ΜΕΤΑΓΩΓΗ του Ράμι Συριανού, στη Νιγρίτα-Σερρών

............................................................

Σήμερα το πρωί ο Ράμι Συριανός μετήχθη στις φυλακές Νιγρίτας-Σερρών. Κατά την είσοδο του εκεί, υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο όπου του ζητήθηκε για ακόμη μια φορά να βγάλει τα εσώρουχα του, κάτι που φυσικά ο σύντροφος αρνήθηκε. Για αυτή του την άρνηση, του ειπώθηκε πως θα γίνει αναφορά και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κελιά νεοεισερχομένων.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή 11/11, έγινε μεταγωγή του συντρόφου από τις φυλακές Ιωαννίνων όπου κρατούνταν από την σύλληψη του, στις φυλακές Διαβατών. Ομοίως και εκεί του ζητήθηκε να υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου και ομοίως ο σύντροφος αρνήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχικό και να περάσει εισαγγελέα την Δευτέρα 14/11, όπου του επιβλήθηκε η ποινή των 10 ημερών στην απομόνωση και πειθαρχική μεταγωγή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, χθες Τετάρτη 16/11 το απόγευμα, έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης περίπου 100 ατόμων έξω από τις φυλακές Διαβατών, για μία ώρα περίπου με αρκετό παλμό και συνθήματα αλλά και ανταπόκριση των κρατουμένων με φωνές και συνθήματα.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License