Ενημέρωση για την πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

ενημερώση

Άρχισε η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα.Ας αρχίσει και η πληροφόρηση.


από το twiiter tou unfollow έφτασε η σύγκεντρωση από απμελοκήπους απ όπου είναι και η φωτογραφία

κάπου 1000 με 1500 άτομα αναφέρει ο ίδιος  συντακτης .

πολλά συνθήματα φωνάζονται στον αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα

 

 

Εικόνες:

από ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 07/04/2012 3:17 μμ.


Με εκατοντάδες συναγωνιστές παρόντες στον προαύλιο χώρο του Α’ Νεκροταφείου Αθήνας έγινε η πολιτική κηδεία του δολοφονημένου αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα. Άλλη μια θυσία για να φωτίζει τους δρόμους των αγώνων που έρχονται για την πολιτική και κοινωνική μας απελευθέρωση. Πεθαίνουν μόνο όσοι ξεχνιούνται. Δημήτρη θα σε θυμόμαστε πάντα, θα είσαι μαζί μας στους αγώνες που συνεχίζουμε συλλογικά και απο τα κάτω, μέχρι τη νίκη.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplirono.info

Εικόνες:

από @ 07/04/2012 3:17 μμ.


Πριν λίγο τελείωσε η πολιτική κηδεία και ο συγκεντρωμένος κόσμος κατεβαίνει με πορεία απο το Α νεκροταφείο προς το Σύνταγμα.


1000-1500 άτομα αναφέρθηκε ότι ήταν συνολικα στο νεκροταφείο

από @ 07/04/2012 3:56 μμ.


Έφτασε ο κόσμος από το Α νεκροταφείο στο Σύνταγμα. Στο σημείο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χρίστουλας υπήρχαν 2 μπάτσοι και ο κόσμος τους κυνήγησε με τον έναν να τον ''περιποιείται'' δεόντως . Όποιος έχει περαιτέρω ενημέρωση ας προσθέσει.

από ... 07/04/2012 4:03 μμ.


 

    Ένας τύπος με πολιτικά, βγήκε κάποια στιγμή από την πορεία που πηγαίνε σύνταγμα και έκανε  χειρονομίες στους διαδηλωτές. Κόσμος τον κυνήγησε και αφου ειδε οτι κατω απο τα πολιτικα φόραγε ρούχα αστυνομικού, του της βρέξανε και του πήρανε τον εξοπλισμό και τα κρέμασαν στο δέντρο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χρίστουλας.

 

 


Επιβεβαιώνω οτι πιάστηκε μπάτσος στην πλατεία και χτυπήθηκε αυτη τη στιγμή κόσμος βρίσκεται στην πλατεία η αμαλίας ειναι ανοιχτή

από αντίσταση 07/04/2012 4:40 μμ.


Αν παραμένει ο κόσμος, όσοι-ες δεν καταφέραμε να πάμε σύνταγμα αξίζει να πάμε τώρα και να τιμήσουμε όπως πρέπει τη μνήμη του αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα...

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ   Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

από το όνομά μου είναι (Α)ντίσταση 07/04/2012 5:18 μμ.


Ηταν μικρόσωμος ο κυρ-Δημήτρης, "κυρ-Μάκης" όπως τον φώναζαν οι γνωστοί του..

Μέχρι να καταλάβουμε πόσο τεράστιος υπήρξε.

Πόσο μικρούς έκανε να φαίνονται μπροστά του όλους εκείνους που αδικούν, εκμεταλεύονται, εξουσιάζουν, διοικούν, αδιαφορούν..

ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Καλή αντάμωση 'Ανθρωπε..

 

Εικόνες:

από το όνομά μου είναι (Α)ντίσταση 07/04/2012 5:21 μμ.


Αίμα, χιλιάδων αθώων
θέλω να δω να βάφει τους δρόμους.
Αίμα, χιλιάδων αθώων
θέλω να τρέξει για εκδίκηση.
Αθώοι δημοσιογράφοι,
αθώοι αστυνομικοί,
αθώοι δικάστικοι υπάλληλοι,
αθώοι ευυπόληπτοι πολίτες.


ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Εικόνες:

.

από . 07/04/2012 5:26 μμ.


.

Εικόνες:

από το όνομά μου είναι (Α)ντίσταση 07/04/2012 5:31 μμ.


Κουκουλωμένος ως τη μύτη, με μπουφάν πολιτικό και από κάτω τη στολή. Ο "προστάτης του πολίτη" δέχτηκε ενθουσιώδεις ευχαριστίες ευγνωμονούντων πολιτών. Φεύγοντας ξέχασε μερικά από τα προσωπικά του είδη.

Χιτώνιο, εξάρτηση, ασύρματοι, τσαντάκι, μαχαίρι, πραδώθηκαν στην πυρά.

