Η οικονομική ΧΟΥΝΤΑ δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων πριν δικαστούν κ προφυλακίζει

Η οικονομική ΧΟΥΝΤΑ δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων πριν δικαστούν, ζητάει ρουφιανιά

Η οικονομική ΧΟΥΝΤΑ δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων στην Αθήνα στις 12 φλεβάρη, πριν ακόμα δικαστούν, καταδικάζοντας τους στην ουσία. Διαδηλωτές διαπομπεύονται δημόσια από τα γουρούνια που πνίξανε την διαδήλωση στα χημικά και το ξύλο, τα γουρούνια που είναι το τελευταίο στήριγμα της ΧΟΥΝΤΑΣ που έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση. Μια πλήρη αντιστροφή θύτη-θύματος. Επιπλέον ζητάνε από τον κόσμο να ρουφιανέψει, δίνοντας τηλέφωνα.

Καμιά ανοχή στους μπάτσους δολοφόνους και στους χουντικούς πολιτικούς προϊστάμενους. Αλληλεγγύη στους συλληθφέντες, στους διωκόμενους του γαμημένου κράτους. Έχουμε πόλεμο!

από Α 16/02/2012 5:27 μμ.


Πριν λίγη ώρα βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου. Το παιδί από τον Αλμυρό που ήταν άσχετο με την πορεία, αθωώθηκε. 

Για τους άλλους δύο που περνούσαν σήμερα, η απόφαση ήταν 6 μήνες για τον ένα και 7 για τον άλλο, με διετή αν θυμάμαι σωστά αναστολή. Κατατέθηκε έφεση.

Αν κάποιος ξέρει πιο πολλά ας ενημερώσει.

 

 

από ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ 16/02/2012 6:22 μμ.


Περήφανοι να είναι όσοι συνελήφθησαν.

Εμείς που είμαστε απέξω πρέπει να νιώθουμε ντροπή.

Τούτη την Κυριακή θα γίνουν περισσότερα και μακάρι το πάθος για την λευτεριά να γκρεμίσει τα κελία και όλοι οι φυλακισμένοι σύντροφοι μας να ελευθερωθούν!

από antifa 16/02/2012 6:58 μμ.


Ηδη αυτές οι φωτογραφίες αναπαράγονται σε ιστοσελίδες ακροδεξιών και όχι μόνο, όπως σελίδες μεγαλόδημοσιογράφων. Οι γνωστοί δημοσιογράφοι  συνεργάτες της χούντας γνήσιοι απόγονοι των ταγμασφαλιτών έπιασαν δουλειά. Ντροποί σας ηλεκτρονικοί κουκουλοφόροι, κάνεναν μεγαλολαμόγιοδεν βγάζεται. Ηρωες τα παιδιά, ας τους στηρίξουμε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Η  Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της  στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε  κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει άλλες 23 φωτογραφίες από τα γεγονότα της ίδιας μέρας καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες .
Η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας,  διευκρινίζει ότι ο ρόλος των φωτορεπόρτερ περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία φωτογραφιών από τα γεγονότα της επικαιρότητας προς χρήση  αποκλειστικά από τα ΜΜΕ προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, τα μέλη της υπακούουν στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και περαιτέρω διευκρινίζει ότι, στο ανωτέρω πλαίσιο ουδέποτε και κανένα μέλος της δεν παρέδωσε υλικό σε κανένα τρίτο, ούτε βεβαίως στην ΕΛ.ΑΣ., που προέβη στην κίνηση αυτή «ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις»,  όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Οι φωτογραφίες, όπως προκύπτει  άλλωστε από  τα εμφανή υδατογραφήματα. έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο και  ιστοσελίδες πρακτορείων, χωρίς ασφαλώς την άδεια των φωτογράφων ή των πρακτορείων.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν  μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και  δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.
Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας  πολίτες.  Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση, πολλώ δε μάλλον που  στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο.
 
Για την ΕΦΕ
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ                                                              ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Στην ανακοίνωση που μοίρασαν χτες οι μπάτσοι, απουσιάζουν σήμερα οι φωτογραφίες με το υδατογράφημα του Imageforum, που οπως κατήγγειλε η ένωση φωτορεπόρτερ, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια του Γαλλικού πρακτορείου.

Ξεκάθαρο, οι μπάτσοι παρανόμησαν ! Θα λογοδοτήσουν άραγε κάποιοι ???

Φυσικά, δεν έχουν δικαιώματα χρήσης ούτε για τις υπόλοιπες που βρήκαν στο διαδίκτυο.

 

από - 17/02/2012 3:27 μμ.


Οι μπάτσοι στήνουν μια διπλή προβοκάτσια.

1. Στιγματίζουν ορισμένους από τους συλληφθέντες, με μεθόδους που χρησιμοποίησαν μόνο ενάντια στα μέλη ένοπλων οργανώσεων, όπως 17Ν, ΕΛΑ, Επαν Αγώνας, ΣΠΦ. Ετσι, δίνουν γραμμή στις δικαστικές αρχές για την πιο σκληρή αντιμετώπισή τους.

2. Προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ με τους διαδηλωτές, με σκοπό να φύγουν οι φωτορεπόρτερ από τη μέση και να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι ΜΑΤάδες και οι ασφαλίτες.

Τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ έχουν καταφέρει να καθαρίσουν τη βρωμιά από το εσωτερικό τους. Δεν φωτογραφίζουν πρόσωπα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που με τις φωτογραφίες τους αποκάλυψαν το δολοφονικό όργιο των μπάτσων ή βοήθησαν συλληφθέντες να αθωωθούν στα δικαστήρια. Γι' αυτό και οι μπάτσοι αρκετές φορές ξυλοκόπησαν επαγγελματίες φωτορεπόρτερ.

Η ανακοίνωση της ένωσης των φωτορεπόρτερ είναι πεντακάθαρη. Γι' αυτό και δεν πρέπει να τσιμπήσει κανένας μας στην προβοκάτσια των μπάτσων, που είναι εντελώς γελοία (τι άλλο να περιμένεις από μπάτσους;).


    Την οργή, όχι μόνο των Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, αλλά και διεθνών πρακτορείων ειδήσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. των φωτογραφιών πέντε ατόμων, που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες. Μάλιστα, ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας την χωρίς άδεια χρήση των φωτογραφιών του, κάνοντας λόγο για «παράνομη κίνηση» και «απαράδεκτη πρακτική».

 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο διευθυντής του Εμάνουελ Χουγκ έστειλε επιστολή στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρακτορείου στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως η δημοσιοποίησή τους έγινε χωρίς να δοθεί έγκριση από το πρακτορείο.
 
«Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τις οποίες έχει «κατεβάσει» από το αρχείο φωτογραφιών μας», αναφέρεται στην επιστολή και προστίθεται: «η αστυνομία δεν ζήτησε την άδειά μας πριν δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για μάρτυρες στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου».
 
Ο κ. Χουγκ αναφέρει πως «μια τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο παράνομη όσον αφορά το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτη για ένα κράτος δικαίου. Με αυτή την επιστολή, διαμαρτύρομαι επισήμως για αυτές τις μεθόδους. Σημειώνω ότι, μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της αστυνομίας».
 
Τέλος, η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση πως «πέρα από αυτή την παραβίαση του νόμου και την απαράδεκτη πρακτική, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ευθύνη της αστυνομίας, η οποία με αυτή την κίνηση θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό μας».

 

tvxs

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License