Mοίρασμα - Παρέμβαση αλληλεγγύης για την Επαναστατική Οργάνωση ΣΠΦ

Mοίρασμα - Παρέμβαση αλληλεγγύης για την Επαναστατική Οργάνωση ΣΠΦ

Πάνω από 60 σύντροφοι/ σσες πραγματοποιήσαμε το Σάββατο το βράδυ μοίρασμα - παρέμβαση αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε 3 γειτονιές της Αθήνας. Ξεκινώντας από τη πλατεία Μερκούρη στα πετράλωνα φτάσαμε στο Θησείο και από εκεί στο Μοναστηράκι. Το μοίρασμα έγινε στον διερχόμενο κόσμο, στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και μέσα στα μαγαζιά των περιοχών ενώ ταυτόχρονα στη διαδρομή πετάχτηκαν πάνω από 30 χιλιάδες τρικάκια και μοιράστηκαν συνολικά 2500 κείμενα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φωνάχτηκαν και συνθήματα και ένα από αυτά ήταν και  το

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Τα τρικάκια ήταν :

Αρχεία:

από συντρόφισσες-σύντροφοι 21/02/2012 2:21 πμ.


 Κανένας σύντροφός μας δεν είναι μόνος του μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

2,5 χρόνια έχουν περάσει από την έφοδο των μπάτσων στο σπίτι στο Χαλάνδρι, το οποίο χαρακτηρίστηκε ''γιάφκα'' της Ε.Ο ΣΠΦ. Τότε 3 άτομα προφυλακίστηκαν, δεκάδες σέρνονταν σε ανακριτές και αντιτρομοκρατική για καταθέσεις ενώ πολλοί παραπάνω παρακολουθούνταν.

2,5 χρόνια μετά και η εκδίκηση της εξουσίας προς τα 9 μέλη της ΣΠΦ αλλά και αρκετών ακόμα συντρόφων συνεχίζεται. Στο πρώτο δικαστήριο τα 2 μέλη της ΣΠΦ Παναγιώτης Αργυρού και Χάρης Χατζημιχελάκης δικάστηκαν σε 37 χρόνια φυλάκισης ενώ όσοι δεν είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη συμμετοχής σε αυτή ''άκουσαν'' 11-20χρόνια χωρίς δικαίωμα αναστολής. Τώρα λαμβάνει χώρα το 2ο στρατοδικείο για όπου δικάζονται 4 μέλη της αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για τις εκρήξεις στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο Χηνοφώτη και στο σπίτι της Λούκα Κατσέλη.

Χωρίς πολλές διαφορές από το πρώτο δικαστήριο (η μισή αίθουσα γεμάτη μπάτσους και αντιτρομοκρατική, χωρίς μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, κατακράτηση στοιχείων του ακροατηρίου κλπ) αλλά με πρωτοφανή βιασύνη να ''τελειώνουμε'' με τη δίκη. Μια fasttrack διαδικασία γιατί ''κάποιοι από τους κατηγορούμενους βρίσκονται στην παράταση της προφυλάκισης τους'' που δεν κρατά καν τα προσχήματα διεξαγωγής μιας ''δίκαιης'' δίκης παραβιάζοντας οι ίδιοι τους νόμους της δημοκρατίας τους. Με τον φόβο μήπως αποφυλακιστεί κάποιος από τους 4 συντρόφους, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, να αιωρείται στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο πρόεδρος έφτασε στο σημείο να διατάξει τον εισαγγελέα να είναι έτοιμος να τοποθετηθεί συνολικά επί των αιτημάτων και των ενστάσεων (που για να συντομεύει την διαδικασία απαίτησε να γίνουν μαζεμένες) σε 1 μόλις μέρα.

“(...)Η υπόθεση του “Χαλανδρίου” όπως έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ αποτελεί ένα σταθμό ορόσημο στην πορεία του νέου αντάρτικου πόλης(...)

