμερα, 18 Μαρτίου 2012. Η εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” που εξέδιδε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, επανεκδίδεται μετά από ένα σχεδόν χρόνο που είχε σταματήσει η έκδοσή της. Στο άρθρο του Ζαφειρόπουλου, στο οποίο σχολιάζει την σημερινή κατάσταση της δεξιάς, της ακροδεξιάς, των εθνικιστών κ.λπ διαβάζουμε επί λέξει για τη Νέα Δημοπρασία:

«[...] Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιά φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του».

Ετσι εξηγούνται όλα: Η Νέα Δημοπρασία, για να περιορίσει την επιρροή του τηλεκόμματος ΛάΟΣ, ενίσχυε την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Δείτε επίσης μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο πρώην υπαρχηγούς και τον Αρειο φύρερ Μιχαλολιάκο και τον μποντιμπιλντερά κονφερασιέ και εκπαιδευτή μοντέλων Καρατζα-φύρα, εδώ Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής.


Εννοώ, πώς τα παίρνουν τα λεφτά από εκεί χωρίς να καρφώνονται; Έχει ένα σωρό εργαζόμενους ο όμιλος στην Ελλάδα, λογιστήρια κ.τ.λ. Και όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα το "μυστικό" είναι σχετική έννοια.

Με όμιλο Κοπελούζου έχουν καμιά σχέση;

από @ntifa 27/09/2012 2:23 μμ.


της ΝΔ για φυλλάδια και όχι μόνο(θα τα πούμε αναλυτικά αργότερα)δεν πρέπει να προξενεί σε κανέναν εντύπωση.Άλλωστε η φασιστική ομάδα της ΟΝΝΕΔ- κένταυροι που σχετίζεται  με διάφορες φασιστικές επιθέσεις και το πιο γνωστό χτύπημα ήταν η δολοφονία Τεμπονέρα στην Πάτρα είχε αργότερα άμεση σχέση(πολλά μέλη  ) με την χρυσή αυγή.Για να μην παρεξηγηθώ οι κένταυροι έχουν διαλυθεί εδώ και χρόνια.Άλλοι μπήκαν στην Αστυνομία,συνέχισαν τα μπραβιλίκια,μαφία κτλ (και αφού διαλύθηκε η οργάνωση) και βέβαια πολλοί εντάχθηκαν στην χ.α.Για αυτό να σταματήσουν κάτι κουστουμάτοι,κάτι φουσκωτοί  ή κάτι φασιστάκια π.χ στην Πάτρα,στο Ρίο ή στην Αγίου Νικολάου να ενοχλούν τίποτα παιδιά ή φοιτητές και να βρίζουν έξω από το παράρτημα γιατί τα ονοματάκια σας φιγουράρουν και οι αποδείξεις είναι πολλές.Από κάποιον που σας την έφερε μουνιά,χρόνια μαζεύω στοιχεία για σας και δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα..........

 

Σπίνο πάλι θα τρέχεις στους μπάτσους να κρυφτείς.


 

Κένταυροι – Rangers οι “χρυσαυγίτες” της ΟΝΝΕΔ
14 06 2012

…απλά μαθήματατα τραμπουκικής νεοδημοκράτικης ιστορίας …μιας ιστορίας ταγμάτων ασφαλείας που η τωρινή δήθεν κεντροδεξιά Ν.Δ. θέλει να ξεχάσει ή κάνει πως δεν θυμάται αλλά για κακή της τύχη δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου ιδιαίτερα εμείς που δεχτήκαμε τις επιθέσεις των πρωτοπαλήκαρών της…!
Όλοι γνμωρίζουμε πως η Ν.Δ όσα κουστουμάκια μεσαίου χώρου κι αν φορέσει στις τάξεις της είχε πάντα και πάντα θα έχει τραμπούκους ανάλογους με αυτούς της χρυσής αυγής …βέβαια τότε τα τάγματα εφόδου δεν χτυπούσαν ούτε μαχαίρωναν μετανάστες γιατί δεν υπήρχε το σημερινό πρόβλημα …χτυπούσαν και μάλιστα ανελέητα κνίτες, ρηγάδες, αναρχικούς …όσους δηλαδή δεν ταίριαζαν με τα δικά της στανταρτς και τις πολιτικές της θέσεις….

Οι “Κένταυροι” και οι “Rangers” ήταν έμπνευση του μακαρίτη του Αβέρωφ -πρόεδρος τότε της Ν.Δ. και είχαν αρχηγούς τους, τον Μιχαλολιάκο (βουλευτή Πειραιώς, ξάδελφος του Χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου) και τον Μανωλάκο (φαρμακοποιός, πολιτευτής και χουντοβασιλικός).

Οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ…”Ομάδες κρούσης” τελούσαν υπό τις ευλογίες των προέδρων Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη.

Ήτανε ομάδες γυμνασμένων ΟΝΝΕΔιτών -σας θυμίζουν κάποιους;- που κατέβηκαν σε πανσπουδαστικά συνέδρια (αρχικά) και μετά σε σχολές για να ενισχύσουν τη ΔΑΠ, όταν αποτελούσε οικτρή μειοψηφία. Δεν ήταν φοιτητές, τουλάχιστον όχι όλοι…ήταν μπρατσαράδες και ιδιαίτερα στη Νομική Αθηνών είχαν κάνει αίσχη.
Μετά έγιναν οι περισσότεροι νταβάδες της νύχτας…

Με τις ευλογίες φυσικά των Μεϊμαράκη – Βουλγαράκη…τα γνωστά “Ντοράκια”….Πουλέν της Ντόρας, με την πολιτική έννοια, άιντε, το μυαλό σας στο πονηρό, κουτσομπολάκια 

Δυστυχώς για εμάς δεν υπάρχουν βίντεο που να αποδεικνύουν τις εφορμήσεις τους, βλέπετε τότε δεν υπήρχαν κινητά δια πάσαν χρήσην όπως συμβαίνει τώρα….

Άλλωστε η εποχή της “ένδοξης” δράσης τους ήταν τα τέλη ’70, αρχές και τέλη της δεκαετίας του ’80
σποραδικά έκαναν κάποιες εμφανίσεις και στις αρχές τις δεκαετίας του ’90…
Οι τραμπούκικες ομάδες κρούσεις διαλύθηκαν τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά επι Μητσοτακη, η δράση τους, όμως, συνεχίστηκε υπογείως.

Οι ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ήταν ομάδα νέων απο τον Κορυδαλλό και την Αθήνα. Καποια μελη ηταν ηταν πριν στο ΦΕΠ   (Φοιτητική Εθνική Πρωτοπορία) και στην ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα) ενω οι RANGERS ήταν κυρίως απο Θεσσαλονικη.

 

Οι παλιοι τραμπούκοι ΟΝΝΕΔιτες μεγάλωσαν και σήμερα “καταδικάζουν την βια απ’ οπου και αν πρόερχεται”

Για ρωτήστε κανέναν παλιό Καλαματιανό να σας πει για τη δράση τους στη δεκαετία του ’80. Για τις τζαμαρίες που κατέβαζαν και για τον αρχηγό τους, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αντώνη Σαμαρά….αρχηγό της Ν.Δ. σήμερα και επίδοξο σωτήρα μας. 

Καθόλου μη γουρλώνετε τα ματάκια σας. Έτσι είναι όπως ακριβώς το λέω. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο αρχηγός των τραμπούκων στην Καλαμάτα στη δεκαετία του ’80, με μεγάλη δράση. Μπορεί να είναι μια σελίδα της ζωής του που θέλει να σκίσει αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θυμούνται….

Ομάδες δεξιών τραμπούκων, φυτώρια του Καλαμπόκα και άλλων ευγενών νέων.

Κάποτε ήταν γεμάτη η ΟΝΝΕΔ από δαύτους.

Να προσθέσω απλά ότι ήρωάς τους και πρωτοπαλλήκαρο σε πολλές εκδηλώσεις ήταν ο γνωστός, βουλευτής και σήμερα αρχηγός κόμματος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πάνος Καμμένος.
Τότε κάποιοι θα θυμούνται ότι στις διαδηλώσεις η συγκεκριμένη ομάδα εμφανιζόταν με κράνη και ρόπαλα, πράγμα που δείχνει εντόνως τις προθέσεις τους. Το ότι σήμερα οι πρώην κένταυροι κατηγορούν, ασχέτως, λένε, πολιτικής τοποθέτησης, τα κράνη και τις κουκούλες, είναι εντελώς συμπτωματικό.
Να πούμε επίσης ότι πολλοί από αυτούς, έχοντας φύγει από τις ομάδες αυτές, ή όντας ακόμα μέλη τους, εκτελούσαν τραμπουκισμούς για συμφέροντα τρίτων (μάθε τέχνη κι άστηνε, κι όταν πεινάσεις πιάστηνε).  Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το σπάσιμο της απεργίας της Ιζόλα, όπου αν και δεν εξυπηρετούσε άμεσα συμφέροντα της ΝΔ (έμμεσα σίγουρα) απεδείχθη ότι το ντου με τα πιστόλια το έκαναν πρώην κένταυροι.
Όσοι δεν είναι ΔΑΠίτες – ΟΝΝΕΔίτες και είναι πάνω από 30 χρονών έχουν σίγουρα φάει ξύλο από κένταυρους και μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα λέω. Οι πιο νέοι ευτυχώς τους πέτυχαν στην εποχή της “παρακμής” τους και δεν είχαν την τιμή να δουν το φασιστικό πρόσωπο της ΟΝΝΕΔ τόσο απροκάλυπτα.  Μετά αποφάσισαν να ακολουθήσουν το προφίλ της ΠΑΣΠ που δίνει ένα άλλοθι a priori στα μέλη τους, αφού όλοι λένε “σιγά μη ρίξαν τα καλα παιδια της διπλανης πορτας ξύλο”, και άλλες τέτοιες ανοησίες. Το σώμα πάντως των κενταύρων, αν και όχι με αυτή την ονομασία, και σίγουρα όχι με τέτοια συμμετοχή και οργάνωση, υπάρχει ακόμα και ίσως είναι καιρός οι πληγέντες να κάνουν κάτι γι’ αυτό.
Δεν κατεβαίνουν ομαδικά σε πορείες αλλά έχουν δράσει κατά καιρούς.

Τα είχα βιώσει τα παρακρατικά φασισταριά στις πρώτες καταλήψεις στην αρχή του ’90. Τότε που μας την έπεφταν βράδυ στα σχολεία για να σπάσουν τις καταλήψεις. Και με αποκορύφωμα βέβαια την δολοφονία του Τεμπονέρα (θα αναφερθώ παρακάτω στα γεγονότα και στη δολοφονία). Εκείνη την εποχή, ακόμα δρούσαν αυτές οι ομάδες, ιδίως τότε που είχε ανεβει στην εξουσία για μια 3ετια η ΝΔ.

Για την ιστορία!

Σέρρες, Γενάρης ’91, μαθητικά, 2ο-4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Σερρών. Κατάληψη διαρκείας και στα δυό κτήρια και στα δυό σχολεία (συστεγαζόμενα). Δύναμη κατάληψης 1000 μαθητές. Δύναμη συνελεύσεων 500 μαθητές. Δύναμη κατάληψης (πρωί-απόγευμα) 300 μαθητές. Δύναμη κατάληψης (βράδυ) 50-60 μαθητές κι εξωσχολικοί (φοιτητές-γονείς-νεολαίοι).Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία Τεμπονέρα και μετά την αποχώρηση της ΚΝΕ από τις καταλήψεις λόγω της τεταμένης κατάστασης, οννεδιτες κρανοφοροι με ροπαλα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια 30/40 φοιτητές ….οι περισσότεροι ΔΑΠΙΤΕΣ, σχεδόν όλοι από τα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ο επικεφαλής φώναζε και ξαναφώναζε τα γνωστά για κομμούνια και σαπούνια, για τον ΠΑΟ(!) Η κατάληψη έληξε την Παρασκευή εκείνης της βδομάδας. Την κλείσαν οι γονείς που είδαν τους μισούς από τους μαθητές στο νοσοκομείο και κατάλαβαν ότι τα ψέμματα είχαν τελειώσει. Η αναδρομή έτσι για την ιστορία.

Ειδικά για τη δράση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα:
* Είχαν προπηλακίσει και τραυματίσει πολίτες πολύ πριν τα γεγονότα Τεμπονέρα (π.χ. επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα)
* Οι τραμπούκοι τους ήταν πασίγνωστοι ήδη από το ’87 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), αλλά κανένας δεν τους άγγιζε.
* Χρησιμοποιήθηκαν ως παρακρατικός μηχανισμός από το νομάρχη Τάγαρη και τον αστυνομικό διευθυντή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με σκοπό την “ανακατάληψη” κατειλημένων σχολείων και σχολών. Πριν από τα γεγονότα στο 4ο Λύκειο, είχε γίνει σύσκεψη στη νομαρχία για το θέμα και, αν θυμάμαι καλά, ορισμένοι πρωταγωνιστές των επισοδείων συμμετείχαν. Η κατάληξη γνωστή….

Οι πρώτες καταλήψεις ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου του 1990 ενώ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φτάνουν το 70% του συνόλου. Ταυτόχρονα γίνονται πολλές πορείες διαμαρτυρίας με συμμετοχή μεταξύ 10.000 και 30.000 ατόμων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το κλίμα θα εκτονωθεί με τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν θα εφαρμοστούν για ένα τρίμηνο, έως ότου γίνουν «πλήρως κατανοητά» από μαθητές και καθηγητές. Σύντομα, οι τρεις μήνες γίνονται δώδεκα και το νομοσχέδιο τροποποιείται μερικώς, χωρίς αλλαγές όμως στα σημαντικότερα σημεία (πειθαρχικές διατάξεις, περικοπές κ.ά.).

Με το νέο χρόνο, όμως, οι μαθητές και φοιτητές αποφασίζουν τη συνέχιση των καταλήψεων στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και σε 1.800 από τα 3.014 γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Ως απάντηση, ο υπουργός Παιδείας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος(μετέπειτα πασόκος), δηλώνει ότι όσοι συμπληρώσουν 50 αδικαιολόγητες απουσίες λόγω των καταλήψεων θα χάσουν τη χρονιά.
Στις 07.01.1991, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές, οι καταλήψεις συνεχίζονται ενώ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κηρύσσει στάση εργασίας και καλεί τους καθηγητές να βρίσκονται έξω από τα σχολεία «για να συμβάλουν στην αποτροπή προκλήσεων που ίσως επιχειρηθεί να δημιουργηθούν» καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει κινητοποιήσει ομάδες «αγανακτισμένων γονέων» για να «σπάσουν» τις καταλήψεις.

Από το πρωί της μέρας σημειώνονται μικροεπεισόδια μεταξύ γονέων και καταληψιών, καθηγητών και δημοτικών συμβούλων. Οι καθηγητές αρνούνται να βάλουν απουσίες στους μαθητές και ο υπουργός αποφασίζει την πειθαρχική δίωξή τους, ενώ την επόμενη μέρα, ομάδες ροπαλοφόρων εισβάλουν σε σχολεία και τραυματίζουν μαθητές, υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών οργάνων.
Στις 08.01.1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.

Μία ώρα αργότερα, η ίδια ομάδα επιτίθεται κατά του 3ου Λυκείου και καταφέρνουν να απωθήσουν τους ελάχιστους μαθητές που βρισκόταν στο χώρο. Σε λίγο, συγκεντρώνονται έξω από το λύκειο δεκάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και ο δήμαρχος Πάτρας, Α. Καράβολας και ο βουλευτής Αχαΐας του Πα.Σο.Κ, Α. Φούρας.
Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αρνούνται να υποχωρήσουν από την «αντικατάληψη» και δηλώνουν ότι θα παρατείνουν την κατάληψη του Λυκείου μέχρι αυτό να λειτουργήσει ξανά κανονικά. Σύντομα, τα πνεύματα οξύνονται και αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με εκσφενδονίσεις αντικειμένων, ενώ σημειώνονται οι πρώτοι τραυματισμοί.

Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτήριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, με ανοιγμένο το κρανίο από το σιδερολοστό του Ι.Καλαμπόκα.

Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του. Στο νοσοκομείο μεταφέρονται επίσης άλλα τέσσερα άτομα σε σοβαρή κατάσταση και δεκάδες με ελαφρότερα τραύματα. Η ομάδα του Καλαμπόκα εξαφανίζεται ανενόχλητη αφού η αστυνομία κάνει την εμφάνισή της, όταν τα επεισόδια έχουν πλέον τελειώσει. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Α. Μαραγκό και τον συντροφό τους Σ. Σπίνο.

Τις επόμενες μέρες, η νεανική εξέγερση κλιμακώνεται και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκρούονται με τα ΜΑΤ στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο υπουργός Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλος παραιτείται. Στις 10.01.1991 κατά τη μεγαλειώδη διαδήλωση 50.000 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ επιτίθενται στον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις διαρκούν όλη τη μέρα και, όταν οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο προς το Πολυτεχνείο, οι διαδηλωτές αντιστέκονται και οι συγκρούσεις κορυφώνονται.

Βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων των ΜΑΤ προκαλούν πυρκαγιά στο κτίριο που στεγαζόταν το κατάστημα ενδυμάτων «Κ. Μαρούσης», στην συμβολή Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχονται επίθεση με χημικά αέρια από τα ΜΑΤ και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες. Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα, ανασύρονται οι σωροί τεσσάρων πολιτών, μέσα από το κτήριο του καταστήματος.
Η ένταση συνεχίζεται για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με νέες πορείες, καταλήψεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενόσω ο Γ. Σουφλιάς, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Β. Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, αποσύρει τα επίμαχα νομοθετήματα και ανακοινώνει την έναρξη διαλόγου για την Παιδεία «από μηδενική βάση», μέχρις ότου ο Πόλεμος του Κόλπου μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Οι μαθητές ξαναγύρισαν στα μαθήματά τους στις 13 Ιανουαρίου.

Στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης Τεμπονέρα, ο Αλέκος Μαραγκός απαλλάχθηκε με βούλευμα για τη δολοφονία του καθηγητή και στο εδώλιο κάθισε ως βασικός αυτουργός ο Ιωάννης Καλαμπόκας. Η δίκη του διάρκεσε σχεδόν ένα χρόνο (22 Ιουνίου 1992 – 9 Μαρτίου 1993) και έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου. Πρωτοδίκως καταδικάσθηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό.

Λίγους μήνες αργότερα έγινε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό (7 Δεκεμβρίου 1993 – 19 Απριλίου 1994) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας. Οι δικαστές του αναγνώρισαν ελαφρυντικά και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 17 ετών και τριών μηνών. Το 1996 άσκησε αναίρεση, προκειμένου να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του «βρασμού ψυχικής ορμής», αλλά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (1 Οκτωβρίου 1996 – 17 Οκτωβρίου 1996) διατήρησε την ποινή 17 ετών και τριών μηνών, η οποία αργότερα μειώθηκε κατόπιν νέας επιμέτρησης στα 16 χρόνια και 9 μήνες. Στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Μέχρι σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και δράστης της δολοφονίας Τεμπονέρα ο “συναγωνιστής” του στην ΟΝΝΕΔ, Αλέκος Μαραγκός.

Αυτά έγιναν τότε και πρωτεργάτες ήταν άτομα προπάντων φανατισμένα ένας κομματικός στρατός της ΝΔ ώστε να μην υπάρξει αντίλογος στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα που ήθελε να κατοχυρώσει!
Ο Μαραγκός και Καλαμπόκας ήταν απλώς τα εκτελεστικά όργανα.
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8jb0_F9SUiw#t=0s

 

 

της Μαρίας Χαράνη

 

Η προσβολή – μπούμεραγκ της μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα
Posted on Ιανουαρίου 29, 2008 by manitaritoubounou

Φαίνεται ότι ο αλαζονισμός, ο εκφασισμός και η αίσθηση παραμονής στην εξουσία χωρίς αντίπαλους στη κεντρική πολιτική σκηνή τους κάνει να περνάνε τα όρια.

Αντέγραψαν το βίο και πολιτεία πολλών ηγετίσκων πασόκων, έχουν το άλλοθι του Κοντογιαννόπουλου που αγκυροβόλησε στο σημιτικό Πασοκ και ετοιμάζονται να αλλάξουν την ιστορία.

Ταυτόχρονα αναδεικνύονται πολιτικά ως εκσυγχρονιστές, οπισθοδρομικοί και φασίζοντες. Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαδημάτου σε κοπή πίττας της ΟΝΝΕΔ ήλθε μετά το βιβλίο του πρ. Βουλευτή Β. Μπεκίρη:

 

Να τιμηθεί ιδιαιτέρως και πλαγίως – διά της διολισθήσεως – ο Γ. Καλαμπόκας.

Ανακοινώσεις βγαίνουν στην Αχαΐα η μία μετά την άλλη. Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Εντός της ΝΔ σκοτώνονται!!!

Ιδιαίτερη σημασία, πολιτική και συμβολική, έχει αυτή της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, μέλος ηρωικό της οποίας υπήρξε ο ήρωας Νίκος Τεμπονέρας, η οποία απευθύνεται πρωτίστως προς τους 2500 καθηγητές που εκπροσωπεί, και κατ’ επέκταση στο κόσμο της εκπαίδευσης και κοινωνίας:

«…Συνάδελφοι, Μέσα στη συγκυρία κοινωνικού-πολιτικού εκφασισμού που ζούμε και λίγες μέρες μετά την εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Νίκο Τεμπονέρα, με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο στα δημοκρατικά αισθήματα και στις ευαισθησίες των πολιτών της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν. Δ. Ν. Παπαδημάτος, όπως καταγράφεται από τα τοπικά ΜΜΕ, απέδωσε δημόσια αναγνώριση και ιδιαίτερο έπαινο τιμής στο Γ. Καλαμπόκα στην εκδήλωση για την κοπή της πίττας των Τ.Ο. της ΟΝΝΕΔ Πάτρας…

……. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας και το Νομ/κό Συμβούλιο Αχαΐας να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για την άμεση μετονομασία του σχολικού συγκροτήματος του 3ου και 7ου Γυμν. Πατρών σε «Συγκρότημα Νίκου Τεμπονέρα» – Τόπος θυσίας του Ν. Τεμπονέρα – και της οδού Βύρωνος, η οποία διέρχεται έμπροσθεν του συγκροτήματος σε «οδό Νίκου Τεμπονέρα».

