WEB GOES ON STRIKE!!!Ενάντια στην προσπάθεια λογοκρισίας και ελέγχου του από τις ΗΠΑ

Τα κερδοσκοπικά συμφέροντα και οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί θέλουν να σωπάσουν το ίντερνετ και να το μετατρέψουν σε ακίνδυνο μηχανισμό που θα διαιωνίζει την κυριαρχία τους.Δωροδοκώντας πολιτικούς προσπαθούν να περάσουν το SOPA αλλά ευτυχώς η αντίδραση σε αυτό είναι τεράστια και πολυποίκιλη.18 Γενάρη οργανώνεται στις ΗΠΑ μια πρωτοφανής διαδικτυακή απεργία.

 

 

Στις 18 Γενάρη η Αμερικάνικη κυβέρνηση θα αποπειραθεί να περάσει ένα φρικτό νομοσχέδιο (με τον ταιριαστό τίτλο στα Ελληνικά σώπα- sopa-stop on line piracy act) με το οποίο καταργεί ουσιαστικά το ελεύθερο ίντερνετ και την ελεύθερη ροή πληροφοριών σε αυτό. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας δίνει ενισχυμένες εξουσίες στα εκτελεστικά της όργανα να κλείνουν κατά βούληση σάιτς που δεν της αρέσουν και να συλλαμβάνει τους διαχειριστές τους.

Ό,τι δηλαδή κάνει η Κινέζικη κυβέρνηση και άλλα απολυταρχικά καθεστώτα.Σε εναντίωση αυτού του νόμου μεγάλα σάιτς αλλά και μικρότερα προχωρούν σε διαδικτυακή απεργία μαυρίζοντας για εκείνη την μέρα τις σελίδες τους.

Ας σημειωθεί ότι αυτός ο νόμος δεν αφορά μόνο την Αμερική αλλά θα λειτουργήσει πιλοτικά και κατευθυντήρια για όλο τον δυτικό κόσμο. Πριν λίγες μέρες ανάλογος νόμος πέρασε και στην Ισπανία.

Το ίντερνετ είναι το τελευταίο καταφύγιο για την ελεύθερη και αδιαμεσολάβητη ενημέρωση. Ως μέσο όπου όλα μοιράζονται και δημοσιεύονται ξεπερνά κατά πολύ την στενοκεφαλιά και την ιδιοτέλεια των εμπορικών συμφερόντων.

Πολλοί και διάφοροι αποζητούν τον έλεγχο και την καταπίεση του. Από το lobby του hollywood και την microsoft (που έχει καλά βολευτεί με το να πουλά software που του αφαιρεί τα δικαιώματα κατοχής και μοιρασιάς ενώ υπάρχει το καλύτερο και δωρεάν linux που σου επιτρέπει να το μοιράζεσαι με όποιον θέλεις) ως τον βαρώνο των παγκόσμιων μίντια Ρόμπερτ Μέρντοχ και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που θέλουν να έχουν λόγο στο τι μοιράζεται και δημοσιεύεται στο νετ, όλοι αυτοί πασχίζουν για μια εκδοχή του ίντερνετ απείρως πιο εμπορική και περιοριστική από αυτή που υπάρχει σήμερα.

Να μην τους περάσει!

Το μπάνερ το βρήκα από το πολύ καλό σάιτ για το linux και το ανοικτό λογισμικό OS ARENA http://osarena.net/

που έχει δημοσιεύσει ένα πολύ καλό ποστ για το θέμα εδώ:

http://osarena.net/news/181-stop-sopa-blackout-sto-internet-simmetochi-ke-tou-osarena.html

Ας μην το πάρουμε αφήφιστα. Το θέμα είναι όντως πολύ σοβαρό και αφορά τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας.Θα το ξαναπιάσω σε ξεχωριστή δημοσίευση μου με τον τίτλο:”Tο Gbps internet και οι προσπάθειες ελέγχου και λογοκρισίας του

Όσο το ίντερνετ θα εξελίσσεται σε ταχύτητα και υποδομές τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ανάγκη των κερδοσκοπικών συμφερόντων και των διαφόρων εξουσιών να το περιορίσουν και να το λογοκρίνουν και τόσο πιο πολύτιμη θα είναι η δράση μας για να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις.

