[Video] Επίθεση με γιαούρτια σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στα Γιάννενα

Προκειται για το "Hπειρος TV1" που έβγαλε τηλεφωνικά χρυσαυγίτη σε προηγούμενη εκπομπή.Η εκπομπή λέγεται "εν λευκώ"


Η συνέντευξη ας  συμπληρώθεί απο μία σειρά απο σύντομες μαρτυρίες των κατωθαρμάτων που συνεντευξιαζονταν στο στούντιο του Γιαννιώτικου καναλιού.

Φανταζόμαστε ότι ο δημοσιογράφος του συγκεκριμένου καναλιού θα αισθάνεται απολύτως άνετα για την τηλεοπτική  παρέα,  δίπλα σε αυτούς που πρίν λίγα χρόνια έσφαζαν τα εληνικά χωριά . Όπως το χωριό των Λιγιάδων λίγο πιο πάνω απο εκεί που βρίσκεται το γιανιιώτικο κάναλι. 

Επειδή ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι και να δηλώνει και υπερήφανος για το πόσο ηλίθιος είναι,  του αφιερώνουμε λίγες γραμμές απο τις ναζιστικές θηριώδίες που έζησε η περιοχή του, απο τους ναζιστές γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους τότε "ανεξάρτητους έλληνες"...

Γράφει λοιπόν ο Κώστας Παπαγεωργίου, δάσκαλος του Γιαννιώτικου χωριού Λιγκιάδες:

«Αμέσως οι Ναζί σκόρπισαν στο χωριό (…) όσες δεν ήθελαν τις άρχιζαν στις κοντακιές και στις κλωτσιές (…) Μαζεύτηκαν επί τέλους καμιά ενενηνταριά άτομα, γέροι, γριές γυναίκες, κοπέλες, παιδιά κορίτσια και μωρά ακόμη ως τριών μηνών (…) Τους γέρους τους πήραν όλους μαζί ξέχωρα και με χτυπήματα με τον υποκόπανο, κλωτσιές, βρισιές, τους τράβηξαν κατά το σπίτι του Π. Τσιρίκη. Εκεί μπάζοντάς τους στο κελάρι, τους πιστόλιζαν και τους άφηναν (…) Σ΄αυτό το μεταξύοι άλλοι τραβούσαν τα γυναικόπαιδα στα κελάρια και τα θέριζαν με το αυτόματο.

Η Ελένη Χολέβα που επέζησε, καταθέτει την μαρτυρία της:

«Τα μικρά πιάνονταν από τα φουστάνια μας και μας τραβούσαν σκούζοντας (…) Μας έμπασαν όλους στο κελάρι και βάρεσαν με το πολυβόλο μέσα στο σωρό (…) Εμένα μια σφαίρα τρύπησε τη σακούλα μετις παράδες και βρήκε το παιδί μου τον Αλέξη στο κεφάλι, του τίναξε τα μυαλά που μου γέμισαν το πρόσωπο και τα στήθεια. Έπεσα κι΄ εγώ σα χαμένη σφίγγοντας στην αγκαλιά το κουτσοκεφαλισμένο μου παιδί (…) ήμουν πνιγμένη στα αίματα (…) Σε μια γωνιά είδα το άλλο μου παιδί το Νικολάκη, κομματιασμένο… Μια μεγάλη γλώσσα κατέβαινε και έγλειφε το κεφάλι του παιδί μου. Άκουσα πως τσίριζαν οι σάρκες του που καιγόταν και ερχόταν στη μύτη η κνίσα τους (…) Η κνίσα από τις σάρκες του μου γιόμισε τη μύτη, μου φάνηκε πως κατάπινα κομματάκια από το παιδί μου. Δε βάσταξα, πήρα τον ανήφορο. Η μυρωδιά με κυνηγούσε (…)»

Συνεχίζοντας ο  Κώστας Παπαγεωργίου  τις τραγικές καταγραφές για τους Λυγκιαδίτες και αναφέρει:

«Παίρνουν την τελευταία π΄απόμεινε Ελένη Μπαμπούσικα με τα δύο της παιδιά, το Γιάννη και τον Παναγιωτάκη, χρονιάρικο και τους τραβούν να τους πετάξουν σ΄ένα σπίτι που είχε λαμπαδιάσει. Η μάννα αντιστέκεται και τη σκοτώνουν. Πέφτει μαζί με το Γιάννη που το σούβλισαν κι΄αυτό, κρατώντας και τον Παναγιωτάκη στο βυζί που μόλις τον είχε πάρει ξυστά η Λόγχη στη ραχοκοκαλιά. Έκατσε έτσι δυό μέρες, ως που το βρήκαν οι χωριανοί, να βυζαίνει στην πεθαμένη του μανούλα. Το έστειλαν σ’ένα αντάρτικο Νοσοκομείο στο Γρεβενίτι και γλύτωσε».

κλπ κλπ κλπ.....

 

 

Σήμερα κάμποσα χρόνια μετά, αυτοι που ξαναφλερνουν τη "θηρωδία" ως κυρίαρχη πολιτική πράξη επιβολής δολοφωνόντας έναν ολόκληρο βρίσκουν τους ημεδαπούς συνεργάτες τους. Κατά κύριο λόγο δημοσιογράφοι, ΚΥΠαντζήδικα κόμματα , αστυνομία δικαστές κλπ..

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License