Καλούμε επί πλέον τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς να καταδικάσουν τις παραπάνω στάσεις και συμπεριφορές.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ:

http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=1115

 

ένα ενδιαφέρον άρθρο από το κυριακάτικο σχολείο μεταναστών και ένα δείγμα από τις δημόσιες δηλώσεις που δείχνουν τις σχέσεις ΝΔ-ΟΝΝΕΔ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ  με χ.α

Άλλωστε εκείνη την εποχή οι τωρινοί δημοκράτες της ΝΔ(εδώ γελάμε) δημόσια και ιδιωτικά δίνανε εντολές για φασιστικές επιθέσεις ή οι νεότεροι συμετείχαν......

 

Ζει ζει ο Τεμπονέρας ζει…

10 ΓΕΝΑΡΗ 1991... ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...

ΓΕΝΑΡΗΣ 1991

9-1 * Δολοφονείται ο καθηγητής Ν. Τεμπονέρας σε σχολείο της Πάτρας κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψής του, από φασιστικές συμμορίες της ΟΝΝΕΔ. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται διαδήλωση από 15.000 ανθρώπους προς την Νομαρχία Πατρών. Για πολλές ώρες η πόλη βρίσκεται έξω από τον έλεγχο του κράτους. Οι διαδηλωτές επιτίθενται με πέτρες ξύλα και μολότοφ στις δυνάμεις καταστολής, σε αστυνομικό τμήμα και σε τράπεζες. Πυρπολούνται ακόμα ένα περιπολικό, μια κλούβα και καταστρέφεται το αυτοκίνητο του Νομάρχη. Οι οδομαχίες επεκτείνονται και διαρκούν επτά ώρες. Σημειώνονται τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές και συλλαμβάνονται επτά άτομα.

Στην Αθήνα, πραγματοποιείται πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή χωρίς να εκδηλωθεί μ’ ουσιαστικό τρόπο η οργή του κόσμου παρ’ όλο που διαφαίνονται διαθέσεις για κάτι τέτοιο.

10-1 * Πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή από την οποία καλύπτεται ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. (Έχει προηγηθεί η παραίτηση Κοντογιαννόπουλου και η αντικατάσταση του από τον Σουφλιά, ο οποίος ζητά «διάλογο» από μηδενική βάση). Το πολύμορφο πλήθος με συγκρουσιακή και επιθετική διάθεση περνά από τη Βουλή δίνοντας με τα συνθήματα και τις κροτίδες το έναυσμα. Ακούγεται το σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», και ρίχνεται μια βόμβα μολότοφ (σπάζεται κάμερα στο Σύνταγμα του Tele City, ξυλοκοπείται δημοσιογράφος) στο προαύλιο. Λίγο αργότερα πυρπολείται στην Πανεπιστημίου θωρακισμένο φορτηγάκι της GROUP-4. Και ενώ η Ομόνοια, η Πανεπιστημίου, τα Χαυτεία, η Πατησίων, η Γ~ Σεπτεμβρίου είναι κατάμεστες από κόσμο πραγματοποιείται επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι συγκρούσεις γενικεύονται. Στήνονται οδοφράγματα και ανάβονται φωτιές κατά μήκος της Πανεπιστημίου στην Ομόνοια, την Αθηνάς, την Πειραιώς, την Γ~ Σεπτεμβρίου και στους γύρω δρόμους. Από τις δυνάμεις καταστολής ρίχνονται δακρυγόνα σ’ ανυπολόγιστη ποσότητα. Γύρω στις 4 το απόγευμα καταστρέφονται τα γραφεία της Ν.Δ. (της συνδικαλιστικής παράταξης). Αργότερα γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, Πυροσβεστική και ελικόπτερο για να «καθαριστεί» η Πατησίων και η Ομόνοια. Το αποτέλεσμα είναι να διαχυθούν ακόμα περισσότερο οι εξεγερμένοι: καλύπτεται από οδοφράγματα και φωτιές η περιοχή από την Αθηνάς μέχρι το Μοναστηράκι και από την Πειραιώς μέχρι τη Γεωπονική.

Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής καίγεται από δακρυγόνα το κατάστημα Κ. Μαρούσης στην Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους και δολοφονούνται μ’ αυτόν τον τρόπο 4 άτομα που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Πρέπει να τονισθεί ότι ενώ πραγματοποιούνται σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας άγριες οδομαχίες οι συντονιστικάριοι καλούσαν το κόσμο σε συγκέντρωση στα Προπύλαια!!! Οι επιθέσεις των ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και οι αντεπιθέσεις των διαδηλωτών συνεχίζονται μέχρι τις 3.30 το πρωί. Στο Ζάππειο καίγονται δύο κλούβες των ΜΑΤ.

11-1 * Από το πρωί γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες από συνεργεία του δήμου για να σβηστούν τα ίχνη των συγκρούσεων χιλιάδων κόσμου με τις δυνάμεις του κράτους. Πραγματοποιείται νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Γύρω στις επτά το απόγευμα και ενώ η πορεία βρίσκεται στη λήξη της πραγματοποιείται επίθεση στις δυνάμεις καταστολής από τις οποίες επιτηρούνται τα γραφεία της Ν.Δ. στη Χαλκοκονδύλη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κυνηγιούνται κυριολεκτικά από τους διαδηλωτές και πυρπολούνται τα γραφεία της Ν.Δ.. Οι συγκρούσεις γενικεύονται. Από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ κλείνεται ο δρόμος έξω από το πανεπιστήμιο. Το ίδιο γίνεται και από φοιτητές της Γεωπονικής στην Ιερά Οδό. Στη διάρκεια των συγκρούσεων (που διαρκούν μέχρι τις επτά το πρωί) καταστρέφονται τράπεζες, πραγματοποιείται εισβολή και εμπρησμός στο υπουργείο Εμπορίου, προκαλούνται καταστροφές σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, στήνονται οδοφράγματα και πραγματοποιούνται επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις καταστολής.

Τα ξημερώματα κλείνονται οι δρόμοι της Πατησίων και της Στουρνάρη με οδοφράγματα από δύο λεωφορεία της ΕΑΣ, ενώ σ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων από τις δυνάμεις καταστολής συλλαμβάνονται διάφορα άτομα. Τραυματίζονται αρκετοί διαδηλωτές, αλλά και αρκετοί μπάτσοι.

http://krauges.radio98fm.org/?cat=86

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ykly9rkxkTo#t=3s

 

έχουν γραφτεί πολλά για την υπόθεση της δολοφονίας Τεμπονέρα-Κένταυρους-ΟΝΝΕΔ-χ.α στο μέσο. Δημοσιευτήκαν κι εδώ απλώς αξίζει ως τιμή στον νεκρό αγωνιστή και για τις σχέσεις χρηματοδότησης και δράσεων φασιστικών ομάδων της ΟΝΝΕΔ με την χ.α.Βέβαια όσοι δεν έχουν ασχοληθεί αρκετά έως πολύ με αυτές τις σχέσεις, υποθέσεις επικεντρώνουν στα 2,3 ονόματα π.χ Καλαμπόκας,Μαραγκός,Σπίνος-(μια βούζα που έβαλε υποψηφιότητα με την χ.α,ενώ ο Καλαμπόκας εκθείαζε το έργο της πίνοντας τσίπουρα στον Βόλο....αποφυλακισμένος και τιμημένος και επίσημα από την ΝΔ όπως βλέπουμε παραπάνω) κτλ και σε κάποια επιφανή στελέχη της ΝΔ.Δυστυχώς η αλήθεια είναι άλλη.Υπήρχε και υπάρχει αυτή η φασιστική γκρούπα όχι πια ως οργάνωση της ΟΝΝΕΔ ,αλλά η νοοτροπία της,στην κυριλούμπα της πόλης έχοντας πιάσει καίρια πόστα π.χ πυρήνες στους μπάτσους μαγαζιά μαφιόζων,μπράβων,ρουφιάνων,δουλεμπόρων και όχι μόνοπ.χ στις περιοχές που ο μικροαστικός ρατσισμός βασιλεύει και βέβαια γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις όπως έχω πει σε προηγούμενο σχόλιο  πολλοί νεότεροι  ποτισμένοι από το μίσος των παλιότερων(και βέβαια παλιοί που είχαν αναπτύξει σχέσεις με την νεοναζιστική οργάνωση από νωρίς) εντάχθηκαν στην χ.α.

 

από @ntifa 29/09/2012 11:08 πμ.


από έναν γνώστη(λόγω ότι έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές φασιστικές διεργασίες) και γνωστό ακροδεξιό απόβρασμα που τελικά το κόλπο του δεν πέτυχε βλέποντας τις τελευταίες εκλογές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα κόμματα πολέμησαν το παρκράτος της νεοναζιστικής οργάνωσης.Το ενέθρεψαν κι αυτά με το παραπάνω.Θα τα δούμε αυτά όμως αργότερα,τώρα οι δημοσιεύσεις που γίνονται είναι για τις σχέσεις χ.α- ΝΔ.

Η χ.α δεν είναι ένα ροζ ξενοδοχείο.Η επιχειρηματική ελίτ και η πολιτική έκανε μεγάλη συνισφορά στο φασιστικό παρακράτος φοβούμενη την παράδοση των αγώνων(από τον εμφύλιο,Πολυτεχνείο,μεταπολίτευση...) της επαναστατικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου στην Ελλάδα.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=E234dbg-62w#t=33s

 

από καλαματιανος 02/10/2012 5:14 πμ.


Αυτο που λεει ο συντροφος για τον Σαμαρα ισχυει 100%. Ο Σαμαρας (οσο και αν φαινεται περιεργο σε καποιους) ηταν μελος των κενταυρων στην καλαματα. Δεν ειναι μυστικο, το ξερει ολη η πολη. Οι κενταυροι ηταν ακριβως αυτο που λεει ο συντροφος παραπανω, και σιγουρα υπαρχει συνδεση με την χρυση αυγη την περιοδο εκεινη. Απο οτι φαινεται οι σκληροπυρηνικοι των κενταυρων που θελησαν να συνεχισουν την παρακρατικη τους δραση οταν η οννεδ αλλαξε προσωπειο και εγινε κυριλε, μπηκαν στην χρυση αυγη. Για αυτο ο Αντωνακης εχει τετοιο μενος εναντια στα "παραβατικα στοιχεια". Του εχει μεινει απο παλια να επιβαλει την ταξη....

από γιατί άραγε 02/10/2012 12:25 μμ.


το χει βουλώσει ο τσεκουρίδης; που έχει κρύψει τις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες του; ποιος έφερνε στην Ελλάδα μαζί με το χοντρολιάκο το χρήμα της gladio στην Ελλάδα;

από @ntifa 02/10/2012 5:16 μμ.


αλλαγή φρουράς μετα την δολοφονία Παϊζη(μαφιόζου πρωτοκλασάτου της Πάτρας) από τους μπάτσους για τα προσχήματα.Βέβαια τα πρωτοκλασάτα ονόματα μαφιόζων που μπήκαν φυλακή δεν σημαίνει ούτε είναι αποδεδειγμένο ότι σχετίζονταν καθαρά με φασιστικές ομάδες,αρκετούς το μόνο που τους ένοιζε  ήταν το χρήμα.  Βέβαια ότι κυκλοφορούσε,κυκλοφορεί με μαλλιά ή σκισμένο παντελόνι,μόνο γι αυτό!!!,αφήστε το ιδεολογικό υπόβαθρο πολλές φορές κατέληγε στο νοσοκομείο.Είναι σίγουρο όμως ότι αρκετοί κι από το παρελθόν σχετίζονταν με αυτές τις σπείρες που μπορεί να μην φορούσαν μπλούζα χ.α αλλά η πρακτική τους ήταν καθαρά φασιστική και πολλοί είχαν παρελθόν στους Κένταυρους.Ναρκωτικά,μπραβιλίκια σε μαγαζιά,εξαναγκαστική εκπόρνευση γυναικών......

 Πολύ επικύνδινες ρατσιστικές συμμορίες στο Ζαβλάνι,στην πλαλεία Ελευθερείας που το εμπόριο ναρκωτικών ήταν εθνικό σπορ κτλ κτλ......

 

 Όσο για τον Σαμαρά που επισήμανε ότι δημοκρατία είναι τόσο δυνατή και δεν χρειάζεται να βγει η χ.α εκτός νόμου αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μετανάστευση και βέβαια είναι γνωστό ότι ήταν τραμπούκος φασίστας των Κενταύρων.Μην ξεχνάμε κι αυτό

https://athens.indymedia.org/comment.php3?lang=%20el&top_id=1351817

 

 

από @ntifa 02/10/2012 10:56 μμ.


σημαντικό για τις φασιστικές ομάδες της Πάτρας,τις σχέσεις τους με την Μαφία,μπάτσουςκτλ Αμόκ τους έπιανε μολίς βλέπανε Κούρδο,ήτανε τότε που οι περισσότεροι μετανάστες ήταν Κούρδοι.........

ΥΓ βάλτο αν μπορείς στο σχόλιο

 

Είχε γίνει προσπάθεια επανασύστασης της φασιστικής γκρούπας των Κενταύρων.Κάτι αδιάψευτο.Είναι δύσκολο βέβαια να μιλήσουν ανοιχτά αυτοί οι ανθρώποι όπως έκανε ο Κουσουμβρής για την χ.α.Αλλά δεν χρειάζεται ,οι παρατρεχάμενοι τους τα διαλαλούσαν.

 

Αργότερα θα δούμε για το Πασόκ και την τακτική του.Το Πασόκ θέλοντας να δημιουργήσει διάσπαση στην ΝΔ δηλαδή να φύγει το ακροδεξιό κομμάτι προς άλλες συμμορίες π.χ την γνωστή χ.α και βέβαια το ΛΑΟΣ έκανε διάφορα κόλπα.Πολλοί νομίζαν ότι η χρηματοδότηση της χ.α είναι μόνο μια λίστα της ΚΥΠ που περιλαμβάνει τον Μιχαλολιάκο,Πλεύρη και ροζ ξενοδοχεία.Τώρα θα δούμε στην πορεία οτί εκτός από την αποκρουστική άρρωστη ιδεολογία του νεοναζισμού κρύβεται ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι συμφερόντων με μπόλικο χρήμα.Το ακροδεξιό παρακράτος στην Ελλάδα έχει ιστορία γιατί πάντα έπρεπε να υπάρχει ως αντίβαρο στους παραδοσιακούς αγώνες της επαναστατικής Αριστεράς και του Α/α χώρου.

από ΄@ntifa 02/10/2012 11:08 μμ.


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=1267961 στο μην ξεχνάμε κι αυτό για τον <δημοκράτη> Σαμαρά..........

από :-) 02/10/2012 11:15 μμ.


Στο κατατοπιστικότατο άρθρο για κένταυρους και rangers στο σημείο που περιγράφεται το "ντου" των Οννεδιτών φασιστών στην κατάληψη σχολείου στις Σέρρες η απορία σου για το ότι φώναζαν μαζί με το "κουμμούνια - σαπούνια" και  κάτι για ΠΑΟ (!) προφανώς και δεν αναφέρονταν στην ποδοσφαιρική ομάδα αλλά στην γνωστή και μη εξαιρεταία ΠΑΟ - Τάγμα Ασφαλείας της Κατοχής που δρούσε στη Β. Ελλάδα


Η φορολογική φωλίτσα του νεοναζιστικού ζεύγους Μιχαλολιάκου
από @ 22:09, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός \ Οικονομία

.

 


Είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε οικονομικό όφελος και στην Εφορία εμφανίζονται ως «βιοπαλαιστές».
Είναι βασικοί «αιμοδότες» επιχείρησης ΑΕ, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, ενώ προσφέρουν «αμισθί» τις υπηρεσίες τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το «ελληνικό δαιμόνιό τους» περιπλέκεται -με το αζημίωτο- με Βορειοηπειρώτες που διαθέτουν εξελληνισμένα ονόματα και οι οποίοι καταβάλλουν διά της τεθλασμένης παχυλά ενοίκια για το ξενοδοχείο - καταφύγιο... φιλήδονων ζευγαριών «New Dream» στην πλατεία Αττικής.

Αυτά και άλλα «θαυματουργά» συνθέτουν το οικονομικό προφίλ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, που έχουν ταχθεί στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον να «καθαρίσουν την ελληνική φυλή από ξένα μιάσματα» και να οδηγήσουν τον λαό σε μια νέα... εθνική παλιγγενεσία.
Η κοινή φορολογική τους δήλωση δείχνει ότι πέρυσι «τα έβγαζαν πέρα» με 1.652 ευρώ τον μήνα, καθώς η μεν κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, ο δε κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από έκδοση εντύπων ύψους 23.000 ευρώ, από το οποίο αν αφαιρεθεί ο αναλογούν φόρος «έμειναν στην τσέπη του» 19.827 ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ήταν 1.652 ευρώ.
Την ίδια ώρα η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου ως φυσικό πρόσωπο εμφάνισε στο έντυπο «Ε1» ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 33.700 ευρώ από δωρεάν παραχώρηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων το κτίριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο «New Dream» και δύο καταστήματα.
«Δωρεάν παραχώρηση»
Επισημαίνεται ότι το «τεκμαρτό εισόδημα» από ακίνητα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά κατά δήλωση του ιδιοκτήτη «δωρεάν παραχώρηση» υπολογίζεται με συντελεστή τουλάχιστον 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας των παραχωρούμενων ακινήτων. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων (κατά κανόνα είναι σαφώς χαμηλότερη από την αγοραία αξία) που έχει παραχωρήσει δωρεάν η κ. Ζαρούλια ανέρχεται σε 960.000 ευρώ. Και τα παράδοξα συνεχίζονται...
Η Ελένη Ζαρούλια, ιδιοκτήτρια του ακινήτου που στεγάζεται το ξενοδοχείο «New Dream», η οποία στη φετινή φορολογική δήλωση δεν δήλωσε ούτε ένα ευρώ από μισθώματα, έχει παραχωρήσει το κτίριο στην εταιρεία «Λυδία ΑΕ - Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων», που φέρεται να το ενοικιάζει και να εισπράττει τα μισθώματα από την εταιρεία «Π.Β. ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ», διαχειρίστρια του «New Dream». Την ίδια ώρα η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος εμφανίζονται ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ. Και μάλιστα η κ. Ζαρούλια υπογράφει φαρδιά πλατιά τους ισολογισμούς ως αντιπρόεδρος της «Λυδία ΑΕ» και ο αδερφός της Αθανάσιος Ζαρούλιας με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
Η εταιρεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμφανίζει καθαρά κέρδη μεταξύ 83.000 και 130.000 ευρώ (το 2011 εμφάνισε κέρδη 130.000 ευρώ), από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος διανέμει ως μέρισμα στους μετόχους οι οποίοι δεν φαίνονται, καλυπτόμενοι πίσω από τις μη ονομαστικές μετοχές της ΑΕ.
Με βάση τα παραπάνω υπάρχουν τουλάχιστον δύο «γκρίζες ζώνες»:
Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι ενώ η κ. Ζαρούλια είναι ο βασικός αιμοδότης της ΑΕ με τη «εισφορά» του ακινήτου ξενοδοχείου στην επιχείρηση εμφανίζεται απέναντι στην εφορία να μην έχει μερίδιο από τα κέρδη και παράλληλα να μην αμείβεται για τις υπηρεσίες της ως αντιπρόεδρος. Αμισθος ως μέλος του ΔΣ παρουσιάζεται και ο σύζυγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Το δεύτερο γκρίζο σημείο αφορά το γεγονός ότι κ. Ζαρούλια έχει παραχωρήσει ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο ακίνητο στην ΑΕ αφιλοκερδώς και μάλιστα της έχει «χαρίσει» τα διόλου ευκαταφρόνητα ενοίκια που καταβάλλει η «ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ», ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το ακίνητο η ίδια ως φυσικό πρόσωπο.
Βέβαια φως στην παράδοξη αυτή επιλογή ρίχνουν τα παρακάτω:

 


