Mικροφωνική για την υπόθεση του flash

μικροφωνική αλληλεγγύης

post image

Σήμερα, Σάββατο 24-03-2012 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων στην πλατεία Ελληνικού με θέμα την υπόθεση της κατάληψης του ραδιοφωνικού σταθμού Flash FM που είχε γίνει στις 10 Γενάρη του 2012.

 

Αναρτήθηκαν δύο πανό, ενώ πριν το τέλος της μικροφωνικής έπαιξε στα ηχεία το ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τους καταληψίες του ρ/σ Flash στις 10 Γενάρη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και σε όσους δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

 

 

 

Ακολουθεί το κείμενο και φωτογραφιες:

 

 

 

 

 

Σχετικά με την κατάληψη του ραδιοφωνικου σταθμου Flash 96FM

 

 

Το πρωί της 10ης Γενάρη 2012, 20 σύντροφοι-συντρόφισσες, μετά από απόφαση της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, πραγματοποίησαν κατάληψη – παρέμβαση στον ρ/σ Flash 96 FM ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους για την συμμετοχή στην οργάνωση. Στόχος των αλληλέγγυων ήταν να αναδειχθεί η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και ο πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα τρόπος εκδίκασής της. Η υπόθεση εκδικάζεται από τις 5 Οκτώβρη 2011 στο ειδικό δικαστήριο που έχει στηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η δίκη γίνεται με όρους έκτακτου στρατοδικείου, χωρίς ενόρκους (από την έδρα), με πλήρη απουσία κάλυψης από τα ΜΜΕ, καθώς έχει απαγορευθεί η είσοδος στα τηλεοπτικά συνεργεία και η λήψη οποιουδήποτε οπτικού υλικού. Επιπλέον, κρατούνται τα στοιχεία οποιουδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει τη δίκη, κατά την είσοδό του στην αίθουσα. Οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στον ΕΑ διώκονται ποινικά για εγκληματικές ενέργειες, ενώ η δράση τους και η υπόθεσή τους είναι ξεκάθαρα πολιτική, με προφανή σκοπό την απονοηματοδότηση του λόγου και της δράσης τους. Εναντίον των κατηγορουμένων εφαρμόζεται η φασιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, χρεώνοντας, χωρίς στοιχεία, σε κάθε κατηγορούμενο ατομικά όλες, συλλήβδην, τις ενέργειες της οργάνωσης.

      Από τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του μηνύματος των αλληλέγγυων, έξω από τον ραδιοσταθμό εμφανίστηκε κάθε είδους ομάδα των κρατικών τρομοκρατών (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κ.ά.) και περικύκλωσαν το κτίριο, απειλώντας να συλλάβουν τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέμβαση, κατ’ εντολή της εισαγγελέα Ράικου και των αξιωματούχων του Υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη. Η ίδια η διεύθυνση του σταθμού από την άλλη, σε ταυτόχρονη επικοινωνία με τις δυνάμεις καταστολής, δήλωνε ότι δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία των καταληψιών και επιθυμούσε την αποχώρηση της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο και με μια χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση προσήγαγαν τους αλληλέγγυους στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατήθηκαν με κατηγορίες για «εγκωμιασμό εγκληματικών ενεργειών» (σχετικά με την εκπομπή στο Flash) και «απείθεια» (λόγω της άρνησής τους να συνεργαστούν με τους μπάτσους στη διαδικασία δακτυλοσκόπησης). Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ ομάδα ΔΕΛΤΑ επιτέθηκε σε αλληλέγγυους σε περιφερειακό δρόμο. Την Τετάρτη 11 Γενάρη οι 20 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη διαδικασία του αυτοφώρου όπου η κατηγορία για «απείθεια» αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα σε «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και πήραν τριήμερη προθεσμία. Την Παρασκευή 13 Γενάρη, στην δίκη των συντρόφων, δόθηκε αναβολή για τις 26 Μάρτη λόγω της απουσίας των μαρτύρων, αλλά και της αποχής των δικηγόρων. Από την ίδια μέρα όπως και τις επόμενες, πραγματοποιούνται τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα κινήσεις αντιπληροφόρησης και δράσεις αλληλεγγύης (μικροφωνικές, καταλήψεις ραδιοσταθμών, αφισοκολλήσεις) για τους συλληφθέντες συντρόφους-ισσες.

