Ενημέρωση από συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Αβδίκο στις 3/12

Το κείμενο κ οι φωτογραφίες είναι αναδημοσίευση από τη σελίδα του ελεύθερου ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα http://radiofragmata.espivblogs.net/2011/12/04/%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5/

post image

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη βρεθήκαμε μαζί με άλλους αλληλέγγυους και τους συντρόφους απο την συλλογικότητα «Αντιστροφη Μετρηση» απο την Κόρινθο (που ανέδειξαν το θέμα του Παναγιώτη Αβδίκου) έξω απο τα κολαστήρια της δημοκρατίας , την φυλακή Κορυδαλλού. Όλοι μαζί νιώσαμε την ανάγκη να φωνάξουμε , για να δώσουμε κουράγιο στον Πάνο αλλά και σε όλους τους φυλακισμένους.

Γύρω στις 3 η ώρα το μεσημέρι συναντηθήκαμε απέναντι από την κεντρική πύλη της φυλακής. Τα πρώτα 10 άτομα στο πεζοδρόμιο. Η αστυνομία αμέσως μας πλησίασε και μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει συγκέντρωση και θα πρέπει να πάμε σε άλλο σημείο. Μην θέλοντας να δώσουμε συνεχεία, σταθήκαμε στην γωνιά των φυλάκων με την Λαμπράκη. Εκεί δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από άντρα των ματ, και στην συνεχεία απειλές για προσαγωγή απο έναν δεύτερο. Μετά την παρέμβαση ενος αξιωματικού της διμοιρίας το "περιστατικό'' έληξε και πήγαμε στο πάρκο απέναντι απο το δημαρχείο Κορυδαλλού που είχαμε οπτική επαφή με τα κελιά. Εκεί βρεθήκαμε και με άλλους συντρόφους. Φωνάξαμε κάποια συνθήματα κάτω από το άγρυπνο μάτι διμοιρίας και ασφαλιτών.Στην συνέχεια ανεβήκαμε απο το στενό για να φτάσουμε ευτυχώς χωρις πρόβλημα στον πίσω τοίχο της φυλακής ,ακριβώς μπροστά στα κελιά του νοσοκομείου . Τα συνθήματα δονούσαν τον αέρα και μέσα σε δευτερόλεπτα οι κρατούμενοι βγήκαν στα παράθυρα και ολοι η πτέρυγα ηταν στο ποδι, έλληνες και ξένοι κρατούμενοι χειροκροτούσαν και φώναζαν μαζί με μας. Σε κάποια στιγμή ακουστήκαν συνθήματα και απο άλλες πτέρυγες. Ο Παναγιώτης μπόρεσε και μας μίλησε στο τηλέφωνο μεταφέροντας μας με αδύναμη φωνή αλλα με λόγια γεμάτα αντίσταση και αξιοπρέπεια την κατάσταση του.Να σημειώσουμε εδώ οτι οι κρατούμενοι του δεύτερου ορόφου του νοσοκομείου που ειναι φορείς του AIDS μας διάβασαν κείμενο περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, της έλλειψη φαρμάκων, ζεστού νερού, των υπερπληθυσμό της πτέρυγας και πολλά άλλα προβλήματα.

Αυτό που μας μετέφεραν όλοι -και είναι σοκαριστικό- είναι η έλλειψη φαγητού σε όλες της πτέρυγες.

Κάπου εκεί, και αφού τα τηλέφωνα και η ασύρματοι των μπάτσων και σκοπών ειχαν πάρει φωτιά, μας πλησίασαν εκ νέου δύο δοιμιρίες. Συντεταγμένα με συνθήματα και φωνή πήραμε τον δρόμο για τις γυναικίες φυλακές. 

Φτάνοντας στο πάρκιν δίπλα στο τοίχο με τα πρώτα συνθήματα τα κορίτσια βγήκαν στα παράθυρα και φώναξαν μαζί μας. Η Στέλλα Αντωνίου ύψωσε την γροθιά της μέσα απο τα κάγκελα μαζί με όλες της υπόλοιπες κρατούμενους . Και εδώ τα ίδια λόγια, ''δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε νερό''. Μετά απο λίγη ώρα συγκινημένοι αποχωρίσαμε … Αυτό που μένει στο μυαλο όλων μας , είναι ένα…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ . ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ.