1. Το να συμμετέχει κάποιος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μια Α.Ε. έχει φορολογικά και άλλα πλεονεκτήματα που δεν τα έχει ως φυσικό πρόσωπο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ανωνυμία λόγω των μη ονομαστικών μετοχών, η χαμηλή φορολογία στα εισοδήματα, καθώς τα κέρδη φορολογούνται στο όνομα της ΑΕ, η δυνατότητα περισσότερων εκπιπτόμενων αποσβέσεων και δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα, η απαλλαγή υπό προϋποθέσεις από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων κ.ά.
Στους ισολογισμούς της «Λυδία ΑΕ» δεν φαίνονται ούτε αν και πόσα χρήματα καταβλήθηκαν για αμοιβές μελών του ΔΣ, ούτε ποιοι και πόσα εισέπραξαν ως μέρισμα, ενώ η κ. Ζαρούλια δεν εμφανίζει στην εφορία εισόδημα από αμοιβές για συμμετοχή σε ΔΣ ή μερίσματα.
2. Μία από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους για να σβήσει κάποιος τα ίχνη του από την εφορία και να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρου για εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων είναι να εμφανίσει στη δήλωσή του ότι τα ακίνητα έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρο για ενοίκια που εισπράττει κάτω από τραπέζι και απλώς η εφορία τού υπολογίζει ένα μίνιμουμ «τεκμαρτό» εισόδημα από τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτων που είναι χαμηλό και «συμφέρει». Το εισόδημα αυτό προσδιορίζεται με συντελεστές 3,5% έως 5% επί της αντικειμενικής τιμής του ακινήτου που παραχωρήθηκε.
Ετσι η Ελένη Ζαρούλια δήλωσε για το 2011 από δωρεάν παραχώρηση του ξενοδοχείου και δύο καταστημάτων «τεκμαρτό εισόδημα» ύψους 33.700 ευρώ και φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα φυσικών προσώπων και με κλιμακωτούς συντελεστές από 10% μέχρι 35% το ανώτερο - το 35% αφορά ένα μικρό τμήμα του εισοδήματος της τάξης των 7.000 ευρώ.
Αν εισέπραττε ως φυσικό πρόσωπο το ποσό που δήλωσε πέρυσι η «Π.Β. ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ» ότι κατέβαλλε για ενοίκιο του ξενοδοχείου «New Dream», δηλαδή 104.000 ευρώ, τότε μόνο για το εισόδημα από το ενοίκιο θα φορολογούνταν με συντελεστή μέχρι και 45%. Ετσι με το τεκμαρτό εισόδημα ο αναλογούν φόρος ανέρχεται σε 6.370 ευρώ, ενώ ο φόρος για το εισόδημα από το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 34.220 ευρώ, δηλαδή πάνω από 400% υψηλότερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δήλωσε για τη περσινή χρήση καθαρά κέρδη 130.000 ευρώ που αν πιστέψουμε τη φορολογική δήλωση της «Π.Β. ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ», σχεδόν ολόκληρο το ποσό προήλθε από το μίσθωμα που κατέβαλλε η ΕΠΕ για το ξενοδοχείο «New Dream».
Κρυφτούλι με τον νόμο
Σκιές στις φορολογικές δηλώσεις και εξελλη-νισμένοι εταίροι
Γκρίζες ζώνες υπάρχουν και στις φορολογικές δηλώσεις του ενοικιαστή του κτιρίου του Ξενοδοχείου. Η εταιρεία New Dream - Π.Β. ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ στη φορολογική δήλωση του 2011 εμφάνισε τζίρο ύψους 448.000 ευρώ και κατέβαλε στη Λυδία AE ποσό 104.000 για ενοίκιο και άλλα 12.000 ευρώ στην Ελένη Ζαρούλια. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία ενέγραψε υπέρογκες δαπάνες και έξοδα με αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο της εισόδημα να προσγειωθεί στα 12.000 ευρώ! Λογιστικές ακρότητες... Επισημαίνεται ότι οι εταίροι της ΕΠΕ είναι ο Πέτρος (PETRO) Τσιάντος (CANDO) γεννημένος στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας στις 17/11/1971 και ο Βαγγέλης (VANGJEL) Τσιάντος (CANDO) γεννημένος στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας στις 12/12/1977. Από τα στοιχεία της ταυτότητάς τους είναι εμφανές ότι τα ονόματά τους είναι εξελληνισμένα. Οι αδελφοί Τσιάντος έχουν και άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με το ΦΕΚ στις 3 Νοεμβρίου 2011 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο το καταστατικό της σύστασης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΝΟΒΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ με τον διακριτικό τίτλο NOVITA ΕΠΕ. Στην εταιρεία συμμετέχουν ως εταίροι οι Πέτρος και Βαγγέλης Τσιάντος.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Μια νύχτα στο «New Dream»
Πήγαμε, είδαμε και... απόδειξη δεν πήραμε
Τετάρτη βράδυ και λίγο μετά τις 21.00 επισκεφθήκαμε το «New Dream», στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Σεπολίων, στην πλατεία Αττικής. Μιλήσαμε με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, εξερευνήσαμε εξονυχιστικά τα τριτοκοσμικά δωμάτιά τους και αποχωρήσαμε λίγες ώρες μετά, μη λαμβάνοντας την προβλεπόμενη απόδειξη που όφειλε να μας δώσει ο ρεσεψιονίστ, ενώ είχαμε καταβάλει το ποσό των 25 ευρώ. Ακολουθώντας τη φωτεινή ένδειξη για τη «μυστική» είσοδο του μοτέλ από την οδό Σεπολίων και αφού περάσαμε ένα μπαρ που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, εισήλθαμε στο αίθριό του.
Κατευθυνθήκαμε προς τη ρεσεψιόν και αφού διασχίσαμε αλλεπάλληλες σκάλες, φτάσαμε στο χολ της κυρίας εισόδου, όπου ο ευγενής υπάλληλος πίσω από το γκισέ μάς καλησπέρισε με ελαφρώς ξενική προφορά. Δίχως να χάσει ούτε λεπτό, ζητώντας ταυτότητες και άλλα τέτοια, μας παρέδωσε τάχιστα το κλειδί ενός δωματίου που βρισκόταν στον πρώτο όροφο. Στον διάδρομο παρατηρήσαμε το κτίριο καλύτερα, του οποίου η παλαιότητα ήταν εμφανής, παρά τις επισκευαστικές προσπάθειες.
Η διακόσμηση στο δωμάτιο κακόγουστη, με το μπορντό χρώμα να κυριαρχεί στους τοίχους και στις κουρτίνες. Η πολυκαιρισμένη ροζ μοκέτα που κοσμούσε το πάτωμα ήταν σημαδεμένη από τσιγάρα και λεκέδες. Πάνω από το διπλό κρεβάτι, ένα κάδρο με δύο γυμνούς έγχρωμους αθλητές σε στάση γυμναστικού συμπλέγματος, φωτισμένο με σποτ συμπλήρωνε την παρακμιακή ατμόσφαιρα.
Η αλλοδαπή καθαρίστρια
Στις μαξιλαροθήκες ήταν κεντημένο το όνομα του μοτέλ: Νew Dream. Λίγο αργότερα, για να μην κινήσουμε υποψίες, αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε την ποιότητα του σέρβις. Καλέσαμε τη ρεσεψιόν και παραγγείλαμε ποτά. Δέκα λεπτά αργότερα μια μικροκαμωμένη αλλοδαπή καθαρίστρια μας σέρβιρε μιλώντας σπαστά Ελληνικά. Φεύγοντας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα αφενός ότι οι μετανάστες είναι... ανεκτοί στην Ελλάδα μόνο όταν εργάζονται σε επιχείρηση που σχετίζεται με την οικογένεια Μιχαλολιάκου και αφετέρου ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν προστατεύει μόνο τους υπερήλικες του Αγίου Παντελεήμονος αλλά και το όργιο φοροδιαφυγής που συντελείται στο ξενοδοχείο «New Dream».

 


Θ. ΒΓΕΝΗΣ

ΕΘΝΟΣ

 

από ΚΑΠΟΙΟΣ 16/05/2013 9:03 μμ.


Στο Σύνταγμα κατά την προσπάθεια της χρυσής αυγής να μοιράσει τρόφιμα φάνηκε ένα φορτηγό της εταιρίας ΛΑΚΡΕ ΑΕ. Αυτή η εταιρία ανήκει στην οικογένεια Λαουτάρη που έχει ανάμειξη σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής :

 Σούπερ Μαρκετ Ατλαντικ

Σούπερ Μάρκετ στην Εύβοια, 

 Μεσάζοντας στα οπωροκηπευτικά ΔΙΑΝΕΛ ΦΡΕΣΚΑ ΑΕ  με χονδιρική πώληση στα νησιά και στην Εύβοια

 ΓΑΛΗΝΟΣ Ανταλλακτήρια Συναλλάγματος

  Στο χρηματιστήριο με την ΑΝΟΔΟΣ ΑΕ

  Στη βιομηχανία με την ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ

ΓΑΛΗΝΟΣ - ΜΩΡΟΣ ΑΕ (σούπερ μάρκετ στην Άνδρο)

ΓΑΛΗΝΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΑΕ (σούπερ μάρκετ στην Νάξο)

ΓΑΛΗΝΟΣ ΜΠΑΛΗΣ ΑΡ (παλμός) σούπερ μάρκετ

Είναι μια καλή αρχή για ψάξιμο.


et.diavgeia.gov.gr

Έχει αναζήτηση στα δεξιά
 


Η Mondial συντηρεί νεοναζί σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αρχεία:


GUARDIAN: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από Έλληνες εφοπλιστές

 

 

 O Guardian υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέδιο να προσελκύσει τα 7 εκατομμύρια των ελλήνων του εξωτερικού.
Αφήνει υπονοούμενα για την χρηματοδότησή τους και αναφέρει ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να γίνει το κυρίαρχο κόμμα στο εξωτερικό.
Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο: «Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή της Ελλάδας φιλοδοξεί να επεκταθεί παγκοσμίως».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εγχώρια επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στρέφει τις πολιτικές της φιλοδοξίες σε επέκταση «όπου υπάρχουν Έλληνες».

Η Χρυσή Αυγή «θέλει να δημιουργήσει κύτταρα σε κάθε γωνιά του κόσμου» γράφει χαρακτηριστικά συνδέοντας τη δράση της με βρετανούς νεοναζί κατά την περίοδο ίδρυσής της στην δεκαετία του 80.

Τότε, όπως γράφει o Guardian άρχισε να ανοίγει γραφεία στη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η νέα διεθνής ώθηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχεται ως αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή άνοδο των ποσοστών της και τη φέρνουν στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή τον περασμένο χρόνο με 18 βουλευτές, οι υπερεθνικιστές δείχνουν να συγκεντρώνουν τώρα το 11,5%, γράφει το ρεπορτάζ της Guardian αναφερόμενο στην έντονη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από πλούσιους εφοπλιστές, που κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την Ελλάδα ακολούθησε η Γερμανία και σχεδιάζεται η επέκταση με δεκάδες γραφεία στην Αυστραλία, όπως γράφει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, ότι το Κόμμα του αποφάσισε να δημιουργήσει «κύτταρα όπου υπάρχουν Έλληνες, επειδή ο λαός κατάλαβε ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια».

«Στους άμεσους στόχους μας είναι η δημιουργία γραφείου και τοπικής οργάνωσης στη Μελβούρνη και πολύ σύντομα βουλευτές μας θα επισκεφτούν την Αυστραλία» είχε δηλώσει ο κ. Κασιδιάρης.

Δηλώσεις που ξεσήκωσαν πολλούς έλληνες ομογενείς, όπως σημειώνει ο συντάκτης του ρεπορτάζ της Guardian.

Αντιδράσεις από εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς

«Δεν βλέπουμε τίποτε χρυσό στη Χρυσή Αυγή» λέει ο πατέρας Αλεξ Καρλούτσος, ηγετική φυσιογνωμία της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

«Εθνικισμός, φασισμός και ρατσισμός δεν αποτελούν μέρος της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» τονίζει με έμφαση ο ίδιος.

Ομως η Χρυσή Αυγή σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα και δεν παύει να στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό για ενίσχυση και επέκταση της δράσης της, όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Ψαρράς συγγραφέας της «Μαύρης Βίβλου της Χρυσής Αυγής».

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της στις αρχές του 80 είχε το ένα της μάτι στραμμένο έξω» λέει, ο συγγραφέας.

«Ανάλογες ομάδες στην Ευρώπη έδωσαν στο κόμμα ιδεολογική άλλοτε και οικονομική στήριξη για να τυπώσει βιβλία και περιοδικά. Μετά την χρόνια εισαγωγή ναζισμού, τώρα θέλει να εξάγει ναζισμό» αναφέρει ο κ.Ψαρράς συμπληρώνοντας ότι μέλη της έχουν τακτές συναντήσεις με νεοναζί της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Καθώς οι έλληνες της διασποράς υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που της δίνει η δημοσκοπική άνοδος να επεκταθεί, παγκοσμίως, συνεχίζει το ρεπορτάζ προβλέποντας ότι οι νεοναζί θα ρίξουν το βάρος της επέκτασής τους κυρίως στους Ελληνες των ΗΠΑ που φθάνουν τα τρία εκατομμύρια.

Ηδη, αφίσες και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στην Αστόρια, όπου το κόμμα των ακροδεξιών άνοιξε και λειτουργεί τοπική οργάνωση.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και θα χειροτερέψει» υποστηρίζει ο Ψαρράς.

«Το 2009 ήταν ένας πολιτικός παρίας με 0,29% των ψήφων και σήμερα έχει διεθνείς φιλοδοξίες. Πριν από δέκα χρόνια θα σε έλεγαν τρελό αν πίστευες ότι η Χρυσή Αυγή θα γινόταν η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και τώρα δείτε που βρίσκεται».


από χρυσαυγίτες κι όσα έχουν επακολουθήσει........

Εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και...
από αναδημοσιευτής 13:49, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013
θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός

http://www.sofokleousin.gr/archives/142770.html

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή Εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες

Δημοσιεύθηκε: 25 Σεπτεμβρίου 2013, 08:56 , Τελευταία Ενημέρωση: 25/09/2013, 12:50

Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του. 

Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

--------------------------------------------------------------------------------

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους "χρυσούς χορηγούς" της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει στα χέρια του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρεται να εντόπισε χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

 
Σύμφωνα με το "Βήμα" τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού. Μάλιστα το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.
 
Η ίδια πηγή αναφέρει πως από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

 

 


Νονοί και μπίζνεσμεν στη συμμορία της Χ.Α.

Οι συνακροάσεις της ΕΥΠ στρέφουν τις έρευνες και προς τους ανθρώπους που τροφοδοτούσαν με μαύρο χρήμα την οργάνωση. Πιθανή η άσκηση δίωξης κατά βουλευτών της. Νέα στοιχεία για συμμετοχή αστυνομικών και μπράβων.

 
   

Οι συνακροάσεις της ΕΥΠ στρέφουν τις έρευνες και προς τους ανθρώπους που τροφοδοτούσαν με μαύρο χρήμα την οργάνωση. Πιθανή η άσκηση δίωξης κατά βουλευτών της. Νέα στοιχεία για συμμετοχή αστυνομικών και μπράβων

 

Της Κατερίνας Κατή

 

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γνωστοί επιχειρηματίες (της ημέρας και της νύχτας), στελέχη της αστυνομίας και… αδίστακτοι μπράβοι.

 

Αυτές είναι οι ιδιότητες των πρώτων υπόπτων για εμπλοκή στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, οι οποίες εμπίπτουν σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, όπως είναι το ρατσιστικό έγκλημα που διαπράττεται υπό τον «πολιτικό μανδύα» του ναζιστικού μορφώματος, αλλά και οι εκβιάσεις, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές και πλήθος άλλων «ανδραγαθημάτων».

 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της μεγάλης έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που είναι και πολλά και συντριπτικά και από τα οποία χαρτογραφείται πλέον η δράση της Χρυσής Αυγής, προκύπτουν ενδείξεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με δομή και διαρκή δράση πολλών προσώπων που δεν προέρχονται μόνο από τον σκληρό κομματικό πυρήνα.

 

Εργαλεία-κλειδιά στην κατεπείγουσα -λόγω του αντικειμένου της- έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός στάθηκαν τα ευρήματα από το «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» (οι φερόμενες ως νόμιμες συνακροάσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας) που έχει καταγράψει ύποπτες συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και βουλευτών της, καθώς και οι άκρως αποκαλυπτικές καταθέσεις των δύο πρώην χρυσαυγιτών που μπήκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μίλησαν για τη δράση της οργάνωσης συνδέοντας πρόσωπα με πράξεις.

 

Σημαντικές υπήρξαν οι καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, όπως θυμάτων επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής που όχι μόνο αναγνώρισαν δράστες αλλά και συνέθεσαν το παζλ μιας εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει ο νόμος.

 

Ανοιξαν τηλέφωνα βουλευτών

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βουρλιώτης, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, προχώρησε και σε άλλες στοχευμένες προανακριτικές ενέργειες, όπως είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής σε αξιόποινες πράξεις, καθώς για κάτι τέτοιο (όπως και για τις άρσεις τραπεζικών απορρήτων) δεν απαιτείται η άρση ασυλίας των υπό διερεύνηση βουλευτών.

 

Οπως μάλιστα έχει ξεκαθαριστεί από σχετική εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, σημερινού συντονιστή των αρχών κατά της διαφθοράς, αν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης στοιχειοθετηθεί και θεωρηθεί αυτόφωρο, τότε αυτό σημαίνει σύλληψη και των τυχόν διωκόμενων βουλευτών.

 

Σύμφωνα βέβαια με τη νομική εκτίμηση ανώτατων δικαστών, για την άσκηση της ποινικής δίωξης θα πρέπει οι ενδείξεις από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών να «κουμπώσουν» και με άλλα στοιχεία.

 

Και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

 

Οι έρευνες όμως της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν ανέδειξαν εμπλοκή μόνο πατενταρισμένων χρυσαυγιτών. Στο στόχαστρο του ο κ. Βουρλιώτη βρίσκονται ακόμη γνωστοί επιχειρηματίες, αστυνομικοί, αλλά και άνθρωποι της νύχτας, τα ονόματα των οποίων έχουν πέσει στο… τραπέζι όχι μόνο από μάρτυρες αλλά και από τις… συνακροάσεις της ΕΥΠ. Απομένει, βεβαίως, να διερευνηθεί τι είδους εμπλοκή έχουν με τη Χρυσή Αυγή, για να διακριβωθεί αν εντάσσονται ως μέλη στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Πέραν άλλωστε του τρόπου δράσης της Χρυσής Αυγής, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διερευνά πιθανή τέλεση και του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται οι χρηματοδοτήσεις της Χρυσής Αυγής και ενδεχόμενη σχέση της με επιχειρηματίες, εκβιαστές ή και με νονούς της νύχτας. Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, κατηγορούμενος καθίσταται και «όποιος παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες ή υλικά μέσα [π.χ., χρηματοδότηση], με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει εγκληματική οργάνωση για τη διάπραξη των επιδιωκόμενων από αυτήν κακουργημάτων». Γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η άρση τηλεφωνικού αλλά και τραπεζικού απορρήτου και γι’ αυτά τα πρόσωπα, καθώς κάποιες ενδείξεις παραπέμπουν τελικά και στη διάπραξη του κακουργήματος της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

 

Στο κάδρο των εμπλεκομένων δεν έχουν μπει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, εν ενεργεία στρατιωτικοί.

 

Στην παρούσα φάση πάντως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αξιολογεί τα στοιχεία ώστε να είναι σε θέση σε εύλογο χρόνο να περάσει στη «δεύτερη φάση» της έρευνας, η οποία είτε θα αφορά την κλήτευση ως υπόπτων για όσους έχει ενδείξεις, είτε τη σύνταξη εμπεριστατωμένου πορίσματος με το οποίο θα ζητείται η άσκηση των ποινικών διώξεων.

 

Οι καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη της Χ.Α., διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας όχι μόνο γιατί αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο δράσης και τη δομή της, αλλά και από το γεγονός ότι από τις μαρτυρίες τους ανέκυψαν και ανάλογοι μάρτυρες.

 

Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον ακόμη τρία πρώην μέλη της οργάνωσης έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμβάλουν στην έρευνα, ωστόσο φαίνεται να ανησυχούν για την ασφάλειά τους και ζητούν περισσότερες εγγυήσεις για την προστασία τους.

 

Περιμένει εντολή το ΣΔΟΕ

 

Σε αναμονή όμως των δικαστικών εξελίξεων είναι και το ΣΔΟΕ.

 

Οπως σημειώνουν στην «Εφ.Συν.» στελέχη του ΣΔΟΕ, περιμένουν εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα για να κινηθούν προς την κατεύθυνση του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Ο οικονομικός έλεγχος, εάν ζητηθεί, κι εφόσον υπάρξουν διώξεις για εγκληματική οργάνωση, θα αφορά κάθε οικονομική συναλλαγή της οργάνωσης στην οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος καθώς ουδέποτε προέκυψε στοιχείο ανάμιξης σε υπόθεση που ερευνήθηκε από το Σώμα.

 

Ο έλεγχος θα αφορά τις χρηματικές εισροές και τους τρόπους χρηματοδότησης στελεχών της που εμφανίζονται να ηγούνται οργανωμένων ταγμάτων εφόδου και θα γίνει σε βάθος δεκαετίας.

 

Χαρακτηριστικό είναι – όπως μας έλεγαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ- ότι οι στολές που φορούν οι ομάδες αυτές φαίνεται να έχουν αγοραστεί μαζικά και συνεπώς είναι εύκολο να ελεγχθούν τα τιμολόγια όπως και τα όποια παραστατικά προμηθειών έχουν γίνει είτε για πληρωμές μελών είτε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η οργάνωση για διανομές τροφίμων, φαρμάκων κ.λπ.

http://www.efsyn.gr/?p=121570

 

 

από θέλει υπομονή 01/10/2013 5:10 μμ.


Σήμερα διαρρέεται από δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή παραγόντων από τον τραπεζικό τομέα, οι οποίοι έσπρωξαν χρήμα προς το Μιχαλολιάκο.

από @ntifa 02/10/2013 2:28 πμ.


Η «ερωτική φωλίτσα» του ζεύγους Μιχαλολιάκου στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
Posted date: Οκτωβρίου 01, 2013 3:22 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 5

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών έχει τεθεί και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής του ζεύγους Μιχαλολoφύερ, New Dream, στην πλατεία Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ έχει λάβει εντολή ελέγχου των οικονομικών της επιχείρησης των Νίκου Μιχαλολοφύερ και Ελένης Ζαρούλια σε βάθος δεκαετίας.

Οι σχετικές έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης των διωκτικών αρχών για την εξακρίβωση των τρόπων χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Εκτός αυτού τυχόν ευρήματα και οικονομικές ατασθαλίες του αρχηγού θεωρείται από τις Αρχές ότι θα συμβάλλουν στην αποδόμηση του μύθου της Χρυσής Αυγής, ενώ θα προσθέσουν και νέες κατηγορίες στο ήδη βαρύτατο κατηγορητήριο του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε εκδοθεί κατασχετήριο για μέρος του ξενοδοχείου εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση παρουσίαζε σημαντικά κέρδη.

