ανακοίνωση Σ. Αντωνίου, Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια, Κ. Σακκά

ανακοίνωση Σ. Αντωνίου, Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια, Κ. Σακκά

Στα μέσα Μαρτίου μας γνωστοποιήθηκε πως καλούμαστε ακόμα μια φορά από τους ειδικούς εφέτες-ανακριτές Μπαλντά και Μόκκα, για να «απολογηθούμε» για μια σωρεία εμπρηστικών και εκρηκτικών επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η Ε.Ο. Σ.Π.Φ.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε αρνηθεί τη συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη οργάνωση, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη.

Αν και τη δεδομένη στιγμή οι διώξεις στοχεύουν εμάς, θεωρούμε πως αυτό που στοχοποιείται είναι ο ανατρεπτικός λόγος και πράξη.

Μέσα στις ιδιαίτερα τεταμένες κοινωνικές συνθήκες της περιόδου που διανύουμε η ριζοσπαστική οργάνωση και αντίσταση είναι αυτό που περισσότερο τρομοκρατεί το κράτος, το οποίο αναβαθμίζει το κατασταλτικό του σχέδιο.

Μετρώντας μόνο από την αρχή του χρόνου, έχουμε τις φρονηματικές διώξεις συντρόφων για κατάληψη ραδιοσταθμού σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ε.Ο. Ε.Α., τη δημοσίευση φωτογραφιών συλληφθέντων και προφυλακισθέντων για τις συγκρούσεις στις 12/2, ενώ στα πλαίσια της σκλήρυνσης της στάσης της δημοκρατίας ακόμη και απέναντι σε ότι μπορεί εν δυνάμει να διαταράξει την εύθραυστη πλέον ισορροπία της έχουμε τη δημοσίευση φωτογραφιών συμμετεχόντων στις συγκρούσεις με μπάτσους στο Ο.Α.Κ.Α. και τις πρόσφατες μαζικές «σκούπες» της ΕΛ.ΑΣ. που μεταδίδονται πλέον ζωντανά από τα δελτία ειδήσεων με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα.

Είναι σαφές λοιπόν πως ο πόλεμος εντείνεται. Στο νομικό πεδίο αυτό εκφράζεται με την εφαρμογή διατάξεων του τρομονόμου που είναι σκοπίμως ασαφείς και γενικές. Αν και στη συγκεκριμένη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο ή ένδειξη που να μας συνδέει με τις ενέργειες, η υποκειμενική και μόνο κρίση των γνωστών ανακριτών αποτελεί ικανή συνθήκη για να προφυλακιστούμε εκ νέου.

Ούτως η άλλως με χαλκευμένα στοιχεία και ψευδομαρτυρίες δύο από εμάς (Μητρούσιας-Καραγιαννίδης) προφυλακιστήκαμε και για την υπόθεση «δέματα-βόμβες».

Είναι ξεκάθαρο πως οι καινούριες διώξεις είναι ιδιαίτερα στοχευμένες χρονικά προκειμένου να αποτρέψουν την αποφυλάκιση λόγω λήξης του 18μήνου των Κώστα Σακκά και Στέλλας Αντωνίου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τις συγκεκριμένες ενέργειες δεν μας αποδόθηκαν κατά τη σύλληψη μας πριν 16 μήνες αλλά σήμερα, παρόλο που δεν προέκυψε κανένα καινούριο στοιχείο.

Δηλώνουμε λοιπόν πως από σήμερα 6/4 ξεκινάμε απεργία πείνας απαιτώντας:

Την άρση των αυθαίρετων και εκδικητικών προφυλακίσεων μας

Την άμεση αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενης μας Σ. Αντωνίου για λόγους υγείας

Φυλακές Κορυδαλλού, 6-4-2012

Σ. Αντωνίου, Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσιας, Κ. Σακκάς

 

Σημ: Η Σ. Αντωνίου θα ξεκινήσει απεργία πείνας μια εβδομάδα αργότερα παρόλη την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License