Από τη διαδήλωση στους Αμπελόκηπους για τον Δημήτρη

ενημέρωση

post image

Σήμερα το πρωί στις 11 καλούσαν τοπικοί κοινωνικοί φορείς, σωματεία και συλλογικότητες αγώνα σε συγκέντρωση-πορεία για το συντοπίτη μας στην πλατεία Πανόρμου.

Συμμετείχαν με πανώ τα σωματεία εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής, η Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στα Χαράτσια, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων και η (τοπική υποθέτω) ανταρσυα. Συμμετείχαν επίσης άτομα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανω Αμπελοκήπων και πολλοί κάτοικοι, ντόπιοι και μετανάστες. Ο αριθμός των συμμετεχόντων άλλαζε καθώς αρκετοί ηλικιωμένοι, γνωστοί πιθανότατα του κυρ-Μάκη έμπαιναν στην πορεία και ακολουθούσαν συγκινημένοι όσο τους κρατούσαν τα πόδια τους. Σε γενικές γραμμές ήταν 200-300 άτομα.

Η πορεία πέρασε από πολυσύχναστους δρόμους και πλατείες της περιοχής όπου μοιράστηκε υλικό του κάθε φορέα, ακούστηκαν συνθήματα κλπ.

Εγινε επίσης στάση έξω από το σπίτι και πρώην φαρμακείο του κυρ-Μάκη όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αγ.Δημητρίου και πολλοί από τους συμμετέχοντες πήγαμε στην κηδεία του στο Α' νεκροταφείο.

Μετά την κηδεία τα πανώ που υπήρχαν τέθηκαν επικεφαλής της αυτοσχέδιας πορείας που έφτασε στο Σύνταγμα.

Εκεί συζητήθηκε και συμφωνήθηκε από τους παρεβρισκόμενους να δώσουμε ραντεβού αύριο Κυριακή στις 6:00μμ στο χώρο που δολοφονήθηκε από την κρατική αναλγησία.

 

 

Εικόνες:

από αμπελοκηπιώτης 07/04/2012 10:43 μμ.


Ηταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που τυχαία, αποθηκεύοντας τις φωτογραφίες της σημερινής κινητοποίησης έπεσα πάνω στις φωτογραφίες πριν 6 μήνες που ο κυρ-Μάκης ήταν μαζί μας.

Στην προηγούμενη ανάλογη πορεία που είχε καλεστεί από φορείς της περιοχής την 15-10-2011, μετά από την αυτοκτονία ενός άλλου συντοπίτη μας, πατέρα μαθητών στα σχολεία του Κοργιαλένειου συγκροτήματος, συμμετείχε κι ο κυρ-Μάκης με τη σημαία του "δεν πληρώνω". 

Ο πόνος γίνεται οργή και η οργή μας σφαίρες

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ "ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ"!

Εικόνες:

από δάσκαλος 08/04/2012 8:42 μμ.


...συγκινητική η φωτό με το μπαρμπα - Δημήτρη

 

Να προσθέσω απλώς, ότι ο αυτόχειρας άνεργος - πολύτεκνος γονιός που αναφέρθηκε σε σχόλιο πριν δεν ήταν από τα σχολεία της Κοργιαλενίου αλλά από άλλο σχολείο των Αμπελοκήπων.

Ο Σύλλογος των δασκάλων που κατήγγηλε το γεγονός δεν έδωσε το συγκεκριμένο σχολείο στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους προστασίας της οικογένειας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License