ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΣΑΚΚΑ, ΚΑΘΩΣ&ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ Α,ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ,Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 Στις 4-12-10 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Α. Μητρούσιας, Γ. Καραγιαννίδης, Δ. Μιχαήλ, Κ. Σακκάς, Σ. Αντωνίου και Χ. Πολίτης. Αρχικά κατηγορούνται για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση. Οι Δ. Μιχαήλ και Χ. Πολίτης αποφυλακίζονται μετά από εξάμηνη κράτηση ενώ οι κατηγορίες εις βάρος τους αποσύρονται και δεν παραπέμπονται καν σε δίκη. Οι υπόλοιποι τελικά κατηγορούνται για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται εξ αρχής. Στον Α. Μητρούσια και Γ. Καραγιαννίδη προσάπτεται επιπλέον η κατηγορία της αποστολής των εμπρηστικών δεμάτων μετά από 2 μήνες της προφυλάκισης τους, ενέργεια την οποία έχει αναλάβει με προκήρυξη της η Ε.Ο. Σ.Π.Φ. και έχει πραγματοποιηθεί χρονικά πριν τη σύλληψη τους. Μετά από αίτημα των Καραγιαννίδη και Μητρούσια ακολουθεί κατ ΄ αντιπαράσταση εξέταση όπου και κανένας από τους μάρτυρες δεν τους αναγνωρίζει. Παρ ΄ όλα αυτά τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες.
 Η Στέλλα Αντωνίου κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο μία πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή της. Η Στέλλα όλο το διάστημα της προφυλάκισής της δίνει έμπρακτο αγώνα μέσα στη φυλακή με τη διαρκή αλληλεγγύη που δείχνει στις συγκρατούμενες της παρ ΄ ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας .
 Ξαφνικά ενώ πλησιάζει η λήξη της προφυλάκισης τους με το πέρας του 18μηνου (4-6-12), οι σύντροφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες, όπως και όλοι όσοι διώκονται για συμμετοχή στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ. ασχέτως με το ποιοι έχουν αποδεχτεί την συμμετοχή τους σε αυτή. Πρόκειται για τις 250 εμπρηστικές επιθέσεις που έχει αναλάβει η Ε.Ο. Σ.Π.Φ. και οι οποίες είναι επίσης χρονικά πολύ προγενέστερες της σύλληψης τους. Η τακτική που εφαρμόζει το κράτος σπάζοντας τη δικογραφία σε κομμάτια και κατηγορώντας εκ νέου τους συντρόφους για ενέργειες που εμπίπτουν στην ίδια υπόθεση αποτελεί μια καινοτομία των κατασταλτικών μηχανισμών. Το νομικό όπλο που χρησιμοποιεί η καταστολή για να εξοντώσει αγωνιζόμενους ανθρώπους είναι ο τελευταίος τρομονόμος. Ένας νόμος που δεν ψηφίστηκε σε τυχαία χωροχρονική συγκυρία, αλλά ενώ η οικονομική κρίση είχε ήδη αρχίσει να βαθαίνει με αποτέλεσμα την όξυνση των κοινωνικών αντιστάσεων.
  Αυτήν τη στιγμή οι 3 σύντροφοι Καραγιαννίδης, Μητρούσιας και Σακκάς κατηγορήθηκαν από τους ειδικούς εφέτες ανακριτές Μόκκα και Μπαλτά για την υπόθεση των 250 εμπρησμών και προφυλακίστηκαν εκ νέου, όπως και τα μέλη της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Η Στέλλα Αντωνίου κατηγορήθηκε αλλά δεν προφυλακίστηκε εκ νέου και αναμένεται να αποφυλακιστεί με την λήξη του 18μηνου, αφού οι 4 προηγούμενες αιτήσεις αποφυλάκισης της για λόγους υγείας απαντήθηκαν αρνητικά και αναμένει την απάντηση της πέμπτης αίτησης.
  Στην Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, όπως και στον συγκατηγορούμενο της στην υπόθεση για τους 250 εμπρηστικούς μηχανισμούς Π. Μασούρα, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ο Π. Μασούρας και η Κ. Καρακατσάνη κατηγορούνται για συμμετοχή στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ. χωρίς στοιχεία και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα. Η νομική αυτή μεθόδευση της καταστολής αποτελεί άλλη μια καινοτομία στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πλέον η καταστολή προσπαθεί νόμιμα να αποκόψει πολιτικά και κοινωνικά τους αγωνιστές από το περιβάλλον τους. Μέχρι τώρα το κράτος αρνούνταν πεισματικά να αναγνωρίσει την πολιτική υπόσταση των φυλακισμένων αγωνιστών ενώ οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι αποτελούν ξεκάθαρα φρονηματική δίωξη: - Απαγόρευση επικοινωνίας με κάθε τρόπο με τους συγκατηγορούμενούς τους, - Απαγόρευση εισόδου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα προαύλια αυτών, - Αναγκαστική διαμονή στον τόπο της δηλωμένης κατοικίας τους, - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την Αττική, - Παρόν στο τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα ,-χρηματική εγγύηση 10000 ευρώ.
   Η πειραματική εφαρμογή αυτής της κατασταλτικής πολιτικής δεν περιορίζεται στους αναρχικούς αγωνιστές αλλά επεκτείνεται σε κάθε μορφή αντίστασης. Όπως έγινε στις 12 Φλεβάρη με τις φωτογραφίες στα ρουφιανοΜΜΕ και την τηλεφωνική ρουφιανογραμμή της αντιτρομοκρατικής που προτάσσουν το διασυρμό και τη φυλάκιση των "επικίνδυνων τρομοκρατών" που συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις. Το δημοκρατικό προσωπείο του καπιταλισμού πέφτει με συνεπακόλουθο να αδυνατεί πλέον να κρατάει τα προσχήματα και να στρέφεται στην αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του για τις επικείμενες κοινωνικές αντιδράσεις. Στη σημερινή συγκυρία τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα. Όσο η ψαλίδα ανάμεσα στους λίγους ισχυρούς και την υπόλοιπη κοινωνία θα ανοίγει, τόσο η καταστολή θα αγριεύει. Από το ανελέητο ξύλο και τις συλλήψεις στις πορείες, τα πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες μέχρι την στοχοποίηση κάθε μορφής αγώνα, η νεοφιλελεύθερη χούντα επελαύνει στις ζωές μας.
   Οι σύντροφοι Καραγιαννίδης, Μητρούσιας και Σακκάς ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 6-4-12 και η Σ. Αντωνίου προχώρησε σε αποχή συσσιτίου στις 11-4-12, ώστε να μην περάσει από πάνω τους η νέα αυτή συνθήκη. Χρησιμοποιούν το σώμα τους ως ύστατο μέσο αγώνα υπό τις συνθήκες που βρίσκονται, αιτούμενοι:

Την άρση των νέων εις βάρους τους αυθαίρετων και εκδικητικών διώξεων

καθώς και
Την άμεση αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενης τους Σ. Αντωνίου για λόγους υγείας


                                              ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ                           

 

                                                        ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,Α. ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ
             

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License