(...)Όλοι εμείς οι σύντροφοι που συμμετέχουμε στην περιπλάνηση της πραγμάτωσης της αναρχίας μέσα από την ΣΠΦ έχουμε δηλώσει περήφανα ότι είναι τιμή μας η συμμετοχή μας στο εγχείρημα της Συνομωσίας. Γι' αυτό έχουμε αναλάβει την πολιτική ευθύνη περιφρονώντας όλες τις συνέπειες και τα χρόνια φυλακής που ''κοστίζει αυτή η επιλογή μας. Γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από μια ανάπηρη ελευθερία που προϋποθέτει το ξεπούλημα και τη μετάνοια για τις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή μας. Από μας σε κανένα ανακριτικό γραφείο και σε κανένα δικαστήριο δε θα εισπράξουν την παραμικρή λέξη μετάνοιας παρά μόνο τη μέγιστη εχθρότητα μας απέναντι στο σύστημα και τους αξιωματούχους του.

Προφανώς δεν μας εμπνέει μια οσιομαρτυρική λογική που χρειάζεται ''ήρωες'' να θυσιάζονται για τον σκοπό της επανάστασης. Αντίθετα γνωρίζουμε πως ένας ελεύθερος αναρχικός αντάρτης πόλης, είναι πολύ πιο ωφέλιμος για την προώθηση της αναρχικής επανάστασης, από έναν φυλακισμένο.

Απλά εμείς από τη στιγμή που βρεθήκαμε αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους, μέσα από τη ανάληψη ευθύνης και τη στάση μας τόσο στη φυλακή όσο και στα δικαστήρια, επιδιώκουμε να ξαναρίξουμε το στοίχημα του αναρχικού αντάρτικου πόλης στη μάχη. Σε μια μάχη που δεν τέλειωσε ποτέ.

Ξαναπιάνουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δικαστήριο για την “υπόθεση Χαλανδρίου” είναι δική μας επιστροφή στην αρχή, στις αφετηρίες μας. Χρειαζόμαστε αυτό το σημείο για μια νέα πιο δυνατή, πιο αποφασιστική, πιο συνολική επανεκκίνηση.

Περιμένοντας τις μέρες που θα βρεθούμε απέναντι στους διώκτες μας, σχεδιάζουμε, κάνουμε την αυτοκριτική μας, συζητάμε, σκεφτόμαστε και ετοιμάζουμε νέες προκλήσεις στον αδιάκοπο πόλεμό μας με την εξουσία.”

Τα φυλακισμένα μέλη τηςΣΠΦ

Η στάση των συντρόφων της αναρχικής Ε.Ο ΣΠΦ παραμένει το ίδιο μαχητική και ακέραια όπως ήταν, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες της κράτησης τους (συνεχείς μεταγωγές, διασκορπισμός από την Κομοτηνή μέχρι την Αλικαρνασσό, αλλεπάλληλες απομονώσεις, πειθαρχικά, κράτηση σε πτέρυγες προστασίας δηλ. ρουφιάνων). Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις της κυριαρχίας έχουν ως σκοπό την ψυχοσωματική εξόντωση τους, κάτι το οποίο δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν. Αντίθετα, εντείνουν το μίσος τους για τα κελιά της

 δημοκρατίας και αναζωπυρώνουν το πάθος τους για ελευθερία. Πιστοί στο πρόταγμα τους “ούτε ένα βήμα πίσω” αποπειράθηκαν να αποδράσουν στις 12 Δεκέμβρη από τις φυλακές Κορυδαλλού. Έτσι έδειξαν στην κυριαρχία ότι δε θα δεχτούν  ποτέ το ''ρόλο'' του φυλακισμένου και άλλωστε όπως λένε και οι ίδιοι “κι όμως η απόδραση μας πέτυχε. Αν η δουλειά των δεσμοφυλάκων και των δικαστών είναι να κλειδώνουν τις πόρτες των φυλακών, η δικιά μας είναι να τις ξεκλειδώνουμε παραβιάζοντάς τες. Ακόμη κι αν δεν καταφέραμε να απελευθερώσουμε τα σώματά μας, απελευθερώσαμε έστω και για λίγες στιγμές την ύπαρξή μας καταλαμβάνοντας ένα χώρο στη φυλακή.''

