Πέταξαν πάλι έξω τους άστεγους

83 άτομα από το κτήριο του δήμου που τους "φιλοξενούσε".

Για άλλη μια φορά ο κύριος Καμίνης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Σήμερα το πρωί οι δημοτόμπατσοι έδιωξαν με τις κλωτσιές 83 άστεγους από το κτήριο της Λιοσίων που τους "φιλοξενούσε". Ανάμεσα τους και νεογέννητο παιδί. Η πληροφορία είναι από τηλεφώνημα φίλου. Συμπληρώστε όσοι - όσες γνωρίζετε κάτι παραπάνω.

από @μπελοκηπιώτης 21/02/2012 3 μμ.


Εντελώς άγνωστος μεταξύ αγνώστων άφησε την τελευταία του πνοή μια κρύα νύχτα ένας άστεγος στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αθήνας. Απέναντι από τα γυάλινα κτήρια των πολυεθνικών και σε απόσταση λίγων μέτρων από αρκετά νοσοκομεία της Αθήνας.

Ο άστεγος έμενε σε πρόχειρο κατάλυμμα από χαρτόκουτα σε χώρο πάρκινγκ κοντά στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας μαζί με άλλους αστέγους. Πριν από λίγες εβδομάδες μεταφέρθηκαν όλοι λόγω ψύχους στο Ρουφ. Την επόμενη μέρα όμως επέστρεψε μόνος του, εμφανώς χολωμένος με τη συμπεριφορά του δήμου σύμφωνα με εργαζόμενους σε κοντινό σουπερ μαρκετ που του μίλησαν. Την επόμενη μέρα βρέθηκε στο πρόχειρο κατάλυμμά του νεκρός.

Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές που "περισσεύουν" σύμφωνα με τη λογική των αφεντικών, του κράτους και του δήμου. Ηδη, πολλοί άστεγοι που έβρισκαν κατάλυμμα στους διαδρόμους του Ερυθρού Σταυρού και των γύρω νοσοκομείων εκδιώκονται αφού δεν έχουν να πληρώσουν το 5ευρω του "εισιτηρίου".

Υπερήλικες κοινούνται στα βρεγμένα πεζοδρόμια έξω από τα νοσοκομεία με την ελπίδα κάποιος να προλάβει να τους μεταφέρει μέσα πριν τους συμβεί το μοιραίο.

Ενας άγνωστος πόλεμος ενάντια στον άνθρωπο....

από για τις αξίες της κοινωνίας 21/02/2012 4:25 μμ.


Πιο σημαντικό είναι να φτιαχτεί η τράπεζα, παρά ο άστεγος μπροστά της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πλατεία Κοραή τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου μετά τη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Η ίδια εικόνα επαναλαμβανόταν παντού στο κέντρο. Συνεργεία αντικαταστούσαν τζαμαρίες και δίπλα κοίτονταν οι άστεγοι. Κανείς δεν έδινε σημασία.

Εικόνες:

από ΛΕΩ 21/02/2012 5:03 μμ.


ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

http://www.youtube.com/watch?v=MG-sLAubPxI&list=UUdWYtWdOwN0rGEh_H5h6UGQ&index=2&feature=plcp

από σε κάθε βλάκα 21/02/2012 5:52 μμ.


Χωρίς να θέλω να φανεί η κίνησή μου, για να μη συνεργώ στο έργο των κορακιών δημοσιογράφων και για για να μη νοιώσει ακόμα πιό άσχημα ο συγκεκριμένος άστεγος, τράβηξα εκείνη τη μέρα την ίδια φωτογραφία από άλλο σημείο. Ο συμβολισμός αλλά και το πραγματικό μήνυμα αυτής της εικόνας, είναι ακριβώς όπως το σχολιάζει ο φίλος ή σύντροφος παραπάνω και δίνει την πιό σαφή απάντηση σε κάθε έναν που στεναχωρήθηκε  με τα σπασίματα και τα καψίματα των βιτρινών. Να ποιού κόσμου είναι μέρος οι τράπεζες και οιο βιτρίνες και αυτοί που τους κάνουνε και μνημόσυνο ενώ άνθρωποι πεθαίνουν ακριβώς δίπλα...

από Γιώργος 14/03/2012 1:38 πμ.


 

θέλω να θέσω το εξής ερώτημα, το  περισσότερο βαρος ευθύνης ποιός το έχει ?Αυτόςπου δίνει μια απάνθρωπη εντολή από την καρέκλα ενος καλόγουστου γραφείου?Ή αυτός που πράττει κάτι τόσο  απάνθρωπο?Θα ήθελα όμως πραγματικά να  ξέρω πως αισθάνεται κάποιος που αφήνει ένα παιδί έξω στο κρύο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License