Ιράκ 162000 κυρίως άμαχοι έχουν σκοτωθεί από το 2003

Περίπου 162.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το Μάρτιο του 2003 που έγινε η αμερικανική εισβολή στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Iraq Body Count (IBC), υπογραμμίζοντας ότι από αυτούς περισσότεροι από 4.000 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μόνο του 2011....

Δημοσιεύτηκε από τον  virus@

Περίπου 162.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το Μάρτιο του 2003 που έγινε η αμερικανική εισβολή στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Iraq Body Count (IBC), υπογραμμίζοντας ότι από αυτούς περισσότεροι από 4.000 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μόνο του 2011.

 

Ο απολογισμός των νεκρών στο Ιράκ από το 2003 ως το 2011 στηρίζεται στη διασταύρωση των στοιχείων της IBC, που αφορούν τους αμάχους, με αυτά των ιρακινών αρχών, τα επίσημα στοιχεία για τις αμερικανικές στρατιωτικές απώλειες και τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks (Iraq War Logs), διευκρινίζει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

 

Το 79% από τους 162.000 νεκρούς "ήταν άμαχοι", υπογραμμίζεται σε σχετική έκθεση της οργάνωσης. Βαρύ τίμημα έχουν καταβάλει επίσης στον πόλεμο στο Ιράκ οι αστυνομικοί με 9.019 καταγεγραμμένους θανάτους.

 

"Η βία έφτασε στο αποκορύφωμά της στα τέλη του 2006, αλλά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ως το δεύτερο εξάμηνο του 2008", αποκαλύπτει επίσης η IBC.

 

Μόνο το 2011 έχασαν τη ζωή τους 4.059 άμαχοι. Αυτοί είναι περισσότεροι από τους 3.976 που είχαν σκοτωθεί το 2010, σύμφωνα με την έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο εβδομάδες μετά τον τερματισμό της αποχώρησης του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ.

 

Ο αριθμός αυτός είναι σαφώς πιο αυξημένος από αυτόν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή από τις ιρακινές αρχές. Αυτές ανακοίνωσαν ότι 2.645 Ιρακινοί σκοτώθηκαν το 2011, εκ των οποίων 1.578 άμαχοι, υπογραμμίζοντας ότι σημειώθηκε μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

"Ο αριθμός των άμαχων που σκοτώθηκαν στο Ιράκ το 2011 είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτόν του 2010. Δεν διαπιστώνονται τάσεις μείωσης από τα μέσα του 2009", επισημαίνει η IBC.

 

"Οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει στο Ιράκ μια σύγκρουση μικρής έντασης, η οποία θα συνεχίσει να προκαλεί θανάτους αμάχων με τον ίδιο ρυθμό τα ερχόμενα έτη. Οι αριθμοί αυτοί δεν δείχνουν βελτίωση. Ωστόσο ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα έχει κάποια επίδραση στα επίπεδα των απωλειών", καταλήγει η IBC.

Η έκθεση αυτή δημοσιεύεται στη διεύθυνση στο Διαδίκτυο: www.iraqbodycount.org/analysis/numbers/2011

 

Η οργάνωση IBC ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2003 από εθελοντές στη Βρετανία και τις ΗΠΑ που ήθελαν να "εξασφαλίσουν ότι δεν θα αγνοηθούν οι συνέπειες που έχει στους ανθρώπους η στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο Ίντερνετ.

 

Σ.Μ.

http://www.babylonia.gr/news/diethni-nea/polemoi-apeleytherotika-kinimata/irak/irak162.000kyrios-amaxoiexoun-skotothei-apo-to-2003.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License