Καταγγελία για την Φασιστική Επίθεση στη ΦΜΣ

Η καταγγελία του ανεξάρτητου σχήματος Πορεία Αριστερή για την επίθεση φασιστών στην Φυσικομαθηματική Σχολή.

 

Καταγγέλλουμε ότι σήμερα το μεσημέρι στη σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας ομάδα 25 τραμπούκων - φασιστών της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εισέβαλε οπλισμένη με λοστούς και μαχαίρια χτυπώντας αδιακρίτως φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη σχολή. Η επίθεση είχε ως κύριο στόχο μέλη των παρατάξεων της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ, αλλά και παιδιά του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της Φυσικομαθηματικής σχολής. Η δολοφονική αυτή επίθεση που αποκρούστηκε τελικά με μάχες σώμα με σώμα από τους αντιφασίστες φοιτητές, κατέληξε στον τραυματισμό από μαχαίρι 3 φοιτητών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

 

          Μετά την απόκρουση της επίθεσης ακολούθησε αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία στις γύρω γειτονιές και επιθέσεις κατά γραφείων της ναζιστικής - δολοφονικής αυτής οργάνωσης.

 

          Η επίθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια των μπαράζ επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της εναντίον μεταναστών, οργανώσεων που τους στηρίζουν, αντιφασιστών αγωνιστών, αντιφασιστικών ομάδων και οργανώσεων, σωματείων και εργατικών - λαϊκών αγώνων. Η ιστορία μάς διδάσκει την προδοτική στάση που κράτησαν απέναντι σε κάθε αγώνα του λαού μας για Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία (βλ. Χίτες-Ταγματασφαλίτες κλπ.).

 

          Καταγγέλλουμε επίσης την προβοκατόρικη στάση των ΜΜΕ που τις πρώτες ώρες της επίθεσης διέδιδαν φήμες για επίθεση «κουκουλοφόρων» που στοχοποιούσε βέβαια την αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στόχος τους ήταν βέβαια η εκμετάλλευση αυτής της είδησης για την κατασυκοφάντηση των αγώνων του φοιτητικού κινήματος. Η εμπειρία μας δείχνει ότι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με τον Νόμο Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011, έδωσε την ευκαιρία σε ναζιστικές - φασιστικές ομάδες να εισβάλλουν πιο συχνά στον χώρο του Πανεπιστημίου και με τις πλάτες της αστυνομίας.

 

          Απέναντι σε αυτή τη συνεχώς εντεινόμενη δράση των ναζιστικών ομάδων οι δημοκράτες και αντιφασίστες πολίτες δεν πρέπει να μείνουν απαθείς. Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία να καταγγείλουν ανοικτά την επίθεση αυτή και να συμμετέχουν ενεργά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

 

Πορεία Αριστερή

Φοιτητών

Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Φοιτητών

Εκπαιδευτικών

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License