Μια μικρή κίνηση που συμβολίζει όλα όσα θα πρέπει να παραδωθούν στην πυρά για την Ελευθερία.

Εικόνες:

από -Α- 07/04/2012 5:32 μμ.


Στις 18.00 υπάρχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα

από . 07/04/2012 5:36 μμ.


Ολοι στο συνταγμα για να τιμήσουμε τον αγωνιστη δημητρη χριστουλα

sk

από bb 07/04/2012 6:05 μμ.


Κατα την διαρκεια της πορειας περιπολικο που περιμενε στο φαναρι και ακουγε "κοσμητικα επιθετα" πατησε γκαζι και χτυπησε ευτηχως ελαφρα εναν συντροφο καποιος τραβηξε και βιντεο ελπιζω να ανεβει σε καποιο site

από στις 18.00 07/04/2012 6:41 μμ.


Για τον Δημήτρη ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

d

από d 07/04/2012 7:05 μμ.


ολοκληρη φασαρια για 5-6 σφαλιαρες

Εικόνες:

από Χρ. Παπουτσή 07/04/2012 9:10 μμ.


"Ο θεσμός του μυστικού αστυνομικού (σημ. ασφαλίτη) στις συγκεντρώσεις έχει εκλείψει. Αν βρείτε τέτοιους αστυνομικούς, να τους κρεμάσετε με μανταλάκια".

Να επιτέλους μία κυβερνητική υπόσχεση που υλοποιείται.

από ... 07/04/2012 9:18 μμ.


από Άλιεν Μπασκινέισον 07/04/2012 10:54 μμ.


...εκτός από τις λεκτικές "φιλοφρονήσεις" ορισμένων διαδηλωτών, ένας διαδηλωτής με καλλιτεχνικές ανησυχίες είπε να διακοσμήσει με σπρέι το άσπρο μονόχνωτο καπό του περιπολικού στεκόμενος μπροστά του. Τότε ήταν που ο οδηγός του πάτησε γκάζι πετάγοντάς τον πίσω. Τότε οι υπόλοιποι διαδηλωτές, επίσης με καλλιτεχνικές ανησυχίες, απογοητεύμενοι από την ημιτελή διακόσμηση του περιπολικού, θέλησαν να το διακοσμήσουν με το αποτύπωμα των παπουτσιών τους ενώ και ο οδηγός του περιπολικού φιλοδωρήθηκε με λίγη "λακ".

από πολλαπλά διασταυρωμένο 07/04/2012 10:57 μμ.


Ας δωθεί μια πληρέστερη ενημέρωση για την κηδεία για ιστορικούς λόγους και για να πέσουν οι τελευταίοι μύθοι για τον Δημήτρη που θέλουν να σπείρουν οι πατριώτες.

Στην κηδεία μίλησαν πολλοί και διάφοροι.

Συγκινητική η κόρη του, με μόνη παραφωνία στον λόγο της όταν αναφέρθηκε στον αριθμό όσων είμασταν εκεί για να τον τιμήσουμε...

Με ντροπή και δάκρυα στα μάτια αναφέρω ότι είμασταν πολύ λίγοι για τέτοιο άνθρωπο και για τέτοια ενέργεια πολιτικής αυτοθυσίας που ήθελε να ξεσηκώσει τον κοσμο...

Έπρεπε να είμασταν τουλάχιστον εκατό χιλιάδες και είμασταν μόλις μια χιλιάδα άντε και κάτι περισσότερο.

Δεν του άξιζε αυτού του ανθρώπου τέτοια αδιαφορία από τον πολύ κόσμο που για αυτόν θυσιάστηκε...

Από αυτούς που είμασταν, τουλάχιστον οι μισοί είμασταν αναρχικοί ή αναρχίζοντες κι έτσι για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ποιος πολιτικός χώρος τον έκλαψε και τον τίμησε.

Ναι ο Δημήτρης είχε γράψει στο κείμενο του για εθνικούς προδότες εννοώντας πουλημένους πολιτικούς, τραπεζίτες και τα τσιράκια τους και όχι βέβαια τους αναρχικούς που συμπαθουσε.

Εννοούσε δηλαδή αυτούς που με λύσσα πολεμάνε τους αναρχικούς και αυτούς που οι αναρχικοί πολεμάνε με λύσσα.

Ο χειρότερος όσων μίλησαν ήταν ένας τύπος από κάποιο παλλαϊκό μέτωπο(;) ή κάτι τέτοιο που άρχισε να μιλά για το ελληνικό dna και πόσο ο Δημήτρης το είχε και πώς οι Έλληνες έβγαλαν τον άνθρωπο από την κατάσταση του ζώου και άλλα τέτοια γελοία που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες από τον κόσμο  και στο τέλος φωνάχτηκε στεντόρια από αυτό τον κόσμο "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες"

Τελευταίος μίλησε ένας Σύριος που τόνισε ότι αυτή του η θυσία αφορά όλο τον κόσμο και όλους τους καταπιεσμένους του που παλεύουν χουντες και καταχειροκροτήθηκε.