Ευτυχώς τεχνικά η αποκεντρωμένη φύση του διαδικτύου μάς δίνει ακόμη μεγάλες δυνατότητες να παρακαμφθούν αυτές οι λογοκριτικές προσπάθειες. (όπως μας έχει δείξει το tor αλλά και κάποια πρόσφατα add ons που φτιάχνουν οι προγραμματιστές του firefox)

Όμως κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.Μέχρι την οριστική ανατροπή του παγκόσμιου εξουσιαστικού και κερδοσκοπικού καθεστώτος...

από Kokalas 16/01/2012 7:13 μμ.


Η Wikipedia έχει ανοίξει συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδράσει (https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SOPA_initiative).

Από ό,τι φαίνεται στις 18/1 θα έχει ένα μπλακ-άουτ που στην αγγλική της έκδοση.

Σχετικά με το θέμα επίσης, η Avaaz μαζεύει υπογραφές εδώ: http://www.avaaz.org/en/save_the_internet.

από Kokalas 18/01/2012 6 μμ.


Και η Greenpeace είναι σε 24ωρη "απεργία": http://www.greenpeace.org/international/en/ και στα ελληνικά http://www.greenpeace.org/greece/el/SOPA/

Εκεί υπάρχει link για συλλογή υπογραφών από το americancensorship.org:

http://americancensorship.org/modal/state-dept-petition/index.html


Η ομάδα ακτιβιστών-χάκερ Anonymous κύρηξε τον πρώτο παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο
(Global Cyber War I)!


Είναι απίστευτο αλλά πράγματι... συμβαίνει!

http://www.youtube.com/watch?v=sGlB36XrbI4

Το "transcript" είναι το παρακάτω:

"Citizens of the World.
We are Anonymous.

We have been watching recent events as they have slowly but surely unfolded, from the distortion and destruction of the first amendment to legalize and justify political bribery, to the dawn of a new political struggle consisting of millions of citizens crying out in indignation at this misappropriation of the judicial system, and to the very proposal of the so called, "Stop Online Piracy Act", SOPA, without any concern to ethicality, morality, or responsibility. We have witnessed the recent actions this 'Corporatocratic' government has taken the means by which it has justified shutting down megaupload.com, a site that served, and continues to serve, as a very legitimate means of transferring information.

Suffice to say, we are angry.

These recent actions directly oppose the values we uphold, as well as the values of the founding fathers of the United States government. The freedom of information must never be infringed upon, and that the government exists to serve the will of the people, not the will of the financial elite.

They have already been forewarned of the technology at our disposal to defend our right to access information. The legislative entities and Governmental bodies that attempt to impose their law upon what is not theirs need to be forced to understand that we arer a sovereign entity beyond your control.

We therefore have declared as one collective, that the cyberspace domain be independent from the United States government and from any tyrannical laws they seek to impose upon us.

They claim there are problems amongst us that need to be solved. They use this as an excuse to invade our precincts.

They are wrong.

We are creating a world where anyone, anywhere, may express his or her beliefs, no matter how singular, without fear of retribution or of being coerced into silence or conformity.

Their legal concepts of property, expression, identity, movement, and context do not apply to us. They are all based on matter, and there is no matter here. We are a sovereign nation, and we intend on staying as such.

Citizens of the Global Community, join us. Let us defend our home, the internet.

Operation Revenge, engaged.
Operation Megaupload, engaged.
Operation Blackout, engaged.

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not Forgive.
We do not Forget.
To the United States Government, you should've expected us."

http://taneatouoropou.blogspot.com/2012/01/global-cyber-war-i.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License