Άξιο απορίας παραμένει ωστόσο για ποιους λόγους οι ίδιες Αρχές δεν προέβησαν στους σχετικούς ελέγχους νωρίτερα και ενώ οι πληροφορίες για το ξενοδοχείο του ζεύγους Μιχαλολιάκου είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο και είχαν απασχολήσει πολλάκις τον καθημερινό Τύπο.

http://www.koutipandoras.gr

από @ntifa 05/10/2013 2:43 μμ.


Εξετάζεται πληροφορία για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής
από @ntifa 22:26, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013
θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός

........

 

Εξετάζεται πληροφορία για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών .

 
   

Με αφορμή την υποβολή σχετικής αναφοράς, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που συνδέονται άμεσα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Οι καταγγελίες προέρχονται από πρώην συνεργάτη καταζητούμενου επιχειρηματία για σειρά κακουργηματικών πράξεων, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ανεύρεση του οπλισμού της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η κ. Κουτζαμάνη φέρεται να ζήτησε ενημέρωση για το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας.

efsyn.gr


  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο 1496022 Εντολή Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση διακίνησης όπλων επιχειρηματία
από @ 0:48, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

το καταζητουμενο συνεταιρακι του εφοπλιστη ρεστη [αυτου που μολις ακουσε την προφυλακιση του ο διοκητης του ατ νικαιας γιοβανιδης εκενυριστηκε...],αναστασιος παλλης με το μουσειο οπλων κ τα οπλα στη χρυση αυγη

 

Εντολή Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση διακίνησης όπλων επιχειρηματία
   
 

 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τη διακίνηση πολεμικών όπλων από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, τα οποία σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Την αναφορά έκανε βρετανός υπήκοος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σε περιοχή της Αττικής κιβώτια με συσκευασμένα όπλα που έχουν σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής και τα οποία ανήκουν στον καταζητούμενο επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σε υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Ο Αν. Πάλλης ήταν επίσης συνεταίρος άλλου προφυλακισμένου επιχειρηματία, ο οποίος παρά το πρόσφατο αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος είναι ακόμη κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Ο εκζητούμενος επιχειρηματίας διατηρούσε μουσείο με όπλα, άρματα μάχης και άλλο πολεμικό υλικό σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Λεπτομέρεια που ξενίζει: τη συγκεκριμένη έκθεση είχαν επισκεφθεί ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες σε εκδηλώσεις που συνήθιζε να διοργανώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου ο Βρετανός που έκανε την καταγγελία και υπέδειξε ότι φυλάσσεται το οπλοστάσιο έγινε πρόσφατα εν κρυπτώ έρευνα από την Αντιτρομοκρατική παρουσία εισαγγελέα αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Παρ' όλα αυτά η εντολή της κυρίας Κουτζαμάνη είναι να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να εντοπιστεί τυχόν διασύνδεσή της με τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής δράσης μελών της Χρυσής Αυγής.
----------------------------------------------------------------------------
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο Πάλλης για τα όπλα με αφορμή το δημοσίευμα του HOT DOC
Posted date: Οκτωβρίου 04, 2013 9:16 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 4

Εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για διερεύνηση των καταγγελιών για διακίνηση πολεμικών όπλων από τον καταζητούμενο επιχειρηματία και εκδότη του Πρώτου Θέματος, Αναστάσιο Πάλλη, υπόθεση που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή το τρέχον τεύχος του HOT DOC με τίτλο «4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Ποιους όπλισαν;»

Το HOT DOC είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην συνεργάτης του Πάλλη, Έντουαρντ Στέισι, είχε καταθέσει σχετικό έγγραφο στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο οποίο κατήγγειλε την ύπαρξη ολόκληρου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Πάλλης, με βάση την καταγγελία, για διακίνηση πολεμικών όπλων.

Ο βρετανός πρώην συνεργάτης του Πάλλη είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπως αποκάλυψε το HOT DOC, ότι ο τελευταίος είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) και πολλά άλλα.

από http://www.koutipandoras.gr

 

από το μεγάλο τσίρκο της ακροδεξιάς 05/10/2013 3:37 μμ.


Διάφοροι δημοσιογράφοι λένε ότι ο Πάλλης συνελήφθη σήμερα.

από Λουίζ Μισέλ 05/10/2013 11:07 μμ.


Σίγουρα το ελληνικό κράτος είτε άμεσα είτε έμμεσα χρηματοδοτεί την παρακρατική Χρυσή Αυγή. Γιατί το λέω: Είναι πασίγνωστο πλέον το καρνέ της ΕΥΠ με την μισθοδοσία του Μιχαλολιάκου. Πρόσφατα μάθαμε και για τον Δ. Κούζηλο προιστάμενο της ΕΥΠ συγγενή του βουλευτή της χ.α. Νίκου Κούζηλου.

Το σημαντικό όμως είναι οτι ο Σαμαράς ξήλωσε τον προηγούμενο υπεύθυνο του συγκεκριμένου πόστου της ΕΥΠ πριν ολοκληρώσει τη θητεία του, για να βάλει με δική του εντολή στη θέση του, τον Κούζηλο. Επίσης ο συγκεκριμένος τύπος κατηγορείται και για την υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών το 2006.

http://www.koutipandoras.gr/43768/%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7.html


Δείτε κι αυτό:

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει μεταμελημένο χρυσαυγίτη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη να μας λέει ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής η χρυσή αυγή μισθοδοτεί από τα ταμεία της 400 άτομα. Σήμερα από το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης μαθαίνουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 700 άτομα που σιτίζονται από την ναζιστική συμμορία, η οποία καταβάλει για τους μισθούς των στελεχών της έξη εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!!!

Είναι ένα τεράστιο ποσό και με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η κρατική επιχορήγηση είναι μόνο 873.000 ευρώ –εκ των οποίων έχουν ξοδευτεί μόνο τα μισά απ’ ότι είπε ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του- παραμένει ένα τεράστιο ερώτημα για το ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, η οποία φαίνεται να διαθέτει μια εντυπωσιακή οικονομική άνεση.

Διαπραγματευόταν με καναλάρχη την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας, πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα των 70 γραφείων που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτού η χρυσή αυγή βοηθούσε οικονομικά της οικογένειες μελών της που είχαν, «λόγω της δράσης τους μπλεξίματα με την δικαιοσύνη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ που αναφέραμε.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν κάποια στιγμή μάθουμε ότι την ναζιστική συμμορία την χρηματοδοτούσαν δεσποτάδες, βιομήχανοι τραπεζίτες και εφοπλιστές. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι αν ισχύει η πληροφορία που δημοσίευσε βδομαδιάτικο έντυπο σύμφωνα με την οποία «ξένη πρεσβεία στην Αθήνα χρηματοδοτεί την Χ.Α».

Από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/10/700-6.html?spref=fb

από @ntifa 07/10/2013 12:45 μμ.


Αν και προκαλεί εντύπωση ότι δεν δόθηκε εντολή αμέσως μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τον ενδελεχή έλεγχο από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες Αρχές όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών της οργάνωσης και των κορυφαίων στελεχών της, το «Εθνος της Κυριακής» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχει υπάρξει άτυπη έρευνα από το ΣΔΟΕ, ενώ η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος με επείγουσα επιστολή στις τράπεζες ζητά να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι καταθέσεις και οι κινήσεις λογαριασμών στο όνομα των βουλευτών και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Ο εντοπισμός της «πηγής» του χρήματος που είχε στη διάθεσή της η Χρυσή Αυγή είναι κεντρικό στοιχείο στην έρευνα που επισήμως τώρα ξεκινά, καθώς υποκρύπτει φυσικά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και βεβαίως το αδίκημα της χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η Χρυσή Αυγή επισήμως έχει εισπράξει από τον κρατικό προϋπολογισμό την πρώτη δόση της επιχορήγησης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που εκταμιεύτηκε την άνοιξη και έφτασε τις 800.000 ευρώ. Ενα ποσό μεγάλο μεν, αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να καλύψει την πολυσχιδή δραστηριότητα της οργάνωσης και τα υψηλά «λειτουργικά» έξοδα που επέφερε η δημιουργία οργανωτικής δομής σε όλη την Ελλάδα.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά, δεν έχει πάρει δάνειο και είναι μάλιστα πλεονασματική, καθώς στον λογαριασμό της υπάρχουν 400.000 ευρώ.

Μάλλον θα πρόκειται περί θαύματος οικονομικής διαχείρισης εάν ο κ. Μιχαλολιάκος κατόρθωσε από το 2010 να αντεπεξέλθει στις δαπάνες δύο εκλογικών αναμετρήσεων με μόλις 400.000 ευρώ όταν η κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπέρασε τις 800.000 ευρώ.

Το μαύρο χρήμα στην οργάνωση κραύγαζε καθώς:

•Εχοντας ανοίξει σχεδόν 70 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, η οργάνωση έχει αναλάβει την κάλυψη των ενοικίων και όλων των λειτουργικών εξόδων τους (κοινόχρηστα, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, επίπλωση και εξοπλισμός), που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

•Η διοργάνωση συσσιτίων, αν και «μόνο για Ελληνες», στοίχιζε κάθε φορά μερικές χιλιάδες ευρώ, που διέθετε γενναιόδωρα η Χρυσή Αυγή.

Το μεγάλο παιχνίδι που προσπάθησε να παίξει η Χρυσή Αυγή ήταν η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για τη μεγαλύτερη διείσδυσή της στην κοινή γνώμη και θα ήταν τελικά και η μεγάλη ασπίδα της για να καλύψει την εγκληματική δραστηριότητά της.

Στη διάθεση της οργάνωσης υπήρχαν άφθονοι πόροι για τον σκοπό αυτό. Από το 2010 σταδιακά η Χρυσή Αυγή ξανοίχθηκε στον εκτός ελέγχου χώρο του Διαδικτύου.

Δεκάδες ιστοσελίδες ξεφύτρωναν, που, χωρίς να φέρουν τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής, επικοινωνούσαν την ιδεολογία της και τις θέσεις της. Οι ιστοσελίδες αυτές είχαν εθνικοπατριωτικό περιεχόμενο ή ήταν εξειδικευμένες για τον Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας, τα όπλα, τις πολεμικές τέχνες, φιλοξενώντας συγχρόνως φόρουμ τα οποία στρέφονταν εναντίον των μεταναστών.

Ο αριθμός των ιστοσελίδων αυτών όλο και μεγάλωνε κατά τη διάρκεια των εκλογών πέρυσι αλλά και έπειτα από αυτές, όταν η Χρυσή Αυγή είχε αποκτήσει τη δυναμική που την έφερε στη Βουλή.

Η χρησιμότητα αυτού του δικτύου, το όποιο δεν έχει ολοκληρωθεί, φάνηκε μετά τη δολοφονία της Αμφιάλης και τον καταιγισμό δημοσιευμάτων και αναρτήσεων που ουσιαστικά επιχειρούσαν να αποσυνδέσουν τη Χρυσή Αυγή από το έγκλημα.

Το πιο μεγάλο «κόλπο» όμως στηνόταν στο τηλεοπτικό πεδίο, καθώς η οργάνωση επεδίωκε να ελέγξει έστω και εμμέσως τηλεοπτικό σταθμό. Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» (29/6) υπήρχαν συνομιλίες του κ. Μιχαλολιάκου με «καβαλάρη» περιθωριακού καναλιού, για να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι υπήρχαν προχωρημένες συνομιλίες και με άλλον μικρό «καναλάρχη», προκειμένου να αποκτήσει καλυμμένο έλεγχο της συχνότητάς του, έναντι αδρής αμοιβής.

Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα έχουν εμφανίσει σε «φιλικά» προς τη Χρυσή Αυγή μίντια δημοσκοπήσεις από νεόκοπες εταιρείες μετρήσεων που δεν είναι μέλη του ΣΕΔΕΑ και οι οποίες εμφάνιζαν εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Στη χρηματοδότηση αυτών των μιντιακών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, που είχαν εξελιχθεί σε ένα διευρυμένο δίκτυο που κάλυπτε το Διαδίκτυο, περιοδικό και εξειδικευμένο Τύπο, περιθωριακά μικρά κανάλια και κάθε λογής έντυπα, κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν εταιρείες επικοινωνίας συνδεδεμένες με offshore εταιρείες με έδρα την Κύπρο.

Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι πίσω από την οικονομική υπόσταση αυτών των εταιρειών βρίσκεται συμπαθών επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά η διασύνδεσή του με τα συγκεκριμένα μίντια δεν μπορεί προς το παρόν να δεθεί από τις Αρχές.

Το μακρύ χέρι σε Πέραμα και παραεμπόριο

Το πολυδαίδαλο δίκτυο της οργάνωσης απλώνεται και στον σκοτεινό χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Η προστασία σε καταστήματα και επιχειρήσεις ήταν η πιο διαδεδομένη δραστηριότητα σε περιοχές επιβαρημένες από τη μικροεγκληματικότητα.

Στο κέντρο της Αθήνας και στις υποβαθμισμένες περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα, του Μεταξουργείου, της Αχαρνών, αρκεί ένα τηλεφώνημα στους τομεάρχες της οργάνωσης για να κινητοποιηθεί ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία σπεύδει και εκδιώκει ενοχλητικές ή απειλητικές παρουσίες κυρίως ξένων μεταναστών.

Το παραεμπόριο και ο έλεγχος ανθρώπων σε πάγκους μικροπωλητών και Λαϊκών Αγορών, -έχει καταγραφεί σε καταθέσεις μαρτύρων- όπως και η παροχή προστασίας σε Πακιστανούς μικροπωλητές έναντι αμοιβής φυσικά για τη διάθεση προϊόντων-μαϊμού, ήταν δραστηριότητες ιδιαίτερα επικερδείς.

Οσο για την «προστασία», αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επωφελής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χρυσή Αυγή αναλάμβανε την οργάνωση απεργοσπαστικών μηχανισμών και είχε επιφορτιστεί με το έργο της εξουδετέρωσης της δύναμης του ΠΑΜΕ στον κλάδο αυτό.

Η είδηση σχετικά με την εθνικότητα της φίλης του Λαγού, η οποία είναι Αλβανίδα, μπορεί να προκάλεσε εντύπωση, αλλά, παρά τις εθνικιστικές κορώνες της οργάνωσης, υπάρχει στενή σχέση και με Αλβανούς κακοποιούς

Στην εδραίωση της σχέσης αυτής συνέβαλαν ακραία βορειοηπειρωτικά στοιχεία, τα οποία διατηρούσαν διαχρονικά σχέσεις με την εξτρεμιστική Δεξιά και παράλληλα προσέφεραν κάλυψη σε Αλβανούς κακοποιούς.

Πλήρωνε 6 εκατ. τον χρόνο στα στελέχη

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι τα άμεσα και έμμεσα μισθωτά στελέχη και μέλη. Η εξασφάλιση πραγματικών ή εικονικών θέσεων εργασίας στις «υπηρεσίες» του κόμματος χρησιμοποιήθηκε για τη στρατολόγηση νέων μελών και την επάνδρωση και των ταγμάτων εφόδου, όπως αποδείχθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση έχει στη δούλεψή της περίπου 700 ανθρώπους, οι όποιοι είτε έχουν άμεση σχέση εργασίας (ως διοικητικό προσωπικό, ασφάλεια γραφείων, λογιστική υποστήριξη των βουλευτών, λειτουργία των γραφείων ανά την Ελλάδα) είτε μισθοδοτούνται εμμέσως με καταβολή μηνιαίου βοηθήματος.

Το κύκλωμα αυτό των «υπαλλήλων» της Χρυσής Αυγής απορροφά ένα σημαντικό ποσό των «εσόδων» της οργάνωσης, που μπορεί να φθάνει τις 500.000 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα με αυτή την κατηγορία «υπαλλήλων» υπάρχουν και οι πιο «χαλαρές» σχέσεις εργασίας, όπου η οργάνωση εξασφαλίζει κάποια μεροκάματα τον μήνα σε πιστούς οπαδούς της, σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μέλη της, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο επιρροής της.

Λειτουργώντας μάλιστα με πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, εγγυάται την οικονομική συνδρομή της οικογένειας μελών της που ενδεχομένως λόγω της δράσης τους έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Η οργάνωση έχει αναλάβει την εξασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ταγμάτων εφόδου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων και όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Αμφιάλης διέθεταν κινητό τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας...

Η διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων, νυχτερινών εκπαιδεύσεων, χειμερινής διαβίωσης και εκπαίδευσης σε όπλα καλύπτονταν οικονομικά από την οργάνωση. Αλλά και οι μετακινήσεις, όπως στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες, γίνονταν με την ευγενική χορηγία και γενναιοδωρία της οργάνωσης. Ολες αυτές οι δραστικότητες προκαλούσαν πρόσθετη οικονομική δαπάνη χιλιάδων ευρώ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ηγεσία της οργάνωσης έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν, καθώς έτσι διευκολύνονταν οι πληρωμές αλλά και η κατοχή μεγάλων ποσών σε μετρητά.

Η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στρέφεται στους ατομικούς λογαριασμούς που διατηρούν σε ελληνικές τράπεζες ηγετικά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς στις αρχικές έρευνες μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την «πρότερη» επαγγελματική πορεία τους (αρκετοί ήταν άνεργοι ή άεργοι) βρέθηκαν στα σπίτια τους, σε μετρητά αλλά και σε βιβλιάρια καταθέσεων.

Η υποχρέωση να δικαιολογήσουν τα ποσά αυτά ίσως οδηγήσει, υπό την απειλή άσκησης διώξεων, στην αποκάλυψη κάποιων εκ των πηγών χρηματοδότησης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερη ευαισθησία για τη... θάλασσα και ειδικότερα για ναυτιλιακά και εφοπλιστικά θέματα έχει επιδείξει η Χρυσή Αυγή στη δεκατετράμηνη κοινοβουλευτική της παρουσία. Οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, αλλά και οι τοποθετήσεις εντός της Ολομέλειας της Βουλής από βουλευτές της νεοναζιστικής μαφιόζικης οργάνωσης για τα... συμφέροντα των εφοπλιστών που θίγονται προκαλούν το ενδιαφέρον γιατί δείχνουν μια... εμμονή της οργάνωσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο «αρμόδιος» για θέματα «θαλάσσης» βουλευτής στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά Ν. Κούζηλος έχει καταθέσει πάνω από δέκα επίκαιρες ερωτήσεις που σχετίζονται με θέματα που απασχολούν τους εφοπλιστές, ενώ σε ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις αρχές του έτους, ο βουλευτής Γ. Γερμενής ή Καιάδας (και γνωστός στο πανελλήνιο από το «εγέρθητου», αλλά και την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη), διαβάζοντας - και όχι φυσικά αγορεύοντας - επιτέθηκε στην κυβέρνηση, γιατί πάει να φορολογήσει τους εφοπλιστές, ενώ λίγο νωρίτερα ο συνάδελφός του Ηλ. Παναγιώταρος είχε προτείνει να δοθούν κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων. «Μας λέτε ότι θα φορολογήσετε τα πλοία με βάση το τονάζ.

Οποιος γνωρίζει την εμπορική δραστηριότητα αντιλαμβάνεται πως την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο, τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία.

Και με μεγάλη ευκολία θα επιλέξουν μια σημαία άλλη που να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους» ανέφερε ο βουλευτής, καταλήγοντας πως «ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία στο παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Α' Πειραιά σε τακτά χρονικά διαστήματα ρωτούσε στη Βουλή τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας για θέματα που αφορούν τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων ρωτά για το πρόβλημα ρευστότητας των ναυτιλιακών εταιρειών και πώς μπορεί το κράτος μέσω της χορήγησης εγγυητικών επιστολών προς τις τράπεζες να βοηθήσει τις εν λόγω εταιρείες για τα προβλήματα της ελληνικής κρουαζιέρας, ιδιαίτερα μετά την άρση του καμποτάζ, για τη ναυπήγηση νέου τύπου οικολογικών πλοίων, για τα γραφειοκρατικά εμπόδια σχετικά με τη νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία, για τις αλλαγές στο νηολόγιο καθώς και για την προστασία της ελληνικής ναυτιλίας σε σχέση με τις κρουαζιέρες Τούρκων πλοιοκτητών σε ελληνικά ύδατα.

από το έθνος

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών

από @ntifa 21:09, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013
Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών
 

Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών. Η πρακτική είναι γνωστή. Αυτοκίνητα σταθμεύουν στην είσοδο, μια ομάδα κρούσης, ο επικεφαλής ζητά τον διευθυντή προσωπικού ή το αφεντικό, προηγείται αναγνωριστική συζήτηση, θα διώξεις τους ξένους και θα σου φέρουμε εμείς Έλληνες, μην ανησυχείς, θα δουλέψουν με το ίδιο μεροκάματο, κάτω από 20 ευρώ. Γράφουν οι ίδιοι σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τους εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους -ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς- και εκτιμούμε τη συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».

Υπάρχει όμως ένας κλάδος της οικονομίας, όχι τυχαίος, στον οποίο οι μπροστάρηδες της οργάνωσης συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά. Ένας κλάδος όπου τα τελευταία τριάντα χρόνια πετάχτηκαν εκτός χιλιάδες Έλληνες και στη θέση τους ήρθαν φτηνοί εργάτες από χώρες του τρίτου κόσμου. Όλα έγιναν με επίσημες συμφωνίες. Με τη νομοθετική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων. Οι εργοδότες αυτού του κλάδου αντιμετωπίζονται με τον μεγαλύτερο σεβασμό. Λέγεται και γράφεται, τελευταία όλο και πιο συχνά, ότι κάποιοι από αυτούς χρηματοδοτούν τις δράσεις της. Μιλάμε βέβαια για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια τον περασμένο Σεπτέμβριο το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ν. Εύβοιας. Στηλιτεύοντας την πρακτική της οργάνωσης που αναφέραμε στην αρχή, σημείωνε: «Επιπρόσθετα ας μας πει η Χρυσή Αυγή: Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Έλληνα αντί στους μετανάστες; Για το καμποτάζ, που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η Χρυσή Αυγή; Βέβαια οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. [...] Το 2007 το πλήρωμα του Sea Diamond., που βυθίστηκε στη Σαντορίνη, δεν μιλούσε την ίδια γλωσσά, ενώ η πλειοψηφία του δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο».

