Ματαίωση ομιλίας μίσους από Χρυσαυγίτη σε δημοτικό συμβούλιο Λαμίας

Σήμερα 10 Απρίλη πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στην πόλη της Λαμίας, στην οποία και ενημερωθήκαμε πως ολιγομελής ομάδα φασιστών-χρυσαυγιτών θέλησε να κάνει παρέμβαση πάνω στο ζήτημα της δημιουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή ...


Σήμερα πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στην πόλη της Λαμίας, στο οποίο θα συζητιόταν εκτός των άλλων και το ζήτημα της δημιουργίας των περιβόητων στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χρυσοχοίδη στην περιοχή μας. Φυσικά μια τέτοια "εκδήλωση" αποτέλεσε πόλο έλξης για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που θεώρησαν πως θα έβρισκαν βήμα για ακόμη μία φορά , στο να διατυμπανίσουν την προπαγάνδα μίσους τους.

     Φυσικά , υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο... Ενημερωθήκαμε νωρίς το απόγευμα πώς μια ολιγομελή ομάδα φασιστών ( 6-8 για την ακρίβεια ) , μοίραζαν κείμενα και κολλούσαν αφίσες στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν το δημοτικό συμβούλιο.  Η ανταπόκριση ήταν άμεση και γύρω στα 20 άτομα του χώρου αλλά και αντιφασίστες\τριες μαζευτήκαμε στην εν λόγω αίθουσα χωρίς να ξεχάσουμε να "καθαρίσουμε" την είσοδο του κτιρίου από τις αφίσες τους. Τα ανήσυχα βλέμματα των φασιστών ήταν μία πραγματικότητα επιτέλους, ενώ στο πλάι μας βρίσκονταν και μεγάλος αριθμός αριστερών . Κοινή επιθυμία όλων μας ήταν η ματαίωση του βρομερού λόγου τους για αρχή, πράγμα το οποίο και πετύχαμε.

    Ο φασιστάκος που θα εκφωνούσε το ναζιστικό παραλήρημα είναι ο υποψήφιος της Χ.Α. Απόστολος Γκλέτσος ( ξάδερφος του γνωστού), ο οποίος με το που σηκώθηκε από την καρέκλα του , στολίστηκε με πληθώρα αντιφασιστικών συνθημάτων με δυνατό παλμό από την πλειοψηφία του κόσμου. Το μήνυμα ήταν σαφές ... Καμία ελευθερία λόγου , σε αυτούς που εχθρεύονται την ελευθερία όλων μας.

    Οι υποκριτικές φωνές των δημοτικών συμβούλων για τα δικαιώματα όλων των πολιτών στο λόγο, περιλαμβανομένων και των Χρυσαύγουλων δεν έγιναν ακουστές. Τελικά μετά από προσορινή διακοπή του συμβουλίου, ο φασίστας προσπάθησε να διαβάσει εκ νέου, χωρίς επιτυχία το χειρόγραφο κιόλας  κείμενό του, ενώ μετά από λίγο ολόκληρη η συμμορία αποχώρησε, με έναν από αυτούς , λίγο πριν βγει από την πόρτα να χαιρετήσει στα κλεφτά με το ναζιστικό χαιρετισμό, τον οποίο και ακολούθησε και ένα εκκωφαντικό γιουχάισμα. Μετά το περιστατικό οι φασίστες άφαντοι... περισσότερα (photos κλπ...) θα ακολουθήσουν αύριο )

Ούτε στη Λαμία , ούτε πουθενά , τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά... 

 

από Συλλογικότητες Λαμίας 11/04/2012 12:58 πμ.


Τελικά αποδείχτηκε για τη Χρυσή Αυγή αυτό που είχαμε πει και μετά το ξεκόλημα των αφισών για τους μετανάστες την μέρα κατά του Ρατσισμού την 21η Μαρτίου: “Δυστυχώς για τους ίδιους η προβιά του αθώου αμνού δεν μπορεί να σκεπάσει τα γαμψά, ματωμένα νύχια του λύκου.” Πριν λίγη ώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας μέλη κλιμακίου του κόμματος της  Χρυσής Αυγής (με επικεφαλής τον Απόστολο Γκλέτσο-ξάδερφο του ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας-)μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με μέλη των Συλλογικοτήτων και αυτόνομων πολιτών οι οποίοι απαίτησαν και πέτυχαν να μην δοθεί ο λόγος στους ιδεολογικούς απογόνους των Ναζί που αιματοκύλισαν τον τόπο αλλά και ειδικά την Υπάτη και το Πλατύστομο, αποχώρησαν απειλώντας χαιρετώντας ναζιστικά, μιμούμενοι τον Φύρερ τους και αρχηγό της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο. Υπάρχει βίντεο καθώς η συνεδρίαση μεταδιδόταν και ζωντανά από το κανάλι STAR Λαμίας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Συλλογικότητες με τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ πριν λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκε ότι το βίντεο βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και θα αναρτηθεί σε περίπου μια ώρα από τώρα. Ήδη το βίντεο έχει παιχτει στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του σταθμου.

http://syllogikilamia.wordpress.com

από antinazi 11/04/2012 1:38 πμ.από Συλλογικότητες Λαμίας 11/04/2012 2:34 πμ.


...ότι ξεφτιλίζονται και οι δημαρχαίοι που επικαλούνται συμψηφισμούς περι δημοκρατίας. Αντε και  σε κανάλι την επόμενη φορά σε λευκό φόντο! Ε ρε κάτι πλάκες που έχουν αυτές οι εκλογές...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License