Παρεμβαση ΤΩΡΑ στη ΔΕΗ Παγκρατιου-επανασυνδέθηκαν κομμένα ρεύματα κατοίκων

Κατοικοι απο τις γυρω περιοχες εχουν συγκεντρωθει στη ΔΕΗ Παγκρατιου

Κοσμος εχει μαζευτει στη ΔΕΗ Παγκρατιου.

Η διευθυντρια απειλει να καλεσει την αστυνομια.

Σκατα στα χαρατσια τους!

από n. 16/03/2012 12:31 μμ.


την ίδια ώρα ανάλογη παρέμβαση γίνεται και στη ΔΕΗ Αγ.Δημητρίου από συνελεύσεις κατοίκων των γύρω περιοχών


Οι κατοικοι κοψανε το ρευμα στη ΔΕΗ και απαιτουνε να επανασυνδεθει το ρευμα σε κατοικους που κοπηκε σημερα...

Να μην υποκυψουμε στους εκβιασμους τους!

Οσοι σχολασουν και μπορουν να κατεβουν στη ΔΕΗ.

ΚΟΨΕΙ ΡΕΥΜΑ, ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ!

 

(σο αν μπορεις ανανεωσε τον τιτλο του αρχικου)

από νεωτερα 16/03/2012 12:53 μμ.


επανασυνδεθηκαν 3 ρευματα απο τη ΔΕΗ που κοπηκαν σημερα

οι δεη-τζηδες υπαλληλοι αποχωρησαν κανοντας τους ποντιους πιλατους.

η ΔΕΗ συνεχιζει να μην εχει ρευμα

 

η αλληλλεγγυη ειναι το οπλο μας

από rebelian 16/03/2012 1:06 μμ.


Νωρις το πρωϊ στο υποκατάστημα της δεη στην Αμφιθέας πραγματοποιήθηκε παρεμβαση απο μέλη της συνέλευσης της Ν. Σμύρνης στην οποία συμμετείχαν και πολίτες του δήμου Φαλήρου. Απαιτήθηκε να σταματήσουν οποιεσδήποτε διαδικασίες διακοπής της παροχής ρεύματος σε σπίτια και μικρομάγαζα. Ο διευθηντής του υποκαταστήματος ήταν για ακομα μια φορα άφαντος

από γειτονας μισθωτος 16/03/2012 2:03 μμ.


Οι κάτοικοι αποχωρούν με πορεία από τη ΔΕΗ Παγκρατίου. Έλαβαν διαβεβαιώσεις για επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους κόπηκε, ενώ διακανονίστηκαν και κάποιοι λογαριασμοί.

Έδωσαν την υπόσχεση να επανέλθουν σύντομα...

Για ενημέρωση στον ιστότοπο της συνέλευσης: http://syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr/

Video από προηγούμενες παρεμβάσεις: http://www.youtube.com/watch?v=nlbJ6u9sj50&feature=player_embedded

 

ΥΓ. Ιωάννα ψευταρού, τσιράκι της χούντας

από ένας από βκπζ 16/03/2012 3:53 μμ.


Από το πρωί στη ΔΕΗ Παγκρατίου προσήλθαν δεκάδες κάτοικοι των γειτονιών μας ώστε να πιέσουν τη ΔΕΗ να δέχεται την αποπληρωμή του ρεύματος χωρίς να εξαπατά τον κόσμο. Η συνέλευση που καλούσε στη συγκέντρωσε προπαγάνδιζε την συνολική και γενικευμένη στάση πληρωμών απέναντι στη ΔΕΗ για χαράτσι και ρεύμα ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης στην κατεύθυνση της κατάργησης του χαρατσιού και κάθε κεφαλικού φόρου που λεηλατεί τη ζωή μας.

