ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

επιθεση σε μελη της ΚΕΕΡΦΑ

Καταγγελία
Την Παρασκευή 16/3 2012, ώρα 21.00, στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, φασίστες επιτέθηκαν σε φοιτητές - μέλη της Κίνησης Ενωμένης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).Στην προσπάθεια να σβήσουν φασιστικά συνθήματα και σύμβολα (σβάστιγγες, στόχους και σύμβολα SS) της Χρυσής Αυγής και της ΟΕΡ απ' τους τοίχους, τους πλησίασαν απειλώντας τους πως εάν δε σταματούσαν θα καλούσαν την αστυνομία.Ενώ τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ συνέχισαν να σβήνουν τα συνθήματα, και τα σύμβολα, τους ακολούθησαν και επιτέθηκαν σωματικά και λεκτικά στο μοναδικό άντρα που συμμετείχε στη δράση αυτή.Συγκεκριμένα, προέβησαν σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές όπως : "θα σας σκοτώσουμε αν δε φύγετε" και "όπου σας πετύχω θα σας χτυπήσω! " με αποκορύφωμα ο ένας απ' αυτούς να πιάσει από το λαιμό τον 20χρονο φοιτητή που προαναφέρθηκε. Το γεγονός ότι απευθύνθηκε στις υπόλοιπες φοιτήτριες με υποτιμητικό τρόπο λέγοντας : "αφήστε τες αυτές , κορίτσια είναι, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ", φανερώνει το σεξιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης , που οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ανήκουν (Χρυσή Αυγή).

Ελάχιστα λεπτά μετά τη λήξη του περιστατικού, εμφανίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο ζητώντας τις αστυνομικές ταυτότητες των φοιτητών, ενώ ταυτόχρονα άφησαν ανενόχλητους τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Είναι άξιο να σημειωθεί πως είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και για όλους τους κατοίκους της Κρήτης, οι οποίοι έδωσαν αγώνες ενάντια στους Ναζί το 1940, οι πολιτικοί τους απόγονοι σήμερα για ακόμα μια φορά να επιτίθενται στους φοιτητές, υπερασπιζόμενοι φασιστικές - ναζιστικές αντιλήψεις και διαιωνίζωντας τες με βίαιο και αυταρχικό τρόπο.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανοχή και τη μεροληπτική στάση της αστυνομίας σε τέτοια περιστατικά και πρακτικές!

ΚΕΕΡΦΑ Ρεθύμνου

από ρε φίλε... 21/03/2012 10:59 μμ.


Ναι ρε φίλε, η αστυνομία βρέθηκε εκεί "τυχαία" ενώ είχε μόλις λήξει η μανούρα! Και κατά σύμπτωση άφησε τους φασίστες και έλεγξε τα στοιχεία των φοιτητών! Την περίπτωση να ήταν συνεννοημένοι  τη σκεφτήκατε καθόλου? Ξέρουμε ότι πολλοί μπάτσοι είναι (εκτός από φίλοι βεβαίως-βεβαίως) και ενεργά μέλη της Χ.Α. κλπ... Ειδικά στην Κρήτη, η σχέσεις τους είναι περισσότερο απο εξόφθαλμες! 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License