Μετά και όταν τέλειωσαν οι ομιλίες έγινε πορεία έξω με τα στεφάνια μπροστά και τα πανό της λαίκής συνέλευσης Αμπελοκήπων (που έγραφε αναμεσα σε άλλα:σημασία έχει να μείνεις Άνθρωπος" κι ένα άλλο που δεν θυμάμαι το περιεχόμενο του.

Στην πορεία φάνηκε πόσοι πολλοι αναρχικοί είμασταν στην κηδεία και ήταν τα συνθήματα μας που έδιναν τον τόνο και τον παλμό.

Κάποιοι πατριώτες αγανακτησμένοι (μιλάμε για πολύ λίγους σε σχέση με τους αναρχικους και τους αριστερούς) είχαν πριν φωνάξει Ελλάς ή ταν ή επι τας και πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το σύνθημα είχε προλάβει να καλυφτεί συντριπτικά από το φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες. Και μετά δεν ξαναφωνάχτηκε κάτι τέτοιο από αυτούς αλλά ούτε και έπεσε ξύλο μεταξύ των ετερόκλητων.Έβγαλαν απλά τον μόκο και ηρεμήσαμε.

Μετά φτάσαμε στο Σύνταγμα με πορεία που είχε παλμό και σκληρά αναρχικά συνθήματα και έγινε αυτό που ήδη περιγράφτηκε με τους δυο μπάτσους.

Είμασταν μεγαλόψυχοι δεδομένου ότι 18χρονος χαροπαλεύει και τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας είναι τόσο πολλα καθημερινά.

Αλλά γιατί να ανεβάζαμε περισσότερο τον πύχη της βίας όταν η κοινωνία ήταν ντροπιαστικά απούσα; Κάτι ψιλές έφαγαν και πήραμε τον οπλισμό τους.Αν νομίζουν ότι έφαγαν πολύ ξύλο τότε δεν ξέρουν τι ξύλο μπορούν να φάνε...

Και είχε προλάβει να κρεμαστεί η μαύρη σημαία της αναρχίας και του πένθους στο δέντρο και έτσι οι ελληνικές σημαιούλες οι αγορασμένες με 1 ευρώ από το περίπτερο δεν έμειναν μόνες. Μια μεγαλύτερη αυτοσχέδια μαύρη σημαία έδωσε τον τόνο ψηλότερα από αυτές. Σε αυτήν που για κάποιο χρόνο κρεμάστηκε ο απαλλοτριωμένος εξοπλισμός του μπάτσου πριν παραδοθεί στην πυρά...

Τελικά αυτός ο λαός δεν έχει αξιοπρέπεια και έτσι δεν μπορεί να τιμήσει ανθρώπους με την μέγιστη αξιοπρέπεια.

Ένας άνθρωπος θυσιαστηκε ανοιχτά για αυτούς και αυτός γέμισε τις καφετέριες και όχι τον χώρο της κηδείας...

Αλλά αυτά αλλάζουν και αυτή η θυσία έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο περιμένοντας να ενεργοποιηθεί σε καιρούς πραγματικού ξεσηκωμού...

Μια πίκρα, πολλά δάκρυα και μια ελπίδα που δεν πεθαίνει γιατί είναι σπόρος...

Κυριακή ρε ξεφτίλες κατεβείτε στο Σύνταγμα!

Έστω στο και πέντε σεβαστείτε τον και εκτιμήστε τον!

Ο Δημήτρης είναι σύντροφος μας και μεις δεν θα τον ξεχάσουμε!

Δεν θα θαφτεί στους τάφους σας...

Στάχτη θα γίνει να πάει σε όλη την γη...

από Μαρτυριάρης 08/04/2012 12:31 πμ.


Απολύτως ακριβής η πολλαπλά διασταυρωμένη μαρτυρία από πάνω. Κάποια δικά μου σχόλια:

Αναφορικά με τον τυπά με το dna, κι εγώ νομίζω (κατά 99%) πως η εκπρόσωπος τον προσφώνησε ως μέλος του "παλλαϊκού μετώπου". Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Ίσως ήταν απ' το ΕΠΑΜ (Ενιαίο ΠΑλλαϊκό Μέτωπο), αν και αυτοί συνήθως σκάνε με σημαίες, κονκάρδες, φυλλάδια, τρικάκια ΕΠΑΜ και δεν παρατήρησα τίποτα απ' όλα αυτά. Ο τυπάς αυτός δήλωσε γιατρός και πως γνωρίζει λόγω επαγγέλματος τι λέει για το dna... Τι να πω - εγώ, πάντως, θα προσέχω τα μαλλιά μου στο τρένο γιατί φαίνεται πως ο τύπος κόβει τρίχες απ' τους επιβάτες και τις αναλύει για να γουστάρει...

