Κατάληψη στη ΔΕΗ στο γραφείο εκδόσεων εντολών διακοπής ρεύματος

.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

από Απλυτος 20/11/2011 7:51 μμ.


απο εδω :

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ βρίσκονται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και περίπου 100 μέλη της ΠΑΣΠ, οι ίδιοι που είχαν αποδοκιμάσει τον Γιώργο Παπανδρέου στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.

 

Τι παιζει;

από nai 20/11/2011 7:58 μμ.


san tin alli fora stin peiraios


48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος (λένε ότι είναι το μοναδικό σε όλη τη χώρα) έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεών τους. Λένε ότι είναι συνεπείς σε αυτό που είχαν πει από την αρχή, ότι δε θα γίνουν δολοφόνοι μικρών παιδιών και αρρώστων, που δεν μπορούν να επιβιώσουν αν τους κόψουν το ρεύμα. Απλώς τον προηγούμενο μήνα, η διοίκηση βρήκε τρόπο να παρακάμψει τις αντιδράσεις τους. Καταλήγουν ότι στο τέλος η μάχη θα δοθεί σώμα με σώμα στους δρόμους όλης της χώρας και λένε ότι ήδη υπάρχουν και συνεχίζουν να συγκροτούνται σχετικές ομάδες περιφρούρησης.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους.

 

Εν τω μεταξύ, το πρωί, η κυβέρνηση βλέποντας ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι πάρα πολλοί έδωσε εντολή να παγώσει η διαδικασία διακοπής ρεύματος αλλά να αρχίσει κανονικά η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος. (η παραδοχή της κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τα ψευδή στοιχεία που διέδωσαν τα ΜΜΕ ότι οι περισσότεροι έχουν πληρώσει το χαράτσι. φυσικά και είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν πλήρωσαν. και μάλιστα ακόμα δεν έχει λήξει ούτε το ένα τρίτο των λογαρισμών.)

 

Αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης μπλοκάρει η ενέργεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μια μέρα πριν την έναρξη έκδοσης των εντολών αυτών.

 

Να μην έχουμε αυταπάτες ότι δε θα βρουν τρόπο να παρακάμψουν και αυτή την κατάληψη. Δεν έχουν βρει ακόμα, αλλά θα βρούν σύντομα, αν συνεχιστεί η κατάληψη. Το θέμα είναι η συνέχιση των δράσεων. Ομάδες περιφρούρησης παντού...

 

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της Ελευθεροτυπίας, η Τρόικα επιθυμεί να ενημερώνεται τακτικά για την πορεία της είσπραξης του φόρου ηλεκτροδοτούμενων δομών. Προφανώς, η αντίσταση πιάνει τόπο...

 


Εργαζόμενες-οι,

Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη  Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.

 

Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία,

Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.

Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε στην πρώτη, να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι και

Η Τρίτη και η κυριότερη ότι με τα κορμιά μας, με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της χώρας θα εμποδίσουμε να κοπεί το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά το τελευταίο σήμερα ανακοινώνουμε ότι σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, οι ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς φορείς, Ενώσεις πολιτών, είναι έτοιμες και όπου ακόμα δεν έχουν συσταθεί είναι ζήτημα ημερών.

Συνεπείς με τα όσα είχαμε πει

στις 13 Οκτώβρη επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την αποστολή των λογαριασμών.

Τότε η διοίκηση βρήκε εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά την λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα.

 

 • - Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα.
 • - Είμαστε εδώ γιατί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού.

 

 

 •  
 • - Είμαστε εδώ γιατί αυτοί που ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό Νόμο δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν «Μα ο άνεργος πως θα πληρώσει; Εμείς θα του κόψουμε και το ρεύμα;»

 

 • - Είμαστε εδώ γιατί αρνούμαστε να γίνουμε απάνθρωποι και εκτελεστές μικρών παιδιών και αρρώστων.
 • - Είμαστε εδώ γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.
 • - Είμαστε εδώ γιατί ακόμα κυλάει αίμα στις φλέβες μας.
 • - Είμαστε εδώ γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές.
 • - Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας που χωρίς αυτό κινδυνεύουν ζωές και κανείς δεν μπορεί να ζήσει.

 

Τέλος,

 • - Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε αύριο να ντρεπόμαστε.

Την τιμή και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την πετάξουμε στον υπόνομο.