 

http://radiofragmata.espivblogs.net/2011/12/04/%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5/?preview=true&preview_id=861&preview_nonce=0c996f367e

Εικόνες:

από κπ 05/12/2011 6:39 μμ.


post image

.

Εικόνες:

από ''αντίστροφη μέτρηση'' 05/12/2011 7:17 μμ.


Η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παναγιώτη πραγματοποιήθηκε κανονικά - όπως είχε ορισθεί- το Σάββατο που μας πέρασε. Το κλίμα έξω από τον Κορυδαλλό όταν φτάσαμε εκεί, θύμιζε εμπόλεμη ζώνη...παντού ασφαλίτες,βαθμοφόροι,κλούβα με Ματατζήδες,ΔΙΑΣ να περιφέρονται παντού, μπλόκα σε όλα τα στενά. Εν τω μεταξύ γύρω στα 5 άτομα κινδυνεύσαμε άμεσα να συλληφθούμε, όταν ένας Ματατζής έκρινε προκλητικό το κοίταγμα ενός συντρόφου... Καταφέραμε όμως δυναμικά να φτάσουμε μέχρι το νοσοκομείο του Κορυδαλλού και να δώσουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παναγιώτη για την λευτεριά. Η ανταπόκριση μέσα από την φυλακή ήταν άμεση και δυναμική. Καταφέραμε να μας μιλήσει και ο Παναγιώτης, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δικαιωθεί. Στη συνέχεια πήγαμε και στις γυναικείες φυλακές σε συμπαράσταση στην συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου. Τώρα όσον αφορά την κατάσταση υγείας του Παναγιώτη, τα πράγματα δυσκολεύουν μέρα με την μέρα...Απ΄ότι μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, τον κάλεσε η εισαγγελέας φυλακών και του είπε ότι θα του βάλουν με το ''ζόρι'' ορό για να τελειώνουν μαζί του. Ο Παναγιώτης της απάντησε, ότι στα χέρια τους θα πέσει μόνο αν βρεθεί σε κώμα και ότι σκέφτεται να κόψει και το νερό. Άλλωστε μια μέρα πριν την διαμαρτυρία, σκόπευαν να τον γυρίσουν σε κελί, αφού εντέχνως είχαν διαδόσει ότι ο Παναγιώτης σταμάτησε την απεργία πείνας. Η αντίδραση, μετά από ενημέρωση που μας έκανε ο Παναγιώτης ήταν άμεση..μιλήσαμε με την διευθύντρια του νοσοκομείου και την εγκαλέσαμε ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι ο κρατούμενος, η ευθύνη θα είναι και δικιά της. Αυτή προσπάθησε να τα ρίξει στον γιατρό ( άλλωστε πρόκειται για ες-ες ) το αποτέλεσμα όμως είναι ότι η μεταφορά σε κελί αποτεύχθηκε. Εν ολίγοις η υγεία του Παναγιώτη ήδη έχει υποστεί ανήκεστες βλάβες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει σε κώμα, αφού και τα επίπεδα σακχάρου είναι πολύ χαμηλά, αλλά και το γεγονός ότι κάνει κατακράτηση υγρών ( και εξ αιτίας αυτού δεν μπορεί να περπατήσει ) δείχνουν το επικίνδυνο της κατάστασης. Εντός ολίγων ημερών θα υπάρχει βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση αυτή στο Κορυδαλλό. Ο αγώνας που δίνει ο Παναγιώτης Αβδίκος για την ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας θέλει όλους/ες συμπαραστάτες. Δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε αυτή την δύσκολη στιγμή,από την αλληλεγγύη την δικιά μας θα πάρει την δύναμη να παλέψει μέχρι την τελική νίκη. Κανένας μόνος του μέσα στα κελιά. Η θέληση μας για αποτελεσματική αλληλεγγύη στην υπεράσπιση του Ανθρώπου, δεν οπισθοχωρεί μπρος σε κανέναν, δεν διαπραγματεύεται, δεν κάμπτεται.

από ''αντίστροφη μέτρηση'' 05/12/2011 7:28 μμ.


μετα απο επιθυμία του απεργου πεινας Παναγιωτη Αβδικου ενημερωνω ολους τους αλληλέγγυους/ες οτι απο σημερα το πρωι σταματαει και το νερο... δυστυχώς δεν αλλαζει γνωμη...ελπιζουμε να πανε ολα καλα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License