Κείμενο της Σ.Αντωνίου για τους 3 απεργούς πείνας

...

 

Μετά από 16 μήνες προφυλάκισης μου και των Κ. Σακκά, Α. Μητρούσια και Γ. Καραγιαννίδη μας καλούν για συμπληρωματικές κατηγορίες νέων διώξεων, σε συνδυασμό με νέες προφυλακίσεις. Διώξεις οι οποίες δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο για ενέργειες, οι οποίες προυπήρχαν και όφειλαν με βάση τους νόμους τους να τις εντάξουν εξ' αρχής στην πρώτη δικογραφία, στην πρώτη προφυλάκιση. Όμως δύο μήνες πριν την αποφυλάκιση τη δική μου και του Κ. Σακκά, εξαιτίας της λήξης του 18μηνου, χρεώνουν στους Σακκά, Μητρούσια, Καραγιαννίδη νέα προφυλάκιση για την ίδια υπόθεση. Ο ανακριτής είπε μάλιστα ότι σκοπεύει να συνενώσει όλες αυτές τις δικογραφίες σ' ένα δικαστήριο με αποτέλεσμα οι 3 σύντροφοι να έχουν 2 και 3 προφυλακίσεις για μία υπόθεση. Ήδη ο Μητρούσιας και ο Καραγιαννίδης έχουν προφυλακιστεί στη σύλληψη μας στις 4/12/10, δεύτερη προφυλάκιση γι' αυτούς ξεκίνησε μετά την κατασκευασμένη εμπλοκή τους στις ενέργειες των δεμάτων χωρίς ν' αναγνωριστούν από κανένα μάρτυρα και τρίτη τώρα με τις ενέργειες για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η Ε.Ο. Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Χρεώνουν όμως και στον Κ.Σακκά νέα προφυλάκιση με αποτέλεσμα να μην αποφυλακιστεί τον Ιούνιο που λήγει το 18μηνο μας.

   Δεύτερο βασικό αίτημα της απεργίας πείνας είναι η αποφυλάκιση μου για λόγους υγείας. Είναι πλέον γνωστό ότι έχω κάνει 4 αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες απαντήθηκαν αρνητικά, ενώ 1 μήνα τώρα περιμένουμε ν' απαντηθεί η πέμπτη αίτηση. Τη Δευτέρα 9 Απριλίου ανακρίθηκα για τις ίδιες ενέργειες και δεν με προφυλάκισαν εκ νέου. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη επιτέλους μπορώ σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα να φροντίσω την υγεία μου κάτι που μέσα στη φυλακή είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

   Ύστερα από συμφωνία με τους συντρόφους Σακκά, Μητρούσια, Καραγιαννίδη δεν θα προχωρήσω σε απεργία πείνας. Οι 3 αγωνιστές συνεχίζουν την απεργία πείνας βρισκόμενοι στην έκτη μέρα, με τα ίδια αιτήματα. Δεν αποχωρώ από την απαίτηση της ικανοποίησης των δύο αιτημάτων μας και θα στηρίξω μέχρι τέλους την πολιτική αυτή επιλογή. Αρχικά προχωρώ από σήμερα σε αποχή συσσιτίου πέρνοντας κι εγώ μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα. Να μην αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο του.

 

                                                                 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

                                                      Κ.ΣΑΚΚΑ, Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ, Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

                                                    ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

   Κι αν οι 9000 σελίδων δικογραφία δεν έχει ενδείξεις, στοιχεία η αποδείξεις, η στάση τους είναι επιφορτισμένη με στοιχεία ενός "πολιτισμένου" κόσμου. Με την ένδειξη ότι έχουμε δίκιο και γι απόδειξη ότι μας πολιορκούν. Μοναδική απόφαση: ο αγώνας.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                  Στέλλα Αντωνίου

                                                                       Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

                                                                                      11/4/2012

από e 13/04/2012 11:28 πμ.


Είναι τόσο απάνθρωπο να λαμβάνουνε τόπο και σημερινό χρόνο σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια σε αναρχικούς συντρόφους-συντρόφισσες , σε αγωνιστές , σε πολιτικούς κρατούμενους(και όχι μόνο).Πως είναι δυαντόν οι αναίσθητοι "πολίτες " μιας χώρας να μην εξαγριώνονται μέρα με την ημέρα όταν γίνονται τόσο φρικτές διαβουλεύσεις μέσα σε φυλακές, σε δικαστήρια, σε τράπεζες, στη βουλή!

Η Στέλλα Αντωνίου είναι μια αναρχικιά φυλακισμένη είναι μια από εμάς,  είναι η πρόκληση μας για να αγωνιστούμε για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License