Ενημέρωση από στρατοδικείο Ιωαννίνων

ενημέρωση από τη δίκη του σ. Γεράσιμου Κορωναίου

Στις 9 το πρωί έξω από το στρατοδικείο ιωαννίνων είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 150 άτομα. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί πρώτη αλλά ζητήθηκε να μπορέσει κόσμος να παρακολουθήσει τη δίκη οπότε θα εκδικαζεται τελευταία.

Έντονη είναι η παρουσία των μπάτσων (3 διμοιρίες).

Τελικά η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 12. Γύρω στους 30 συντρόφους είναι μέσα στην αίθουσα (με επίδηξη ταυτότητας) ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι απέξω κ φωνάζει συνθήματσ. Η διαδικασία ξεκίνησε με 2 ενστάσεις: η μία αφορούσε την άδεια να παρακολουθήσει ο κόσμος τη δίκη (δεκτή) και η δεύτερη περί αναρμοδιότητας του στρατοδικείου να δικάσει πολίτη η οποία εξετάζεται ακόμη.

Μέχρι τη 1 έχουν εξεταστεί 2 μάρτυρες και το προεδρείο επιμένει να ρωτάει γιατί δεν επέλεξε εναλλακτική θητεία αφού δεν ήθελε να υπηρετήσει κανονικά

Συνεχής ενημέρωση από ράδιο κατάληψη

από το Ραδιο 13/12/2011 3:15 μμ.


να ενημερωνει και αυτο το ποστ γιατι αδυνατω να ακουσω στον χωρο που ειμαι το σταθμο οπως φανταζομαι και αλλοι συντροφοι... Ευχαριστω πολυ παιδια !

 

Αλληλεγγυη στο παλικαρι !

από ένας σύντροφος 13/12/2011 3:41 μμ.


Αυτή την στιγμή γίνεται διάλειμμα για τη σχετική συνεδρίαση του δικαστηρίου και την ανακοίνωση της τελικής απόφασης. Η δίκη πάει "καλά" όσον αφορά τη δεκτικότητα των δικαστών να δεχτούν και να ακούσουν τα επιχειρήματα και το λόγο τόσο του "κατηγορουμένου" όσο και των μαρτύρων υπεράσπισης. Λεπτομερής ενημέρωση για τη δίκη θα γίνει αργότερα.

από Από ράδιο κατάληψη 13/12/2011 3:45 μμ.


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου πρότεινε την εννοχή του Γ.Κ. Ο δικηγόρος ζήτησε να γίνουν δεκτά δύο ελαφρυντικά: α) Σύγκρουση καθυκόντων (αν άκουσα καλά) και β) πρόταιρου έντιμου βίου. Δεκτό έγινε μόνο το δεύτερο. Η ποινή που ορίστηκε είναι 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η ποινή είναι εφέσιμη και εξαγοράσιμη έναντι 10 ευρώ την ημέρα.

Υ.Γ. προς τον απο πάνω: Σόρρυ φίλε, το Ράδιο Κατάληψη αντιμετοπίζει τεχνικά προβλήματα με το internet.

από Ράδιο Κατάληψη 13/12/2011 4:09 μμ.


Ζητάμε συγγνώμη αλλά από εχθές αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το internet του σταθμού!

Κάνουμε ότι μπορούμε για να επανέλθουμε. Μόλις λυθούν θα υπάρξει ενημέρωση!

Αυτή την στιγμή εκπέμπουμε μόνο στα FM!

 

Ράδιο Κατάληψη 93,7FM!


Η ποινή είναι εφέσιμη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να ασκήσει έφεση και φυσικά να μην κρατηθεί! Πράγμα που και έχει κάνει.

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη αφού γίνει το εφετείο και με βάση τους μήνες καταδίκης που θα δεχτεί στο εφετείο (ως συνήθως οι ποινές στο εφετείο πέφτουν).

Μέχρι τότε δεν υποχρεούται να εξαγοράσει την ποινή. Απλά το σημερινό δικαστήριο όρισε πόσο θα είναι το ποσό της εξαγοράς της ποινής στην περίπτωση που δεν έκανε έφεση και στην περίπτωση που καταδικαστεί και πάλι από το εφετείο.

;

από ; 13/12/2011 6:40 μμ.


αν καταδικαστεί ο σύντροφος στο εφετείο "ξεμπέρδεψε"; εννοώ είναι η μοναδική ποινή η κάθε τόσο θα τον καλούν και θα τον ξανακαδικάζουν;

από κάτοικος 13/12/2011 7:50 μμ.


το 2ο ισχύει

Είναι 'διαρκές' έγκλημα, όσο τον ξανακαλούν, θα ξναδικάζεται

από άλλος 13/12/2011 8:19 μμ.


Δηλαδή θεωρητικά, μπορούν να τον καλούν σε κάθε σειρά η μόνο μετά τα τρία χρόνια της αναστολής?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License