ενημέρωση από τη συγκέντρωση στις φυλακές νιγρίτας σερρών

...........................

 Σήμερα, γύρω στις 7 το απόγευμα, συγκεντρωθήκαμε έξω από τις φυλακές νιγρίτας σερρών περίπου 100 αλληλλέγγυοι.  Παραμείναμε εκεί για μία ώρα και κάτι ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα, στήθηκε μικροφωνική και πετάχτηκαν βεγγαλικά και κροτίδες. Σκοπός μας να δώσουμε λίγη δύναμη στον σύντροφο Ράμι Συριανό, που βρίσκεται εκεί στα κελιά της απομόνωσης και ένα ηχηρό μήνυμα στην εκεί σωφρονιστική υπηρεσία.

 

το κείμενο που διαβαζόταν από το μικρόφωνο:

"Την Παρασκευή 11/11, έγινε μεταγωγή του συντρόφου Ράμι Συριανού από τις φυλακές Ιωαννίνων όπου κρατούνταν από τη σύλληψη του, στις φυλακές Διαβατών. Κατά την είσοδο του εκεί αρνήθηκε να περάσει από την εξευτελιστική διαδικασία του ενδοσωματικού ελέγχου, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή δέκα ημερών στην απομόνωση και πειθαρχική μεταγωγή.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, την τετάρτη 16/11, συγκεντρώθηκαμε έξω από τις φυλακές διαβατών, αλληλέγγυος κόσμος για μια ώρα περίπου. Την επόμενη κιόλας το πρωί, ο σύντροφος μας, μετήχθη εδώ, στις φυλακές νιγρίτας-σερρών.
Κατά την είσοδό του και εδώ, του ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχά του,  κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε για μια ακόμη φορά.
Την επόμενη περνάει ξανά από εισαγγελέα για να του επιβληθεί και πάλι δεκαήμερη παραμονή στην απομόνωση, όπου και οδηγήθηκε με το πέρας της διαδικασίας. Εκεί μετά από λίγα λεπτά, τον επισκέφτηκαν ο αρχιφύλακας των φυλακών νιγρίτας με ακόμη δύο από τα τσιράκια του, οι οποίοι αρχικά προσπαθούν να τον πείσουν λεκτικά να ξεγυμνωθεί μπροστά τους και αφού κατάλαβαν ότι οι προσπάθειές τους είναι άκαρπες, άρχισαν να τον τραβολογούν μέχρι που του έβγαλαν και το εσώρουχο.
Με αυτές τους τις ελεεινές τακτικές, ο αρχιφύλακας των φυλακών νιγρίτας, των φυλακών δομοκού και οποιασδήποτε άλλης φυλακής, επιχειρούν με αγωνία να πείσουν για το δήθεν αναπόφευκτο της υπακοής στα βίτσια τους και της υποταγής στη συνθήκη του εγκλεισμού και της απομόνωσης.
Ας το βάλουν στο μυαλό τους  καλά, πως όποιο μέσο και να χρησιμοποιούν, θα προσκρούουν πάντα πάνω στο τείχος της αξιοπρέπειας των αγωνιστών.
Ας ενωθεί λοιπόν αυτό με τη δυναμική αλληλεγγύη των εκτός των τείχών αγωνιστών και ας γίνει η αποφασιστική μάχη για το γκρέμισμα κάθε φυλακής.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

από . 24/11/2011 10:11 πμ.


.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License