 

από occupied 21/11/2011 8:11 πμ.


http://www.occupiedlondon.org/blog/2011/11/21/the-trade-union-of-greece%E2%80%99s-public-power-corporation-genop-dei-has-occupied-and-holds-the-building-issuing-electricity-disconnection-orders-%E2%80%93-full-statement/

 

Workers,

from the first day when the Papandreou government announced that it would turn DEI [the Public Power Corporation] from a servant of the people into a tax collector, that it would use the good of Electricity as a blackmailing leverage against the poor and the unemployed, we used the most clear terms to denounce this unacceptable decision. With an emergency press conference on September 16th, 2011 we showed the tragic consequences this measure would have not only upon society but also upon DEI itself.

Because for us, the role of the trade unionist cannot be detached from what happens in society.

Because for us syndicalism is a holy cause, we made clear from the first instance that we will use all our powers and with the greek society as ally and forefront to block this unacceptable and criminal decision.

More specifically, at this press conference we had said that in our struggle we would intervene at three stages in order to cancel out this unacceptable decision.

The first stage: to block the bills with the emergency tax from being posted out.

The second stage: in the case that we did not succeed at the first stage, to block all the disconnection orders from reaching all those who cannot afford to pay the emergency tax.

The third and main stage would be that with our bodies, our physical presence, giving a man-to-man struggle in the streets and in the neighbourhood of the entire country we will prevent the electricity from being disconnected from the households of impoverished co-humans of ours.

Concerning the last point, we can today announce that in tens of cities across the country, patrolling groups [have been set up] in co-ordination with labour centres, unions, the local municipalities, social organisations, citizen unions, and wherever they do not exist yet, this is only a matter of days.

Being consistent with what we had said, on October 13 we attempted to block the posting out of the electricity bills. At that time, the management found alternative solutions.

Today, November 20th and despite the ferocious attack we received from the lackeys of the system, one day before the disconnection orders are mailed out, we are are here, at the only point where disconnection orders are mailed out, to the entire country.

We are here because the role of DEI is not that of the tax-collector.

We are here because the public good of electricity cannot be used as a blackmailing leverage.

We are here because those who voted in this despicable law did not even bother to think “but how will the unemployed possibly pay? Will we also cut off their electricity?”

We are here because we refuse to become inhuman murderers of small children and of the sick

We are here because for us no co-human of ours is in abundance

We are here because there is still blood running through our veins

We are here, because humans and their needs are above the markers

We are here to blockade the disconnection orders for the public good of Electricity, without which lives are endangered and no-one can live.

Finally, we are here because we do not want to be ashamed tomorrow.

We will not throw our pride and dignity down the drain.

από ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ 21/11/2011 8:22 πμ.


 

48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΕΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την χθεσινή Έκτακτη Συνεδρίαση του,  με βάση τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας για την πώληση 4 Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και την μετοχοποίηση των θυγατρικών της

και επειδή

 • όλα όσα είπε δεν έχουν να κάνουν με επένδυση
 • όλα όσα μεθοδεύει δε δημιουργούν προστιθέμενη αξία
 • όλα όσα σχεδιάζει δεν προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και γενικότερα την κοινωνία, αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να φουσκώσουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς των κρατικοδίαιτων ιδιωτών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να καταστρέψουν τη ΔΕΗ και χιλιάδες θέσεις εργασίας και κυρίως θα αποβούν σε βάρος των καταναλωτών

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με ημερομηνία έναρξης που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η Κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της.

Η Κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ.

Ή

ΕΜΕΙΣ Ή ΕΣΕΙΣ


Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε η διοίκηση της ΔΕΗ
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 16:06

 

Πριν από λίγη ώρα η διοίκηση της ΔΕΗ, κατ΄εντολήν της κυβέρνησης, κατέθεσε μήνυση κατά των εργαζομένων-καταληψιών του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής της ΔΕΗ, στο Χολαργό και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει ότι :

Oι μηνύσεις και οι εισαγγελείς δεν μας τρομάζουν

Θα κάνουμε το χρέος μας.

Το ρεύμα στους φτωχούς και στους ανθρώπους που δεν έχουν (και γι αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν), δεν θα το κόψουμε.

Αυτό τον άδικο και βάρβαρο φόρο, μαζί με την Κοινωνία, θα τον ακυρώσουμε στην πράξη.

 

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License