Δελτίο τύπου για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές

Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

 

Η ανάρτηση αυτή γίνεται σαν μια πρώτη προσπάθεια διαρκούς ενημέρωσης ,  για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας..Καλό είναι να κρατιέται ψηλά στις δημοσιεύσεις ώστε να δίνεται η δυνατότητα  πληροφόρησης και συμπλήρωσης τυχόν παραλείψεων.

Αυτή τη στιγμή οι φυλακές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι :Φυλακές Γρεβενών, Τρικάλων, Λάρισας, Κορυδαλλού, Αλικαρνασσού, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Πάτρας , Δομοκού, Ναυπλίου, Θήβας (γυναικείες),Αυλώνα (ανηλίκων),Χίου, Νιγρίτας, Κομοτηνής.

Σ’ αυτές τις φυλακές  η διαμαρτυρία γίνεται είτε με αποχή συσσιτίου, είτε με μεσημεριανές στάσεις, ενώ σε πολλές θα ακολουθήσει απεργία μεροκάματων. (Ήδη στην Αλικαρνασσό και στην Πάτρα έχει ξεκινήσει η απεργία  μεροκάματων).

 

από Συγγενής κρατουμένου 08/02/2012 10:43 μμ.


Η απεργία μεροκαμάτων είναι μια μορφή αγώνα που ουσιαστικά μπορεί να προσκυνήσει το σωφρονιστικό συστημα και δίνει διάρκεια στον αγώνα των κρατουμένων. Είναι μια απο τις πιο εξυπνες κινήσεις των τελευταίων ετών. Χτυπάει το σύστημα εκεί που πονάει, στο πορτοφόλι...Αν δε δουλέψουν οι κρατούμενοι, δε λειτουργεί τίποτε μεσα στις φυλακές, δεκα ανθρωποφύλακες χρησιμευουν για να μετράνε κεφάλια και να γυρνάνε κλειδιά, στον Κορυδαλλο δουλευουν πάνω απο 600 κρατούμενοι ,αν απείχαν απο την εργασία τους, θα αναγκαζόταν το κράτος να παρέχει τα μέσα επιβίωσης και συντήρησης των "μαγαζιων" του από την τσέπη του. Μπορεί να χάσουν οι κρατούμενοι καποιες μέρες ελευθερίας αλλά αυτός ο αγώνας μπορεί και αξίζει να κερδηθεί, απ οτι διαρρεται ετοιμάζει το υπουργείο τροπολογίες για να εκδικηθεί τους κρατούμενους που απέχουν των εργασίων τους, πρεπει να βρούμε τροπο  να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που βασανίζονται καθημερινά στα συγχρονα μπουντρούμια της "δημοκρατίας".

Μεγάλο ενδιαφέρον εχει και το τι σταση θα κρατήσουν οι εκάστοτε "τσιφλικάδες"- διευθυντές των φυλακών.Οσον αφορά τους  ανθρωποφύλακες στο συνολο τους, μεχρι τωρα τους βλέπαμε με κατι γελοίες κινητοποιήσεις που έχουν όμως κατα κύριο λόγο κοινά αιτήματα με τους κρατούμενους εκτός απο τις στενές συντεχνιακές διεκδικήσεις τους. Ας δούμε πόσο εκδικητικά θα κινηθούν τωρα απέναντι σε αυτές τις μη βιαιες μορφές κινητοποίησης, γιατι μέχρι τωρα τους είχαμε συνηθίσει να κραδαίνουν τα γκλοπ πισω απο κάθε εισβολή των  ΜΑΤ μέσα σε πτέρυγες και να τραμπουκίζουν εκ των προτέρων κρατούμενους με απειλές και ξυλοδαρμούς. Οι αγώνες των κρατουμένων είναι αναγκη να συνδεθούν με την κοινωνία. Αυτός ο στιγματισμός και η ηρωοποίηση πρέπει να σταματήσει. Ας τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους και ας βρούμε τρόπους να σταθούμε στο πλευρό τους!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License