Είναι γεγονός ότι η υπόθεση της κατάληψης του Flash αποτελεί άλλη μια κατασταλτική επιχείρηση του καθεστώτος σε μια σειρά ξεκάθαρα φρονηματικών – πολιτικών διώξεων, που στόχο έχουν να φιμώσουν τον ανατρεπτικό λόγο, να απομονώσουν από τον κόσμο και να αποπολιτικοποιήσουν τους αγωνιστές. Ειδικότερα δε για τις ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις, το κράτος δια στόματος των ΜΜΕ μεθοδεύει να μην παρέχεται κανενός είδους πληροφόρηση παρά μόνο αυτή που το ίδιο δίνει μέσα από τα αστυνομικά δελτία. Γενικότερα, η αυταρχοποίηση και η θωράκιση του καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας ενισχύεται μέρα με τη μέρα, ενώ παράλληλα η καταστολή των αυτοοργανωμένων κοινωνικών αντιστάσεων εντείνεται, τόσο με τις αυξανόμενες δαπάνες για τις στρατιές των μπάτσων και τις υλικοτεχνικές υποδομές ελέγχου και επιτήρησης όσο και με την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους. Προσωπικές συνήθειες, συντροφικές σχέσεις και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις και απόψεις, επισκέψεις σε σπίτια και τηλεφωνικές/διαδικτυακές συνομιλίες, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες από sms, e-mail κλπ. μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης της προσωπικότητας και της ψυχολογίας των εκάστοτε «ύποπτων» ατόμων και εκφοβισμού των υπόλοιπων αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας.

Η αόριστη διαπλάτυνση του όρου εγκληματική πράξη αποτελεί το μέσο για ανοιχτές διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα. Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, η παρακώλυση συγκοινωνιών, οι καταλήψεις, η συμμετοχή σε διαδηλώσεις, η φθορά ξένης περιουσίας (συμβολικές ενέργειες που συμβαίνουν με μόνο στόχο τις τράπεζες και τις πολυεθνικές), το κάλεσμα σε μια απεργία, η διακίνηση έντυπου ανατρεπτικού υλικού, ακόμα και αυτό το κείμενο, μπορούν να θεωρηθούν “τρομοκρατικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα”. Με άλλα λόγια μπορεί κάθε αντιστεκόμενος άνθρωπος να βαφτίζεται εν δυνάμει τρομοκράτης και αν συλληφθεί να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες και ίσως αργότερα στη φυλακή. Αρκεί μόνο να διακηρύξει κάποιος ότι θα κάνει απεργία, κατάληψη ή άλλη δυναμική κινητοποίηση. Να συνειδητοποιήσει ότι το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό σύστημα είναι απάνθρωπο, αδιέξοδο και άρα πρέπει να ανατραπεί, για να θεωρηθεί τρομοκράτης.

       Για εμάς η αλληλεγγύη είναι βασικό αξιακό, και κομμάτι της κοινωνικής απάντησης στην κρατική καταστολή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους αγωνιζόμενους με τους οποίους συμφωνούμε στο επίπεδο του περιεχομένου του πολιτικού τους λόγου, χωρίς απαραίτητα να ταυτιζόμαστε πλήρως με τα μέσα που επιλέγουν, και σε κάθε περίπτωση κάνοντας παράλληλα και κριτική.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ναμούς

Αναρχική Συλλογικότητα από

Άνω Γλυφάδα, Ελληνικό και Αργυρούπολη

Εικόνες:

από ναμους 24/03/2012 7:55 μμ.


ν

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License