Πράγματι, κάνοντας χρήση ευνοϊκού νόμου για τα κρουαζιερόπλοια, τον οποίο είχε θέσει σε εφαρμογή ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο εφοπλιστής Κωστάκης Λοϊζος είχε ναυτολογήσει, σε σύνολο 391 ναυτεργατών, 117 Ελληνες και 274 Ασιάτες, κυρίως από το Νεπάλ και τη Βιρμανία. 600 εργάτες από 27 διαφορετικές εθνικότητες αποτελούσαν το πλήρωμα στο κρουαζιερόπλοιο Zenith, που την άνοιξη του 2010 έκανε τουρ στο Αιγαίο. Κανένας σταθμός δεν ανέφερε αυτά τα στοιχεία στο τηλεδικείο που στήθηκε για τη δράση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στην υποδούλωση των ναυτικών. Ούτε κανείς μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι σημαίνει η ελευθερία των εφοπλιστών να διαμορφώνουν τις συνθήκες εργασίας στα καράβια. Όχι μόνο για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών.

Στα καράβια, ο ατίθασος πύργος ήταν τα κατώτερα πληρώματα. Αυτό καταλαβαίνω συζητώντας με έμπειρο ναυτικό με συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου. Οι καπετάνιοι ήταν άνθρωποι των εφοπλιστών και το ανώτερο πλήρωμα απολάμβανε αρκετά προνόμια. «Τη δεκαετία του '80 πέθανε το ναυτεργατικό κίνημα στην Ελλάδα» μου λέει. «Ο Παπανδρέου δεσμεύτηκε να τηρεί τις διμερείς συμβάσεις που είχαν συνάψει οι εφοπλιστές για τα ποντοπόρα πλοία τους με ξένες χώρες και που τους εξασφάλιζαν φτηνό εργατικό δυναμικό. Τα πλοία έγιναν βαβέλ γέμισαν με εργάτες που μίλαγαν διαφορετικές γλώσσες, διαλύθηκε η μαχητικότητα των πληρωμάτων». Πρωτόμπαρκοι, δίχως εμπειρία, ναυτολογημένοι από μεσίτες, δηλαδή σύγχρονους δουλεμπόρους. Μισθός 250 δολάρια το μήνα για 12ωρη καθημερινή εργασία. Εργατικότητα «χωρίς εργατοπατέρες». Το όνειρο του φασίστα.

Αυτά τα πληρώματα δυσκολεύουν το έργο πλοιάρχων και μηχανικών, που στην πλειοψηφία τους όμως υποκύπτουν στις πιέσεις των εταιρειών. Σήμερα στα ποντοπόρα, στα φορτηγά και στα γκαζάδικα, δουλεύουν το πολύ 2-3 Έλληνες σε κάθε πλοίο. Οι υπόλοιποι είναι ξένοι. Διασχίζεις τον ωκεανό και δεν μπορείς « πεις δυο κουβέντες. «Τα καράβια έγιναν νεκροταφεία». Ο καθένας στο δωμάτιό του, άντε να βλέπει καμιά τσόντα.

Από παλιά βέβαια η εργοδοσία προσπαθούσε να αλλοιώσει τη σύνθεση του πληρώματος, έφερνε δικά της παιδιά, είχε το ένστικτο να διασπάσει την ενότητα, το δέσιμο των εργατών. Σήμερα οι μισοί Έλληνες ναυτικοί απασχολούνται στα επιβατικά πλοία. Στην ακτοπλοΐα παραμένει ισχυρό το ναυτεργατικό κίνημα και εκεί θα δοθεί μάχη το επόμενο διάστημα.

Βουλή των Ελλήνων. Συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο Ηλίας Παναγιώταρος διαμαρτύρεται για τη φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία: «Ε, το πιο εύκολο που θα κάνουν οι έλληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά». Σε πρόσφατη συνεδρίαση ο βουλευτής Πειραιά Ν. Κούζηλος ρωτά τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών: 1) Θα δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας των ναυτιλιακών εταιρειών; 2) Με ποιον τρόπο προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες; Ειδικότερα, πρόκειται να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει εν συνόλω τη ναυτιλία στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερο το κλίμα για επιστροφή ελληνικών σημαιών και ναύλων στη χώρα μας;

Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Στο βήμα ο πρόεδρος Μιχάλης Σακέλλης: «Αν θέλουμε πράγματι να προστατεύσουμε τη ναυτική εργασία οφείλουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πλοίου και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της αποχώρησης πλοίων από τις γραμμές μας (...) Το 1995 ξεκίνησε η ανανέωση του επιβατικού μας στόλου στην Αδριατική, και το 2000 στην Ακτοπλοΐα. Οι επενδύσεις βασίσθηκαν στην υποχρέωση της χώρας μας για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/92 το 2004, η οποία όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε».

Ο Κανονισμός καθιέρωνε την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές εντός Ε.Ε. και προέβλεπε τη σταδιακή άρση του καμποτάζ απαιτώντας από τα πλοία να ελέγχονται με βάση τη νομοθεσία του κράτους προέλευσης τους. Η Ναυτεμπορική σημείωνε στις 14/03/2013 ότι η τρόικα πιέζει για πλήρη απελευθέρωση στον κλάδο και ότι η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση της οργανικής σύνθεσης των πλοίων στην Αδριατική, αλλά και στην εσωτερική ακτοπλοΐα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στις χώρες της Ε.Ε οι οργανικές συνθέσεις είναι συνθέσεις ασφαλείας, με ελάχιστο πλήρωμα, κυρίως ναυτεργάτες τρίτης κατηγορίας. Η νομοθεσία της Ε.Ε δημιουργεί μηχανισμούς διακίνησης του εργατικού δυναμικού, περιλαμβάνοντας δουλεμπορικά κυκλώματα. Εκεί που δεν φτάνει το σαβουάρ βιβρ των πλοιοκτητών, των βιομηχάνων και των πολιτικών τους φίλων, φτάνουν τα χέρια που ειδικεύονται στις βρωμοδουλειές. Είτε διαλέγουν ξένους είτε έλληνες εργάτες.

Πηγή: Παναγιώτης Φραντζής- "Unfollow" μέσω του blog "βαθύ κόκκινο"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με τον βουλευτή χρυσαυγίτη Κούζηλο

από @ntifa 22:03, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή τηςχ.α

από * 21:28, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου

Ενα-ένα έρχονται στο φως τα στοιχεία για την αποπομπή του προισταμένου της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμου Κούζηλου ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών (και των παρακολουθήσεων) για την δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται.

Η αποπομπή έγινε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπο αντικατάσταση είναι και κοντινός του συνεργάτης.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας ήταν υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.
 
Μάλιστα, ότι στοιχεία είχαν συλλεγεί είχαν αποσταλεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Βουρλιώτη.
 
Το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.
 
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η παραίτησή του Δήμου Κούζηλου συνδέεται με τις μετακινήσεις και παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στις αρχές της εβδομάδας και κυρίως την παραίτηση του αντιστρατήγου, Γιάννη Δικόπουλου, επιθεωρητή Ν. Ελλάδας. Οι δύο αξιωματικοί είχαν συνυπάρξει στη δίωξη ναρκωτικών και η τοποθέτησή του Κούζηλου είχε τη σφραγίδα «Δικόπουλου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραιτηθεί και ένας ακόμη αξιωματικός της ΕΛΑΣ στη υποδιεύθυνση εσωτερικών λειτουργιών της Ασφάλειας, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν στο τμήμα ασφάλειας της ΕΥΠ.
 
Μετά και από αυτές τις εξελίξεις πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια και το σκεπτικό στο οποίο στηρίζονται οι μετακινήσεις των τελευταίων ημερών στα σώματα ασφαλείας. Άλλωστε, οι προηγούμενες μαζικές παραιτήσεις είχαν συνδεθεί με την προσπάθεια κοψίματος των όποιων διασυνδέσεων της Χρυσής Αυγής με τις αστυνομικές δυνάμεις.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
με παρελθόν ο Κούζηλος
από * 1:25, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συγγενής βουλευτή της Χρυσής Αυγής φέρεται να είναι ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, Δήμος Κούζηλος, ο οποίος αποπέμφθηκε ενώ είχε την γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Συγγενής βουλευτή της Χρυσής Αυγής φέρεται να είναι ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, Δήμος Κούζηλος, ο οποίος αποπέμφθηκε ενώ είχε την γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, ο εν λόγω αξιωματικός είναι συγγενής με τον βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κούζηλο. Ο αξιωματικός ωστόσο φέρεται να αρνείται τη συγκεκριμένη συγγένεια, ισχυριζόμενος πως πρόκειται περί απλής συνωνυμίας.

Ο κ. Κούζηλος είχε υπηρετήσει σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και σε Τμήματα αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα και αρχαιοκαπηλία. Το 2005 είχε υπηρετήσει, από χαμηλότερη θέση στην Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ όταν ήταν εκεί προϊστάμενος ο Ιωάννης Δικόπουλος.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, επισημαίνουν στo zougla πως πιθανότερο είναι  η απομάκρυνση του, να συνδέεται με τις στενές σχέσεις που διατηρούσε ο αξιωματικός με τον πρώην Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε επικαλούμενος «προσωπικούς» λόγους.

Η «απαγωγή των Πακιστανών»

Με τον εν λόγω αξιωματικό είχαν ασχοληθεί παλαιότερα τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την τοποθέτηση του στην Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το όνομα του φερόταν να εμπλέκεται με την υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών.

Οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρούλα Καφαντάρη και Στάθης Παναγούλης, είχαν υποβάλει ερώτηση στον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του πολίτη, με την οποία καλούσαν τον κ. Δένδια να απαντήσει για το «με ποια κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας επελέγη ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Κούζηλος, προκειμένου να τοποθετηθεί ως διευθυντής στην καίρια Διεύθυνση αντικατασκοπείας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών και για ποιους λόγους η Διοίκηση της ΕΥΠ προχώρησε σε αντικατάσταση προσωπικού, που κατείχε θέσεις ευθύνης, ενώ η θητεία τους λήγει τον Απρίλιο του 2013;».


Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005, όταν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή δεκατριών Πακιστανών μεταναστών που ζούσαν στην Ελλάδα μετά από αίτημα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών τους οποίους υποψιάζονταν ότι συνδέονταν με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης πήρε διεθνείς διαστάσεις προκαλώντας σεισμό, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Υπηρεσία. Τότε, μεταξύ των πρακτόρων που υπηρετούσαν στην συγκεκριμένη διεύθυνση και ενεπλάκησαν σε σχετικά δημοσιεύματα στις επιχειρήσεις ήταν και ο προϊστάμενος της Γ΄ Διεύθυνσης.


Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην δίκη που ακολούθησε, οι κατηγορούμενοι πράκτορες αθωώθηκαν.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με εντολή Σαμαρά είχε διοριστεί ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, ο οποίος αποπέμθηκε την Παρασκευή, με την επίσημη δικαιολογία ότι είχε συγγενική σχέση με βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να ενημέρωνε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για τις παρακολουθήσεις που υφίσταντο από τους μπάτσους, Μάλιστα η ενημέρωση φέρεται να γινόταν με δύο τρόπους. Είτε μέσω του συγγενικού του προσώπου είτε μέσω του δικηγόρου του. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να προσέχουν τις κινήσεις τους, καθώς γνώριζαν ότι παρακολουθουνται.

 Επίσης όπως έχουμε αναφέρει έχει και πλούσιο παρελθόν π.χ υπόθεση απαγωγής Πακιστανών.

από κουτί της Πανδώρας

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η «αρωγή» της Χρυσής Αυγής
από * 18:16, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013
θε2ματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός

Πρόκειται για αποσπάσματα από την οργανωμένη επίσκεψη ομάδας της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο στις 8 Αυγούστου σε καφενείο της περιοχής. Στη συζήτηση που περιλαμβάνεται στο βίντεο όχι μόνο προαναγγέλλεται η επίθεση, αλλά επιβεβαιώνεται και η ταύτιση της οργάνωσης με τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

 

Όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τις περισσότερες επιθέσεις της, η δολοφονική ενέδρα της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα ήταν κι αυτή προσχεδιασμένη. Και μάλιστα η ναζιστική οργάνωση αισθάνεται τόσο ασφαλής, ώστε διατηρεί στον ιστότοπό της ακόμα και σήμερα το βίντεο με το οποίο τεκμηριώνεται η πρόθεσή της να επιτεθεί στο ΚΚΕ στο Πέραμα (το βίντεο στην σελίδα http://www.alterthess.gr/content/i-arogi-tis-hrysis-aygis-toy-ioy )

Πρόκειται για αποσπάσματα από την οργανωμένη επίσκεψη ομάδας της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο στις 8 Αυγούστου σε καφενείο της περιοχής. Στη συζήτηση που περιλαμβάνεται στο βίντεο όχι μόνο προαναγγέλλεται η επίθεση, αλλά επιβεβαιώνεται και η ταύτιση της οργάνωσης με τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
 
Ο Λαγός εμφανίζεται εξαρχής κατηγορηματικός, απευθυνόμενος σε οπαδούς της οργάνωσής του: «Τα πράγματα υπέρ σας για μένα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέσα από τη Βουλή. Αυτό είναι παραμύθι. Από μας δεν θα το δείτε». Κάποιος οπαδός αποκαλύπτει τη σχέση με την εργοδοσία: «Θέλουμε να φάμε ψωμί, αξιοπρεπέστατα. Μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Από κοντά και κάποιος τρίτος που καταγγέλλει τις εργατικές κινητοποιήσεις: «Τα πλοία έχουν φύγει γιατί κάνανε απεργίες».
 
Ένας άλλος αναφέρεται στους τρόπους δράσης κατά των συνδικάτων και της Αριστεράς: «Με το σεις και με το σας δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει το κατεστημένο εδώ πέρα, υπάρχει ο σταλινισμός, υπάρχει το ΚΚΕ μου λου ξου του, οι οποίοι αποφασίζουν και διατάζουν χρόνια. Θα πρέπει να χαλάσουμε την καρδιά μας με το κατεστημένο, με τη χούντα την κόκκινη».
 
Ο Λαγός δεν χάνει την ευκαιρία: «Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους». Το σκηνικό της επίθεσης έχει στηθεί. Κάποιος αναλαμβάνει να απευθύνει το κάλεσμα: «Εάν καλέσουμε το κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, να έρθει στο συνδικάτο μετάλλου στον Πειραιά, θα πάμε στη φωλιά του Κου Κου. Να τους ξεριζώσουμε εκεί μέσα. Να τους ξεριζώσουμε».
 
Ο Λαγός δίνει την υπόσχεση: «Εμείς σαν Χρυσή Αυγή θα είμαστε. Εσείς θα είσαστε;». Το ίδιο μήνυμα δίνει κι ο Παναγιώταρος: «Βρείτε τη σωστή λύση, τον τρόπο με τον οποίο θα έχετε δουλειά». Και στο τέλος υπάρχει η εξαγγελία της επίθεσης: «Θα δώσουμε μια υπόσχεση. Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούνε από δω πέρα» (Λαγός). «Να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα, το απόστημα που υπάρχει εδώ και δημιουργεί τα προβλήματα και έχει και όνομα, είναι το ΠΑΜΕ, θα τελειώσει. Και όλα αυτά με την αρωγή της Χρυσής Αυγής» (Παναγιώταρος). 

Εφημέριδα των Συντακτών

Η αγάπη προς τους εφοπλιστές δεν κρύβεται.Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν την βαθιά συστημική δράση της χ.α.

υγ Βίντεο με μικρότερα αποσπάσματα για αυτόν τον μεγάλο έρωτα των νεοναζιστών στην σελίδα http://communisation.espivblogs.net/

----------------------------------------------------------------------------

Πολλοί έχουν συλληφθεί για την επίθεση-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1495303

σχετική συζήτηση-η χ.α. και "οι εφοπλισταί μας"-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1494942

 

 


 

Το... χρώμα του χρήματος φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την «αγωνία» της Χρυσής Αυγής να «κυριαρχήσει» στο Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

 

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», στελέχη του ναζιστικού κόμματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ναυτιλιακές ζώνες του λιμανιού και η επικράτηση ενός χρυσαυγίτικου σωματείου θα ωφελούσε και την τσέπη τους...

Συγκεκριμένα, ο πυρηνάρχης του Περάματος, Περικλής Μουλιανάκης, διατηρεί εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Periklis Shipping Services CO», η οποία προσφέρει «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού επιχείρησης και υπηρεσίες αχθοφόρων», όπως έχει καταχωριστεί και στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Με άλλα λόγια, η εταιρεία του είναι ένα από τα συνεργεία που «μάχονται» για τη σύναψη των πολυπόθητων εργολαβικών συμβολαίων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το ακριβές αντικείμενο της εταιρείας του Π. Μουλιανάκη είναι η εξεύρεση εργατικών χεριών, φθηνών κατά προτίμηση.

Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά προσλαμβάνονται από την «Periklis Shipping Services CO» και «επινοικιάζονται» σε ακτοπλοϊκές και άλλες εταιρείες, ανεξάρτητα από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του εργοδότη και του εργολάβου.

Εμπόδιο στην επικράτηση εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «νοικιάζοντας» εργαζομένους με «χαλαρές» εργασιακές σχέσεις, είναι η ύπαρξη του ισχυρού Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΜΕ που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή.

 

Στο πνεύμα των σχεδίων του Μουλιανάκη κινήθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Αύγουστο τη ζώνη, προκειμένου να συζητήσουν με χρυσαυγίτες εργάτες για τη δημιουργία σωματείου Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι βουλευτές είχαν προβεί και σε ακραίους χαρακτηρισμούς όπως «οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα».

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις-υποσχέσεις των βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου για εξαφάνιση των εργαζομένων του ΠΑΜΕ, ήρθε η επίθεση εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στη Λ. Δημοκρατίας στο Πέραμα.

 

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης με ρόπαλα και κλομπ, ήταν και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του σωματείου μετάλλου Πειραιά, που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζομένους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Οπως είχε καταγγελθεί από τα θύματα, στην επίθεση είχαν πρωτοστατήσει μέλη της Χρυσής Αυγής και το πρωτοπαλίκαρο του Πυρήνα Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής. Ο τελευταίος προφυλακίστηκε από τις ανακριτικές Αρχές καθώς φαίνεται πως υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, αν και ο ίδιος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν εξαρχής δηλώσει πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η επίθεση που δέχτηκαν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι φαίνεται πως επιθυμούν να περάσει στα χέρια τους ο έλεγχος της ζώνης.

Το έντονο ενδιαφέρον των βουλευτών Πειραιά της Χρυσής Αυγής για τον «έλεγχο» της Ζώνης Περάματος φαίνεται και από τη δραστηριότητά τους μέσα στη Βουλή. Στις 25 Ιανουαρίου του 2013 ο βουλευτής της ΧΑ και προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατία για την ίδρυση μιας ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης αλλά και να υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας προκειμένου ένα σκάφος να μπορεί να μπαίνει σε διαδικασία επισκευής, μετασκευής κ.λπ.

Τα θέματα που έθετε ο Γιάννης Λαγός στην κυβέρνηση ήταν δύο: «μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας» και «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις». Δεν αποκλείεται, άλλωστε, και άλλοι χρυσαυγίτες να διατηρούν επιχειρήσεις στη Ζώνη του Περάματος - και όχι μόνο.

Η άλλη πλευρά του πυρηνάρχη
«20 χρόνια σεκιουριτάς και κατ' ανάγκη συνδικαλιστής...»

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Περικλής Μουλιανάκης, εκτός από ιδιοκτήτης της εταιρείας «Periklis Shipping Services CO», κατέχει και τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ).

Οπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα τους, η Ομοσπονδία εδρεύει στην οδό Σπύρου Πάτση 21 και συστεγάζει 5 Πρωτοβάθμια Σωματεία. Δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου από πολλούς κλάδου, με την πεποίθηση ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα βρουν λύση.

Με άλλα λόγια, η ΠΟΥΑΧΦ είναι το συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο εκπροσωπεί όλους τους υπαλλήλους σεκιούριτι ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Περικλή Μουλιανάκη, τα μέλη των σωματείων είναι συνολικά 7.000, ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό διευκρινίζει ότι είναι συνειδητά «20 χρόνια σεκιουριτάς και κατ' ανάγκη συνδικαλιστής».

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΟΥΑΧΦ της νομοθεσίας που διέπει τα Σωματεία της Ομοσπονδίας, η οποία τιτλοφορείται ως εξής: «Προϋποθέσεις και διαδικασία έκδοσης αδειών εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς και κατοχής όπλων από ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και οπλοφορίας του προσωπικού αυτών».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άρθρο 1, σύμφωνα με το οποίο «σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) δύναται να χορηγείται άδεια εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς και κατοχής πυροβόλων όπλων (περιστρόφων ή πιστολίων), ύστερα από άδεια που χορηγείται από την αρμόδια αστυνομική αρχή».

Στην παράγραφο ΣΤ' αναφέρεται η μία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορούν οι υπάλληλοι σεκιούριτι να κάνουν χρήση της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, απαιτείται «πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου κρατικού νοσοκομείου ή, όπου δεν υφίσταται τέτοιο, Κέντρου Υγείας, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν θα απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του (...)».