οι συγκεντρωμένοι κάθε στιγμη ενημέρωναν τον κόσμο ενώ πολλοί από αυτούς ανέβηκαν στους ορόφους ζητώντας από τους υπαλλήλους να πάρουν θέση ενάντια στην πολιτική της εταιρείας τους η οποία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που θέλει την άμεση ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά της. Μεθόδευση που θα φέρει τους ίδιους και εκατοντάδες συναδέλφους τους στον δρόμο...της απόλυσης! οι υπάλληλοι εν γένει ήταν αρνητικοί και μας έστελναν "πιο ψηλά", στους υθίνοντες: το ΔΣ της εταιρείας, στο υπ.οικονμικών, στον Βενιζέλο κτλ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή...

Το πλήθος των συγκεντρωμένων αποφάσισε να μπλοκάρει τα ταμεία και την λειτουργία της ΔΕΗ με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Γι' αυτό και συλλογικά αποφασίστηκε να κόψουμε το ρεύμα στη ΔΕΗ!!!Έτσι, κατέβηκαν οι διακόπτες και πάρθηκαν οι ασφάλειες..Κάναμε δηλαδή αυτό που η ΔΕΗ και το υπ.Οικονομικών μας απειλεί εδώ και 6 μήνες ότι θα μας κάνει. Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΔΕΗ "έπεσαν" και έτσι τα ταμεία έπαψαν να λειτουργούν.

πολλοί και πολλές ήταν εκείνοι και εκείνες που με την κινητοποίησή μας εγκατέλειψαν τις ουρές και ενώθηκαν μαζί μας ζητώντας ενημέρωση και περαιτέρω επαφή με την συνέλευσή μας και τις κινητοποιήσεις της.

Μάλιστα, γύρω στις 6-7 περιπτώσεις κατοίκων που το πρωί τους είχαν κόψει το ρεύμα, άμεσα απαντήθηκαν από την πίεσή μας και επανασυνδέθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από συνεργεία της ΔΕΗ (παρόλο που οι διακοπές έγιναν από ιδιώτη εργολάβο που σύντομα θα πάρει το μάθημά του...).

Προς το τέλος της παρέμβασης, οι συγκεντρωμένοι φανερώς εκνευρισμένοι από την υπεράνω στάση της διευθύντριας και την προκλητική της αδιαφορία έκαναν μερικές "αισθητικές παρεμβάσεις" στο ισόγειο του καταστήματος απενεργοποιώντας τις κάμερες παρακολούθησης και "αναστατώνοντας" το γραφείο της.

Από τις 11 ως τιε 13.30 το υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου πρακτικά δεν λειτουργούσε κάνοντας σαφές ότι όσο μας εκβιάζουν τόσο θα εξαγριωνόμαστε, θα οργανωνόμαστε και θα απαντάμε συλλογικά και ανυποχώρητα.

να σημειωθεί ότι από ένα σημείο και μετά οι υπάλληλοι αποχωρούσαν χωρίς να κάνουν την παραμικρή ενέργεια (έστω ένα νεύμα...) συμπαράστασης στον αγώνα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι και δικός τους.

κατά τις 2, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με πορεία προς το κέντρο του Παγκρατίου ενώ κάποιοι έσπευσαν σε σπίτι στο Παγκάτι για επανασύνδεση ρεύματος.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν άμεσα και με μεγαλύτερη δυναμική...

Οι κινητοποιήσεις ενάντια

από κ. 16/03/2012 4:31 μμ.


Την ίδια περίπου ώρα παρέμβαση γινόταν και στη ΔΕΗ Κυψέλης (Θήρας 22) από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση

από ΣΑΚΑΚΠ 16/03/2012 4:59 μμ.


