ِΑπαλλοτρίωση σε super-market στο Γαλάτσι

Απαλλοτρίωση σε super-market στο Γαλάτσι

Σήμερα Σάββατο 19-11-2011 πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση σε super-market της αλυσίδας market-in στο Γαλάτσι. Σύντροφοι και συντρόφισσες απαλλοτρίωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μοίρασααν σε κόσμο που ψώνιζε στην παρακείμενη λαϊκή. Κατά τη διάρκεια μοιραζόταν το παρακάτω κείμενο και τρικάκια:

 

 

Όλος ο πρόσφατος επικοινωνιακός χαμός σχετικά με το ποιος «πολιτικός» σχηματισμός θα αναλάβει τη διαχείριση της χώρας για τους επόμενους μήνες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρασύρει και να αποπροσανατολίσει τους «από τα κάτω» σε μια διαδικασία «επιλογής» του λιγότερο διεφθαρμένου, ή του ικανότερου τεχνοκράτη.
Καμία πολιτική διαχείριση της κρίσης γενικότερα και του δανειακού ζητήματος της Ελλάδας ειδικότερα, δεν πρόκειται να γίνει από τους «από πάνω» για το συμφέρον των «από τα κάτω». Οι απολύσεις, η φτώχεια, η μιζέρια, η ανεργία, τα χαράτσια που ήδη αρχίζουμε να βιώνουμε και που θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσουν μια ενιαία πραγματικότητα, που θα συμπληρώνεται από τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις κοινωνικές αναταράξεις που ήδη έχουν γίνει ορατές.
Η αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους, οι τόνοι χημικών στις διαδηλώσεις, οι προσλήψεις εκατοντάδων έως και χιλιάδων νέων ειδικών φρουρών, το προνόμιο της εξαίρεσης των μπάτσων από το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, όπως και η δυνατότητα που θα έχει η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για αναστολή άρθρων του Συντάγματος δεν είναι παρά η άλλη όψη του νομίσματος της ολοένα αυξανόμενης εξαθλίωσης του γενικού πληθυσμού.
Όποιος δεν εντοπίζει τα αίτια της σημερινής κατάστασης, αλλά και αυτής που διαγράφεται ως το ζοφερό μας μέλλον, στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη πρακτική συσσώρευσης κεφαλαίου από τα αφεντικά εις βάρος των «από κάτω», ειδικά εφ’ όσον ανήκει στους τελευταίους, όχι απλά εθελοτυφλεί, αλλά βγάζει με τα ίδια του τα χέρια τα μάτια του.
Τα περιθώρια για παθητικότητα στενεύουν. Ακόμα και οι πιο απαθείς και «φιλήσυχες» υπάρξεις, ακόμα και όσοι παρέμβαιναν στη ζωή αποκλειστικά μέσω ζάπινγκ και 8ώρου, θα αναγκαστούν από την υλικότητα της στέρησης να κινητοποιηθούν. Είναι βασικό για την αξιοπρέπειά μας, να αντιμετωπίσουμε το συνεκτικότατο μέχρι στιγμής μπλοκ των καπιταλιστών – πολιτικών – δημοσιογράφων συνειδητά και στοχευμένα. Να μην αφήσουμε εθνικούς, φυλετικούς και άλλους διαχωρισμούς να μας στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Να πάψουμε να κινούμαστε ατομικά, να δούμε πέρα από τις έτοιμες «ομαδοποιήσεις» στις οποίες ενταχθήκαμε χωρίς να το επιλέξουμε (οικογενειακές, θρησκευτικές, εθνικές). Να αναγνωρίσουμε ο καθένας στο διπλανό του ένα κομμάτι του εαυτού του και με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αξιοπρέπεια να ισοπεδώσουμε τους ναούς του τραπεζικού συστήματος, να επιτεθούμε στους πολιτικούς διαχειριστές της δυστυχίας μας, να επανοικιοποιηθούμε τον κλεμμένο πλούτο που κοσμεί τα ράφια των σούπερ-μάρκετ ως νεκρό εμπόρευμα. 
 
 
Να μην περιμένουμε να γίνει της Αργεντινής για να μπουκάρουμε στα super markets!
Απαλλοτρίωση τώρα!
     
                                                                                                                                                   
Η πτώχευση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις
μ’ επίθεση στ’ αφεντικά γεννιούνται συνειδήσεις.
Απαλλοτρίωση τώρα!
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License