Αμετανόητος
Την ίδια στιγμή που μέλη του Πυρήνα Περάματος έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών, ο γραμματέας της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής, Περικλής Μουλιανάκης, ως ιδιοκτήτης της Periklis Shipping φροντίζει για τη διατήρηση του εργασιακού Μεσαίωνα, ενώ φροντίζει και για την ενθάρρυνση των χρυσαυγιτών, που λόγω των πρόσφατων εξελίξεων έχουν καταρρακωθεί.

«Πίστη στον αρχηγό και στην ηγεσία του κινήματος, πειθαρχία και υπακοή στα στελέχη μας, λίγα λόγια και πολλά έργα. Η συκοφαντία και η τρομοκρατία δεν μας λυγίζουν, μπόρα είναι και θα περάσει. Μην τους φοβάστε, συναγωνιστές, νικάμε!», δηλώνει αμετανόητος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο Περικλής Μουλιανάκης, όπου διαφημίζει και το νέο μπλογκ της ΧΑ στο Πέραμα.

από το έθνος

Οι εφοπλιστικές ερωτήσεις των νεοναζί-http://tvxs.gr/news/ellada/oi-efoplistikes- (erotiseis-ton-neonazi - (πολλά από αυτά έχουν αναφερθεί πιο πάνω αλλά αξίζει να διαβαστεί έχει κι άλλα στοιχεία)

από @ntifa 14/10/2013 8:51 μμ.


Κατάθεση φωτιά για διακίνηση όπλων από τη Χρυσή Αυγή
Posted date: Οκτωβρίου 14, 2013 6:59 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 1

Μία κατάθεση φωτιά αναφορικά με ενδείξεις για εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ακόμη και σε διακίνηση όπλων φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές διαφθοράς, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας. Όπως μεταδίει το euro2day.gr, πριν από λίγες μέρες κατέθεσε στον ανακριτή ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται ήδη στη φυλακή και εμφανίζεται ως γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νοτίων Προαστίων.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να περιγράφει τις σχέσεις της οργάνωσης με διακίνηση όπλων αλλά και με κυκλώματα της νύχτας, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η οργάνωση φέρεται να έχει στη διάθεση της οπλισμό ο οποίος και θα χρησιμοποιούνταν “εν καιρώ”. Και όλα αυτά εν γνώσει της κεντρικής ηγετικής ομάδας.

«Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. ‘Ενα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα, εγώ ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο τεύχος το HOT DOC είχε αποκαλύψει την είσοδο περισσότερων από 4.000 ενεργών και σύγχρονων όπλων με πλαστά πιστοποιητικά ενεργοποίησης από τον εφοπλιστή και εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Αναστάσιο Πάλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το δημοσίευμα του HOT DOC, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Εφοπλιστές χρηματοδότες

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης στην κατάθεσή του, γιαα δύο εκρήξεις σε γραφεία της οργάνωσης τις οποίες και αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

«Θεωρώ ότι άξιο διερεύνησης ζήτημα είναι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών».

Ερωτηθείς για πιθανούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας απάντησε:

«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».

Όσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας είπε πως «είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, ναζιστικός”, κάτι που διακρίνεται από τα συνθήματα της ενώ για την ιεραρχική της δομή τόνισε:

«Ο Αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται… Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α».

4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. To HOT DOC αποκαλύπτει

Πλήρης επιβεβαίωση του HOT DOC για τα 4.000 όπλα και τον Αναστάσιο Πάλλη

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο Πάλλης για τα όπλα με αφορμή το δημοσίευμα του HOT

DOC

από κουτί της Πανδώρας

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χρηματοδότες των νεοναζί «δύο μεγάλοι εφοπλιστές»
 

Χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από “δύο μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές”, χωρίς να τους κατονομάσει αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Ο ίδιος έδωσε στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές της οργάνωσης και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα νότια προάστια, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα “δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές”. Δεν θέλησε πάντως να τους κατονομάσει “επί του παρόντος” καθώς, όπως είπε, “δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία”.

Όσον αφορά στη διακίνηση όπλων ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε οπλισμό που υποστήριξε ότι διαθέτει η οργάνωση και ο οποίος “θα χρησιμοποιείτο εν καιρώ”. Ειδικότερα, τόνισε:

“Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό… Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα εγώ ήταν κενό, γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας”.

Στην κατάθεση του στους ανακριτές ο μάρτυρας χαρακτήρισε “ύποπτες” δύο εκρήξεις στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιά, αναφερόμενος σε “κυκλώματα της νύχτας”. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Θεωρώ ότι είναι άξιο διερεύνησης ζήτημα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών”.

Για την ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας ανέφερε: «Ο Αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται… Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάνης Λαγός και Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της ΧΑ».

Για τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο μάρτυρας φέρεται να ανέφερε: “Είχε φέρει σε εμάς στολές, αλλά τα μέλη της ασφάλειας δεν μπορούσαν να τις αγοράσουν όλοι γιατί ήταν ακριβές. Στοίχιζαν περί τα 160-180 ευρώ. Όλη η διαχείριση και εν γένει εκμετάλλευση του ιματισμού είχε ο Ηλ. Παναγιώταρος ο οποίος έφερνε μεν κάποια παραστατικά, μάλλον δελτία αποστολής, αλλά δεν ξέρω εάν υπήρχαν και τιμολόγια πωλήσεως”.

Επεσήμανε επίσης ότι για τις πωλήσεις μπρελόκ, σημαιών και αντικειμένων από το εμπορικό τμήμα της κάθε τοπικής “δεν εκδίδαμε νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης αλλά κουπόνια, τα οποία παίρναμε από τα κεντρικά”.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί μέσα στη Χρυσή Αυγή. Όλοι μιλάνε από το φόβο τους μήπως πάνε να κάνουν παρέα στο Μιχαλολιάκο.


χρηματοδότηση από εφοπλιστές κτλ. Εμπλέκει μάλιστα βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε διακίνηση όπλων και φωτίζει ακόμα περισσότερο την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Όπως καταθέτει, η ιδεολογική κατεύθυνση της οργάνωσης ήταν καθαρά εθνικοσοσιαλιστική.

Σχετικά με επιθέσεις σε μετανάστες, αναφέρει ότι γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή ευθύνης των Παναγιώταρου, Βουλδή και Γερμενή, και στον Πειραιά, περιοχή ευθύνης του Λαγού.
Απαντώντας σε ερώτηση των ανακριτών ο κατά δήλωσή του πρώην γραμματέας τοπικής οργάνωσης στα νότια προάστια για τη χρηματοδότηση αποκαλύπτει:
 
«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων εφοπλιστών, αλλά προς το παρόν δεν επιθυμώ να τα αναφέρω διότι δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτήν...»
 
Για τα όπλα αναφέρει ότι «υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κυρίως ήταν πιστόλια, αλλά ακούγονταν και τουφέκια τύπου Μ16. Ένα φορτηγάκι», συνεχίζει, «διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος... Με αυτό το φορτηγάκι είχε κάνει τη μεταφορά επίπλων των γραφείων μας».
 
Θεωρεί ότι «είναι άξιο διερεύνησης οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και 2013».
 
 
από καθεστωτικά

από α/α 15/10/2013 8:52 μμ.


υπαρχει μια εκπομπη 360 μοιρες στον alpha που την παρουσιαζει η παπαιωαννου πρωην συνεργατης του παπαχελα και μετξυ των αλλων διερευνει την παρανομη χρηματοδοτηση της χα

απο το διαφημηστικο τρειλερ δειχνει τον ψαρρα να μιλαει και να λεει μεταξυ αλλων οτι υπαρχουν χρηματοδοτες του μιχαλολιακου απο την εποχη της επεν


Ψάχνουν για τα όπλα που αναφέρουν οι μάρτυρες ότι διακινούσε ο ηγετικός πυρήνας της συμμορίας σε συνεργασία με εφοπλιστές όπως ο Πάλλης.


Έρευνα από τις δικαστικές Αρχές με τη συνδρομή της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη στη βίλα του εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη, στο Πανόραμα της Βούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα σχετίζεται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και πραγματοποιείται έπειτα από καταγγελίες για την ύπαρξη όπλων, σχετικών με την οργάνωση.

efsyn.gr

από καθεστωτικά 15/10/2013 10:21 μμ.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε ότι στο σπίτι του Πάλλη στο Πανόραμα Βούλας, βρέθηκαν τα εξής:

• Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
• 13 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
• 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
• 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
• δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

από @ntifa 16/10/2013 12:35 πμ.


Tα πυροβόλα που εντοπίστηκαν είναι κυνηγετικά όπλα, τα οποία έχουν υποστεί μετατροπές, όπως κόψιμο της κάνης ή αφαίρεση των μειωτήρων, που τα καθιστούν με βάση το Ν 2168/1993 άρθρο 1, πολεμικά όπλα. Ως σημαντικό εύρημα αξιολογούνται από τις Αρχές και οι διόπτρες καθώς θεωρούνται πολεμικό υλικό και απαγορεύεται η χρήση τους.

Τα 60 μαχαίρια που εντοπίστηκαν είχαν υποδειχθεί από τον άγγλο μάρτυρα, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, από την πρώτη του κατάθεση, αλλά μέχρι τώρα οι έρευνες των μπάτσων δεν είχαν <καταφέρει> να τα εντοπίσουν.........

από http://www.koutipandoras.gr/

από @ntifa 16/10/2013 5:45 μμ.


Ένα παλιό αντιαεροπορικό όπλο και ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ βρέθηκαν σε δύο κοντέινερ στον Πειραιά, τα οποία φέρονται να προορίζονταν για τον φυγόδικο επιχειρηματία, Αναστάσιο Πάλλη.

Προς το παρόν του κομμάτια του πολεμικού υλικού δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς. Ωστόσο, όπως εκτιμάται το πιο πιθανόν είναι να μην είναι λειτουργικό.

Τα δύο κοντέινερ, έφθασαν στο τελωνείο την περασμένη άνοιξη και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν τα κοντέινερ προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε κατάθεση του Βρετανού Εντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία, ο οποίος αποκάλυπτε στις Αρχές διακίνηση μεγάλης ποσότητας όπλων από τον Αν. Πάλλη.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο-φωτιά που είχε φτάσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για 4.000 όπλα που είχε εισαγάγει παράνομα ο εφοπλιστής στη χώρα μας και τα είχε αποθηκεύσει στο Κορωπί.

Οι Αρχές ερευνούν αν τα 4.000 σύγχρονα και λειτουργικά αυτόματα τυφέκια διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47, FN, DRAGUNOV, M16, αποτελούν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο Στέισι, πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, φέρεται να είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αν. Πάλλης είχε συσκευασμένα τα όπλα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ στο Κορωπί. Ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διατηρεί εγκαταστάσεις στην περιοχή όπου στεγάζεται και το μουσείο όπλων, κυρίως του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο φέρει το όνομά του.

Το μουσείο
Το ίδρυμα «ΠΑΛΙΣ» έχει αποτελέσει αντικείμενο αστυνομικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι νόμιμα και ανενεργά. Τα μουσειακά εκθέματα είναι έξι αεροσκάφη, παλαιάς και νέας τεχνολογίας, τανκς, στρατιωτικά οχήματα και δίκυκλες μηχανές από τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση είναι ποιοι έχουν πάρει τον βαρύ οπλισμό την ύπαρξη του οποίου κατήγγειλε ο Βρετανός Στέισι. Ο Αν. Πάλλης καταζητείται και για την υπόθεση της τράπεζας FBB, που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι το HOT DOC στο τεύχος 36 είχε αποκαλύψει την κατάθεση πρώην στενού συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη στην αστυνομία, η οποία έκανε λόγο για εισαγωγή όπλων από την πλευρά του συνεκδότη του Πρώτου Θέματος, με κοντέινερς τα οποία ήταν ενεργά και όχι μουσειακά.

Ο αξιωματικός του βρετανικού στρατού, που είχε καταγγείλει την απαγωγή του από τον Αναστάσιο Πάλλη, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο μουσείο του φερόμενου ως εφοπλιστή. Εκεί ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο κοντέινερ γεμάτα με σύγχρονα όπλα, ενώ τραβήχτηκαν και αναμνηστικές φωτογραφίες. Το HOT DOC είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές, που περιέχονται στη σχετική δικογραφία, στις οποίες απεικονίζονταν τα παιδιά του βρετανού αξιωματικού με φόντο τα κοντέινερ να ποζάρουν με τα όπλα στα χέρια.

Ο επιστάτης του φυγόδικου επιχειρηματία Αν. Πάλλη, στην έπαυλη του οποίου χθες βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, συνελήφθη σήμερα.

από έθνος και κουτί της πανδώρας


• πιστόλι Walther 357 Magnum,
• πιστόλι Walther 9 mm,
• τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm,
• τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,
(για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά 10 - έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),
• βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,
• άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,
• μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,
• πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
• βαλλίστρα με διόπτρα,
• δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,
• ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
• μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.


 

 

 


 

 

 

  

 

*

από @ntifa 16/10/2013 9:02 μμ.


Οι ελεγκτές μπήκαν στα γραφεία της με σκοπό να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα οικονομικά στοιχεία σε βάθος 12 χρόνων

Της Αντας Ψαρρά

Η παλιά πετυχημένη μέθοδος σύλληψης του Αλ Καπόνε στη βάση των οικονομικών του ατασθαλιών φαίνεται να προκρίνεται, ανάμεσα στις άλλες, από τις ανακριτικές αρχές. Μετά την έρευνα για τις δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας τώρα αρχίζει και η διερεύνηση της διαδρομής του χρήματος.

Οπλα και παράνομο χρήμα αναζητούν πλέον οι ανακριτές και χθες σχεδόν ταυτόχρονα εισέβαλαν το μεν ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και οι αστυνομικές δυνάμεις με εισαγγελέα στο σπίτι του εφοπλιστή Πάλλη που φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τη Χ.Α.

Οι πλήρως εξοπλισμένοι ηλεκτρονικά ελεγκτές μπήκαν στα γραφεία της οργάνωσης με σκοπό να παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί για να διερευνήσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία σε βάθος 12 χρόνων. Ενδεχόμενες εικονικές συναλλαγές, παράνομες χρηματοδοτήσεις και πιθανές ύποπτες διαδρομές χρήματος είναι κάποια από τα στοιχεία που θα αναζητήσουν.

Τι θα ψάξουν

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ θα βρεθεί το βιβλίο εσόδων–εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και οι τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις, ώστε να εντοπιστούν οι «χορηγοί» της Χ.Α. Η κρατική επιχορήγηση δεν ξεπερνάει τα 750.000 ευρώ, ποσό που καλά καλά δεν φτάνει ούτε για την αγορά ροπάλων, σιδερογροθιών, παλουκιών, μαχαιριών και όπλων που χρειάζονται τα τάγματα εφόδου.

• Πώς πληρώνονται λοιπόν τα 70 γραφεία της οργάνωσης και ειδικά αυτό της Μεσογείων;

• Πώς αποζημιώνονται τα μέλη των ταγμάτων, με βάση τον τιμοκατάλογο κάθε πράξης όπως περιγράφηκε από μάρτυρα σε Βρετανό δημοσιογράφο;

• Πώς ενώ πολλοί χρυσαυγίτες είναι άνεργοι, διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, όπως προέκυψε από κάποιους ήδη συλληφθέντες;

Από τις έως τώρα μαρτυρίες εξάλλου προκύπτει ότι πέρα από τις «πληρωμές» σε είδος (π.χ. επιχειρηματίες στην Κόρινθο), υπήρχαν και συγκεκριμένοι «χρηματοδότες» και μάλιστα από τη συμπαθή τάξη των αφορολόγητων ευεργετών που «τάιζαν» τον «στρατό» τους. Ηδη τα ονόματα δύο τουλάχιστον εφοπλιστών έχουν φιγουράρει στα ΜΜΕ με επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.

Οι αποκαλύψεις του Τζέρι Γκέιμπλ

Τέλος, όπως αποκάλυψε στη χθεσινή εκπομπή του Alpha «360 μοίρες» και στη Σοφία Παπαϊωάννου ο Τζέρι Γκέιμπλ, ερευνητής και εκδότης του αντιφασιστικού περιοδικού «Searchlight», που εκδίδεται εδώ και 50 χρόνια, σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο εκατομμυριούχος Ρομπέρτο Φιόρε, πρόεδρος του ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova, λαμβάνουν μέρος ηγετικά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη.

Εκεί, σε «κλειστές συναντήσεις», οι φασίστες συνεννοούνται για τα έσοδα και την οικονομική υποστήριξη των οργανώσεών τους. Ο ίδιος επισημαίνει ότι σε μία τέτοια συγκέντρωση πέρυσι συμμετείχε και η Χρυσή Αυγή.

Στο κάδρο της έρευνας του Γκέιμπλ εδώ και χρόνια βρίσκεται και Ελληνας εκατομμυριούχος με έδρα στο Λονδίνο ο οποίος στηρίζει οικονομικά ακροδεξιές εκδόσεις. «Οι άνθρωποι που “βοηθάει” έχουν διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή», λέει ο Γκέιμπλ.

Διόλου περίεργο λοιπόν που οι «αντισυστημικοί» βουλευτές της Χ.Α. ψήφιζαν πάντα υπέρ των εφοπλιστών και κατά της φορολόγησής τους, ενώ ολόκληρη η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη βοά για τα μεροκάματα σε μπράβους χρυσαυγίτες από ομίλους συμφερόντων που οδήγησαν ολόκληρη τη Ζώνη στη φτώχεια, αποκομίζοντας τα δικά τους υπερκέρδη.

***

από @ntifa 17/10/2013 11:22 μμ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, έρευνα των μπάτσων στο ιδιωτικό μουσείο όπλων του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί, το οποίο εκτός από γιάφκα ναζιστικών συμβόλων φαίνεται ότι έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί όπλα αλλά δεν διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, από τους μπάτσους εάν έχουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

Σε βάρος του ήδη καταζητούμενου επιχειρηματία εκδόθηκε ήδη ένα νέο ένταλμα σύλληψης, μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε χθες σε βάρος του για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Εξάλλου, ελέγχεται λεπτομερώς κάθε υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία, ώστε να εξακριβωθεί η διασύνδεση του με τη Χρυσή Αυγή και τη χρηματοδότηση της.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τού Αναστάσιου Πάλλη αξιολογούνται από τις διωκτικές Αρχές που αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση, αλλά και τις δυνατότητες των όπλων αυτών.

Παράλληλα θα διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος και στα οικονομικά των εταιρειών του με τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν εντολή να αξιολογήσουν κάθε στοιχείο που αφορά τη δραστηριότητά τους, ώστε να εντοπιστεί η σύνδεση  με τη Χρυσή Αυγή.

Έτσι, όλες οι δικογραφίες, που εκκρεμούν σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη, θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να εντοπιστούν τα πιθανά κοινά σημεία, που τις ενώνουν και συνδέονται με τη διερευνώμενη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Φύλλο-φτερό» τα κοντέινερ και το μουσείο

Χθες οι μπάτσοι έκαναν φύλλο και φτερό το μουσείο ΠΑΛΙΣ, στο οποίο εντοπίστηκαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολεμικά όπλα μέσα σε κοντέινερ.

 Η έφοδος των μπάτσων έγινε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις στη Βάρη, ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη, όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, ακόμη και G3 και ΑΚ47 (Καλάσνικοφ). Στο σημείο εστάλησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέτρεψαν το μουσείο του φυγόδικου εφοπλιστή σε φρούριο, ώστε να μην μπει κανείς στον χώρο των ευρημάτων, το οποίο φυλασσόταν διαρκώς. Σήμερα αναμένεται να γίνει πλήρης καταγραφή του οπλισμού, ενώ θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί η προέλευση των πολεμικών όπλων.

Την ίδια στιγμή, από την «έφοδο» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα, αποκαλύφθηκε ότι η πολυτελής οικία ήταν ναζιστική «γιάφκα». Σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του σπιτιού βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και βασικών συνεργατών του, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα τα οποία ο Αν. Πάλλης είχε τοποθετήσει σε ειδικές βιτρίνες-προθήκες ώστε να μπορεί να τα... θαυμάζει ο ίδιος και οι επισκέπτες του.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μπάτσοι(όπως βλέπουμε παραπάνω) διακρίνονται δεκάδες ξίφη και ξιφίδια. Ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για αυθεντικά όπλα από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν αξιωματικοί των Βάφεν Ες-Ες. Εξάλλου διακρίνονται πάνω στα ξίφη τα χαρακτηριστικά σύμβολα των Ταγμάτων Θανάτου.

Στην έπαυλη του εφοπλιστή βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια μάρκας Walther και τύπου 357 Magnum και 9 mm, όπως και 8 πιστόλια μάρκας Glock 9 και 0,45 mm. Σύμφωνα με τους μπάτσους, για όλα τα παραπάνω πιστόλια -10 στον αριθμό- υπάρχει η αντίστοιχη άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων.

Ανάμεσα στο πολεμικό υλικό που υπήρχε στη βίλα του Αν. Πάλλη, συγκαταλέγονται και ένα βλήμα όλμου ΠΑΟ, 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων και φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα με διόπτρα, 2 τόξα με μεγάλο αριθμό βελών ακόμη και ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν κατασχεθεί 20 πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων τα επτά είχαν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είχαν τροποποιηθεί σε πολεμικά τυφέκια.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το ψηφιακό υλικό που κρατούσε ο Αν. Πάλλης στη βίλα, το οποίο και θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκε τέλος μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων, ενώ στην προηγούμενη έρευνα των μπάτσων πριν από μερικούς μήνες είχαν κατασχεθεί 3-4 υπολογιστές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην επιστολή του με ημερομηνία 6 Ιουνίου 2013, ο Stacey αποκάλυπτε ότι τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2011 είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πάλλη στο Κορωπί, όπου «μέσα σε δύο κοντέινερ πλοίων, χρώματος μπλε, υπήρχαν εκατοντάδες έως χιλιάδες σύγχρονα τυφέκια, πιστόλια και περίστροφα που δεν έμοιαζαν να προορίζονται για μουσειακή έκθεση, ενώ δεν είχαν καμία ιστορική αξία, καθότι ήταν όλα σύγχρονα όπλα». Στην ίδια επιστολή, ο τέως αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού καταθέτει ότι «ο Αναστάσιος Πάλλης κατέχει πληθώρα σύγχρονων ενεργών όπλων - πιστολιών, περιστρόφων και τυφεκίων, τα οποία δεν έχουν απενεργοποιηθεί ως επιβάλλει ο νόμος και περιέπεσαν στην αντίληψή μου διότι τα περιεργάστηκα στις εγκαταστάσεις-μουσεία του».

