Ηράκλειο- Υπό απέλαση μετανάστης - μαρτυρας κατηγορίας σεδικη κρατικής δολοφονίας

***

Χθες το βράδυ σε ελεγχο (που ακομα δεν εχουμε εξακριβώσει πως εγινε) οι μπάτσοι του Α.Τ Πυργου ( νοτιο Ηρακλειο) διαπίστωσαν οτι ο ένας μετανάστης ειναι μαρτυρας κατηγορίας εναντίον λιμενομπατσου που ειχε δολοφονήσει εναν αλλο μεταναστη στην Ηγουμενιτσα. Ο μεταναστης συνεληφθη, εχει χτυπηθει πολυ και απο επικοινωνια δικηγορου εχουν κινηθει οι διαδικασιες απελασης προκειμενου να μην καταθεσει στο δικαστηριο. Η δικη του μπατσου ειναι 16/12.

Περισσοτερες πληροφοριες θα ανεβουν σε λιγο.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Εκτακτη Συνελευση για αυτο το ζητημα σημερα (Σαββατο ) 19:00 στην Καταληψη Ευαγγελισμου.    


 

 

Ο σαλί, μετανάστης κουρδικής καταγωγής, ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας (βλ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1326843http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1328518) είναι και ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Αριβάν απο λιμενόμπατσους στην Ηγουμενίτσα.

Στις 16-12-2011 έχει καλεστεί από τον ανακριτή ιωαννίνων να δώσει κατάθεση για την υπόθεση.  Από χτες το βράδυ κρατείται στο Α.Τ. Πύργου στην κρήτη. Μπάτσοι πήγαν στο χώρο όπου διέμενε στην Κρήτη(μετά από καταγγελία της γειτονιάς για μικροφασαρία) και αφού τον έψαξαν βρήκαν πάνω του την κλήση από τον ανακριτή στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα οτι η υπόθεση αφορά την αστυνομία. Αμέσως τον προσήγαγαν, τον χτυπήσαν άσχημα, τον μετέφεραν στον εισαγγελέα ο οποίος απεφάνθη: διοικητική απέλαση. Η πράξη των μπάτσων είναι καθαρά εκδικητική.

Έχει κινητοποιηθεί κόσμος από κρήτη-περιμενουμε νεότερα.

Εντωμεταξύ κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά η υπατη αρμοστεία  έκανε τελικά όσα έλεγε τότε για το σαλί και τα χαρτιά του.

@@

από @@ 04/12/2011 10:31 πμ.


Απελευθερωθηκε ο Σαλι χθες το βραδυ και ειναι καλα. Ο αδελφος του και αλλος ενας μεταναστης παραμενουν στα κρατητηρια και ειναι υπο απελαση...

από apache 05/12/2011 12:07 πμ.


με τον φίλο του που δεν έχει χαρτιά και τον πάνε για απέλαση τι έχει γίνει;;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License