Παρέμβαση Αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους της 12ης Φλεβάρη στην πλ.Βικτωρίας

Βαγγέλη γερά ως τη Λευτεριά!

Στα πλαίσια των συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους διαδηλωτές της 12ης Φλεβάρη και ενόψει της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των λαϊκών συνελεύσεων της Αθήνας στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα της Τρίτης  3 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε το μεσημερί του Σαββάτου 31 Μάρτη από τη Συνέλευση της Πλατείας Βικτωρίας και σύντροφους-συντρόφισσες μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων και αφισσοκόληση στην ευρύτερη περιοχή.

η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ας το χρησιμοποιήσουμε...

από συνελευση βικτωριας 05/04/2012 2:50 μμ.


Οι αντιστάσεις δεν ποινικοποιούνται, δεν φυλακίζονται

 

Στις 12 Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα νέα μέτρα, την υποτίμηση της εργασίας και την εξαθλίωση των ζωών μας. Στη συγκέντρωση καλούσαν εργατικά συνδικάτα και σωματεία βάσης, πολιτικοί χώροι και λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, οι οποίες βρίσκονταν εκεί δημιουργώντας διακριτά μπλοκ με τα πανό τους, όπως είχε αποφασιστεί την προηγούμενη μέρα στη κεντρική συνέλευση των συνελεύσεων γειτονιάς της Αθήνας.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας από πολύ νωρίς. Η συγκέντρωση απλωνόταν από την Ακαδημίας και τα γύρω στενά ως τη Μητροπόλεως και από την Συγγρού στις στήλες Ολυμπίου Διός ως τα στενά του Ψειρή. Οι απρόκλητες επιθέσεις, η χρήση έκδηλης βίας και χημικών ήταν μερικά από τα μέσα καταστολής που επέλεξε η αστυνομία θέλοντας να σπείρει στους διαδηλωτές τρομοκρατία και φόβο. Έτσι εξαρχής προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση αποτρέποντας παράλληλα άλλο κόσμο από το να προσεγγίσει την πλατεία Συντάγματος. Η επιμονή και η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων να παραμείνουν στο δρόμο, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ.

Μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης η αστυνομία προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και προέβηκε σε 79 συλλήψεις, 4 από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν με ένα σαθρό κατηγορητήριο χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τους αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και πράξεις από κοινού παρά το γεγονός ότι πιάστηκαν ο καθένας μόνος του, σε διαφορετικά σημεία και διαφορετικές χρονικές στιγμές. Πρέπει να αναφερθεί πως ο ένας από αυτούς έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ οι 3 βρίσκονται ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α. σε άθλιες συνθήκες κράτησης.

Είναι φανερό πως η καταστολή των συγκεντρώσεων, η σύλληψη και προφυλάκιση ατόμων με κατασκευασμένες κατηγορίες έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να ποινικοποιήσει τις αντιστάσεις. Στο στόχαστρο μπαίνουν πια και οι λαϊκές συνελεύσεις οι οποίες με το λόγο, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις τους αποτελούν πεδία συλλογικοποίησης και ριζοσπαστικοποίησης του αγώνα καθώς και πρόταγμα ενάντια σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να υποσχεθεί πια τίποτα παρά φτώχεια και εξαθλίωση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες από αυτές φωτογραφήθηκαν σε δημοσιεύματα τις επόμενες μέρες, καθώς και ότι ένας από τους 4 προφυλακισμένους είναι μέλος της λαϊκής συνέλευσης Αγίας Παρασκευής και μάλιστα κρατούσε το πανό της.

Στη θέση των 4 προφυλακισμένων θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από εμάς που επιλέξαμε να διαμαρτυρηθούμε εκείνη την ημέρα. Κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του απέναντι στην καταστολή. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.

Δεν πρέπει να τους φοβόμαστε
αυτοί πρέπει να μας φοβούνται

Άμεση απελευθέρωση
των προφυλακισμένων της 12ης Φλεβάρη
-
Απόσυρση όλων των κατηγοριών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τρίτη 3 Απρίλη, 18:00 στο Σύνταγμα

συνέλευση πλατείας Βικτώριας

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License