Σχετικά με το σπίτι του Πάλλη στη Βούλα, ο Βρετανός ανέφερε: «Ο Αναστάσιος Πάλλης διαθέτει χώρους στο μουσείο του σπιτιού του με οπλισμό που δεν δείχνει σε κανέναν και βεβαιότατα είναι παράνομος, αποτελούμενος από σύγχρονα ενεργά όπλα». Οι καταγγελίες του Stacey επιβεβαιώθηκαν.

Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές ενδείξεις για διασυνδέσεις του Πάλλη με μπάτσους. Κι αυτό διότι την 7η Ιουνίου (σ.σ.: μία ημέρα μετά την επιστολή του Stacey) μπάτσοι της Ασφάλειας είχαν διεξαγάγει κατ’εντολήν εισαγγελέων έρευνα στο σπίτι του καταζητούμενου δίχως να προκύψουν ευρήματα.Ο Stacey, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αρχικά συστήσει εταιρεία ασφάλειας πλοίων, είχε αποστείλει έγγραφο (φέρει ημερομηνία 2 Οκτωβρίου) προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή να συσχετιστεί με την έρευνα για τον εντοπισμό των περίπου 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών όπλων, που κατά τον Βρετανό είχε στην κατοχή του ο Πάλλης. Πράγματι, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η έρευνα για τα όπλα του καταζητούμενου επιχειρηματία ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση του Βίκτορα Ρέστη (σ.σ.: με τον οποίο υπήρξαν στο παρελθόν συνεργάτες) καθώς και για υπόθεση αρπαγής το φθινόπωρο του Edward Pringle Stacey στο «Ελ. Βενιζέλος». Για την τελευταία υπόθεση κατηγορείται και ένας μπάτσος που υπηρετούσε στα ΜΑΤ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε έλεγχο για τον χειρισμό στην υπόθεση Πάλλη προχωράει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων

Γίνεται έρευνα για όλα τα στοιχεία που διαθέτουν μέχρι αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τον χειρισμό των μπάτσων στην υπόθεση του Αναστάσιου Πάλλη.Όπως έχει αναφερθεί είχαν γίνει και στο παρελθόν έρευνες από τους μπάτσους και ούτε γάτα ούτε ζημειά............

πληροφορίες από καθεστωτικά

 

 

από @ntifa 24/10/2013 1:59 μμ.


Επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών είχε υποβάλλει το κρατίδιο στις ακτές της δυτικής Αφρικής το 2012, όταν ήδη ο επιχειρηματίας είχε εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βήματος, επίσημη αλληλογραφία του Υπουργείου εξωτερικών αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό κρατίδιο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε στις ακτές της δυτικής Αφρικής ζήτησε από την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012 να αναγορευτεί επίτιμος πρόξενός του ο Α. Πάλλης.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα υποβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας είχε διασυνδέσεις στο μικροσκοπικό κρατίδιο και ενώ είχε ήδη εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, με απώτερο στόχο, όπως αναφέρουν να επιτύχει την ειδικήξ μεταχείριση που απολαμβάνει ο επίτιμος πρόξενος σε περίπτωση διώξεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , λίγες εβδομάδες αργότερα ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία από το Υπουργείο Εξωτερικών και εξεδόθη το αρχικό προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό του, στη συνέχεια όμως η υπόθεση πάγωσε και δεν έγιναν τα επόμενα βήματα για την οριστικοποίηση του διορισμού του ως επίτιμου προξένου.

Με το κρατίδιο αυτό ο καταζητούμενος Πάλλης συνδέεται με υπόθεση «ροζ τηλεφώνων», την οποία κίνησε τότε η διοίκηση του ΟΤΕ κατηγορώντας τον ότι ζημίωσε τον Οργανισμό με .4,2 δισ. ευρώ. Όπως ανέφερε δημοσίευμα εφημερίδας , ο επιχειρηματίας «Διέφθειρε και τον μικρό παράδεισο», ρίχνοντας την κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους.

Ο επιστάτης του έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

χθές κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση της νεοναζιστικής οργάνωσης


post image

Δύο off-shore εταιρείες που  ανήκουν σε στέλεχος της X.A που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου της νεοναζιστικής οργάνωσης(κόμματος) αλλά και 150.000 ευρώ στο λογαριασμό του προφυλακισθέντος νεοναζιστή,έμπορου σαρκός,μαφιόζου,καθοδηγητή σε δολοφονίες και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών,αντιφασιστών κτλ βουλευτή της χ.α Γιάννη Λαγού που δήλωνε άνεργος, με μόνη περιουσία ένα ακίνητο 50 τ.μ. και καταθέσεις ύψους 7 ευρώ εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει το τελευταίο διάστημα στα οικονομικά του νεοναζιστικού  μορφώματος.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει καθεστωτικό, οι off-shore  στην Κύπρο εμφανίζονται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Βέβαια οι υπεράκτιες αυτές έχουν συσταθέι το 2004 πρωτού ο πρώην ασφαλιστής εμπλακεί με τη Χ.Α και για το λόγο αυτό ερευνάται τώρα το ποιος συναλλαγές έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του κατά τη φορολογική του δήλωση… άνεργου Γιάννη Λαγού με τις δηλωθείσες καταθέσεις των 7 ευρώ που όπως, όμως, εντόπισε το ΣΔΟΕ  δεν ήταν οι μόνες, διαρρέεται ότι οι καταθέσεις των 150.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε άλλο λογαριασμό προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Τσάτσοι του υπουργείου Οικονομικών(οι δεσμοί του συστήματος με το άθλιο μόρφωμα που εξέθρεψε και χρησιμοποιεί  έχουν τόσο ισχυρές ρίζες που η κυνική συγκάλυψη αρχίζει να φαίνεται καθαρά) δήλωσαν σε καθεστωτικό...ότι δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Εικόνες:


Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου – «Unfollow»

Τι γυρεύουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Μόσχα; Γιατί το μεγαλύτερο τμήμα τω. φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων της EE έχει στραφεί προς το Κρεμλίνο: Υπάρχει προσωπική εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να κατευθυνθεί ρωσικό χρήμα σε ακροδεξιές και εθνικιστικές ευρωπαϊκές oργανώσεις και κόμματα; Ποιοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το σχέδιο: Έρχονται «τσουβάλια» με ρούβλια και δολάρια στην Ελλάδα για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής κι αν ναι, πώς διακινούνται; Πώς κινούνται μικροί και μεγάλοι ρώσοι και έλληνες επιχειρηματίες για την οίκονομική ενίσχυση του ναζιστικού μορφώματος; Ποιες είναι οι ευρύτερες στοχεύσεις της ρωσικής κυβέρνησης και ολιγαρχίας από την πολύπλευρη στήριξη φασιστικών κομμάτων μέσα στους κόλπους της EE:

Η προσπάθεια να προσεγγίσουμε τα παραπάνω ερωτήματα μας οδηγεί κατευθείαν στον πυρήνα μιας οργανωμένης στρατηγικής που ακολουθεί η ρωσική κυβέρνηση, αλλά και στην εξήγηση (με υλικούς όρους) του φαινομένου της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική των Ρώσων έχει ως άμεσο στόχο τον πολιτικό προσεταιρισμό των ευρωπαϊκών ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων, προφανώς με ευρύτερες γεωπολιτικές στοχεύσεις. Οι γνώστες ισχυρίζονται ότι και οι φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία γιγαντώθηκαν με ρωσικό χρήμα, ίσως ακριβώς για να παίξουν ένα ρόλο στην αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Από αυτό το κάδρο δεν θα μπορούσε να λείπει η Χρυσή Αυγή.

Το ελληνικό ναζιστικό κόμμα έχει εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό χρηματοδότηση από τη Μόσχα. Οι δρόμοι και οι σταθμοί για να φτάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα είναι πολυδαίδαλοι. Άλλοτε καλύπτονται με το μανδύα νόμιμων δραστηριοτήτων και άλλοτε όχι.

Τα ρωσικά εμβάσματα που έχει εξασφαλίσει η Χρυσή Αυγή, έρχονται να προστεθούν στη χρηματοδότηση που ήδη λαμβάνει από έλληνες επιχειρηματίες. απότο εγχώριο εφοπλιστικό λόμπι, αλλά και από άλλους μικρότερους επαγγελματίες που στηρίζουν με μικροποσά το φασιστικό έκτρωμα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν από τα μέσα τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης, η μέθοδος που ακολουθείται είναι «λίγα από πολλούς, πολλά από λίγους». Όπου «λίγοι» διάβαζε ρώσικα κεφάλαια και ισχυροί έλληνες επιχειρηματίες.

Ακολούθησε τη μυρωδιά του χρήματος

Πολλές αναλύσεις έχουν γραφτεί για το φαινόμενο γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής. Άλλοι το χρεώνουν στην κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, στη μετανάστευση, στην οικονομική και πολιτική κρίση. Άλλοι στο παιχνίδι που κάνει μαζί της το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Τι ήταν όμως αυτό που έφερε τη Χρυσή Αυγή από το περιθωριακό 0,2% στην εκλογή δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αθήνας το 2010 και μετά στα ποσοστά των εκλογών του 2012 και του 2014;

Αυτό που στήριξε τις αθρόες στρατολογήσεις της Χρυσής Αυγής και τη δυνατότητά της να «πατήσει» σε γειτονιές είναι πρώτα από όλα ένα: το χρήμα.
Αρχικά οι εγχώριοι φύρερ χρηματοδοτούνταν (και συνεχίζουν) από έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Το ρόλο του μεσολαβητή είχε από παλιά αναλάβει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου και γνωστός ποινικολόγος με διασυνδέσεις στους επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους. Μικρότερα ποσά οι χρυσαυγίτες αποσπούσαν και αποσπούν από μικρομεσαίους επιχειρηματίες, είτε με τη χορήγηση «προστασίας» είτε λόγω της «ανάγκης» που αισθάνονται, κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης, να τα έχουν καλά με τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» – και ο νοών νοείτω.

Πήγες χρηματοδότησης η Χρυσή Αυγή έχει αναζητήσει και μεταξύ των ελλήνων ομογενών. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωστρατηγικών Αναλύσεων Stratfor, μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν απευθυνθεί σε ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, με την ανταπόκριση να είναι μεν θετική, αλλά να μην εξασφαλίζει μεγάλα χρηματικά ποσά. Όσοι γνωρίζουν τον κύκλο των εύπορων ομογενών, μιλούν για τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις που έχουν ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Κώστας Μακρής με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, γνωστό για τα ακροδεξιά του πιστεύω και συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη.

Όμως, από όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάστηκαν ώστε από ένα περιθωριακό κόμμα να ανοίξει γραφεία παντού, να συντηρεί δύο εφημερίδες και δεκάδες διαδικτυακές σελίδες, να διοργανώνει ρατσιστικά συσσίτια και -κυρίως- να μισθοδοτεί πλειάδα επαγγελματικών στελεχών. Ακόμη και σήμερα, με κομμένη την κρατική επιχορήγηση λόγω του εγκλεισμού των στελεχών της, όχι μόνο λειτουργεί 70 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και άλλους τόσους «πυρήνες», αλλά ακόμη και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σε πολλά εκλογικά τμήματα το 2014 ήταν έμμισθοι – κάτι που δεν συνέβη με κανένα άλλο κόμμα!

Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, η διατήρηση τέτοιων υποδομών και η συντήρηση του μεγάλου έμψυχου δυναμικού χρειάζεται ένα κονδύλι που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το παραμύθι της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ότι τα χρήματα τα βρίσκουν από τις εισφορές των μελών τους και από την κρατική χρηματοδότηση (που δεν ξεπερνούσε -μαζί με τις εισφορές των βουλευτών τους- τα 750.000 ευρώ), δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά.Από πού έρχονται αυτά τα λεφτά;

Ο ρωσικός παράγοντας

Οι στενές επαφές της Χρυσής Αυγής με τη Μόσχα έχουν αρχίσει από τη δεκαετία του 1990, αρχικά μέσω της ρωσικής ακροδεξιάς.

Τους εγχώριους ναζί ξεκίνησαν να τους χρηματοδοτούν οι ρώσοι ομοϊδεάτες τους, το κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. Το 1996, τη ρωσική πρωτεύουσα επίσκεφθηκε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος, προσκεκλημένος του Ζιρινόφσκι. Το κόμμα του Ζιρινόφσκι είναι στη ρωσική Βουλή και διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κρεμλίνο. Ωστόσο, ιδιαίτερα μετά τις διπλές εθνικές εκλογές (Μάιος-Ιούνιος 2012) και την εκλογική εκτίναξη της Χρυσής Αυγής τα δεδομένα άλλαξαν και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάθηκε το ρωσικό ενδιαφέρον, πολύ πέραν του Ζιρινόφσκι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συνομιλία του πρώην Γ.Γ του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη έπαιξε πρώτα στον ρωσικό ιστότοπο rutube.ru. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μια διευκόλυνση των ρώσων ακροδεξιών προς τη Χρυσή Αυγή ώστε να μην μπορέσουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές να βρουν τα ίχνη αυτού που το καταχώρισε. Η έμπρακτη ρωσική στήριξη προς το Ν. Μιχαλολιάκο φάνηκε και τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν η εφημερίδα Φωνή της Ρωσίας δημοσίευσε συνέντευξη του φυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Οταν δίνεις παίρνεις, λέει ο λαός μας, και η Χρυσή Αυγή με πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας του κόμματος, με την υπογραφή του Ηλία Κασιδάρη, ήδη από το 2012 δήλωνε τις προθέσεις της: «Στροφή προς τη Ρωσία: Η αλλαγή του γεωστρατηγικού προσανατολισμού ως μόνη εφικτή λύση για να απαλλαγεί η χώρα από τα δεσμά των τοκογλύφων».

Δεν το “χουν και κρυφό. Ο ίδιος ο Η. Κασιδιάρης αποκάλυψε σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι για πολύ καιρό στελέχη της Χρυσής Αυγής ταξίδευαν στη Ρωσία, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα. Στις 14 και 15 Μαΐου (μεσούσης της προεκλογικής περιόδου!) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμης Ματθαιόπουλος βρέθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα. Η σύζυγος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και ο υποψήφιος γαμπρός του δεν πήγαν εκεί για ταξίδι αναψυχής, αλλά για να συναντηθούν με τον καθηγητή
πανεπιστημίου και σύμβουλο της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Ντούγκιν. Παρότι μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ επιχείρησε να τον εμφανίσει ως γραφικό, ο γνωστός φασίστας και υμνητής των Wafen SS Ντούγκιν έχει πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Είναι εξ απορρήτων σύμβουλος του Πούτιν, καθώς επίσης και του Σεργκέι Ναρίσκιν, προέδρου της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, της Δούμας, και συνομιλητής του συνόλου της ακροδεξιάς στη χώρα του. Τον Ντούγκιν έχει επικαλεστεί συχνά σε άρθρα του ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των χρυσαυγιτών βουλευτών με τον Ντούγκιν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης, ήταν «οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι διώξεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, η γεωστρατηγική θέση της Ρωσίας και σι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα», ενώ συζητήθηκαν και τα ενεργειακά θέματα. Ο Ντούγκιν υποστήριξε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας (…) γιατί μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού». Ο ίδιος φέρεται επίσης να δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένας φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς παλεύει εναντίον της αμερικανικής επεκτατικής πολιτικής».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, η Ζαρούλια και ο Ματ-θαιόπουλος είχαν επίσης επαφές με ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Αυτό που δεν γράφτηκε στο επίσημο δελτίο Τύπου -αυτά άλλωστε δεν λέγονται- είναι το πραγματικό περιεχόμενο των συναντήσεων. Μήπως οι συναντήσεις έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστούν οι όροι και οι τρόποι ώστε το ρωσικό χρήμα να συνεχίσει να ρέει προς την Ελλάδα; Εδώ φτάνουμε στο ζουμί. Ποιοι λοιπόν χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή με ρούβλια και με ποιον τρόπο;

Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες

Πρώτη στη σχετική λίστα είναι εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα, με δεκάδες καταστήματα στο νομό Αττικής, τα αφεντικά της οποίας έχουν στο παρελθόν προφυλακιστεί και έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βιτρίνα προκειμένου να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών με προέλευση κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ πίσω από την εταιρεία κρύβονται μπίζνες με στριπτιζάδικα και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για κύκλωμα που ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, η οποία -όπως είναι ευρέως γνωστό- κατά καιρούς αναλαμβάνει να «διεκπεραιώνει» υποθέσεις ρώσων ολιγαρχών και επικίνδυνες αποστολές του ρωσικού συστήματος εξουσίας.

Πέρα από την απευθείας χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα καλύπτει και ανάγκες «προσλήψεων» από τη σχετική λίστα «ευρέσεως εργασίας» που διαθέτει η ελληνική ναζιστική οργάνωση προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη με «αντάλλαγμα» μια (κακοπληρωμένη) θέση εργασίας.

Έτερος μεγάλος χρηματοδότης του εγχώριου φασιστικού μορφώματος, ως μεταφορέας ρωσικών κεφαλαίων, είναι έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Πρόκειται για ρωσοθρεμμένο μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος στους κύκλους της αγοράς θεωρείται ο άνθρωπος της Gazprom στην Ελλάδα. Η Gazprom είναι ο ρωσικός κρατικός κολοσσός ενέργειας που έχει επενδύσεις σε όλη την υφήλιο. Είναι τέτοια η σημασία της, που έχει χαρακτηριστεί ως το «υπουργείο Εξωτερικών» του Κρεμλίνου. Στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι γνωστό ότι η ρωσική εταιρεία ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αγωγού Southstream ο οποίος σχεδιάζεται να περάσει από τη χώρα μας για την προμήθεια της EE με φυσικό αέριο, αλλά και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τον συγκεκριμένο έλληνα επιχειρηματία φωτογράφιζαν παλαιότερα και ως επίσημο «χορηγό» του ΛΑΟΣ του ακροδεξιού Καρατζαφέρη. Η μετακίνησή του σήμερα προς τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι ήρθε με άνωθεν εντολές, προκειμένου να εξασφαλίσει η εγκληματική συμμορία του Ν. Μιχαλολιάκου την «πρωτοκαθεδρία» στο χώρο της ακροδεξιάς.

Ρούβλια, δολάρια και ευρώ στην Ελλάδα με προορισμό τα ταμεία της Χρυσής Αυγής έρχονται από τους ακροδεξιούς Ρώσους με μεσάζοντες συμπατριώτες τους που έχουν ήδη αγοράσει μεγάλες εκτάσεις και επαύλεις στην Ελλάδα και είτε κατοικούν μόνιμα στη χώρα, είτε πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας τις κατοικίες τους για παραθερισμό. Τη ρωσική «μετοίκηση» στην Ελλάδα, ενίσχυσε ο νόμος 4146/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς εκτός EE να αποκτήσουν βίζα, έγγραφα και άδεια παραμονής, αν αγοράσουν σπίτι αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ. Βάσει της συγκεκριμένης ρύθμισης, ρώσοι μεγιστάνες -και όχι μόνο- έχουν ήδη αποκτήσει βίλες στην Ελλάδα, από τη Χαλκιδική και την Εύβοια μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η μόνιμη κατοικία, σε συνδυασμό με τη χορήγηση εγγράφων που τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα εντός της EE, διευκόλυνε πολλούς ρώσους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής να διακινούν άνετα μεγάλα ποσά εντός της ελληνικής επικράτειας. Στα σπίτια τους μπαινοβγαίνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που περιστοιχίζουν τον Ν. Μιχαλολιάκο και είναι οι κομιστές των χρηματοδοτήσεων.

Πέρσι, αλλά και τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στην Ελλάδα ο ρώσος πολυεκατομμυριούχος Αντρέι Σκοτς, ένας από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ο 19ος πλουσιότερος ρώσος πολίτης, με ακροδεξιές πεποιθήσεις αλλά και συνομιλητής του Πούτιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Σκοτς ήρθε στην Ελλάδα για «δουλειές» και βρέθηκε με θαλαμηγό στην Κέρκυρα προκειμένου να επιθεωρήσει έκταση που είχε πωληθεί σε εταιρεία του συμπατριώτη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την οποία σκόπευε να αξιοποιήσει τουριστικά. Τον Απρίλιο η θαλαμηγός έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο Σκοτς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη χρηματοδότηση των ρώσων εθνικιστών και φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με δικηγόρο που εμπλέκεται στενά με ιον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Είναι εμφανές ότι η ρωσική οικονομική «βοήθεια» προς τη Χρυσή Αυγή έχει πολλά κέντρα, που ξεκινούν από τη ρωσική εθνικιστική ακροδεξιά και τον υπόκοσμο της μαφίας, αλλά φτάνουν μέχρι τους ολιγάρχες και τις «επίσημες» πηγές χρηματοδότησης του ρωσικού κράτους.

Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η πληροφορία ότι δύο ή τρεις “Ελληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πετρελαίου και έχουν παρτίδες με m ρωσικά πετρέλαια, χρησιμοποιούνται προκειμένου να μεταφέρονται με τα καράβια τους μεγάλα ποσά από τους ρώσους ακροδεξιούς. Δεν είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας που μαθαίνουμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά ξεφορτώνομαι, μαζί με τα όποια εμπορεύματα, και χρήματα βοήθειας από το εξωτερικό.
Γι” αυτό και η έρευνα του ΣΛΟΕ σχετικά με τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής δεν είναι εύκολο να καταλήξει κάπου. Τα στοιχεία που διαρρέουν, κάνουν λόγο για εμπλοκή μεγάλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών, ακόμη και ανώτατων εκκλησιαστικών παραγόντων. Το ΣΛΟΕ. μάλιστα, έχει ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία. Όμως, η αθρόα εισροή του χρήματος από το εξωτερικό καθιστά πολύ δύσκολο το εγχείρημα.

Το ξανθόν γένος

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο ζουμί Οι παρτίδες με τη Ρωσία, δεν αποτελούν «προνόμιο» των εγχώριων φασιστών. Σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο άρθρο της. η εφημερίδα .Yew York Times αναφέρει: «Ακροδεξιός πυρετός για μια Ευρώπη προσδεδεμένη στη Ρωσία». Ανάλογο άρθρο φιλοξένησε παραμονές των εκλογών και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο οποίο αναφερόταν: «Πολλοί ακροδεξιοί λαϊκιστές που θα κατεβούν στις ευρωεκλογές εκφράζουν ολοένα και μεγαλύτερη διάθεση να λειτουργήσουν ως συνήγοροι της Ρωσίας στις Βρυξέλλες».

Η στήριξη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων, προς τη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αναλύσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο, σχετίζεται άμεσα με την αθρόα χρηματοδότηση που τους προσφέρει -συνήθως μέσω τρίτων- ο ρωσικός παράγοντας. Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, είναι διατεθειμένοι να συντηρήσουν οικονομικά τέτοιες οργανώσεις, αφού φιλοδοξούν να τις αξιοποιήσουν είτε ως μέσο πίεσης στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της EE, είτε για να στηρίζουν τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εντάσσεται και η Χρυσή Αυγή. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα ακόμα μεγαλύτερα. Όμως τα παιχνίδια των ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων με οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας συνήθως δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων. Οι αιματηρές εξελίξεις στην Ουκρανία, που πυροδοτούνται μεταξύ άλλων και από τους εκεί Ναζί, είναι το πιο πρόσφατο τραγικό παράδειγμα.

Στην  εκπομπής Zona Rosa για την Ελεύθερη ΕΡΤ, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης παροσιάζουν  το ρεπορτάζ εδώ


 
Η περίπτωση του τραπεζικού πόρταλ Bankingnews.gr και του τραπεζικού συντάκτη Πέτρου Λεωτσάκου είναι γνωστή και έχει αναλυθεί στο παρελθόν. Ας θαυμάσουμε χωρίς άλλες αναλύσεις κάποιους τίτλους άρθρων του Πέτρου Λεωτσάκου και του Bankingnews μαζί με κάποια διαφημιστικά banner που στηρίζουν οικονομικά το εν λόγω πόρταλ και την αρθρογραφία του και ας τα αφιερώσουμε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτούς που ψήφισαν τους νεοναζί ως αντισυστημικό κόμμα που θα συγκρουστεί με τους τοκογλύφους των τραπεζών και το υπόλοιπο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που έχει αφαιμάξει την χώρα.

Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Euroxx Χρηματιστηριακή είναι οι 4 βασικοί χρηματοδότες του οικονομικού πόρταλ που προσπαθεί να μας πείσει με λύσσα ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που στην πραγματικότητα δεν είναι νεοναζί αλλά αγνοί Έλληνες πατριώτες.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
υγ οι φωτογραφίες έχουν μπεί copy-paste γιατί δεν δημοσιευόταν αλλιώς

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, το γνωστό site bankingnews.gr ξεκίνησε απροκάλυπτα στο twitter καμπάνια… υπεράσπισης.Συγκεκριμένα, ο επίσημος λογαριασμός του site αναφέρεται στην προφυλάκιση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς την “πραξικοπηματικού τύπου”, ενώ στρέφει τα βέλη του και στην αριστερά.

από καθεστωτικό της Αριστεράς-left.gr

Εικόνες:

από φάντασμα ο εφοπλιστής-μαφιόζος 02/08/2014 9:53 μμ.


Τον ψάχνανε, παραδόθηκε, μετά σιωπή...

από N.Π 25/10/2015 10:02 πμ.


https://athens.indymedia.org/post/1550476/

Το  σχόλιο μπαίνει ως μια κριτική του κειμένου.Άλλωστε δεν περιμένουμε από "ανώνυμα" υποτίθεται δημοσιεύματα να μαζέψουμε στοιχεία για την κρατική υπηρεσία χ.α αφού εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων που παρακολουθούν την δίκη είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του Πρετεντέρη.Το υποτίθεται σημαίνει ότι τα μέλη αυτής της ομάδας εντάσονται σε ένα πολιτικό κομματικό παιχνίδι κάπου εκεί στην "αριστερά" της ουσίας, των "θεσμών",της εξουσίας,της μη δικαιοσύνης,της ταξικής κοινωνίας.Η πολιτική διαφορά δεν παύει να μειώνει το έργο των ανθρώπων αυτων αλλά αν δεν χτυπήσεις το φίδι στο κεφάλι δεν πεθαίνει.

από τιποτα δεν μάθαμε απ'τη δικη 26/10/2015 3:21 μμ.


...Έχω άδικο να πω ότι και το παραπάνω άρθρο δεν δίνει κανένα στοιχείο της προκοπής; ΔΕΝ είναι "πηγή χρηματοδότησης" της χα το μαγαζί του χοντρού (παναγιώταρου) και πρώτα-πρώτα γιατί ο χοντρός δεν πολυγουστάρει και δεύτερον γιατί πώς θα μπορούσε άλλωστε..; 

Ούτε η δίκη ούτε η φο-βε-ρή δημοσιογραφική έρευνα έχει προσφέρει τίποτα για τη χρηματοδότηση ή τον περίφημο οπλισμό.

Να δώσω και μια εξήγηση γιατί; Επειδή αυτές είναι δουλειές του κράτους, του βαθέος κράτους, μυστικών υπηρεσιών και του στρατού κιόλας. Μυστικά κονδύλια, στρατόπεδα που χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση και -βέβαια- κρατικά όπλα, εκπαιδευτές του στρατού και τους μπάτσους και γενικά τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια.

Λοιπόν, για να κάνω και μια πρόβλεψη, επειδή αυτά είναι τα στοιχεία και η φιλοχρυσαυγίτικη διάθεση του δικαστηρίου έχει γίνει αντιληπτή με τις ηλίθιες ερωτήσεις και τις εξυπηρετήσεις του προς τη ΧΑ, σχεδόν όλοι οι βουλευτές θα βγουν αθώοι σίγουρα και ο μόνος που μπορεί (ίσως) να κριθεί ένοχος είναι ο Κούνελος. Ο Ρουπακιάς κι ο Πατέλης θα φανε μεγάλες ποινές που δευτεροβάθμια θα καταπέσουν και σε 3-5 χρόνια θα είναι έξω.

Για μένα το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε μετά την απαλλαγή του πώς θα φερθεί ο Μιχαλοβλάκας. Τι ρόλο άραγε του επιφυλάσσουν τ'αφεντικά του;


post image

Voigt, Μιχαλολιάκος και Fiore: τρεις ναζί επιδοτούμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo (ιστοσελίδα expo.se), η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ, για το έτος 2016, την ομαδοποίηση φασιστικών κομμάτων “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία” (APF – Alliance for Peace and Freedom), της οποίας βασικό μέρος είναι η Χρυσή Αυγή. Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα έτη 2014-2016 σε κόμματα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, παρά τις υποσχέσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για “να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα”.

Υποτίθεται πως το 2014 η ΕΕ είχε αποφασίσει τη σκλήρυνση των όρων χρηματοδότησης των ακροδεξιών κομμάτων. Ωστόσο, με διάταξη που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 22/10/2014 στο Στρασβούργο, αποφασίστηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017. Είναι αυτό το νομικό “παραθυράκι” που αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή και η ομαδοποίηση των κομμάτων στην οποία ανήκει για να πετύχει τη χρηματοδότησή της με 600.000 ευρώ, μόνο για το 2016. Κομμάτι αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών/φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το “ίδρυμα” του APF, Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη).

Στην “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία”, πρόεδρος είναι ο Ιταλός φασίστας, επικεφαλής της Forza Nuova, Roberto Fiore και αντιπρόεδροι ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Nick Griffin.

Θυμίζουμε εδώ ότι η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο κομμάτι που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων (και όχι των βουλευτών), έχει ανασταλεί εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ως “εγκληματικής οργάνωσης”.

πηγή-http://jailgoldendawn.com/2016/04/22/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85/

Εικόνες:


Αυτό που διαφεύγει εν πολλοίς και ίσως ολοκληρωτικά δεν είναι παρά το ποιοι είναι οι μη φανεροί ιδεολογικοί χορηγοί της ΧΑ (οι ίδιοι άλλωστε κατά καιρούς δεν μας εξέπληξαν για την υποστήριξή τους ως "αντισυστημικοί" σε τμήματα κραταιά του συστήματος όπως οι εφοπλΗστές). Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το σημαντικότερο για να μπορέσει να στηθεί η επιχείρηση η οποία για να στηθεί χρειάζεται ένα μίνιμουμ εμπιστοσύνης για το αν θα μπορέσει να φέρει κέρδη. Δυστυχώς οι μη φανεροί ιδεολογικοί χορηγοί της ΧΑ είμαστε εμείς, δηλαδή το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα που εδώ και περίπου μια 25ετία αποκολλήσαμε το ζήτημα της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού από τις εν γένει εξελίξεις που αφορούσαν το ταξικό και τις πολύ σοβαρές αλλαγές στο γεωπολιτικό. Αρνούμενοι να εκλάβουμε τις εν γένει εξελίξεις και στο πλαίσιο κατάρρευσης του 40χρονου πολιτικού σκηνικού ανέλαβαν οι φασίστες. Έτσι ανεφάνη ο διχασμός έλληνες-ξένοι. Σ' αυτόν το διχασμό που δεν υπήρξε σχεδόν κανένα πεδίο σύνθεσης έπαιξε ρόλο η άνοδος της άκρας δεξιάς που υπερασπίστηκε τους "έλληνες" και οι του προοδευτικού χώρου που υπερασπιστηκε τους "ξένους". Ρητορίες που αφορούν συνθέσεις δεν ήταν παρά σημαίες χωρίς σημαιοφόρους. Τα παραπάνω κείμενα που επιβεβαιώνουν τις σχέσεις ΧΑ με τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου δεν είναι παρά η μετατόπιση υποστήριξης τμήματός του στην αναφαινόμενη άνοδό τους. Κι αυτή που πολιτικά ωθήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (2011-2013) στο πλαίσιο της θεωρίας των δυο άκρων (με το ένα άκρο το αντιμνημονιακό μέτωπο που είχε επικεφαλή το ΣΥΡΙΖΑ) και μαζεύτηκε όταν ξεπέρασε το ρόλο της το 2013, είχε έρεισμα όχι στη φασίζουσα αντίληψη των "ελλήνων" (όπως στρεβλά διέδιδε το κίνημά μας) αλλά στην εξ' αντανακλάσεως υποστήριξη, μιας και εμείς αφήσαμε ένα τεράστιο κενό. Το κενό αυτό θα συνεχίζεται όσο επιδιώκουμε μετά μανίας ένα προσφυγικό "Δεκέμβρη" αρνούμενοι αν δούμε τις παγκόσμιες διαστάσεις ενός φαινομένου προωτόγνωρου για τις ιδεολογικες και πολιτικές του απολήξεις. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την αλληλεγγύη αλλά καθαρά με την εργαλειοποίηση του πρόσφυγα ως νέου υποκειμένου για τον αγώνα ενάντια και μονόπλευρα στον "εσωτερικό εχθρό". Ο εχθρός όμως είναι παντού για αυτό και η κατάρρευση της χαβιαροαριστεράς στη Γαλλία αντίστοιχης με τη δική μας των τσιπουράδικων Ψυρρή-Εξαρχείων-Κολονακίου θα σημαει την υπεράσπιση των "ευρωπαϊκών αξιών" από τα PEGIDA που θα προκύψουν παντού δίπλα στη γραμμή Ουρμπάν της Ουγγαρίας ή της νέας κυβέρνησης της Αυστρίας. Είναι θέμα χρόνου να ανακάμψει η Μέρκελ κι ο μερκελισμός των "ανοιχτών συνόρων" και στην ιδεολογική του μορφή, όταν η Μέρκελ μιλά για ζώνες ασφαλείας των προσφύγων στα συρο-κουρδικά εδάφη, διώκει τον κωμικό κατά παραγγελία Ερντογάν και εξαγγέλλει στρατιωιτκή βάση στον Ιντσιρλίκ (σημείο εκκίνησης του ερντογανικού αντιαμερικανισμού το 2003). Υπάρχει αντιεξουσιαστικό σχέδιο για τη φιλοξενία 54.000+ έτσι ώστε να παραμείνουν σχετικά ασφαλείς και κάτω από πλαίσιο κοινωνικής συνοχής με βασικούς κι αποδεκτούς κανόνες συνύπαρξης; Προσοχή: η δυτική ελευθεριότητα που κατακτήσαμε και ενοχλεί τους μη κοσμικούς μουσουλμάνους θα έρθει σε σύγκρουση με τη μαντίλα ή την κάλυψη της κεφαλής για όσους μας ενοχλούσε και το τσεμπέρι της γιαγιάς μας.

από @ενας αναρχικος 26/04/2016 3:19 μμ.


Α-Ψ-Ο-Γ-Ο-Σ.η καλυτερη κριτικη που θα μπορουσε κανεις να κανει.μπραβο συντροφε.αντε επιτελους να κανουμε και την αυτοκριτικη μας μπας και αρχισει το <ξυπνημα> του χωρου αναφορικα με τα στερεοτυπα-αρα και ρατσισμους-μας.ας περασουμε απο το <Οι μεταναστες ειναι αδερφια μας,σκατα στους Ελληνες> στο <ειμαστε αναρχικοι,αδερφια μας ειναι ολοι οι αναρχικοι και οι ριζοσπαστες-εξεγερμενοι  απο καθε γωνια της γης.οχι ΟΛΟΙ οι μεταναστες ,ακομη και οι φασιστες (μπουρκες,τζιχαντ,εγκληματα).λογος για ολα.ΣΚΑΤΑ στο βιαστη του παιδιου στην Παρο απο το σκουπιδι που ειναι μεταναστης,ΣΚΑΤΑ στον <αιλυνα> παιδεραστη,εμπορο ναρκωτικων,δολοφονο αδεσποτων ζωων κλπ.>

 

από Νίκος Παπαγεωργίου 12/05/2016 9:31 μμ.


post image

“Αυτοδημιούργητος” επιχειρηματίας;

Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Μιχαλολιάκου επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζαμε: ένας πακτωλός χρημάτων στηρίζει την “πατριωτική” δράση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας, που αναδεικνύεται σε πλουσιότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος. Μάλιστα το 2012, παρατηρήθηκε έκρηξη στα (δηλωμένα) εισοδήματα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που ΔΕΝ οφείλεται στη διπλή βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνει το ζεύγος Ζαρούλια. Τα δηλωμένα νούμερα είναι αμείλικτα:

(Η πηγή για τον παραπάνω πίνακα είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Τα ποσά του έτους 2011 αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τύπου και είναι κατά προσέγγιση. Για τα έτη 2012 και 2010 έχουμε στη διάθεσή μας αντίγραφα των δηλώσεων.)

Όπως φαίνεται στον πίνακα, τα εισοδήματα Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια γνωρίζουν μια απροσδόκητη έκρηξη το 2012: από 57.630 ευρώ που δηλώθηκαν για το έτος 2011, το ετήσιο εισόδημα των δύο αθροιστικά εκτοξεύεται στα 271.052 ευρώ το 2012, δηλαδή πενταπλασιάζεται! Αντίστοιχη τεράστια αύξηση σημειώνεται και στις καταθέσεις του ζευγαριού: από τις 26.390 ευρώ το 2011 στα 183.375 ευρώ το 2012!

Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται παρά μόνο σε μικρό μέρος στη λήψη της διπλής βουλευτικής αποζημίωσης, που συνολικά ανέρχεται σε 87.000 ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης οφείλεται σε ποσό που δηλώνεται ως “Λοιπά εν γένει έσοδα (Οικον. ενισχύσεις, δάνεια, δωρεές, κλπ)”, το οποίο και ανέρχεται στο ποσό των 147.237,66 ευρώ!

Δήλωση πόθεν έσχες γα το έτος 2012. Ο αριθμός 1 αναφέρεται στον Μιχαλολιάκο και ο αριθμός 2 στη Ζαρούλια.

Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες γελοιοποίησε την εικόνα του “λαϊκού ηγέτη” που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Μιχαλολιάκος στους οπαδούς του και προκάλεσε πανικό στη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό και η οργάνωση έσπευσε να δημοσιοποιήσει το εκκαθαριστικό του Μιχαλολιάκου για το έτος 2013 στο σάιτ της. Αντί όμως να διαλύσει τις υποψίες, ο Μιχαλολιάκος χειροτέρευσε τη θέση του.

Εκκαθαριστικό Μιχαλολιάκου όπως το δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή.

Κι αυτό γιατί η βασική επιχειρηματολογία που συνοδεύει το εκκαθαριστικό είναι ότι η εκδοτική επιχείρηση Μιχαλολιάκου (στην περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ο Μιχαλολιάκος είναι εκδότης της εφημερίδας Χρυσή Αυγή) ήταν ανέκαθεν “ζημιογόνα”. Λέει η Χρυσή Αυγή: “…το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων είναι από την εμπορική επιχείρηση της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή”, η οποία ήταν στο όνομα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και η οποία επί δεκαετίες ήταν ζημιογόνος όπως όλες οι εφημερίδες. Την ζημία επί σειρά ετών κάλυπτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον στα τέλη του 2012 είχε υποχρεώσεις σε επιταγές για το χαρτί και λοιπά έξοδα της εφημερίδας μεγαλύτερες από 60.000 ευρώ.“

Τον Μιχαλολιάκο όμως έρχεται να διαψεύσει όχι κάποιος εχθρός του αλλά η ίδια η Ζαρούλια, που επανειλημμένα έχει υποστηρίξει δημόσια ότι: “…ο σύζυγός μου έχει την απασχόλησή του, μια εφημερίδα, η οποία αποδίδει ΚΕΡΔΗ”. Μπορείτε να την ακούσετε και μόνοι σας (06:16):

 

Αλλά και σε παλιότερες αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο αμείλικτο ερώτημα πώς τέλος πάντων συντηρείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δηλώνεται ως επαγγελματική του ιδιότητα (προφανώς προσοδοφόρα) η έκδοση της εφημερίδας. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ένα μόνο άρθρο για την επαγγελματική ιδιότητα του Μιχαλολιάκου, σας συνιστούμε την αποκαλυπτική ανάρτηση του XYZContagion με τίτλο: Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα).

Από κει και πέρα, η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών. Γράφει για παράδειγμα, ότι το εισόδημα των Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια είναι “η βουλευτική αποζημίωση, ήτοι 16,653 ευρώ τον χρόνο έκαστος”. Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε οι μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών θα ήταν 1387 ευρώ! Πρόκειται για χοντροκομμένη λαθροχειρία, που απευθύνεται σε αναγνώστες μειωμένης ευφυίας. Η αλήθεια είναι αυτή: Τα 16.653 ευρώ είναι το κομμάτι της βουλευτικής αποζημίωσης που φορολογείται, στην οποία όμως αθροίζονται άλλα 29.526 ευρώ που δεν φορολογούνται! Η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής αυτά τα… ξέχασε!

Τέλος, από τα στοιχεία που παρέχει τόσο η δήλωση όσο και η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής προκύπτει σαφώς ότι η εκτόξευση των εισοδημάτων του Μιχαλολιάκου το 2012 δεν δικαιολογείται ούτε από πώληση κάποιου οικογενειακού ακινήτου ούτε από εκμετάλλευσή τους (εκμίσθωση, κλπ). Ούτε βέβαια έχει να κάνει η αύξηση εισοδημάτων από 57.630 σε 271.052 ευρώ με την εκλογική επιδότηση της Χρυσής Αυγής ως “πολιτικού κόμματος”, στους λογαριασμούς της οποίας βρέθηκαν άλλα 743.892 ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι “τα χέρια της Χρυσής Αυγής” χαιρετάνε ναζιστικά και είναι βουτηγμένα στο αίμα των θυμάτων της εγκληματικής δράσης των υπόδικων μαχαιροβγαλτών της. Σήμερα μάθαμε ότι τα ίδια χέρια χειρίζονται παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Αν μη τι άλλο, ας παραδεχτούμε ότι με τη “Χρυσή Αυγή ΑΕ”, ο Μιχαλολιάκος έστησε μια προσοδοφόρα επιχείρηση…

—————————

Διαβάστε ακόμα:

* ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΤ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ

 

Εικόνες:


Και κατά πόσο μπορεί κάποιος να νοθεύσει αυτά τα νούμερα, αγοράζοντας π.χ. με εικονικό τιμολόγιο 1,000 φύλλα μαζί απευθείας από την εφημερίδα...;


post image

 δήλωσε εισοδήματα, δικά του και της συζύγου του, 271.050 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του, μαζί με τη σύζυγό του, 10 ακίνητα ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 183.372 ευρώ. Επίσης ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

[Δική μας προσθήκη: Δεν ξέρουμε ποιές είναι οι δύο επιχειρήσεις. Εμείς πάντως προσθέτουμε και μια τρίτη:]

 

*Δεν  γνωρίζω για αυτό που λες και τώρα δεν μπορώ να το ψάξω

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License