Μεταξύ 10 και 12 το πρωί, στα πλαίσια συντονισμένων δράσεων ενάντια στο χαράτσι σε διάφορες γειτονιές, έγινε τοιχοκόλληση του κειμένου της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων σε πολυκατοικίες της γειτονιάς μας. Η παρέμβασή μας έληξε με μοίρασμα του κειμένου στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Θήρας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Με μια καταιγίδα αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, που επιδεινώνουν δραματικά τους όρους ζωής εκατομμυρίων εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων, νεολαίων, ντόπιων και μεταναστών, η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό έναν αρχιτραπεζίτη και πασόκους, νεοδημοκράτες και φασίστες υπουργούς, ανέλαβε να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική που υπαγορεύεται από τα ντόπια και τα διεθνή πολιτικά και οικονομικά αφεντικά· με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, την ολοκληρωτική κατεδάφιση των λαϊκών-εργατικών κατακτήσεων και τη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας.
Η άγρια αυτή επίθεση κράτους και κεφαλαίου ξεσηκώνει ένα διογκούμενο κοινωνικό ρεύμα αντίδρασης, ένα μέρος του οποίου αυτοοργανώνεται μέσα από συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία βάσης, συλλογικές δομές πάλης που χτίζονται από τα κάτω. δεν τρέφει αυταπάτες για επίλυση των προβλημάτων μέσα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα που τα παράγει και τα διαιωνίζει, αλλά εντάσσει τις δράσεις του σε έναν ευρύτερο αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης, για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, εντάσσεται και το “ειδικό τέλος” για τα ακίνητα, ένα ακόμη χαράτσι αφαίμαξής μας, που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2011, ενώ θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2012. Παράλληλα με τον εκβιασμό διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά την απόφαση του ΣτΕ που την κρίνει ως αντισυνταγματική, η κυβέρνηση, με νέα τροπολογία του νόμου, μεταθέτει την εξόφληση του χαρατσιού στις εφορίες και απειλεί με κατασχέσεις. Το αντικοινωνικό αυτό μέτρο προστίθεται στις δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην αβάσταχτη φορολογία, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στις μαζικές απολύσεις και “εφεδρείες”, στην εκτόξευση της ανεργίας, στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αγαθών σαν αδικαιολόγητα “έξοδα” που πρέπει να περιοριστούν. Στην εξαθλίωση, την πείνα, την ταπείνωση έρχονται επιπλέον και χιλιάδες κομμένες συνδέσεις ρεύματος, όχι μόνο πλέον  λόγω αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής του χαρατσιού αλλά και λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.
Η αντιπαράθεση με το κράτος εντάθηκε με τη συσπείρωση ανθρώπων που δεν θέλουν να υποκύψουν στον εκβιασμό και δεν αφήνονται σε “ειδικούς” και “σωτήρες”, όπως δήμαρχοι κ.λπ. Ενισχύονται τα αυτοοργανωμένα δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης στις γειτονιές: οργανώνονται ανοιχτές κοινωνικές παρεμβάσεις λόγου και δράσης στις συνοικίες, με κεντρικό κάλεσμα τη συλλογική άρνηση πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις έξω από τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ, αποτρέπονται συλλογικά απόπειρες των εργολαβικών συνεργείων για διακοπή ηλεκτροδότησης με άμεσες κινητοποιήσεις και αναλαμβάνονται δράσεις επανασύνδεσης του ρεύματος.
Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που μετατρέπεται σε άγριο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, να αντισταθούν στις πιέσεις της εργοδοσίας, με την συμπαράσταση των σωματείων τους, να αρνηθούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή του χαρατσιού και κάθε αντικοινωνικού μέτρου και να υπερασπιστούμε μαζί την απρόσκοπτη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
Σε αυτές τις μάχες πρωταγωνιστές δεν μπορεί παρά να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας, στην αυτοοργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας, μακριά από τις εκλογικές αυταπάτες, την υποταγή και το συμβιβασμό, επιλέγουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της συλλογικής αντίστασης με συντονισμένες παρεμβάσεις στις γειτονιές μας. Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια είναι κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντεργατική λαίλαπα, να ανατραπεί η πολιτική κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας, να συντριβεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, να οικοδομηθεί μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Όχι στα χαράτσια και τους εκβιασμούς!

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα - Κανένας μόνος και φοβισμένος!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση είναι η δύναμή μας!Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

http://sakakp.blogspot.com

 

 

 


Από Πρωτοβολία Κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου και Λαϊκή Συνέλευση Παλλήνης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License