Συγκέντρωση - πορεία στη γειτονιά του Δημήτρη Χριστούλα

κάτοικοι, σωματεία και φορείς των Αμπελοκήπων καλούν σε συγκέντρωση και πορεία, Σάββατο 7 Απρίλη, στις 11 π.μ. στο μετρό της Πανόρμου

Να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας

 

Τετάρτη πρωί ένας συνάνθρωπός μας, ο Δημήτρης Χριστούλιας, στην πλατεία Συντάγματος έβαλε τέρμα στη ζωή του, σε μια πράξη έσχατης πολιτικής διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τους δήμιους της οικονομικής κατοχής που σχεδιάζουν τις δολοφονίες εκατομμυρίων και καλώντας τους νέους να αντισταθούν και να τιμωρήσουν αυτούς που τους στερούν το μέλλον .

Ο Δημήτρης Χριστούλιας, ο γείτονάς μας, δε μας είναι άγνωστος. Τον συναντήσαμε στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, στις ανοιχτές συνελεύσεις, στους αγώνες ενάντια στα χαράτσια,  στις πολιτικές συγκεντρώσεις της αριστεράς. Πάλεψε μια ζωή ενάντια στην τυραννία και για την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτή η έσχατη πράξη του είναι μια πράξη βαθειά πολιτική, όπως βαθειά πολιτικό είναι και το μήνυμά του:

 

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνο (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτή.

 

Επειδή έχω μια ηλικία που δε μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος να ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.

 

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»

 

Το αίμα του συναγωνιστή μας αφήνει βαριά την ευθύνη πίσω του. Η θυσία σου δε θα πάει χαμένη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σ’ όλους και όλα που μας στερούν τη ζωή, ενάντια στην οικονομική, πολιτική και αστυνομική τρομοκρατία της κυβέρνησης και του κράτους, την λεηλασία των δανειακών συμβάσεων, την ξένη «κηδεμονία». Ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης και τρόικας, να διεκδικήσει μια ζωή άξια να τη ζεις και τον πλούτο που του ανήκει.

 

·        ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

·        ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

·        ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

·        ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τιμής και μνήμης,

Σάββατο 7/4/12, 11πμ, Μετρό Πανόρμου.

 

 

Κάτοικοι, Σωματεία, Φορείς και συλλογικότητες των Αμπελοκήπων

 

 

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. – Β΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΩΝ

 

Δελτίο τύπου για την αυτοκτονία του συμπολίτη μας

 

Συγκέντρωση – πορεία : Σάββατο 7 Απρίλη, 11 π.μ. Μετρό Πανόρμου

 

Την Τετάρτη 4 Απρίλη, στις 9 το πρωί, ένας ακόμα συμπολίτης μας αυτοκτόνησε. Ο αυτόχειρας, 77 ετών, ήταν παλιός Αμπελοκηπιώτης και διατηρούσε φαρμακείο στην περιοχή μας πριν συνταξιοδοτηθεί. Ο πυροβολισμός που έδωσε τέλος στη ζωή του αντήχησε καταμεσής στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα στα Οικονομικά Υπουργεία που τα κυβερνητικά στελέχη και οι αντιπρόσωποι της Τρόικας καταρτίζουν τον αντεργατικό-αντικοινωνικό μεσαίωνα της επόμενης μέρας των εκλογών και στο κτίριο της Βουλής όπου μεθοδεύεται και προωθείται η λεηλασία του λαού.

 

Λίγες αράδες γραμμένες σε ένα χαρτί ήταν το τελευταίο αντίο του :

 

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή… Δεν βρίσκω άλλη λύση εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

 

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες των Αμπελοκήπων το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 11 π.μ. στην πλ. Πανόρμου και στην πορεία προς την γειτονιά όπου διατηρούσε φαρμακείο παλαιότερα ο συμπολίτης μας.

Μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση

Φτάνει πια !

Να εγερθούμε και να εξεγερθούμε

ενάντια σε ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνηση

Να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας !

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License