Όντως μεγάλο ποσοστό του πλήθους ήταν αναρχικοί ή αναρχίζοντες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί. Ενδεικτικά, μια άγνωστη σε μένα θεία που έψαχνε "τους δικούς της", πιθανόν μέλος του "παλλαϊκού μετώπου", με ρώτησε κάτι άσχετο και προσέθεσε "Εσύ ποιος είσαι πάλι; Όλο άγνωστες φάτσες βλέπω!" ενώ δεν υπάρχει περίπτωση αριστερός, ακροαριστερός ή αναρχικός να χαιρέτισε λιγότερα από 5-10 άτομα στην πορεία...

Όντως οι μπάτσοι λίγες φάγανε αφού ήταν στη διακριτική ευχέρεια των διαδηλωτών να τσακίσουν κι ένα ζητά που ρύθμιζε την κυκλοφορία, δυο δελτάδες που πέρασαν απ' το αντίθετο ρεύμα και το συνεργάτη του άτυχου μπάτσου που ενώ αρχικά κατέρριψε το παναστυνομικό ρεκόρ στα 60 μέτρα, μετά από μισό λεπτό περίπου τον πιάσανε οι τύψεις για το συνεργάτη του, γύρισε πίσω με ψιλοαπειλητικές διαθέσεις και κάνοντας μια κίνηση σα να πιάνει κάποιο όπλο, πλησίασε σε απόσταση ελαχίστων μέτρων απ' τον κόσμο ο οποίος του χαρίστηκε και δεν τον έστειλε κι αυτόν για μαγνητική αλλά μόλις κατάλαβε ότι δε θα του χαρίζονταν για πολλή ώρα, αποφάσισε να αναχωρήσει με βήμα ταχύ που εξελίχθηκε σε άλλο ένα σπριντ. Προφανώς ο μπάτσος που χτυπήθηκε δεν ήταν τυχαία επιλογή αλλά τα 'θελε και τα 'παθε... Σουρεαλιστική λεπτομέρεια του σκηνικού με τους 2 μπάτσους, όταν στην αρχή το βάλαν στα πόδια, τρομάξαν ένα μετανάστη μικροπωλητή που μετέφερε τη πραμάτεια του και το 'βαλε κι αυτός κακήν κακώς στα πόδια παραπατώντας γιατί νόμισε πως οι μπάτσοι τον κυνηγούσαν!

από @/@ 08/04/2012 12:40 πμ.


Το φέρετρο του Δημήτρη είχε πάνω του την σημαία της Συρίας όταν το πήραν. Αυτά περί σημαιών εθνικισμών και λοιπών. Και αν κάποιους τους χαλάει και αυτό, α/α από Λονδίνο όταν διαδήλωσαν για την αλληλεγγύη σε εμάς είχαν μαζί με τις μαύρες και τις μαυροκόκκινες είχαν και μια ελληνική σημαία.

από DNA 10/04/2012 1:27 πμ.


ήτανε ενας ηγετικος του ΕΠΑΜ του Καζάκη,λεγεται Γιαννουλόπουλος.Οντως κράχτηκε,γιατί έλεγε τις γνωστες παπαριές του χώρου αυτού,αλλά εβαλε και για ΄σαλτσα τις μαλακιες  περι ελληνικου DNA".Και να τα λεει αυτά ο καθε αγραμματος φασίστας  ειναι  αναμενόμενο,αλλα ενας γιατρος να μην εχει στοιχειώδη γνωση για τετοιο θεμα,δειχνει την γελοιότητα που δερνει ενα ολοκληρο κλαδο.

 Το "κινημα" του Καζάκη ,κατ εμενα ειναι ενα πουζαντιστικό κινημα,ενα προδρομικο φασιστικο κινημα δηλαδή,οπως  του Πουζαντ,στη Γαλλια τη δεκαετια του 50.Απο το κινημα αυτό,μικροαστων και μαγαζατορων που τους κατεστρεφε ο καπιταλισμος των μεγαλων επιχειρήσεων,ξεπηδησε και  ο Λεπέν.


 

The following video is part of a ten short film series from February 12th to April 7th from the greek indignados movement. According to the director, these films will be presented at the 7th Berlin Biennale.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Ex6mCuHH47k
 
 
Zafeiris Haitidis (director)
 
 
Athens, 07/04/2012
 
REAL DEMOCRACY GR – MULTIMEDIA TEAM

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License