ο στρατός ένα από τα όπλα τους, η αλληλεγγύη ένα από τα όπλα μας

αναδημοσίευση από το διαδικτυακό τόπο του Θερσίτη

post image

 

 

Στις 13 Δεκέμβρη έχει προσδιοριστεί το στρατοδικείο του Γεράσιμου Κορωναίου ύστερα από σχετική δίωξή του από στρατιωτικό εισαγγελέα των Ιωαννίνων με αφορμή την άρνηση του Γ.Κ. να καταταγεί στον ελληνικό στρατό ως ολικός αρνητής στράτευσης. Για την υπόθεση του Γ.Κ., ολικοί αρνητές στράτευσης από Γιάννινα κι Αθήνα αλλά και πλήθος αλληλέγγυων από άλλες πόλεις, καλούν σε εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης στα Γιάννινα και στην Πάτρα, κορύφωση των οποίων αποτελεί η συγκέντρωση στο στρατοδικείο Ιωαννίνων την Τρίτη 13 Δεκέμβρη.


Για το αντιμιλιταριστικό διήμερο αλληλεγγύης στα Γιάννινα, το "ξυπόλητο τάγμα" (Γιάννινα) και η πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης προχώρησαν στην έκδοση της παρακάτω αφίσας:

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟ

 

Απέναντι στα στρατοδικεία ενός συστήματος που θωρακίζεται, λεηλατεί και εκφοβίζει...

 

Όσο περισσότερο θεμελιώνεται το κράτος έκτακτης ανάγκης, τόσο ο στρατός θα αποτελεί τον εγγυητή ενός νέου ολοκληρωτισμού. Τα εθνικά ιδεώδη και οι κάθε είδους πατριωτισμοί διαχέονται εκ νέου, ώστε να ριχτεί στάχτη στα μάτια μπροστά στην όξυνση των κοινωνικών/ταξικών ανισοτήτων. Ο στρατός και η αστυνομία, φρουροί της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, το μόνο που έχουν να συνεισφέρουν είναι καταστολή και φόβο στους «από κάτω».


...οι αρνήσεις των αντιστεκόμενων χαράζουν το δρόμο προς την ελευθερία.


Αμφισβητώντας ανοιχτά το κράτος και τις εξουσιαστικές σχέσεις. Την τυφλή υποταγή στους δυνάστες μας, το μιλιταρισμό μέσα και έξω από τους στρατώνες, τους επίπλαστους διαχωρισμούς, την πατριαρχία, τον σεξισμό. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πολιτισμό των μνημονίων και των χαρατσιών. Προτάσσοντας τον αγώνα και την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και όχι τον αλληλοσκοτωμό τους.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΚΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


Εκδήλωση – Συζήτηση:

Σάββατο 10/12/11 στις 7.00 μμ. στην κατάληψη Αντιβίωση (Μπελογιάννη & Παπανδρέου, Γιάννενα)

«Ο στρατός, η συγκυρία, η ολική άρνηση στράτευσης και οι κοινωνικές αντιστάσεις»
(πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης)

[Η εισήγηση περιλαμβάνει προβολές ολιγόλεπτων βίντεο, θεατρικό δρώμενο, βιωματικές εμπειρίες και παρουσίαση σχετικής μπροσούρας]


Συγκέντρωση αλληλεγγύης:

Τρίτη 13/12/11 στις 9.00 πμ. στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων (απέναντι από τη δημοτική βιβλιοθήκη)

 

_____________________________________________________________________

Περισσότερα για τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης αλλά και το κείμενο της δημόσιας δήλωσης ολικής άρνησης του Γεράσιμου Κορωναίου μπορείτε να διαβάσετε στο διαδικτυακό τόπο του Ξυπόλητου Τάγματος.

 

Εικόνες:

από @ 09/12/2011 11:52 πμ.


post image

Η αφίσα του διημέρου αλληλεγγύης στα Γιάννινα.

Εικόνες:

από .. 09/12/2011 1:15 μμ.


post image

Ούτε μια ώρα στο στρατό!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License