Κείμενο ενημέρωσης για τον κρατούμενο Αντρέ Μαζούρεκ

σσσσ

 

 

 

Κείμενο ενημέρωσης για τον κρατούμενο Αντρέ Μαζούρεκ

Τρία χρόνια μετά…

Τρία χρόνια μετά τη σύλληψη του, ο αναρχικός Αντρέ Μαζούρεκ συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές του ελληνικού κράτους. Ο σύντροφος συνελήφθη στις 9-12-2008 στην πλατεία Κάνιγγος, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολουθούσαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους δολοφόνους μπάτσους Κορκονέα και Σαραλιώτη. Στη δίκη που ακολούθησε, ο Αντρέ καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη και 4,5 χρόνια φυλάκιση για διάφορα αδικήματα εκ των οποίων τα πιο σοβαρά τα εξής, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη ( μολότωφ ) και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και κατά συρροή, παρά του γεγονότος πως τίποτε δε βρέθηκε πάνω του κατά τη σύλληψη του. Σε αυτό, έπαιξε ρόλο ότι ο σύντροφος δεν ήξερε καθόλου ελληνικά εκτός από το ωραίο σύνθημα « μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι », οπότε καταδικάστηκε χωρίς να έχει καν γνώση των κατηγοριών και χωρίς να μπορεί στοιχειωδώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι διερμηνείς της πολωνικής πρεσβείας που βρέθηκαν στη γαδα μετά τον ξυλοδαρμό και την ανάκριση του, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ελληνικές αρχές και γνωρίζοντας την πολιτική ταυτότητα του Αντρέ, άλλα άκουγαν και άλλα μετέφραζαν. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη δίκη του. Αυτή τη στιγμή ο Αντρέ παραμένει ο μοναδικός αιχμάλωτος του κράτους από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, τη στιγμή που ο δολοφόνος Σαραλιώτης πρόσφατα αποφυλακίστηκε με τις ευλογίες της ελληνικής δικαιοσύνης. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όποιος δε σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην κρατική κτηνωδία βασανίζεται και φυλακίζεται χωρίς οι αποδείξεις να παίζουν κανένα ρόλο. Αυτή τη στιγμή, ο Αντρέ Μαζούρεκ κρατείται στη φυλακή Λάρισας στη β΄πτέρυγα. Το εφετείο του, δε, ορίστηκε στις 11-6-2012. Εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει δέκα μπάτσους ως μάρτυρες κατηγορίας αντί των δύο που εμφανίστηκαν πρωτόδικα. Αντιμετωπίζει επίσης ως ενδεχόμενη την έκδοση του μετά την έκτιση της ποινής του, καθώς οι πολωνικές Αρχές έχουν ήδη στοχοποιήσει τον Αντρέ.

Υ. Γ. Αυτό το κείμενο γράφηκε με σκοπό να ενημερωθούν οι σύντροφοι για την υπόθεση του Αντρέ και να αναδειχτεί από τη φυλακή ως ένα ακόμη στοίχημα των αγωνιζόμενων εντός και εκτός των τειχών.

Οι συγκρατούμενοι του Αντρέ Μαζούρεκ

Σπύρος Στρατούλης

Νταν Καραμπουλέα

Γιώργος Καραγιαννίδης

Γιάννης Γκελίτσας

Ολίβιο Τζετζέσκου

Τάσος Μπογιάννης

Ηλίας Καραντουμάν

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License