PHONE MARKETING

απεργία στην PHONEMARKETING


Για την Phone marketing

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Phone marketing σαν απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η εργοδοσία, συναίνεση στην εκ περιτροπής εργασία (ένα 8ωρο ανά εβδομάδα) ή παραίτηση από όλα τα δικαιώματα τους χάνοντας αποζημιώσεις ετών και δυνατότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απάντησαν με ξανά με απεργία. Ήδη εδώ και ενάμισι χρόνο η εργοδοσία τους άφηνε για τρεις και παραπάνω μήνες απλήρωτους, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις ,περί κρίσης αλλά και στοχοποιώντας εργαζόμενους για την μαχητική τους στάση. Ότι αυτοί ευθύνονται για τη κατάσταση της εταιρείας μιάς  και στο παρελθόν αρκετά συχνά προέβαιναν σε στάσεις εργασίας κατεβάζοντας τα ακουστικά και υπερασπίζοντας την αξιοπρέπειά τους και το αυτονόητο, να μη δουλεύουν απλήρωτοι!

Οι τρισάθλιες εργασιακές συνθήκες, επικρατούν στα περισσότερα τηλεφωνικά κέντρα. Εκ περιτροπής εργασία, δουλειά με το κομμάτι και ανασφάλιστα, και σπασμένες βάρδιες μέσα στην ημέρα!

Συγχρόνως παρατηρείται στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, μια εντεινόμενη πίεση και αύξηση του στόχου, είτε αφορά σε πωλήσεις, είτε δημοσκοπήσεις είτε σε οποιαδήποτε άλλη άχρηστη συνδιαλλαγή εργαζόμαστε. Πάντα με τις παρελκόμενες συνέπειες φυσικά. Vodafone, Cosmote, Wind προχωρούν συνεχώς σε απολύσεις προσωπικού, αλλά και μέσω των outsoursing συνεργασίας με άλλους παρόχους ενοικίασης εργαζομένων, βλέπε ICAP,TELEPERFORMANCE, MANPOWER και άλλες. Η απαξίωση είναι όχι απλά δεδομένη, αλλά πλέον στρατηγική τους. Στην NEWSPFONE,ήδη προσλαμβάνουν με τα νέα μισθολόγια, ενώ στην OTE PLUS, ο νεοπροσληφθέντας σε 4ωρη βάρδια αμοίβεται με καθαρό μισθό…189 ευρώ!!

Τα κάτεργα τα γνωρίζουμε και βιώνουμε στο έπακρο την απανθρωπιά τους.

 Δεν μας εκπλήσσουν. Αυτή είναι η φύση του καπιταλισμού άλλωστε, δεν μιλάμε για καλά και κακά αφεντικά.. Ο στόχος τους αυτός είναι, ήταν και θα είναι. Όσα περισσότερα κέρδη από τον καθέναν μας, και έπειτα απόλυση.

Το θέμα όμως, είναι οι αντιστάσεις μας. Να μην τους κάνουμε πιο εύκολη την ζωή, άρα το ξεζούμισμά μας και τους αργούς θανάτους που μας καταδικάζουν εργοδότες, κράτος και ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός. Να συλλογικόποιήσουμε τις αρνήσεις μας, και να κάνουμε το καθήκον μας ως εργαζόμενοι απέναντι στην τάξη μας.

Για την οριζόντια οργάνωση αντίστασης και στα τηλεφωνικά κέντρα. Όπου οι συνάδελφοι συναποφασίζουν και πράττουν συλλογικά ,αμεσοδημοκρατικά χωρίς μεσάζοντες.

 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

akoustika@espiv.net

από ΕΞΕΡΓΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ 04/04/2012 8:50 μμ.


Χρειαζεται τη στηριξη του κοσμου η συγκεκριμενη απεργια καθως για 11η ημερα οι απεργοι εμειναν εξω απο την εταιρεια και κυρηξαν νεα 48ωρη για Πεμπτη 5/4 και Παρασκευη 6/4 αρνουμενοι να δεχθουν την εκ περιτροπης εργασια(1 8ωρο ανα εβδομαδα) που προσπαθει να επιβαλλει η εργοδοσια.

     ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ     ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 5/4 ΩΡΑ:9:00 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΗΛ.ΣΤΑΘΜΟΥ)

από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ... 04/04/2012 11:48 μμ.


Αθήνα, 2/4/2012

 

Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις στην Phone Marketing

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – Πάναφον εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Phone Marketing, και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους που συνεχίζονται για 2η εβδομάδα.

Απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που προσπαθεί να επιβάλλει δουλειά για ένα 8ωρο την εβδομάδα, που οδηγεί ουσιαστικά συναδέλφους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που ενώ για 17 μήνες καθυστερεί πληρωμές ξαφνικά βρίσκει λύση με την εκ περιτροπής εργασία, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στάση από τον αγώνα για την επιβίωση.

Οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και σε κάθε κλάδο δεν θα μετατραπούμε σε δουλοπάροικους. Δεν θα αφήσουμε την Τρόικα και τους εργοδότες να επιβάλλουν έναν νέο μεσαίωνα στη χώρα μας.

