Γράμμα από τον Πυρήνα φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ σχετικά με τισ νέες διώξεις

Γράμμα από τον Πυρήνα φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ σχετικά με τις νέες διώξεις

  1. Η επιλογή της Ανάληψης Ευθύνης και της μη συνθηκολόγησης

 

Εμείς ως Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας φυλακισμένων μελών, επιλέξαμε και αναλάβαμε μέσα από τη φυλακή την ευθύνη της συμμετοχής μας στο εγχείρημα μας. Η ανάληψη ευθύνης είναι ο ελάχιστος τρόπος να υπερασπιστούμε και να τιμήσουμε τις πιο όμορφες καταστάσεις και πράξεις που μοιραζόμαστε. Όχι ως μια ανάμνηση που ξεθωριάζει μετά τις συλλήψεις μας αλλά ως μια ζωντανή πραγματικότητα και προοπτική συνέχισης της δράσης μας, στο διαρκές παρόν, στο εδώ και τώρα.

  

Θεωρούμε πως η ανάληψη ευθύνης και ο λόγος που έχει εκφραστεί μέσα από αυτή συμβάλλει καθοριστικά στην όξυνση της αναρχικής δράσης. Αποτελεί μια ανοιχτή προσβολή απέναντι στον απολογητικό και χαμηλόφωνο λόγο που θα ήθελαν να αποσπάσουν από μας οι εισαγγελείς και οι ανακριτές. Αυτή η στάση αναδεικνύει την ύπαρξη δυο διαφορετικών κόσμων. Από τη μια ο κόσμος της εξουσίας και απτήν άλλη ο κόσμος της αναρχίας, που βρίσκονται σε αδιάκοπο πόλεμο μεταξύ τους. Η ανάληψη ευθύνης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μία αυτοαναφορική επιλογή αλλά, μια συνειδητή προέκταση του τρόπου που ζει κάποιος ως αναρχικός αντάρτης πόλης. Είναι επίσης ένα σινιάλο σύνδεσης με τους συντρόφους από έξω. Μια απάντηση στην ερώτηση που δεν έγινε. Ότι κάποιες επιλογές μάχης αξίζουν παρόλο το τίμημα που έχουν. Είναι ένας τρόπος να υπερασπίσουμε δημόσια τη δράση, τη διαδρομή και την εμπειρία μας με αμεσότητα και ευθύτητα. Αποτελεί μια ατομική υπαρξιακή ανταρσία σε συνθήκες αιχμαλωσίας που συναντιέται αναπόφευκτα με τη συλλογική διεργασία απόπειρας καταστροφής του σύγχρονου πολιτισμού. Δεν θεωρούμε πως η ανάληψη ευθύνης είναι μια θυσία στο όνομα μιας ιδέας, αντίθετα η ιδέα είναι αυτή που θυσιάζεται απ’ το πεδίο των ακίνδυνων συμβολισμών στη μετουσίωσή της σε πράξη.

 

Απ’ τη αρχή της δράσης μας έχουμε αφήσει έξω απ’ τις αποσκευές μας το φοβικό σύνδρομο της σύλληψης και της φυλακής. Γνωρίζουμε ότι η αιχμαλωσία είναι συχνά ένας προσωρινός σταθμός στην διαδρομή ενός αναρχικού αντάρτη πόλης. Για αυτό έχουμε εγκαταλείψει πίσω μας οποιεσδήποτε νομικές αναστολές και δισταγμούς, παραμένοντας αμετανόητοι στην επιλογή μας. Στην επιλογή της αντάρτικης δράσης και της διάχυσης της αναρχίας. Αντίθετα η παράδοση και η ήττα δεν κατοικεί μέσα μας ούτε για μια στιγμή. Δεν σκύψαμε ούτε πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι απέναντι σε ανακριτές και δικαστές. Για αυτό τόσο στα ανακριτικά γραφεία όσο και στα δικαστήρια, είτε με την άρνηση μας να εμφανιστούμε, είτε με την απόλυτη εχθρική παρουσία μας, καταργούμε τη γλώσσα των νόμων, του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης. Άλλωστε είναι τουλάχιστον αντιφατικό να σέβεσαι τους νόμους ενώ προηγουμένως έχεις κηρύξει παθιασμένα τον απόλυτο πόλεμο εναντίον της εξουσίας και του νομικού της πολιτισμού.

