Κούβα : κομμουνιστικές φυλακές "υψίστης ασφαλείας"

Καλό να γνωρίζουμε , τι έχουν "καταφέρει" οι αντικαπιταλιστές-αντιμπεριαλιστές-κομμουνιστές , που κριτικάρουν το "σύστημα".

Οι κουβανικές αρχές προχώρησαν τον Δεκέμβριο σε 796 αυθαίρετες συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε μία οργάνωση της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τις περισσότερες συλλήψεις που έχουν γίνει σε ένα μήνα "εδώ και 30 χρόνια".

"Η κυβέρνηση τη Κούβας εξακολουθεί να ποινικοποιεί, με τον απαρχαιωμένο ποινικό της κώδικα, την ελεύθερη άσκηση των ανθρωπίνων, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων", αναφέρει η έκθεση της Κουβανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης, μία οργάνωση την οποία αν και οι αρχές θεωρούν παράνομη την ανέχονται.

Η Κουβανική Επιτροπή καταγράφει κάθε μήνα των αριθμό των αυθαίρετων συλλήψεων, για μερικές ώρες ή για αρκετές ημέρες, που γενικά κυμαίνονται μεταξύ 200 και 300 κάθε μήνα.

Το 2011, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης, οι αρχές προχώρησαν σε 6.134 αυθαίρετες συλλήψεις, γεγονός που αποτελεί αύξηση 50% σε σχέση με το 2010, οπότε είχαν καταγραφεί 4.084 συλλήψεις.

Στις 25 Δεκεμβρίου, σημειώνει η οργάνωση, επτά πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο μίας αμνηστίας που αφορά 2.991 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα τέσσερις "ειρηνικοί αντιφρονούντες" μεταφέρθηκαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Μετά τις απελευθερώσεις του Δεκεμβρίου η οργάνωση εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν "περίπου 60 άνθρωποι καταδικασμένοι για πολιτικούς λόγους, οι 16 από τους οποίους βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό".

Σύμφωνα με την Κουβανική Επιτροπή ο πληθυσμός των φυλακών της χώρας, που δεν αναφέρεται επισήμως σε κανένα έγγραφο, ανέρχεται σε "70 με 80.000" ανθρώπους σε πληθυσμό 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων." (σ.@ : αναλογία στην ελλάδα 14.000 φυλακισμένοι σε 11εκ. κατοίκων) (nooz)


 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License