Και στη Vodafone αντιμετωπίζουμε πρακτικές εντατικοποίησης της εργασίας, προσπάθειες για μετατροπή των συμβάσεων μας, απολύσεις, εφαρμογή της νέας αντεργατικής νομοθεσίας για να βρεθούν άτομα να δουλεύουν για 260 ευρώ ως outsourcers, έξοδο τμημάτων σε «εργολάβους» κ.ά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι είναι κοινά σε όλους τους κλάδους. Είναι προβλήματα που στο επίκεντρο έχουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό και ο αγώνας των εργαζομένων στην Phone Marketing όπως και οι αγώνες όλων των εργαζομένων που καταλήγουν σε μακρόχρονες κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και το μοναδικό όπλο για να διασφαλιστεί η διαβίωσή μας. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του από την εργοδοσία, είτε με την επίκληση της αστυνομίας και των νομικών μέσων είτε με την προσπάθεια απεργοσπαστικού μηχανισμού δείχνει πως το μόνο που φοβούνται είναι η ενιαία και αποφασιστική στάση μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στην Phone Marketing. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Διοίκησης να επιβάλλει συνθήκες κατέργου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους στην απεργία. Απαιτούμε από την εργοδοσία να σταματήσει κάθε απόπειρα για να επιβάλλει εργασία με μισθούς πείνας.

 

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone - Πάναφον

από Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ... 05/04/2012 12:41 πμ.


ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.ΣΕ.ΤΙΜ

                   ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ PHONE MARKETING

           Oι συναδελφοί μας στην Phonemarketing συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια του εργοδότη να καταργήσει το 5νθημερο ωράριο εργασίας και να επιβάλλει εκ περιτροπής 8ωρο εργασίας την εβδομάδα.

         Ο εργοδότης αποθρασσυμένος απο τα μέτρα που έχουν περάσει οι κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ,προσπαθεί να εξασφαλίσει την φθηνότερη εργασία οδηγώντασ στη πείνα και την εξαθλίωση τουσ συναδέλφους μας.

       Προσπαθεί να μας διχάσει και να σας αναγκάσει να σκεφτει ο καθένας τον εαυτό του απομονωμένο απο τους συναδέλφους του.Τον βολεύει για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του.Όπως τον βολεύει ο αγώνας αυτός να μην μεταφερθεί στους συναδέλφους των αλλων εταιριών PRS και PPO που συστεγάζονται στο ίδιο κτηριο.Γιατί ξέρει πως αν ενωθείται όλοι μαζί τότε δε θα αντέξει και υποχωρήσει.Ας σκεφτουν οι συνάδελφοι των εταιριών αυτων πως αν εργοδότης τους περάσει αυτό που επιδιώκει στην Phone Marketing τοτε οι ορέξεις του θα ανοίξουν και θα έρθει και η δική τους σειρά για εκ περιτροπής ωράριο αλλά και για αλλα μετρα.Η μόνη σωτηρία τους απο τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι οι ψεύτικες υποσχέσεις του εργοδότη,αλλα η ενότητα με τους υπόλοιπους  συναδέλφους τους.

    Οι εργαζόμενοι στην WIND εχουμε ζήσει αντίστοιχες προσπάθειες της εργοδοσίας να φθηνήνει την εργασία μας με απολύσεις και με εντατικοποίηση της εργασίας μας.Οι αγώνες μας είχαν αποτελεσμα των περιοισμό των απολύσεων και την ανανεώση της Επιχειρησιακης Συλλογικής Σύμβασης Εργάσιας με μικρη αύξηση στους μισθούς μας απο την 1/9/2011.

   Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αισιοδοξία πως μπορείτε να πετύχετε,αρκεί να είστε ενωμένοι.Το πρόβλημα σας αφορά και μας αφόρα όλους.Κανείς μην βάλει το έγω πάνω απο το εμείς.Να ξέρετε πως η επιτυχία των αγώνων σας,θα σας δώσει εργασία και μισθούς για να ζήσετε εσείς και η οικογένειες σας και σε εμάς τους συναδέλφους σας στην WIND αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας.

  Οι εργαζόμενοι στη WIND δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας και καλούμε τους συναδέλφους των εταιρείων PRS και PPO να σταθούν στο πλεύρο σας συμμετέχοντας στους αγώνες σας.

  Η επιτυχία σας θα είναι φωτείνο παράδειγμα για ολους.

από ΕΞΕΡΓΕΜΕΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ... 05/04/2012 1:34 πμ.


         ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  Ή ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ-ΕΝ ΟΛΙΓΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 140 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ...

    ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ.Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

                                                                                    ΕΞΕΡΓΕΜΕΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ...                                                                                                 

           5/4 ΚΑΙ 6/4 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ(ΠΛΗΣΙΟΝ ΗΛΕΚ.ΣΤΑΘΜΟΥ) ΩΡΑ 9                                            

από αλληλέγγυοι/ες 08/04/2012 2:26 μμ.


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/4 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ 14η ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ PHONEMARKETING ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ        ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2/ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΩΡΑ:9:OO(ΠΛΗΣΙΟΝ ΗΛ.ΣΤΑΘΜΟΥ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License