Όλα αυτά, αλλά και η δράση τους ως αναρχική Ε.Ο, τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο την επιθυμία μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στα μέλη της ΣΠΦ και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και απαθείς. Στέλνουμε σινιάλα αλληλεγγύης και τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους, ξεκαθαρίζοντάς τους πως δεν είναι μόνοι τους...

Ενώνουμε τις φωνές μας, σφίγγουμε τα χέρια, καταργώντας τα κάγκελα, κραυγάζοντας όσο πιο δυνατά γίνεται ότι ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.....

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο ΣΠΦ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣΦΩΤΙΑΣ

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε

όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

 

και

 

Δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου (μέλος της ΣΠΦ) στη 6η Συνεδρίαση της Δίκης της αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς -1/2/2012

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του δικαστηρίου σας η ΣΠΦ είναι μία τρομοκρατική οργάνωση. Όμως οι λέξεις ποτέ δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνουν ουδέτερες. Αποκτούν το νόημα που τους δίνει αυτός που τις χρησιμοποιεί. Εμείς δεν μιλάμε με τη γλώσσα των δικαστών και των εισαγγελέων. Μιλάμε τη γλώσσα των κυνηγημένων που αρνήθηκαν το ρόλο του θύματος, των καταζητούμενων που δεν παραδόθηκαν στις αρχές, των φυλακισμένων που δεν αιχμαλώτισαν τη θέλησή τους για ελευθερία, των αναρχικών που δεν γονάτισαν ποτέ απέναντι στην εξουσία. Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Αντάρτικο πόλης, Αναρχία, αυτές είναι οι δικές μας λέξεις που εξαπολύουμε ως προσβολή απέναντι στο σύστημά σας.

Ναι λοιπόν είμαστε  αναρχικοί αντάρτες πόλης και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην ανταρσία των επιθυμιών μας με το όνομα Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς.

Για εσάς που στέκεστε πίσω απ’ τα δικαστικά έδρανα είμαστε τρομοκράτες γιατί η ψυχή σας είναι μία φοβισμένη σκιά που νιώθει ασφαλής μόνο πίσω από τους μπάτσους και μέσα στα βιβλία των νεκρών σας νόμων.

Είμαστε τρομοκράτες ενάντια στα συμφέροντα και την εξουσία σας. Η ζωή, η σωματική ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ιδιοκτησία της δικαστικής κλίκας, της πολιτικής εξουσίας, της ολιγαρχίας των πλουσίων και των αφεντικών βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο το δικό μας όσο και των ασύλληπτων συντρόφων μας.

Όμως μία διαφορετική τρομοκρατία πλανιέται πάνω απ’ τις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Τρομοκρατία είναι οι ατελείωτες ουρές στην εφορία, στους δημόσιους οργανισμούς, στις τράπεζες. Τρομοκρατία είναι οι εντολές των αφεντικών στους υπαλλήλους τους. Τρομοκρατία είναι το βαρύ χέρι της αστυνομίας πάνω στους μικροπαραβατικούς και στους φτωχοδιαβόλους. Η χειρότερη τρομοκρατία όμως είναι η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ διαπίστωση ότι κανείς δεν σηκώνει κεφάλι. Τρομοκρατία είναι η σιωπή και η παθητικότητα. Τρομοκρατία είναι ότι κανείς δεν παίρνει τη ζωή του στα χέρια του.

Έχουμε δει και τη δικιά σας τρομοκρατία. Την τρομοκρατία της δικαιοσύνης. Έχουμε δει δεκάδες κρατούμενους να γυρνάνε απ’ τα δικαστήριά σας με άδειο το βλέμμα και τη ζωή τους φορτωμένη με αρκετές δεκαετίες φυλακής. Έχουμε δει φίλους και συγγενείς να καταρρέουν απ’ τις «δίκαιες» αποφάσεις σας.

