Περικυκλωμένος δημοσιογράφος της ΝΕΤ έξω από το σπίτι του

.

O δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Σπύρος Χαλικιάς, βρίσκεται περικυκλωμένος στο σπίτι του από 5 ΔΙΑΣ και 3 ασφαλίτες, και απειλείται με τραμπούκικη σύλληψη.

από @ 17/02/2012 6:22 μμ.


Το μεσημέρι καθώς επέστρεφε από το souper market με τη μητέρα και τα δύο ανίψια του, έξι και εφτά ετών,6 δελτάδες και 3 ασφαλίτες τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του.Αρχικά τον ρώτούσαν για ένα μηχανάκι αν είναι δικό του, το οποίο δεν ήταν όπως και τους απάντησε αλλά αυτοί συνέχισαν να ρωτάνε και να υπαινίσσονται ότι δεν τους λέει τη αλήθεια.Καθώς κατευθύνθηκε προς την είσοδο του σπιτιού του, οι μπάτσοι έγιναν ακόμη πιο προκλητικοί απαιτώντας να τους υποδείξει την ταυτότητα του έξω από το σπίτι του χωρίς καμία δικαιολογία αλλά με εκφοβισμούς και απειλές του στυλ ''πες μας τα στοιχεία σου αλλιώς θα μπούμε σπίτι σου και θα βρούμε ότι παράνομο έχεις στην κατοχή σου όπλα, ναρκωτικά'' μπροστά στα ανήλικα παιδιά όχι μόνο της αδερφής του αλλά και όσων ήταν μέσα στο σχολικό.Ο σύντροφος τους είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πει το όνομα του ή να δείξει την ταυτότητα του και ότι δε μπορούν να εισβάλλουν έτσι στο σπίτι του γιατί είναι παραβίαση οικογενειακής εστίας και αν θέλουν να φέρουν  χαρτί εισαγγελέα.Τελικά, καταφέρνει να μπει στο σπίτι του με την μητέρα και τα παιδιά που είχαν τρομοκρατηθεί.Ο Σ.Χ. παίρνει την ασφάλεια για να πάρει κάποιες εξηγήσεις για την αναίτια επίθεση εκφοβισμού που δέχτηκε κάτω από το σπίτι του, οι οποίοι προφανώς τον αγνόησαν και του είπαν ότι το περιστατικό θεωρείται λήξαν.Ωστόσο, παρά την αποχώρηση των δελτάδων οι ασφαλίτες παραμένουν ακόμα απ'έξω περιμένωντας ίσως την επόμενη έξοδο του συντρόφου για να μπορέσουν να τον προσαγάγουν.

 

από έν@ς 17/02/2012 6:57 μμ.


Πρόκειται για το δημοσιογράφο που χτυπήθηκε στη Νίκαια από τους μπάτσους κατα τη διαδήλωση για τη δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ σε αστυνομικό τμήμα. Τότε δούλευε για την εφημερίδα City.

Παρακάτω περιγράφει την περιπέτειά του:

http://www.youtube.com/watch?v=JEN71DTgTF0

Τα παραπάνω είναι πιστεύω αναγκαία για να καταλάβει κανείς γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο της ασφάλειας.

 

από .. 17/02/2012 8:14 μμ.


επισης, αν θυμαμαι καλα είναι ο τυπος που τον ειχα στριμωξει οι ματαδες καπου εξω απο τη Νομικη στα φοιτητικα του 2006. Ως φωτορεπορτερ τον θυμομουν.

Ηταν τοτε που σε μια πανελλαδικη, που ειχε μπει κηνυγημενος κοσμος στην Νομικη (απο Σολωνος τοτε) και ειχε γινει θαλαμος αερίων

Θυμαμαι οτι ειχε και εδω σχετικες φωτογραφιες


να υπενθυμίσουμε και παλιότερη επώνυμη καταγγελία του ίδιου δημοσιογράφου

εδώ:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=538157

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License