Απαλλοτρίωση σε super market στην Νέα Σμύρνη

kai myrasma se laiki

 

Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο.

Στη σύγχρονη περίοδο μετασχηματισμού ολόκληρης της κοινωνικής πραγματικότητας τίποτα δεν μπορεί να μείνει αμετάβλητο. Έτσι πλάι πλάι με τις σαρωτικές αλλαγές σε εκπαίδευση, εργασία, δικαιώματα και ελευθερίες έρχεται μια άνευ προηγουμένου αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος-διαχειριστή των ισοπεδωτικών «μεταρρυθμίσεων» προς όφελος του καπιταλισμού.

Μια αλλαγή όμως, που χρησιμοποιείται και για να θολώσει κάπως τα νερά της κοινωνίας που σιγοβράζει. Κι έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αυτό το μπερδεμένο μίγμα σοσιαλφιλελευθερισμού και εθνικισμού αναλαμβάνει τις τύχες της ελλάδας, ώστε να τη βγάλει απ’ τα σχοινιά που την έχουν στριμώξει οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Μια κυβέρνηση που καλείται τώρα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου, να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των εν ελλάδι καπιταλιστών και να διαφυλάξει τα κεκτημένα της με κάθε κόστος σε βάρος των ήδη καταπιεσμένων. Κάπως έτσι εξηγείται η συμμετοχή όλων των αντιδραστικών δυνάμεων στην κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων όλων των εθνικιστικών πατριωτικών τάσεων.

Συνολικότερα από τους δηλωμένους φασίστες του Καρατζαφέρη ως τις πατριωτικές κορώνες σχεδόν σύσσωμης της αριστεράς, το προμοτάρισμα των «εθνικών» συμφερόντων δίνει και παίρνει αποτελώντας τον αντίθετο πόλο στην ανατρεπτική οργάνωση της τάξης των εκμεταλλευομένων. Από τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, τις χυδαίες διαφημιστικές καμπάνιες των ακροδεξιών συμμοριών ως τη συμμετοχή των φασιστών στην κυβέρνηση, όλα θυσιάζονται στο βωμό της «εθνικής ενότητας» και κατ’ επέκταση της επιβίωσης του καπιταλισμού. Ακόμα και τα εναπομείναντα δημοκρατικά παραπετάσματα (με το μανδύα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών) παραπέουν μπροστά στη νέα οικονομική διακυβέρνηση, που συνδυάζει σιχαμένα τη «σοσιαλιστική» βαρβαρότητα, τα νεοφιλελεύθερα νταραβέρια και τις φασιστικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι έτοιμες λύσεις ωχριούν και μοιάζουν (αν δεν είναι ήδη) ανέξοδες. Το παραμυθάκι του μετρήματος των κουκιών θα ξαναπαιχτεί, η δήθεν «επαναστατική» προοπτική της αριστεράς θα ξαναμπεί στο ψυγείο χάριν των δηλώσεων νομιμοφροσύνης και οι νουθεσίες των τραπεζιτών για ομοψυχία και συνεννόηση θα πιπιλίζουν τα μυαλά μας για μερόνυχτα, την ώρα που τα γκλομπς της αστυνομίας θα χτυπούν το σβέρκο μας σκύβοντας το κεφάλι μας ακόμα περισσότερο. Και παράλληλα ο πλούτος τους θα συνεχίζει να αυξάνεται πάνω στις πλάτες μας διαιωνίζοντας την καταπίεσή μας.

Και θα συνεχίζει αν δεν αντιληφθούμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας δε βρίσκονται ούτε στις κάλπες ούτε στα briefcases των χαρτογιακάδων γιάπηδων. Βρίσκονται σε σχολεία και σχολές, σε πλατείες και δρόμους, σε γειτονιές και πολυκατοικίες, οπουδήποτε συναντώνται οι καταπιεσμένοι έτοιμοι να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Αδιαφορώντας για τους επίπλαστους και δημιουργημένους «από τα πάνω» εθνικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς. Ενωμένοι απ’ τα κοινά ταξικά συμφέροντα, οι παραγωγοί του πλούτου σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να δίνουν τις απαντήσεις τους κάθε μέρα στους εξουσιαστές των ζωών μας. Με άγριες απεργίες, καταλήψεις, συγκρούσεις με τα ένστολα καθίκια, συλλογικές απαλλοτριώσεις σε super markets και πολυεθνικές, με οικειοποίηση των μέσων παραγωγής και διάχυτα σαμποτάζ, πρέπει να γίνει σαφές ότι τα πλούτη των εκμεταλλευτών είναι το αίμα των καταπιεσμένων.

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License