 

Ακόμα και όταν ο εχθρός δεν έχει στοιχεία εναντίον μας, όπως στην περίπτωση των 250 επιθέσεων της Σ.Π.Φ. , δεν πρόκειται να εισπράξει από εμάς ούτε μια απολογητική λέξη, ούτε κάποια τεκμήρια και άλλοθι αθωότητας.

 

Είναι γεγονός πως το μόνο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές, είναι η ανάληψη ευθύνης της συμμετοχής μας στη Συνωμοσία που έχουμε πραγματοποιήσει. Άλλωστε η πρακτική και η στρατηγική κάθε συνωμοτικής αναρχικής ομάδας άμεσης δράσης δεν είναι να αφήνει πίσω της ¨ενοχοποιητικά¨ στοιχεία, παρά μονό ίχνη από φωτιά που χαράζουν μια ανεξίτηλη ουλή στο πρόσωπο του κόσμου της εκμετάλλευσης, της υποκρισίας και της μοναξιάς.

 

ΙΙ) Να επιτεθούμε στους διευθυντές και τους προϊστάμενους αυτού του πολιτισμού

 

Αυτό είναι που θέλει να χτυπήσει η εξουσία. Την απόφαση κάποιων ανθρώπων να μην γονατίσουν απέναντι στον ειδωλολατρικό της κόσμο. Στον κόσμο των νεκρών αντικειμένων, των τηλεοπτικών οθονών, των διαφημιστικών μηνυμάτων, των γκλομπ των αστυνομικών, των φυλακών. Για να χτυπηθεί αυτή η επιλογή πρέπει να νικήσει ο φόβος. Ο φόβος της σύλληψης, της φυλακής, του θανάτου. Για αυτή τη δικτατορία του φόβου εργάζονται νυχθημερόν οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές. Παράλληλα όλοι αυτοί θέλουν να εμφανίσουν το αναρχικό ανταρτικό πόλης και τις ομάδες που μάχονται και το προωθούν ως καρικατούρες της μιζέριας και της ασθένειας της εξουσίας. Έτσι στήνουν κατηγορητήρια απονέμοντας σε κάποιους συντρόφους ¨διευθυντικές θέσεις¨ και ηθικές αυτουργίες. Όμως μια αναρχική ομάδα δεν μολύνεται από το δηλητήριο της εξουσίας. Δεν υπάρχουν ούτε αρχηγοί ούτε ακολουθητές. Υπάρχουν μόνο αυτόνομα και ελεύθερα άτομα που κάνουν πράξη την εχθρότητά τους για αυτό το σάπιο σύστημα. Πράξη καθαρή και δυνατή σαν τη φωτιά που καίει μέσα μας. Αν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές έχουν μάθει να ακολουθούν τις εντολές και τις διαταγές των πολιτικών τους προϊσταμένων, ας γνωρίζουν πως μια αδάμαστη ψυχή δεν δέχεται προσταγές από κανέναν και δεν βάζει εργοδότη στη συνείδησή της. Αν ψάχνουν για ¨διευθυντές¨ , ηθικούς αυτουργούς ή εντολοδόχους ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους. Μια αναρχική συλλογικότητα δεν έχει ιεραρχική συγκεντρωτική δομή. Λειτουργεί μέσα από οριζόντιες συνελεύσεις έχοντας ως πυξίδα της την ανταρσία. Συγκεκριμένα η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αποτελεί ένα δίκτυο αυτόνομων πυρήνων που εργάζεται πυρετωδώς για την καταστροφή του εξουσιαστικού κόσμου. Αυτό είναι το στοίχημά μας και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε ποτέ.

 

ΙΙΙ)  Η φωτιά συνεχίζει να καίει μέσα μας – Το στοίχημα της F.A.I./I.R.F.