Έχουμε δει τα ανέκφραστα πρόσωπά σας και τις καλοταϊσμένες σας κοιλιές να χωράνε μέσα στα ακριβά και θωρακισμένα αυτοκίνητά σας. Έχουμε ακούσει και γνωρίζουμε τους παχουλούς μισθούς σας και τις κρυφές σας συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που εξυπηρετούν τους εκλεκτούς σας φίλους, τους μεγαλοεκδότες, τους βιομηχάνους και τους πολιτικούς σας προϊστάμενους. Αλήθεια πόσους αιώνες φυλακής έχετε μοιράσει στην καριέρα σας, για να υπηρετήσετε ένα σύστημα που μέσα απ’ την εκμετάλλευση και την καταπίεση γεννάει, το ίδιο, αυτούς που εσείς θεωρείτε εγκληματίες.

Για αυτό έξω απ’ τα βιβλία των νόμων σας, αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την έννοια της τρομοκρατίας στην πραγματική ζωή, εκεί που το φοβισμένο σήμερα τρέμει  για το απειλητικό αύριο που θα έρθει, οι τρομοκράτες είστε εσείς και η εξουσία.

Όσο για τη δικιά μας τρομοκρατία, αυτή είναι η θέληση του ανθρώπου για ελευθερία και αναρχία. Από ό, τι φαίνεται τρέμετε αυτή τη θέληση, για αυτό ψηφίζετε νέους τρομονόμους, θεσπίζετε έκτακτα στρατοδικεία, λαμβάνετε ειδικά μέτρα ασφαλείας, δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε με τους συγγενείς και συντρόφους στα διαλλείματα του δικαστηρίου, ενώ ακόμα και όταν μας οδηγείτε στα κρατητήρια που απέχουν 10 μέτρα απ’ την αίθουσά σας, που βρίσκεται μέσα στη φυλακή, μας φοράτε χειροπέδες. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά φοβάστε. Αυτό είναι τιμή και χαρά για εμάς γιατί δείχνει πως μία ομάδα ανθρώπων, μία παρέα αναρχικών της πράξης, μπορεί να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο κράτος. Αυτό δείχνει  πως μακριά απ’ την σιωπή και την παθητικότητα της μάζας, αρκεί η θέληση λίγων μονάχα ανθρώπων για να χτυπηθεί το σύστημά σας.

Πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν αρκετές ανυπότακτες ατομικότητες που ζουν αυτοεξόριστες απ’ την κοινωνία σας, προετοιμάζονται, οπλίζονται και συλλογικοποιούν τις επιθυμίες τους για να ανατρέψουν την ιστορία των δούλων και των κυρίων τους. Τότε θα νιώσετε πραγματικά την έννοια της αναρχικής τρομοκρατίας. Της αναρχικής τρομοκρατίας που εκφράζεται με φωτιά εναντίον τραπεζών, υπουργείων, αστυνομικών τμημάτων, που εκρήγνυται με βόμβες έξω από πολυτελείς βίλες πλουσίων, δικαστικά μέγαρα, πολυεθνικές εταιρίες και βιομηχανίες  εκμετάλλευσης της φύσης και των ζώων, που γράφεται με σφαίρες πάνω στους δικτάτορες της ζωής και της ελευθερίας μας, που μιλιέται μέσα σε δικαστικές αίθουσες από στόματα αιχμαλώτων πολέμου, όπως είμαστε εμείς, που δεν φοβόμαστε τις καταδίκες και τις φυλακές σας. Αυτή είναι η αναρχική τρομοκρατία. Για αυτό διορθώστε το κατηγορητήριό σας και συμπληρώστε στα έγγραφά σας ότι η ΣΠΦ είναι μία αναρχική τρομοκρατική οργάνωση.

Κι όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της και η οργή μας είναι τσεκούρι πάνω απ’ τα κεφάλια σας που όλο γυρίζει…γυρίζει…γυρίζει…

 

 

 

 

Χ. Τσάκαλος

Μέλος της Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License