καμινης +χρυσοχοιδης=love

η αλλιως βρειτε ποιος ειναι πιο μπατσος απ τον αλλον και κερδιστε μια θεση στο μερος οπου θα εκτοπιστουν οι μεταναστες απ το κεντρο,οπως ανακοινωσαν.

 

«Πολιτεία και Δήμος μαζί για να δώσουν ζωή στο κέντρο της Αθήνας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 17:16

 

Στην ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου της Αθήνας με σειρά κοινών δράσεων συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Κοινό στόχο αποτελεί η αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως ανέφεραν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η εισήγηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές με τη δέουσα σοβαρότητα. Το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η υποβάθμιση του είναι ραγδαία και επικίνδυνη. Το στοίχημα για την Αθήνα είναι ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και οι αποσπασματικές λύσεις είναι το τελευταίο που χρειάζεται. Απαιτούνται λύσεις σοβαρές, ολοκληρωμένες και αποφασιστικές που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τα σημεία που διαμορφώνουν το πλαίσιο συνεργασίας Αστυνομίας και Δήμου και εστιάζονται στα εξής:

• Δραστική πάταξη του παρεμπορίου σε όσους χώρους του αστικού ιστού εξακολουθούν να λειτουργούν σαν άβατα παραβατικότητας και ανομίας
• Δημιουργία μικτών συνεργείων για: το παραεμπόριο και τα Σαββατοκύριακα, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τις εκδιδόμενες γυναίκες και τη σφράγιση των παράνομων οίκων ανοχής
• Σύσταση μεικτής ομάδας ΕΛ.ΑΣ και Δήμου, η οποία σε καθημερινή βάση θα ανταλλάσει πληροφορίες, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί στοχευμένες επιχειρήσεις στο Κέντρο
• Ανεύρεση και λειτουργία από το Δήμο και άλλων χώρων «προένταξης» εκτός ιστορικού κέντρου, με στόχο την αποκέντρωση του προβλήματος των χρηστών τοξικών ουσιών.
Ειδικότερα για το ζήτημα του παραεμπορίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι προωθείται διάταξη έτσι ώστε «μαϊμού» προϊόντα να καταστρέφονται αμέσως για να μην απασχολούνται αστυνομικοί με τη φύλαξή τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά το ιστορικό κέντρο, ο υπουργός ανέφερε ότι προωθείται μέτρο απομάκρυνσης των μεταναστών, απέφυγε όμως να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα παρουσιάσει ολοκλητρωμένο σχέδιο για στις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τις διαδηλώσεις είπε: Θα παραδώσω πάρα πολύ σύντομα στους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει του προεκλογικού αγώνα, το σχέδιο νομοσχεδίου που έχει εκπονήσει η επιτροπή των νομομαθών, την οποία είχα διορίσει, και θα είμαστε όλοι σε θέση να αξιολογήσουμε τις διατάξεις οι οποίες είναι εξειδίκευση των διατάξεων του άρθρου 11 του συντάγματος, σχετικά με το θέμα των δημόσιων συναθροίσεων. Σκοπός είναι να κατοχυρωθεί το δικαίωμα πραγματικά, αλλά στην ειρηνική άσκησή του και σε αρμονία και με τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα όπως επιβάλλει η ίδια η έννομη τάξη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ερωτηθείς σχετικά με τα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών κτηρίων που υπέστησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις είπε ότι σήμερα εγκρίνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ρυθμίζει όλα αυτά τα ζητήματα. «Έχει γίνει πλήρης καταγραφεί των ζημιών και σε αρμονία και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Και ήδη, έχει αρχίσει η επαφή με τους δικαιούχους των αποζημιώσεων»., πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι τα κονδύλια αυτά θα αρχίσουν να απελευθερώνονται πολύ σύντομα.

 
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 17:22

 

από Χρυσοκαμίνης 14/03/2012 7:16 μμ.


 και θα πάνε στα σκουπίδια όπως και οι εμπνευστές τους δήμαρχοι και υπουργοί. Η διαδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης των καταλήψεων, των στεκιών και των συνελεύσεων στην Κυψέλη και την Βικτώρια στις 3 Μάρτη ήταν η αρχή μια μαζικής απάντησης στους δρόμους. Να δώσουμε και τη συνεχεια με συνεχείς αγώνες...

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License