 

Ένα στοίχημα που δεν εγκαταλείψαμε ούτε μέσα στις φυλακές που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παραμένουμε ζωντανοί και ανυπότακτοι χωρίς να γονατίζουμε απέναντι στα πειθαρχικά που μας φορτώνουν στις μεταγωγές με τις οποίες μας εκδικούνται, στις ειδικές συνθήκες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Κρατάμε άσβεστο το πάθος για την ελευθερία και ξαναζούμε έστω και για λίγο την ομορφιά της αντάρτικης δράσης όπως στις στιγμές που βιώσαμε στην πρόσφατη απόπειρα απόδρασής μας. Ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει με την εξουσία δεν γνωρίζει ανακωχή. Αυτό φοβίζει τον εχθρό, ο όποιος δοκιμάζει να μας φιμώσει με κάθε τρόπο. Δεν είναι τυχαίες οι επαναλαμβανόμενες διώξεις που ασκούνται εναντίων μας ακόμα και για την έκδοση κειμένων που γράφουμε μέσα από τις φυλακές. Το γεγονός ότι το κράτος φοβάται ακόμα και τις λέξεις μας, μας προσφέρει νέα δύναμη, νέα χαμόγελα. Γιατί σημαίνει πως τα λόγια μας δραπετεύουν από τα κελιά της αιχμαλωσίας και συναντούν νέους συντρόφους που αναζητούν και σχεδιάζουν τις δικές τους μάχες ενάντια στην εξουσία.

  

Παράλληλα η ανταρσία μας συνδέεται με τη διεθνή συνομωσία της F.A.I. (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) προωθώντας την προοπτική του διεθνούς επαναστατικού μετώπου. Αγγελιοφόροι του χάους στέλνουν από παντού μηνύματα ανυποταξίας μέσα από φωτιές, εκρήξεις και βανδαλισμούς, που καταργούν το πραξικόπημα της εξουσίας, στο Μεξικό, στη Χιλή, στην Αργεντινή, στη Βολιβία, στο Περού, στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ινδονήσια, στη Ρωσία και οπουδήποτε εξαπλώνεται το εγχείρημα της F.A.I./I.R.F. Η F.A.I. είναι μια πρόσκληση να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας, να υπάρξουμε ως ελεύθερα και αυτόνομα άτομα και όχι ως σκιές μιας θλιβερής απομίμησης του εαυτού μας, αιχμάλωτη στις συμβάσεις και στους καταναγκασμούς της εξουσίας. Συνωμοτώ εναντία στο κράτος σημαίνει αναπνέω ελευθέρα. Κάθε μέρα στην ανυποταξία μας, στην φυλακή, στην αναρχική παρανομία, στα ανατρεπτικά σχεδία μας, στις θυελλώδεις συζητήσεις μας, στις θορυβώδεις πράξεις μας, στα εκρηκτικά συναισθήματά μας, κατακτάμε περισσότερες ανάσες ελευθερίας. Η στήριξη και η προώθηση του σχεδίου της F.A.I./I.R.F. είναι η αμετανόητη επιλογή να συνεχίσουμε να ζούμε παθιασμένα και ανατρεπτικά κόβοντας οριστικά τις γέφυρες επιστροφής στην κανονικότητα μιας ήσυχης και νόμιμης ζωής.

  

Μέσα σε αυτήν τη ξέφρενη πορεία, δεν χωρούν ψευδαισθήσεις. Είναι αναμενόμενο ότι ο αντίπαλος καταστρώνει τα δικά του σχεδία. Προετοιμάζει το έδαφος για την αντεπίθεσή του τόσο σε επικοινωνιακό όσο και μιλιταριστικό επίπεδο. Τα αντίποινα της καταστολής οργανώνονται για να εδραιώσουν το φόβο μέσα στους ανατρεπτικούς κύκλους.

 

 

IV)  Η συντονισμένη και οργανωμένη αντιαναρχική εκστρατεία που εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβρη του 2009 με τις πρώτες συλλήψεις για τη Σ.Π.Φ. δεν έχει κλείσει ακόμα.

 

 

Στα τελευταία δυόμιση χρόνια που μεσολάβησαν πολλά έχουν συμβεί. Για κάθε χτύπημα που πραγματοποιούσε η Συνωμοσία, η Αντιτρομοκρατική εφεύρισκε μια καινούργια σύλληψη. Πόσα άτομα συνελήφθησαν, φωτογραφήθηκαν για πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων για να αποδειχθεί τελικά ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεσή μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σύλληψη οπαδών της Α.Ε.Κ. με κροτίδες που εμφανίστηκε ως σύλληψη μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Το κράτος έχει κηρύξει ενάντια στους κύκλους της ανατρεπτικής αναρχίας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Αλλά το καθεστώς ¨έκτακτης ανάγκης¨ σηματοδοτεί το θάνατο της λογικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρόσφατος επικοινωνιακός χειρισμός από τη μεριά του κράτους της τοποθέτησης ενός ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού σε άδειο βαγόνι του μετρό. Περά από το πως διαστρεβλώθηκε αυτή η ενέργεια με σκοπό να κατασκευάσει νέα φοβικά σύνδρομα σχετικά με το νέο ανταρτικό πόλης, ¨φωτογραφήθηκαν¨ και στη συνέχεια κατονομάστηκαν δυο καταζητούμενοι αναρχικοί επαναστάτες ο Γ.Μ. και ο Δ.Π. ως οι δράστες αυτού του χτυπήματος. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι ίδιοι οι ταχυδακτυλουργοί της Αντιτρομοκρατικής δηλώνουν ότι δεν έχουν το παραμικρό στοχείο  (D.N.A., κάμερες, δακτυλικά αποτυπώματα, μαρτυρίες ) για τους δυο συντρόφους, παρ’ όλα αυτά είναι βέβαιοι για την εμπλοκή τους. Αυτή είναι η μετεξέλιξη των ¨επιστημονικών¨ ερευνών της αντιτρομοκρατικής. Η βεβαιότητα των μπάτσων πλέον αρκεί για την ¨ένοχη¨ κάποιων. Τώρα λοιπόν οι παίκτες είναι γνωστοί και η τράπουλα σημαδεμένη. Δεν είναι τυχαίο πως λίγες μέρες μετά ξεκίνησε νέος κύκλος ανακρίσεων για τις 250 επιθέσεις της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις οποίες καλούνται και οι καταζητούμενοι σύντροφοι Γ.Μ και Δ. Π. Παράλληλα, οι γνωστοί ιεροεξεταστές Μόκκας και Μπαλτάς καλούν μαζί με εμάς και όλους όσους έχουν κατηγορηθεί για τη Συνωμοσία ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

  

Αυτό είναι το αποκορύφωμα της μεθοδευμένης αντιαναρχικής επιχείρησης του κράτους, που συνέλαβε ανθρώπους για άσχετους λόγους με τη Συνωμοσία  και για να τους  παρατείνει την ομηρία τους, τους εμφανίζει ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

  

Με λίγα λόγια η Συνωμοσία λειτουργεί για τους ανακριτές ως το βαρίδι των νέων διώξεων που βυθίζει άσχετες υποθέσεις και τις αναβαπτίζει ως ¨συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση¨.

  

Αυτή η τακτική παρουσιάζει ομοιότητες που θυμίζουν έντονα την υπόθεση της ιταλικής οργάνωσης φάντασμα ORAI που ήταν επινόηση του γνωστού εισαγγελέα Μarini. Μια οργάνωση που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ δεν υπήρχε, αποτέλεσε το άλλοθι των εισαγγελικών αρχών για μια σειρά διώξεων και φυλακίσεων σε εξεγερσιακούς συντρόφους.

  

 Εμείς από τη δική μας μεριά δεν έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε στους ανακριτές την παραμικρή υπόνοια υποχώρησης και ανακωχής. Παραμένουμε αμετανόητοι αυξάνοντας την πυκνότητα της σύγκρουσης.

 

«Δεν υποχωρούμε... στεκόμαστε, δεν προσπαθούμε... μπορούμε, δεν ζητιανεύουμε... ληστεύουμε, δεν σβήνουμε... καίμε, δεν περιμένουμε... ανυπομονούμε.... Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι  απλά μια οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες... Στο ημερολόγιο δεν είναι ακόμα σημαδεμένη η μέρα. Όλοι οι μήνες, όλες οι εβδομάδες, όλες οι μέρες είναι πάντα διαθέσιμες. Μια από τις μέρες θα σημαδευτεί με ένα χαμόγελο, το χαμόγελο της αντάμωσης για τη συνεχεία της περιπέτειας ΜΑΣ...»

 

 

Πυρήνας φυλακισμένων μελών της

Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

  26-03-2012

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License